Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

Vardarska

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ!

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΡΒΙΑ,

ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ!

του Κωστή Αλεξίου

Σε πλήρη πανικό βρίσκεται το νόθο κρατίδιο των σφετεριστών της Μακεδονίας μας, από "non paper" που φέρεται να απέστειλε ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και με το οποίο εισηγείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, δημιουργώντας ανάμεσα σε άλλα και την Μεγάλη Αλβανία, στην οποία και θα σπεύσουν να ενταχθούν άμεσα οι Αλβανοί του Τετόβου ("Ιλλυρίδα"), κόβοντας τα Σκόπια στην μέση! (δείτε εδώ)


"ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ"

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του σλοβενικού necenzurirano.si στις 15-4-2021, τον εν λόγω ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο (non paper) με τίτλο "Δυτικά Βαλκάνια - η πορεία προς τα εμπρός", παραλήφθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Σαρλ Μισέλ τον Φεβρουάριο 2021!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το έγγραφο διακινήθηκε από τον Πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα της Σλοβενίας (η οποία και αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούνιο), αλλά μέρος του υποτίθεται ότι συντάχθηκε για κάποιες πληροφορίες στην Βουδαπέστη, δηλαδή στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

Εκτιμάται πάντως ότι στο non paper κατατέθηκαν ιδέες και από πιο άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες της καυτής περιοχής, όπως η Σερβία και η Κροατία.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΡΑΜΑ

Αποκαλύπτεται όμως πλέον πως το έγγραφο το γνώριζε (και προφανώς το ενέκρινε) ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, οποίος έτσι επιβεβαιώνει την ύπαρξή του, μιλώντας στην εκπομπή "Εκλογές 21" (έχουν κρίσιμες εκλογές στις 25 Απριλίου) του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus! (δείτε εδώ)

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ "ΣΛΟΒΕΝΙΚΟ" NON PAPER

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο του non paper, το οποίο αποτύπωσε σε χάρτη σκοπιανική εφημερίδα (φωτο) για να δείξει την αρχή του τέλους τους, "μαυρίζοντας" ακόμη και την Κέρκυρα, προβλέπει:

1. Ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου (Κόσοβο) και της Αλβανίας - Δηλαδή δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, στην οποία θα προσχωρήσουν αμέσως, υπάρχουν εδώ και χρόνια συνεννοήσεις, οι Αλβανοί των Σκοπίων, που κάποιοι πολιτικά, διπλωματικά και εθνικά Εφιάλτες βιάστηκαν να ονομάσουν "Μακεδόνες"...

Αυτός είναι ο λόγος που η Βουλγαρία εμποδίζει τον δρόμο των Σκοπίων, καθώς έχει συνεννοηθεί με Ζάεφ και άλλους, να προχωρήσει σε Ένωση με το υπόλοιπο των Σκοπίων και τότε η ψευτο"Μακεδονία" ξαναπαίρνει διαστάσεις Κομιτατζήδων και το Αιγαίο ξαναγίνεται "μεζεδάκι" στο πιάτο, που πρόσφεραν όμως δικοί μας πολιτικοί νάνοι, που δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν μπορούν να δουν μακρύτερα από την μύτης τους και θαμπώνονται στις υποσχέσεις και τα ταξίματα των ξένων, που την δουλειά τους κάνουν.

Έτσι το Μακεδονικό Κόμμα δικαιώνεται έτσι για μια ακόμη φορά, επιμένοντας στην ακύρωση των Πρεσπών, την παροχή ελληνικών διαβατηρίων στους Έλληνες των Σκοπίων και την διεκδίκηση της περιοχής για την στιγμή του διαμελισμού του κρατιδίου, που πλέον είναι πολύ κοντά... Και αλίμονο σε όποιον δεν έχει πιάσει τις "πόρτες"...

2. Αυτονόμηση του Σερβικό Τμήματος του Κοσσυφοπεδίου (σ.σ. Βόρειο Κόσοβο), ακολουθώντας το παράδειγμα του Νότιου Τιρόλου (αυτόνομη επαρχία στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι γερμανόφωνοι) - Οι Σέρβοι θα απαιτήσουν βέβαια Ένωση και όχι "Αυτονομία", η καραμέλα με την οποία ξεγέλασαν οι ξένοι και την δική μας Βόρειο Ήπειρο για να την θάψουν...

3. Η ενοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του εδάφους της Δημοκρατίας Σέρπσκα (σ.σ. σερβικό κομμάτι Βοσνίας - Ερζεγοβίνης) με τη Σερβία - Δημιουργία Μεγάλης Σερβίας - Ως αντάλλαγμα βέβαια η Σερβία θα αναγνωρίσει το Κόσοβο. Και το έχουν συμφωνήσει...

4. Ένωση Κροατικών καντονίων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης με την Κροατία ή με την παροχή ειδικού καθεστώτος στο Κροατικό τμήμα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης κατά το μοντέλο του Νότιου Τιρόλου - Δημιουργία άρα της Μεγάλης Κροατίας.

5. Περιορισμό των Βόσνιων σε ένα ανεξάρτητα διοικούμενο κράτος και δημοψήφισμα για το εάν θα ενταχθούν στην ΕΕ ή όχι, ακολουθώντας το παράδειγμα της επίσης μουσουλμανικής Τουρκίας, η οποία και για αυτόν τον λόγο αυτό, ασκεί μεγάλη επιρροή στους Βόσνιους, ενώ σημειώνεται πως με την ριζοσπαστικοποίηση του Ισλάμ, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί δραματικά εκεί την επόμενη δεκαετία...

"ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

Το non paper δεν είναι καθαυτό "σλοβενικό", αλλά προσδιορίζει τις ιδέες και κινήσεις της Σλοβενίας προσεχώς, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα τύχουν της υποστήριξης της Γερμανίας σε ότι αφορά την Κροατία, αλλά και την Αλβανία, καθώς το Βερολίνο βιάζεται να χτίσει ζώνες επιρροής, "Γερμανικές Πολιτείες των Βαλκανίων", για να προλάβει την ανασύνταξη των ΗΠΑ που επιχειρούν γοργά οι Δημοκρατικοί, αλλά να προλάβει και την Γαλλία, η οποία είχε ποντάρει στην Ελλάδα, χωρίς όμως η Αθήνα να συλλάβει το νόημα του μεγάλου στρατηγικού παιγνίου, απογοητεύοντας εν μέρει το Παρίσι (δείτε εδώ αποκάλυψή μας).

Στην ουσία η Γερμανία πάει να κλέψει τα Βαλκάνια από τις ΗΠΑ, συνεχίζοντας τα βήματά της διάλυσης της τέως Γιουγκοσλαβίας που είχε αρχίσει από το 1990, οπότε ξεφύτρωσαν και τα Σκόπια...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΣ ΤΟ 2016

Το  Σχέδιο αυτό της "Σλοβενίας" δεν είναι καθόλου καινούριο, όπως ίσως νομίσουν κάποιοι, αφού το αποκάλυψα κατ΄ αποκλειστικότητα το 2016μάλιστα επί χάρτου (δείτε εδώ), συνεχίζοντας τον δρόμο του αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου.
Το Σχέδιο αυτό - και ας ανοίξουν κάποιοι τα μάτια τους - ήταν Σχέδιο του Επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον, όταν ήταν υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ, ώστε να επιλυθεί εις βάθος και οριστικά το ζήτημα των Βαλκανίων, μια για πάντα, ικανοποιώντας τις εθνότητες (Σέρβοι, Αλβανοί, Κροάτες), για να ήταν αιώνια ευγνώμονες στην Δύση και να προσδενόταν σε αυτή και τις ΗΠΑ με την θέλησή τους. Πραγματικά δημοκρατικά, κάτι που θα έφερνε οριστική ειρήνη στην περιοχή, κλείνοντας ταυτόχρονα πόρτες σε Ρωσία και Κίνα που καραδοκεί...

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

ΣΑΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Μάλιστα, όπως είχα επίσης αποκαλύψει, η Χίλαρυ, λόγω της μεγάλης επιρροής Δημοκρατικών Ομογενών, είχε αποδεχθεί ότι τα Σκόπια "δεν ήταν βιώσιμο κράτος", ανοίγοντας έτσι την διάλυση των Σκοπίων με ειρηνικό τρόπο και δημοψήφισμα των κατοίκων για τις χώρες με τις οποίες θα ήθελαν να ενωθούν (Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία) και έτσι έληγε υπέρ μας το ζήτημα! Και απέμενε μετά μόνο το Βορειοηπειρωτικό για επίλυση. (δείτε εδώ)
Το πιο συγκλονιστικό ήταν πως σε απόλυτη συνεννόηση Χίλαρι - Ομπάμα (που δεν είχε διαλέξει τυχαία στο τελευταίο προεδρικό του ταξίδι την Ελλάδα), οι ΗΠΑ θα ήραν την αναγνώριση των Σκοπίων σαν "Μακεδονία" που είχαν κάνει οι Ρεπουμπλικάνοι του Μπους και θα γύριζαν στο "FYROM", δίνοντας έτσι δίκιο στους Έλληνες και την Ελλάδα, προκαλώντας σεισμική κατάρρευση στους σφετεριστές της Μακεδονίας μας, της μίας και μόνης...
Δυστυχώς όμως κάποιοι "ψεκασμένοι" πήγαν και ψήφισαν Τραμπ, τον σωτήρα - συνεταίρο του Ερντογάν και "νονό" της Τουρκίας, ψήφισαν δηλαδή τους Ρεπουμπλικάνους, που αποτελούν πάντα ό,τι χειρότερο για την Ελλάδα και τα εθνικά μας συμφέροντα! Και έτσι βρήκε ευκαιρία ο Τσίπρας να διαπράξει την μεγαλύτερη εθνική προδοσία από συστάσεως του Ελληνισμού!
Έπρεπε λοιπόν τώρα να πέσει ο Τραμπ και παλέψαμε όλοι γι΄ αυτό, κόντρα σε πολιτικά και εθνικά μύωπες και αμβλύωπες - για να ξανάρθουν οι Δημοκρατικοί και να ξαναζεσταθεί το Σχέδιο Οριστικής Δημοκρατικής - Εθνοτικής Διευθέτησης των Βαλκανίων. Το Σχέδιο τελικής λύσης...
Μόνο που τώρα υπάρχει η τεράστια ανοησία αναγνώρισης των Σκοπίων από την Κυβερνήσεις Τσίπρα και πλέον Μητσοτάκη... Αλλά και αυτό μπορεί να λυθεί, όπως προτείνει το Μακεδονικό Κόμμα. Γι΄ αυτό και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μην βιαστεί... (δείτε εδώ)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το Αμερικανικό Σχέδιο επανέρχεται λοιπόν μόλις επανεξελέγησαν οι Δημοκρατικοί και σερβίρεται πλέον από την "Σλοβενία"... Συμφέρει όμως εν μέρει και την Γερμανία και θα γίνει αποδεκτό από Σερβία, Αλβανία, Κροατία και Βουλγαρία.

Για να γίνει αποδεκτό και από την Αθήνα, πρέπει να εκπληρωθούν δύο αμετακίνητοι όροι:

1. Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα, για να επιτρέψουμε την Ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, εφόσον συναινέσει βέβαια η φίλη Σερβία, επειδή το Κοσσυφοπέδιο είναι εθνικό της θέμα και μάλιστα Ορθόδοξο και το σεβόμαστε.

2. Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως μη γενόμενης και διαμοιρασμό του τεχνητού κρατιδίου κατά την δημοκρατική θέληση των κατοίκων του, ανάμεσα σε Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία, με Δημοψήφισμα ενώπιον διεθνών παρατηρητών.

Πολιτική είναι η πόρτα που υπάρχει μετά το παράθυρο. Διπλωματία είναι το παράθυρο που υπάρχει μετά την πόρτα...

About ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

17 χρόνια εθνικής και δημοσιογραφικής προσφοράς στον Ελληνισμό 20/4/2021

 

 

 

 

 

Ἡ ὥρα τῆς ἀλήθειας ἔφθασε:

Ἡ ΝΔ ψηφίζει τό ὄνομα

«Βόρεια Μακεδονία»

Ἀποστάσεις ἀπό Βουλευτές τοῦ κόμματος στήν Βόρειο Ἑλλάδα – Θά τήν ψηφίσει ὁ ΣΥΡΙΖΑ γιά νά «ἐκθέσει» στούς συμμάχους τήν κεντροδεξιά

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ πού ἠκολούθησε ἡ ΝΔ ὅταν ἐτέθη ζήτημα ψηφίσεως τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν εἶναι γνωστή. Ὡς ἀξιωματική ἀντιπολίτευσις ὑπέβαλε πρόταση μομφῆς κατά τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί ἠρνήθη νά ψηφίσει τήν Συμφωνία μέ τό ἐπιχείρημα, ὅτι δι’ αὐτῆς ἡ Ἑλλάς ἀναγνωρίζει «μακεδονική ἐθνότητα καί «μακεδονική γλῶσσα».


Ὡς κυβέρνησις τηρεῖ σέ γενικές γραμμές τούς ὅρους τῆς Συμφωνίας στό σκέλος πού ἀφοροῦν τήν Ἑλλάδα, δέν φέρνει ἀντιρρήσεις στήν ἐνταξιακή πορεία της πρός τήν ΕΕ, ἐνῷ Ὑπουργοί της (Νῖκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) ἐπραγματοποίησαν ἐπίσημη ἐπίσκεψη στά Σκόπια.

Ὡστόσο οὐδείς μέχρι τώρα, οὔτε ὁ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οὔτε Ὑπουργοί του ἔχουν ἀποκαλέσει τά Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», ἀκόμη καί ἄν συνηντήθησαν μέ τόν Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Ὁ ὅρος «βόρειος γείτονας» εἶναι ὁ πλέον συνήθης τρόπος γιά νά ἀποφεύγουν τά μέλη τῆς Κυβερνήσεως τόν πολιτικό σκόπελο. Ὡστόσο δυστυχῶς φθάνει ἡ ὥρα τῆς ἀληθείας.

Ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν πού ὑπέγραψε ὁ ΣΥΡΙΖΑ περιέχει καί ἄλλες πολιτικές ἀβαρίες, οἱ ὁποῖες πρέπει νά κυρωθοῦν μέ νόμο τοῦ ἑλληνικοῦ κοινοβουλίου ὡς διεθνεῖς συμβάσεις.

Ἀναφερόμεθα στά περίφημα πρωτόκολλα ἀμυντικῆς συνεργασίας τῶν δύο χωρῶν, ἡ ψήφισις τῶν ὁποίων ἔχει ἀναβληθεῖ τοὐλάχιστον μία φορά ἀπό τήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων λόγῳ ὀξυτάτων ἀντιδράσεων τοῦ πρώην Πρωθυπουργοῦ Ἀντώνη Σαμαρᾶ καί Βουλευτῶν τοῦ κόμματος ἀπό τήν Βόρειο Ἑλλάδα.

Ἡ ὥρα αὐτή ἔφθασε λοιπόν. Συμφώνως πρός πληροφορίες πού εἶδαν χθές τό φῶς τῆς δημοσιότητος, τά πρωτόκολλα μέ τά Σκόπια θά κατατεθοῦν πρός ψήφισιν στό Κοινοβούλιο πρίν ἀπό τό Πάσχα, στά τέλη Ἀπριλίου. Τόν μῆνα δηλαδή κατά τήν διάρκεια τοῦ ὁποίου ἠγέρθη τό 2008 τό βέτο τοῦ Βουκουρεστίου.

Πιθανόν δέ νά ψηφισθοῦν τήν Μεγάλη Ἑβδομάδα. Συμφώνως πρός τήν ἐφημερίδα «Καθημερινή» μάλιστα εἰσηγητής τῆς ΝΔ λόγῳ τῆς γενικώτερης ἀπροθυμίας πού παρατηρεῖται στίς τάξεις τῆς κοινοβουλευτικῆς ὁμάδος τοῦ κόμματος, θά εἶναι ὁ ἐκ Καβάλας ὁρμώμενος Βουλευτής τοῦ Βορείου Τομέως Ἀθηνῶν τῆς ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς κάθε θέμα ἔχει δύο ὄψεις. Ἡ ΝΔ δεσμεύεται μέ βάση τήν ἀρχή τῆς συνέχειας τοῦ κράτους ἀπό τήν ἐπαίσχυντη συμφωνία πού ὑπέγραψε ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἡ τρωτότης τῆς ὁποίας ἀποδεικνύεται κάθε μέρα. (Προσφάτως τά Σκόπια παρεβίασαν μέ δηλώσεις τοῦ Προέδρου τους Πενταρόφκσι τήν δέσμευση μή ἀνάμιξής τους στά ἐσωτερικά μας, θίγοντας ζήτημα δῆθεν μακεδονικῆς μειονότητος στήν Ἑλλάδα.)

Ἡ ΝΔ δεσμεύεται ἀπό τό Δίκαιο τῶν Συνθηκῶν. Δέν εἶναι δυνατόν νά ἀθετήσει Συμφωνία πού ἔχει ὑπογράψει ἄλλη κυβέρνησις τῆς χώρας ὅταν μάλιστα ὁ Ἐρντογάν καιροφυλακτεῖ καί ἀναζητεῖ ἐπιχειρήματα γιά νά ὑποχωρήσει ἀπό τήν Συνθήκη τῆς Λωζάννης, τήν ἀναθεώρηση τῆς ὁποίας σφόδρα ἐπιθυμεῖ.

Ἡ ΝΔ δεσμεύεται ἐπίσης ἀπό διαβεβαιώσεις πού φέρεται ὅτι ἔχει δώσει ἡ ἡγεσία της στήν ἀναπληρώτρια γραμματέα τοῦ ΝΑΤΟ Ρόπυζ Γκοτμέλερ στό Φόρουμ τῶν Δελφῶν τοῦ 2018. Αὐτό ἰσχυρίζεται ὅτι συνέβη βασιζόμενος σέ πληροφόρησή του ἀπό τό ΝΑΤΟ ὁ Νῖκος Κοτζιᾶς. Αὐτή εἶναι ἡ μία ὄψη τοῦ φεγγαριοῦ ὅμως.

Ὑπάρχει καί ἡ ἄλλη. Τρία χρόνια μετά τήν ὑπογραφή της καί παρά τήν διαρκῆ χρήση τοῦ νέου ὀνόματος ἀπό ἀξιωματούχους καί ΜΜΕ, οἱ Ἕλληνες, σύμφωνα μέ ἔρευνα τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ, ἐξακολουθοῦν νά λένε ὄχι σέ ποσοστό 55% στήν ἐκχώρηση τοῦ ὀνόματος «Μακεδονία» στά Σκόπια.

Τό δέ 80% τῶν Ἑλλήνων θεωρεῖ ὅτι ἡ Ἑλλάς δέν κέρδισε τίποτε ἀπό τήν Συμφωνία. Ὁ κόσμος διαφωνεῖ λοιπόν ἀκόμη καί παρά τά φαινόμενα δυσφορεῖ ὅταν Βουλευτές, εἰδικῶς τῆς ΝΔ, προσπαθοῦν νά ὑπερασπισθοῦν τήν Συμφωνία.

Εἶναι λοιπόν εὔλογο ὅτι ἕνας ἱκανός ἀριθμός Βουλευτῶν, ἄγνωστος γιά τήν ὥρα, θά δυσκολευθεῖ νά ἀναγνωρίσει τά Σκόπια μέ τό ὄνομα «Βόρεια Μακεδονία». Εἰδικῶς οἱ Μακεδόνες Βουλευτές.

Καί θά ἀπόσχει ἀπό τήν ψηφοφορία. Ἀλλά τά πρωτόκολλα θά ψηφισθοῦν. Γιατί θά τά ψηφίσει ὁ ΣΥΡΙΖΑ, δίδων στούς συμμάχους τό μήνυμα ὅτι αὐτός εἶναι ὁ «ἄνθρωπός» τους στήν εὐρύτερη περιοχή.

Ὡστόσο ἡ σκιά γιά τήν συντηρητική παράταξη ἡ ὁποία θά κληθεῖ νά ἄρει στόν ὦμο της χάριν τῆς Ἑλλάδος τίς ἁμαρτίες τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, θά παραμείνει.

Ἡ κοινοβουλευτική διαδικασία δέν θά εἶναι ἀνέφελη.

https://www.estianews.gr/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4.4.2021

 

 

 


Πρώην ΥΠΕΞ Σκοπίων:

«Δεν έχουμε ιστορική κληρονομιά

– Η γεωπολιτική δημιούργησε το ‘μακεδονικό’ έθνος…»

Τα Σκόπια δεν έχουν μεσαιωνική κληρονομιά, το ‘μακεδονικό’ έθνος δημιούργησε η γεωπολιτική, έγραψε σήμερα ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ντένκο Μαλέσκι σε συνέντευξή του στην οποία αναφέρθηκε σε πολύ σημαντικά πράγματα για τις σχέσεις της χώρας του με τη Βουλγαρία.

Η συνέντευξη δόθηκε στο βουλγαρικό πρακτορείο BGNES και σύμφωνα με τον ίδιο:

Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στα Βαλκάνια που δεν έχουν μεσαιωνική ιστορική κληρονομιά, είναι οι σύγχρονες χώρες: η Σλοβενία ​​και τα Σκόπια και σχετικά με τη συμμετοχή ξένων διαμεσολαβητών στη διαμάχη Μακεδονίας-Βουλγαρίας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ πιστεύει ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί, εάν απουσίαζε ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων.

Ο Μαλέσκι λέει ότι δεν υπάρχουν προδότες στον πολιτικό διάλογο σε μια φιλελεύθερη-δημοκρατική κοινωνία. Μπορούν να υπάρχουν πατριώτες και στις δύο πλευρές της συζήτησης, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καλέσει τον αντίπαλό του προδότη ή πεμπτοφαλαγγίτη μόνο επειδή έχει διαφορετικά πιστεύω.

-«Υπάρχουν μόνο διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές ιστορικές αφηγήσεις, οι οποίες πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα βρίσκεται σε στασιμότητα ή πηγαίνει προς τα πίσω, επειδή στερείται του κύριου εργαλείου της για πρόοδο και κριτική σκέψη.

Εάν δεν το καταλάβουμε πολύ γρήγορα, επαναλαμβάνοντας αυτήν τη διεθνή διαμάχη, όπως είχαμε για τρεις δεκαετίες με την Ελλάδα, με ένα κράτος μέλος της ΕΕ, δεν θα φτάσουμε πουθενά.

Πρέπει να μάθουμε να μην βάζουμε τουλάχιστον ετικέτες, να ακούμε ο ένας τον άλλον και να ανακαλούμε ξανά τον Κίρο Γκλιγκόροφ: Τα Σκόπια είναι ένας περίπλοκος σχηματισμός, σχολιάζει ο Μαλέσκι.

ΠΗΓΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο ksipnistere 1/3/2021

 

 

 

 

Τα Σκόπια καταπατούν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών

- Ούτε λέξη από την Αθήνα

Συνεχίζουν να καπηλεύονται το όνομα της Μαεδονίας - Αδιαφορία από την κυβέρνηση

Με περηφάνεια, ιδιαίτερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε ως μόνο οφέλη θα έχει η ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε. Η Νέα Δημοκρατία, "φώναζε" πως με την πρώτη ευκαιρία θα την ακυρώσει, ειδικά στην περίπτωση που δεν τηρείται από τα Σκόπια.

Βέβαια, με κάθε καταπάτησή της από τους εθνικιστές γείτονες, που σφετερίζονται παρά τη ντροπιαστική μας υποχώρηση την "Μακεδονία", η Αθήνα φαίνεται να μην έχει διάθεση να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

Στα Σκόπια, η κυβέρνηση Ζάεφ, απέσυρε ένα σχέδιο νόμου για αλλαγή της ονομασίας της λεγόμενης «‘‘Μακεδονικής’’ Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών» (ΜANU), σύμφωνα με όσα ορίζει η «Συμφωνία των Πρεσπών» για τα δημόσια ιδρύματα στη γειτονική χώρα.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων, προχώρησε στην κίνηση αυτή, καθώς το Δ.Σ. του Ιδρύματος, αρνήθηκε να συναινέσει στην προσθήκη του όρου «Βόρειας Μακεδονίας», εμμένοντας στη σημερινή ονομασία της Ακαδημίας.


Ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Λιούπτσο Κοτσάρεφ, έκανε γνωστό πως τα μέλη του Δ.Σ. αρνούνται να συμπεριλάβουν τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» στην ονομασία του ιδρύματος, παρά τη θέση της κυβέρνησης

Μόνο ένα μέλος του Δ.Σ. του MANU τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας, που χρονολογείται από το 1967, σύμφωνα με όσα ορίζει η «Συμφωνία των Πρεσπών».

Για την πλειοψηφία και τον πρόεδρο του σώματος, η μετονομασία σε «Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Βόρειας Μακεδονίας» θεωρείται «απαράδεκτη» εξέλιξη. Όπως δήλωσε ο Κοτσάρεφ στα τοπικά ΜΜΕ «Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί παράγοντα περιφερειακής αποσταθεροποίησης», ενώ οι Συμφωνίες που έχουν υπογράψει τα Σκόπια με Ελλάδα και Βουλγαρία «υποβαθμίζουν» τους ‘‘Μακεδόνες’’» .

Μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», δημόσιοι θεσμοί και ιδρύματα ήταν υποχρεωμένοι στην αλλαγή των ονομασιών τους, εκτός από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, που αντέδρασε σθεναρά στο ενδεχόμενο αυτό.

«Ζητώ το 2021 να είναι ένα έτος στο οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε όλα και αυτός είναι ένας όρος για την ένταξη στην ΕΕ, ότι το όνομα, η γλώσσα, ο πολιτισμός, η ταυτότητα, η ιστορία της «Μακεδονίας» έχουν αιώνες παράδοση στα σύνορα της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας και πέρα από αυτήν», δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Την Πέμπτη η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ότι αποσύρει το σχέδιο νόμου για την ονομασία της Ακαδημίας. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν πρόκειται για οριστική κίνηση ή για κίνηση τακτικής.

Εάν τέτοιες ενέργειες, δεν εγείρουν εκ νέου το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς πολλάκις οι γείτονές μας στον βορρά, συνεχίζουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θα μπορούσε να "ξυπνήσει την κυβέρνηση" που υποσχόταν πως θα διορθώσει το τεράστιο αυτό λάθος με την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

ksipnistere 266/2/2021

 

 

 

 

Δυσαρέσκεια Ζάεφ

για τη Βουλγαρία που απειλεί «μπλόκο» τη Β. Μακεδονία στην ΕΕ

Δυσαρέσκεια Ζάεφ για τη Βουλγαρία που απειλεί «μπλόκο» τη Β. Μακεδονία στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε σήμερα την έντονη δυσαρέσκειά του για τους «όρους» που θέτει η Βουλγαρία σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σόφια όπου είχε συναντήσεις με την ομόλογό του της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για τις ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και η Βουλγαρία να άρει τις επιφυλάξεις της σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, Μπουγιάρ Οσμάνι και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ήταν καλές, όμως οι συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και του υπουργού Μπουγιάρ Οσμάνι δεν ήταν πολύ καλές. Αυτό που προτείνει η άλλη πλευρά δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι καθόλου αδελφικό και απέχει πολύ από κάθε ευρωπαϊκή έννοια. Και αν παραμείνει έτσι, πρέπει να προετοιμάσουμε τον μακεδονικό λαό για το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη (σ.σ.μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και ΕΕ) που αναμένεται τον Δεκέμβριο», δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ.

Παρ' όλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρει κάποια λύση με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, προκειμένου η χώρα του να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η Βουλγαρία, τον περασμένο Αύγουστο υπέβαλε στις πρωτεύουσες των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της ΕΕ ένα μακροσκελές έγγραφο που τιτλοφορείται «επεξηγηματικό μνημόνιο για τις σχέσεις της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας σε σχέση με τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, σύνδεσης και σταθεροποίησης», στο οποίο, αποτυπώνονται οι βουλγαρικές θέσεις σε πολλά ιστορικά ζητήματα με τη Βόρεια Μακεδονία. Κεντρική θέση σε αυτό καταλαμβάνουν οι «εθνικές και γλωσσικές παρεμβάσεις, που έγιναν στη Βόρεια Μακεδονία τη δεκαετία του 1970 μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Βουλγαρία αν και ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της γειτονικής της χώρας, το 1991, ουδέποτε αναγνώρισε την γλώσσα της τελευταίας ως «μακεδονική», θεωρώντας ότι πρόκειται για διάλεκτο της βουλγαρικής και ότι η ταυτότητα των Σλάβων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας είναι βουλγαρική.

Το μνημόνιο αυτό της Βουλγαρίας προκάλεσε κατάπληξη στα Σκόπια, τα οποία θεώρησαν ότι η Σόφια επιδιώκει να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, «μέχρις ότου τα Σκόπια παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της Βουλγαρίας».

Στα τέλη Μαρτίου του 2020, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Βόρεια Μακεδονία έγινε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, σε περίπτωση πάντα που η Βουλγαρία δώσει τη συγκατάθεσή της σε κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Zougla  Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, 23:10

 

 

 


Σκόπια:

Υπουργός επανέφερε πινακίδα με την ονομασία

«Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

 

Η υπουργός που προέρχεται από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, αγνόησε την υποχρέωση της χώρας της και την τοποθέτησε στο υπουργείο Εργασίας

Σε προκλητική ενέργεια προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ρασέλα Μιζράχι, επαναφέροντας στο υπουργείο αυτό πινακίδα με το προηγούμενο όνομα της χώρας (“Δημοκρατία της Μακεδονίας”). Η Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε χθες στο υπουργείο Εργασίας, εμφανίστηκε μπροστά από την πινακίδα που η ίδια τοποθέτησε στο υπουργείο της.

Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών (τον Φεβρουάριο του 2019), σε όλα τα υπουργεία τοποθετήθηκαν επιγραφές και πινακίδες με τη νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, η Μιζράχι αγνόησε την υποχρέωση αυτή της χώρας της, όπως προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέφερε στο υπουργείο του οποίου ηγείται, παλαιότερη πινακίδα.

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ επέκρινε έντονα την ενέργεια αυτή της υπουργού Εργασίας. «Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία (των Πρεσπών) δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του SDSM, το οποίο κατηγόρησε ακόμη την ηγεσία του VMRO-DPMNE ως υπεύθυνη για το όλο θέμα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, το κόμμα του οποίου είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην αλλαγή του ονόματος της χώρας, κληθείς σήμερα να σχολιάσει την ενέργεια της υπουργού του κόμματός του, αρνήθηκε να λάβει θέση, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής για το όλο θέμα που ανέκυψε.

Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στις αρχές Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 12 Απριλίου.


Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ  9/2/2020

 

 

 

 

Επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σκοπίων:

Εάν εκλεγώ θα γίνω πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας,

αλλά θα κάνω τα πάντα να αλλάξω το όνομα«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε», λέει ο ηγέτης του... VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του Ράδιο ‘Ελεύθερη Ευρώπη’ την Κυριακή (22/12), απαντώντας στο ερώτημα εάν θα γίνει πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Κύριε Μίτσκοτσκι, αν κερδίσετε τις εκλογές, θα είστε πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας;
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα στη «Μακεδονία», αλλά θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε».

Πώς;

«Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, μπορώ να το επαναλάβω εκατό φορές, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ενοχλητικό αν μιλάμε για κάτι που είναι ενάντια στην πραγματικότητα. Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο που είναι μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος αυτής της χώρας.
Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής συμφωνίας του Ζόραν Ζάεφ, σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα και ουσιαστικά διδάσκω στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αποτελεί μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο επίθετο (το ‘βόρεια’). Λαμβάνω, επίσης, το μισθό μου από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι μέρος της κυβέρνησης του κράτους με το νέο όνομα».

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας;

Αν επιμείνουμε σε αυτό και είμαστε τόσο προβληματισμένοι σε αυτό, έτσι και αλλιώς, θα ήμουν ψεύτης να σας πω ότι δεν θα είναι έτσι, αλλά ταυτόχρονα κανείς σε αυτό το τραπέζι δεν μπορεί να με εμποδίσει να πω ότι είμαι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι από τη Μακεδονία, ότι είμαι Μακεδόνας και μιλάω τη μακεδονική γλώσσα.

 

 

 

 

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Οι Σκοπιανοί ακυρώνουν μονομερώς την Συμφωνία των Πρεσπών:

Χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» σε κάθε εσωτερική χρήση

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ήδη κατάπτυστη και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα όμως από την στιγμή που δεν τηρείται μονομερώς από τα Σκόπια
τι σκοπεύει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση;
Μετά τις επιγραφές στα αγάλματα, οι γείτονες ξήλωσαν και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τις πινακίδες στα σύνορα, όπως αποδεικνύεται στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star!
Η έρευνα στα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες αποδεικνύει ότι δεν έχουν υιοθετήσει τη νέα ονομασία και διαψεύδει πλήρως τον Ζάεφ.
Στο τελωνείο της Δοϊράνης συγκεκριμένα, κατέστρεψαν επιλεκτικά τα γράμματα του ονόματος
«Βόρεια Μακεδονία»
και έμεινε το
«καλώς ήρθατε στη Μακεδονία»
στα γαλλικά, όπως κατέγραψε ο Πέτρος Πετράκης, περνώντας από τα σύνορα.
Ο ίδιος είδε έκπληκτος αστυνομικό που μιλούσε ελληνικά να φορά στολή με σήμα
«Δημοκρατία της Μακεδονίας»!
«Ανέφερα στον αστυνομικό υπάλληλο στο τελωνείο γιατί η πινακίδα αυτή δεν έχει αντικατασταθεί και διαπίστωσα κιόλας ότι στο μπράτσο του έφερε χαρακτηριστικά το όνομα
«Δημοκρατία της Μακεδονίας»
υπήρχε μια παγερή αδιαφορία…
Στο Υπουργείο Γεωργίας στα Σκόπια που πήγαν οι αγρότες να διαμαρτυρηθούν, η πινακίδα γράφει ακόμη… σκέτο
«Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Και δημόσιες επιχειρήσεις όπως η λεγόμενη
«Μακεντόνσκι Τέλεκομ»,
δηλαδή
«μακεδονικές τηλεπικοινωνίες»,
καπηλεύονται το εμπορικό σήμα της Μακεδονίας. Η κυβέρνηση της
«Δημοκρατίας της Μακεδονίας»
όπως λένε τα αρχικά έχει το 34,1% του μετοχικού κεφαλαίου.
«Θεωρώ ότι τζάμπα κόπος γίνεται αλλά εμείς πρέπει να επιμείνουμε να δείχνουμε την αλήθεια και να διεκδικούμε τα δίκαια μας» δηλώνει στο Star o Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Παρότι σε κυβερνητικές και δημοτικές ιστοσελίδες γράφουν
«Δημοκρατία της Μακεδονίας»,
ο Ζάεφ τα βρίσκει όλα τέλεια.
«Διορθώσαμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που μας έστειλε η ελληνική πλευρά και αυτό το διαπιστώσαμε πως έγινε εμείς οι ίδιοι»
υποστήριξε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.
Όμως, στους χάρτες, στα κινητά τηλέφωνα,, στα σύνορα, η χώρα γράφεται ως σκέτο «Μακεδονία» στα κυριλλικά.
Τελικά ποια είναι τα οφέλη που υποτίθεται αποκόμισε η Ελλάδα από την συμφωνία αυτή;
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

 

«Σε παύση η Συμφωνία των Πρεσπών»!!!!

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019

Το ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι σκοπιανοί μέσω του προέδρου τους ... Στέβο Πενταρόφσκι!!!

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha,

ότι η μελλοντική εφαρμογή της Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί σε αναμονή,

έως ότου επιτραπεί στα Σκόπια να ανοίξουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ…
Του Ιωάννη Νασιούλα*
Η εξέλιξη αυτή κλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εναντιώθηκε προσχηματικά στην

επικύρωση της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ

και δηλώνει έκτοτε σε όλους του τόνους πως θα τη

σεβαστεί και ότι αυτή δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε πως υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης ή συνολικής λύσης.
Μείζον θέμα ανακύπτει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας των Σκοπίων και τον επερχόμενο Πρωθυπουργό να

αμφισβητούν τις Πρέσπες,

πώς νιώθει που είναι πια ο μόνος που

«σέβεται και εφαρμόζει τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ»;
Ήδη φωνές στην Ελλάδα ζητούν την

παραίτηση Μητσοτάκη,

την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση το άρθρο 41,

την προκήρυξη εκλογών με ζητούμενο τη

διεξαγωγή Δημοψηφίσματος

για τη Συμφωνία των Πρεσπών από επόμενη ελληνική κυβέρνηση.
Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο Πενταρόφσκι μιλάει εκ μέρους της κυβέρνησης Ζάεφ, αυτό συνιστά ένα σημαντικό νέο πλήγμα στην επιβαλλόμενη αλλαγή ονόματος.
Ο Ζάεφ άρχισε να εφαρμόζει την εγχώρια ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», παρά το άρθρο της Συνθήκης της Πρέσπας που συνδέει την εφαμρογή του με την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ.
Το σοκ από τις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να έχει προκαλέσει άγχος στην κυβέρνηση των Σκοπίων (και της Ελλάδας).
«Μιλώντας για το σύνολο του πακέτου, εφαρμόσαμε ήδη το νέο όνομα στο εσωτερικό και μπορώ να σας πω ότι ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς», είπε ο Πενταρόφσκι στον Alpha.
Ο Πενταρόφσκι επέμεινε ότι ολόκληρος ο σκοπός της συμφωνίας ήταν να

απεμπλακεί η ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ

και τόνισε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο να βλέπουμε και πάλι τις συνομιλίες να βαλτώνουν.
«Θέλαμε να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

αλλά δεν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση».
Από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου κόμματος, VMRO-DPMNE, ο διεθνής γραμματέας του Τίμκο Μουκούνσκι, επίσης σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, κατέστησε σαφές ότι η συνθήκη της Πρέσπας θα αμφισβητηθεί από τα Σκόπια.
Ο Μουκούνσκι, ο οποίος αρνείται να χρησιμοποιήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ότι θα γίνει ευκολότερο να αλλάξει σε «Μακεδονία», όταν η π ΓΔΜ βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ Διαχειριστή : Μήπως τώρα να θυμηθούμε -όσοι βιαζόμασταν να κατακρίνουμε και να χλευάσουμε τους Αγίους μας- τι μας προείπε ο Άγιος Παΐσιος;;;
Ο Άγιος Παΐσιος είχε απαντήσει σε όσους με αγωνία τον ρωτούσαν για την προκλητική στάση των Σκοπίων και τη βούλησή τους να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας μας.
Ο Αγιορείτης μοναχός παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να καταρρεύσει.
Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους:
«Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλα γίνεται τσολιάς»;
Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας.
Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:
«Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς.

Φως φανάρι είναι!

Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν.

Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει».

The Secret Real Truth!     shmantikanea

 

 

 

 

 

Ο Ζάεφ τελείωσε τις «Πρέσπες»

– Πανηγυρίζει σε ανακοίνωσή του για τον «μακεδονικό» αγώνα

– Ξεφτίλισε την Αθήνα


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεφτιλίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ο Ζ. Ζάεφ.
Οι πολιτικοί φίλοι του Σκοπιανού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα τι έχουν να πουν για τις ακόλουθες δηλώσεις;
Τι έχει να πει ο Κ. Μητσοτάκης που χθες δήλωσε πως… δεν θα προσβάλλει το εθνόσημο στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Πρέπει να καταλάβουμε, πως οι Σκοπιανοί μας έπαιξαν μπάλα για το πούμε έτσι λαϊκά. Τους εκχωρήσαμε το όνομα για να μπουν στο ΝΑΤΟ, αλλά ευτυχώς οι Γάλλοι τους μπλοκάρουν στην είσοδό τους στην ΕΕ.
Σήμερα τα Σκόπια έχουν σημαντική εορτή.
Στις 23 του Οκτώβρη γιορτάζουν την λεγόμενη Ημέρα του «Μακεδονικού»Επαναστατικού Αγώνα!

Ο Ζάεφ έστειλε μήνυμα, πανηγυρικό μάλιστα, όπου όπως θα διαβάσετε, ομιλεί παντού για την…
Μακεδονία, το Βόρεια πάει, πέταξε!
«Σήμερα λατρεύουμε και τιμούμε τους γενναίους ακτιβιστές του Μακεδονικού Επαναστατικού Αγώνα και είμαστε υπερήφανοι που διατηρούμε την μοναδική μακεδονική ταυτότητα. Μαθαίνουμε από την ιστορία – κινούμαστε έντονα και θαρραλέα προς το μέλλον», είπε ο Ζάεφ στη σημείωσή του.
Είπατε κάτι;
Για τους Σκοπιανούς δεν υπάρχει Συμφωνία των Πρεσπών,
δεν την τηρούν και είναι ώρα για
την Αθήνα να την καταργήσει!
Ίδιες δηλώσεις είχαμε και από τον πρόεδρο του VΜRO.
ΣOK AΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΘΕΣ
«Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι αρνητική για τη χώρα μας. Την καταψήφισα, προειδοποιώντας για το τι συνεπαγόταν η υπογραφή της. Όμως, δεν θα προσβάλλω το εθνόσημό μας, έστω και εάν άλλοι έβαλαν την υπογραφή τους. Ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες. Χωρίς να ρισκάρουμε την αποσταθεροποίηση, θα παρακολουθούμε στενά την ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους.
Και προφανώς στην επίλυση των εκκρεμοτήτων με πρώτη την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων. Αυτό επιτάσσει σήμερα ο ρεαλιστικός πατριωτισμός», τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης» με τίτλο «Governing at a time of ungovernability».
Έτσι θα τιμήσεις το εθνόσημο Κυριάκο;

https://www.pentapostagma.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

 

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

VMRO:

«Μόλις ανοίξει ο δρόμος για την ΕΕ θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

- Θα απαντήσει η Αθήνα;

Η άρνηση των Ευρωπαίων να βάλουν τα Σκόπια στην ΕΕ τίναξε στον αέρα τη «στιβαρή» Συμφωνία των Πρεσπών των Τσίπρα-Κοτζιά.
Αποτέλεσμα; Να υπάρχει κυβερνητική κρίση στα Σκόπια και με βάση τις δημοσκοπήσεις το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να βάλει θέμα ονομασίας των Σκοπίων. Με λίγα λόγια να καταργήσει τη Συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων) αφήνοντας την Ελλάδα ξεκρέμαστη, αφού θα έχει χάσει το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πιέζεται από τους «συμμάχους» της για την ΕΕ.
Mιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Παύλου Τσίμα Αποτύπωμα που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα o γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη "Μακεδονία"σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης το οποίο η συμφωνία των Πρεσπών μας αρνείται» σημείωσε ο κ. Μιτσούνσκι.
Πρόσθεσε μάλιστα: «Όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα».«Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος» ισχυρίστηκε.
«Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών» υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.
Δηλώνει μάλιστα «σας εγγυώμαι ότι όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα. «Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.
Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι ‘’Μακεδόνας’’ από τη ‘’Μακεδονία’’». Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα».
Την στιγμή που εκπρόσωπος των Σκοπίων κάνει αυτούς τους «τσαμπουκάδες» η ελληνική εξωτερική πολιτική επιλέγει να μην απαντάει αλλά να στέλνει μηνύματα συμπάθειας προς την τωρινή κυβέρνηση.
Νωρίτερα σήμερα, ερωτώμενος σχετικά με την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Σκόπια και Αλβανία και τυχόν προεκτάσεις που μπορεί να έχει με την erga omnes χρήση του ονόματος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει ανίσχυρη ή αδιάφορη.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ένα «εργαλείο», στο οποίο η Ελλάδα από την πλευρά της έχει ήδη δώσει αυτό που όφειλε από τη Συμφωνία «αλλά για να πάρουμε την αντιπαροχή εξαρτάται από το αν θα συμφωνήσουν οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, οι όποιοι άλλοι και μετά μας κάνουν και κριτική από πάνω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Αυτό το εργαλείο που μας έδωσε είχε μια προϋπόθεση, την ενταξιακή διαδικασία, διότι μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα μπορούσαμε και να πετύχουμε αυτά τα οποία υποτίθεται είχε πετύχει η προηγούμενη πλευρά, διότι αν τα είχε εγγράψει σωστά δε θα χρειαζόταν να παλεύουμε μέσα από την ενταξιακή διαδικασία».
«Μιλάμε με όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το θέμα, εγώ έχω ήδη μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων. Μιλάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους [..] Θα προσπαθήσουμε να θέσουμε όλη αυτή την ιστορία στο πλαίσιο μια ευρωπαϊκής προοπτικής και ενός αμοιβαίου συμφέροντος προστατεύοντας και τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδος, είτε αυτό είναι το erga omnes, είτε είναι τα ονόματα των επιχειρήσεων, είτε είναι η παράδοσή μας».
Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η «Νέα Δημοκρατία δεν ήταν εναντίον μιας συμφωνίας, ήταν εναντίον συγκεκριμένων διατάξεων και προβλέψεων αυτής της συμφωνίας».
«Εμείς δε λέμε ότι δεν θα έπρεπε να είχε βρεθεί συμφωνία, δε λέμε ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την αλλαγή του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας, βεβαίως θα προτιμούσαμε να μη λέγεται καθόλου Μακεδονία, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε λεχθεί. Όμως λέμε ότι θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία», σημείωσε.
Δυστυχώς η Ελλάδα κατέληξε να κάνει Lobbying υπέρ των Σκοπίων στην ΕΕ επειδή φοβάται πως η καινούργια σκοπιανή κυβέρνηση θα βγει και θα καταργήσει τη συμφωνία, κάτι που δεν έχει το θάρρος να κάνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Άλλωστε η Ελλάδα ξεκίνησε χθες κιόλας τις υποχωρήσεις αποφασίζοντας να μετονομάσει αυτή τα προϊόντα της σε «MAKEDONIA».
https://www.pronews.gr/ Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

 

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…

Την διεξαγωγή προώρων εκλογών στα Σκόπια ανακοίνωσε σήμερα ο Ζάεφ,

μετά το πούλημα που έφαγε από τους Γάλλους,

που έθεσαν βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε ο Ζάεφ,

αύριο θα συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι για να του υποβάλει την παραίτησή του και να ζητήσει επισήμως τη διενέργεια εκλογών:

«Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Προτείνω να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που θα λάβει η χώρα.

Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί μια σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση από όλους μας.

Δεδομένου ότι κάθε πολιτικός πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πολιτικές αποφάσεις του, απογοητευμένος, στέκομαι και σας λέω: το ευρωπαϊκό όνειρο του μακεδονικού λαού δεν θα καταστραφεί.

Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ

. Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναι μια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα».

Οπωσδήποτε, με την ξαφνική αυτή εξέλιξη και με δεδομένο ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το αντιπολιτευόμενο VMRO,

η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον στον αέρα!

Κι αν υπήρχε εθνική κυβέρνηση στην Αθήνα, θα εύρισκε την ευκαιρία να την ακυρώσει.

Αλλά, μην περιμένει κανείς τίποτα τέτοιο από τους Κούληδες!

(ΥΓ): Ομοίως, αν υπήρχε ισχυρή εθνική αντιπολίτευση, θα μπορούσε να πιέσει την όποια κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της ακύρωσης.

Αλλά, κάποιοι πατριώτες –εντός και εκτός εισαγωγικών

- φρόντισαν ν’ αφήσουν εκτός βουλής την μόνη δύναμη αντίστασης του Ελληνισμού, την Χρυσή Αυγή.

Οπότε, μια καλή ευκαιρία πάει χαμένη!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Διαβατήρια με σκέτο "Μακεδονία"

- Το κόλπο του Ζάεφ και η σιγή ιχθύος της Αθήνας

Διαβατήρια με σκέτο
Ακώλυτη χρήση διαβατηρίων --και πιθανότατα άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων-- με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" μέχρι το 2030 κατοχυρώνει η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Προφανώς, ο Ζάεφ παραβιάζει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις καλόπιστες διμερείς σχέσεις, χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά.
Η κυβέρνηση Ζάεφ με ένα έξυπνο τέχνασμα προμηθεύθηκε, στις αρχές Ιανουαρίου, (ελάχιστες ημέρες πριν από την κοινοβουλευτική κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα και τα Σκόπια), 240.000 χιλιάδες διαβατήρια του λεγόμενου "παλαιού τύπου". Η αναγραφόμενη ονομασία παραμένει "Δημοκρατία της Μακεδονίας" σε αντίθεση με τα διαβατήρια "νέου τύπου" που θα αναγράφουν "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".
Η υπόθεση δεν ήταν άγνωστη, καθώς είχε δημοσιοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης.
Το καινούριο στοιχείο είναι ότι τα Σκόπια καταπατούν την άτυπη συμφωνία που ακολούθησε με την κυβέρνηση Τσίπρα περί ταχείας χρήσης των νέων διαβατηρίων και μόνον. Το ίδιο πράττουν από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απορρίπτοντας τις επανειλημμένες παραστάσεις σε υψηλό πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
Τίθεται ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί να διαταράξει τη διμερή προσέγγιση και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, δεν απαιτεί την άμεση κατάργηση των παλαιών διαβατηρίων ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου.

Η Αθήνα χάνει χρόνο

Η παρούσα περίοδος είναι, προφανέστατα, η ισχυρότερη από ελληνικής διαπραγματευτικής σκοπιάς. Ως γνωστόν ο πρωθυπουργός Ζάεφ "καίγεται" για την ημερομηνία έναρξης. Αν δεν αποφασιστεί, απειλείται με πτώση η κυβέρνησή του. Ενδεχομένως, ο σχεδιασμός προβολής βέτο κατά τις μελλοντικές συζητήσεις των διαπραγματευτικών κεφαλαίων έχει κάποια βάση, αλλά ίσως τότε η ελληνική διπλωματική ισχύς να είναι εξασθενημένη.
Η υπόθεση των διαβατηρίων προστίθεται άλλωστε στη συναίνεση του κ. Ζάεφ και του -πεπειραμένου- υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, με τους πιο αδιάλλακτους, για χρήση σημαιών με τον Ήλιο της Βεργίνας και τη μη αντικατάσταση πινακίδων με την ίδια απεικόνιση και την παλαιά ονομασία (όπως έγραψαν η «Εστία» στις 23 Σεπτεμβρίου και η “Real News” στις 29 Σεπτεμβρίου).
Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Ιούνιο, η αποκάλυψη της εφημερίδας «Δημοκρατία» περί ευρείας χρήσης του όρου «μακεδονικός/ή» κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών για ευθυγράμμιση προς την επίσημη ονομασία (άρθρο 1, παρ. 3, εδάφιο ζ). Λόγω των διαμαρτυριών πολλών διπλωματών κατά της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε απαιτηθεί η αποστολή οδηγιών προς πολλές πρεσβείες μας για την ανάληψη διακριτικής δράσης.

Τα κόλπα της κυβέρνησης Ζάεφ

Καλά πληροφορημένες, ελληνικές και ξένες, πηγές υπογραμμίζουν τις αλυσιδωτές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ζάεφ. Πρώτον, η δικαιολογία ότι πρόκειται απλώς για την τελευταία προγραμματισμένη παράδοση παλαιάς παραγγελίας είναι ψευδής. Η ανάδοχος γερμανική εταιρία Giesecke & Devrient είχε κερδίσει το συμβόλαιο προμήθειας 1.500.000 διαβατηρίων (και 1.800.000 ταυτοτήτων και 500.000 διπλωμάτων οδήγησης) το 2005 έναντι 23,5 εκατ. ευρώ για περίοδο 11 ετών. Ακόμα κι αν υπολογιστεί ως χρόνος έναρξης του συμβολαίου ο Δεκέμβριος 2006, όταν έγιναν οι πρώτες παραδόσεις, η 11ετία εξέπνευσε, πριν από τον Ιανουάριο του 2019!
Δεύτερον, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό πληθυσμό της Βόρειας Μακεδονίας, τον περιορισμένο αριθμό όσων ταξιδεύουν και το γεγονός ότι πλείστα μέλη της αλβανικής μειονότητας έχουν διπλή υπηκοότητα (προτιμώντας τη χρήση μόνον αλβανικού διαβατηρίου), είναι άγνωστο πότε θα εξαντληθεί η προμήθεια των 240.000 τεμαχίων παλαιού τύπου.
Η εκδοχή που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά, περί έκδοσης νέων διαβατηρίων από το 2020, είναι παραπλανητική και η εξάντληση του αποθέματος ίσως γίνει στα τέλη του 2021. Πάντως, ακόμα κι αν η πρόβλεψη για λήξη έκδοσης των παλαιών διαβατηρίων της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» το 2020 είναι αξιόπιστη, αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται ανεμπόδιστη χρήση ως το 2030. Ο λόγος είναι πως η διάρκεια ισχύος τους είναι 10ετής για τους άνω των 27 ετών. Πρακτικά, όσο διαρκούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, θα χρησιμοποιείται το σκέτο «Μακεδονία».
Πρέπει να σημειώσουμε πως η μεταβατική διαδικασία σφράγισης των "παλαιού τύπου" με την ένδειξη "ιδιοκτησία της Βόρειας Μακεδονίας" γίνεται στις εσωτερικές σελίδες και δεν αναιρεί την παλαιά ονομασία. Επιπλέον η κυβέρνηση Ζάεφ δεν δεσμεύεται ούτε για το χρόνο έκδοσης νέων ταυτοτήτων. Το θέμα δεν είναι εσωτερικό. Όπως συμβαίνει και με τις ελληνικές ταυτότητες, θα γίνεται χρήση και για ταξιδιωτικούς σκοπούς με τον όρο «Μακεδονία» σε πολλές χώρες και για άγνωστο χρόνο.
Η έλλειψη αποτελεσματικής αντίδρασης της Αθήνας θα γινόταν κατανοητή, αν υπήρχε βεβαιότητα για παράταση της πολιτικής άλλων εταίρων κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Τιράνων και των Σκοπίων. Ωστόσο η γερμανική Bundestag άλλαξε στάση προ ημερών, η Γαλλία δεν είναι πλέον τόσο κατηγορηματικά αρνητική και μόνο η Ολλανδία απειλεί με βέτο.
https://slpress.gr   Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Ζάεφ καί Μπορίσωφ «τιμοῦν» τούς κομμιτατζῆδες

Τριπλή πρόκλησις ἀπό Ἀλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία – Στεφάνι στόν ἀρχηγό τοῦ Ἤλιν-Ντεν

ΣΚΟΠΙΑ καί Βουλγαρία ἐπιμένουν νά ἑορτάζουν ἀπό κοινοῦ τήν ἔναρξη τοῦ «Κινήματος τοῦ Ἤλιν-Ντεν», πού ξυπνᾶ ἀλυτρωτικές διαθέσεις, παρά τίς συμφωνίες πού ἔχουν ὑπογραφεῖ. Σήμερα ὁ Πρωθυπουργός τῶν Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ καί ὁ Βούλγαρος ὁμόλογός του Μπόυκο Μπορίσωφ θά καταθέσουν στεφάνια στόν τάφο τοῦ Γκότσε Ντέλτσεφ, ἱδρυτοῦ τῶν κομμιτατζήδων. Μέ αὐτόν τόν τρόπο ἑορτάζουν τό «ψευδοκίνημα» πού κόστισε τήν ζωή ἑκατοντάδων Ἑλλήνων κατοίκων στήν εὐρύτερη περιοχή τοῦ Μοναστηρίου, ἀλλά καί τήν Συμφωνία Φιλίας τῶν δύο χωρῶν πού ὑπεγράφη πρίν ἀπό ἀκριβῶς δύο ἔτη. Ὁ ἀρχικομμιτατζῆς Ντέλτσεφ εἶναι ἐθνικός ἥρως καί γιά τούς Σκοπιανούς καί γιά τούς Βουλγάρους, καθώς ὡς ἡγέτης τῆς λεγομένης «Ἐσωτερικῆς Μακεδονικῆς Ἐπαναστατικῆς Ὀργανώσεως» εἶχε στόχο νά ἀναδείξει ἕνα ἀνύπαρκτο «μακεδονικό ἔθνος» καί παραλλήλως νά ξερριζώσει ἀπό τήν περιοχή τούς Ἕλληνες, ἀνοίγοντας τόν δρόμο τῆς Βουλγαρίας πρός τό Αἰγαῖο. Τό «Κίνημα τοῦ Ἤλιν-Ντεν» πού σχεδίασε ὁ Ντέλτσεφ ἀπέτυχε, ἀλλά ὁ ἴδιος ἐχαρακτηρίσθη ἥρως τῆς Βουλγαρίας. Τό 1946 ὁ Στάλιν ἔδωσε ἐντολή τά ὀστᾶ του νά μεταφερθοῦν στήν πόλη τῶν Σκοπίων, ὅπου καί παραμένουν.

Ὁ Ζάεφ τήν ἑπομένη τῆς ὑπογραφῆς τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν στό μήνυμα πού ἔγραψε σημείωσε ὅτι τώρα δικαιώνεται, μεταξύ ἄλλων, καί ὁ ἀγών τοῦ Ντέλτσεφ! Τό ὄνομά του περιλαμβάνεται μέχρι καί στούς στίχους τοῦ ἐθνικοῦ ὕμνου τῶν Σκοπίων. Τελευταίως ὅμως ἐπικρατεῖ ἔντονη διαμάχη μεταξύ τῶν δύο χωρῶν γιά τήν ἐθνικότητα τοῦ κομμιτατζῆ. Ὁ Ζάεφ ὡστόσο ἐπέλεξε νά τηρήσει μία διαλλακτική στάση ὡς πρός τήν καταγωγή τοῦ Ντέλτσεφ. Ἔτσι πρό ἡμερῶν, σέ ἐκδήλωση τῆς ἀμερικανικῆς πρεσβείας, διέταξε νά «ἀπαλειφθεῖ» ὁ συγκεκριμένος στίχος ἀπό τόν ἐθνικό ὕμνο μέ τήν ἀναφορά στό ὄνομά του.

Τήν ἴδια στιγμή ἡ Ἑλλάς βάλλεται καί ἀπό τήν Ἀλβανία. Οἱ δηλώσεις τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Ἀλβανίας Ἔντι Ράμα γιά τήν πρόθεση διαλόγου καί ἀναπτύξεως τῶν σχέσεων τῆς χώρας του μέ τήν Ἑλλάδα, ἀποδεικνύονται λίαν ὑποκριτικές. Σέ εὐθεῖα ἀντίθεση πρός τίς «φιλικές» αὐτές προτάσεις ἔρχονται τά ἔργα τῆς κυβερνήσεώς του, κάτι πού ἤδη ἔχει ἀπό τοῦ βήματος τῆς Βουλῆς ἐπισημάνει ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν κ. Νῖκος Δένδιας. Ὑπενθυμίζεται ὅτι κατά τήν ἐκφώνηση τῶν προγραμματικῶν δηλώσεων τῆς Κυβερνήσεως ὁ κ. Δένδιας ἀπευθυνόμενος πρός τήν Ἀλβανία εἶχε σημειώσει πώς ἐξακολουθεῖ νά μήν ἀνταποκρίνεται στίς ὑποχρεώσεις της ἐν σχέσει μέ τά μειονοτικά καί περιουσιακά δικαιώματα τῆς ἑλληνικῆς ἐθνικῆς μειονότητος, καί διεμήνυσε πώς στό πλαίσιο τῆς ἐνάρξεως τῶν ἐνταξιακῶν διαπραγματεύσεων τῶν Τιράνων μέ τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση «θά συνεχίσουμε νά παρακολουθοῦμε στενά τήν πλήρωση ἀπό τήν Ἀλβανία τῶν καίριων προτεραιοτήτων καί τόν ἔμπρακτο σεβασμό τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ἄλλωστε, καί ὁ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εἶχε καταστήσει σαφῆ τήν στήριξη τῆς Κυβερνήσεως πρός τήν Βορειοηπειρωτική μειονότητα, κατά τήν συνάντηση πού εἶχε πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες μέ τόν Ἀρχιεπίσκοπο Ἀλβανίας Ἀναστάσιο.

Αὐτές οἱ ἐνέργειες πρέπει νά θεωροῦνται ξεκάθαρο μήνυμα ἀπό ἑλληνικῆς πλευρᾶς πρός μίαν Ἀλβανία στήν ὁποία συνεχίζονται οἱ διώξεις Βορειοηπειρωτῶν, οἱ κατεδαφίσεις ἐκκλησιῶν, οἱ δημεύσεις ἑλληνικῶν περιουσιῶν καί αὐθαιρεσίες πού κατέληξαν σέ ἀστυνομικές βιαιότητες, ὅπως αὐτές πού ὁδήγησαν στόν φόνο τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα τήν ἡμέρα τῆς ἐθνικῆς ἐπετείου τῆς 25ης Μαρτίου. Ἀκόμη ἐνδεικτική εἶναι ἡ ἀστυνομική ἀπραξία ἔναντι ἐνεργειῶν, ὅπως ἡ ἀνατίναξις τοῦ μνημείου τοῦ ἥρωος Βορειοηπειρώτου Θύμιου Λιώλη στόν Δῆμο Φοινίκης τῆς Ἀλβανίας.

Καί παρά τά πεπραγμένα αὐτά, ὁ Ράμα δηλώνει πώς εἰς ὅ,τι ἀφορᾶ τίς σχέσεις Ἑλλήνων καί Ἀλβανῶν «οἱ ἐπιθυμίες καί οἱ προθέσεις εἶναι οἱ καλύτερες δυνατές»! Ἰσχυρίζεται συγκεκριμένως ὅτι «θέλουμε τήν φιλία, τήν κατανόηση καί τόν σεβασμό, διότι οἱ σχέσεις δέν ἐξαρτῶνται ἀπό τήν καταγωγή ὁποιουδήποτε βρίσκεται στήν ἐξουσία. Αὐτό δέν ἔχει σημασία. Ὁ στόχος ἦταν πάντα ἡ καλύτερη δυνατή σχέσις».

Ἐξ ἄλλου ὁ Πρωθυπουργός τῆς Ἀλβανίας προέβη στήν παραδοχή, ὅτι ἔχει «ἑλληνικό αἷμα», γιά νά σπεύσει ἀμέσως νά διευκρινίσει ὅτι δέν ἔχει ἑλληνικές καταβολές καί κατ’ ἐπέκτασιν οὔτε ἑλληνική συνείδηση. «Πρῶτα ἀπ’ ὅλα ἔχω στίς φλέβες μου μία ἀνάμιξη αἵματος» δήλωσε, καί συνεχίζοντας τόνισε: «Δέν ἔχω κανένα κύτταρο ἑλληνικό, δέν ἔχω καμμία καταβολή. Ἐνῶ ἔχω κάποιες ἄλλες καταβολές. Ὅπως ἔχω, λόγου χάριν, καταβολές ἀπό τήν Σκόδρα, τήν Μιρδίτα, τό Μπεράτι καί τό Βοῦνο». Ὁ Πρωθυπουργός τῆς Ἀλβανίας ἔκανε καί διαχωρισμό τῆς θρησκείας ἀπό τήν ἐθνικότητα, λέγοντας ὅμως καί ὅτι τέτοιο διαχωρισμό δέν κάνουν οἱ Ἕλληνες: «Οἱ Ἀλβανοί Ὀρθόδοξοι εἶναι Ἀλβανοί καί οἱ Ἕλληνες Ὀρθόδοξοι εἶναι Ἕλληνες». Καί συνέχισε: «Θά ἤθελα νά πῶ ξεκάθαρα ὅτι γιά ἐμένα οἱ Ἀλβανοί Ὀρθόδοξοι δέν εἶναι Ἕλληνες Ὀρθόδοξοι. Γιά νά εἴμαστε ξεκάθαροι καί γι’ αὐτό. Ἐπειδή ἀπό θρησκευτική ἄποψη ἔχω καί καθολική καί ὀρθόδοξη καταβολή, καί ἐξ αἰτίας τῆς βουλήσεως τῆς γιαγιᾶς μου ὁ ἴδιος εἶμαι καθολικός, θά ἤθελα νά ὑπογραμμίσω ξεκάθαρα: Ἐμεῖς αὐτό τό κομμάτι τό ἔχουμε ξεχωρίσει, ἐκεῖνοι (οἱ Ἕλληνες) τό ἔχουν κοινό. Ἐν τῶ μεταξύ, τά ἀδέρφια μας τῆς Μειονότητος εἶναι Ἕλληνες καί Ὀρθόδοξοι».

Περαιτέρω ἀναφερόμενος στήν νέα ἑλληνική Κυβέρνηση καθώς καί τήν ἀναμενομένη ἀπόφαση τῆς ΕΕ γιά τήν ἔναρξη τῶν ἐνταξιακῶν διαπραγματεύσεων μέ τήν Ἀλβανία τόν Ὀκτώβριο, ὑπεγράμμισε: «Μέ τήν νέα ἑλληνική Κυβέρνηση θέλουμε νά συνεχίσουμε τόν διάλογο γιά θέματα πού ἀφοροῦν τήν φιλία, τήν κατανόηση καί τόν σεβασμό. Εἶναι ἐπίσης σημαντικό νά ξεκαθαρίσουμε ὁρισμένες πτυχές τῶν δικαιωμάτων τῆς ἑλληνικῆς μειονότητος στήν Ἀλβανία. Ἡ μειονότης θεωρεῖται ἀναπόσπαστο μέρος τῆς συνυπάρξεως καί τοῦ πλούτου μας. Ὅσον ἀφορᾶ τίς διαπραγματεύσεις ἡ διαδικασία λήψεως ἀποφάσεων τοῦ Ὀκτωβρίου δέν ἔχει καμμία σχέση μέ τήν Ἀλβανία, ἀλλά ἐξαρτᾶται ἀπό τήν ἐσωτερική δυναμική στήν ΕΕ, εἶναι πολιτική, καί δέν σχετίζεται μέ τήν ἀντικειμενική τεχνική ἀξιολόγηση. Τά πάντα μποροῦν νά συμβοῦν τόν Ὀκτώβριο, δέν ἀποκλείω τίποτα».

Ὅσον ἀφορᾶ τήν ἐσωτερική πολιτική κατάσταση δήλωσε ὅτι εἶναι ἕτοιμος νά διαπραγματευθεῖ μέ τήν Ἀντιπολίτευση μόνο γιά μιά ἐκλογική μεταρρύθμιση. Κατέστησε ἐπίσης σαφές ὅτι δέν θά δεχθεῖ νά ταχθοῦν μέ τήν πλευρά τῆς Ἀντιπολιτεύσεως καί κόμματα ἤ κυβερνήσεις τοῦ ἐξωτερικοῦ καί ὅτι ἀπορρίπτει τήν πρόταση τοῦ Προέδρου Ἰλίρ Μέτα γιά διεξαγωγή προώρων βουλευτικῶν ἐκλογῶν.

Ὑπεστήριξε ὅτι ἡ διεξαγωγή προώρων ἐκλογῶν δέν θά διευθετήσει τήν πολιτική κρίση στήν χώρα. Προκύπτει ἐξ ἄλλου ἀπό τά λεγόμενά του ὅτι ἐξακολουθεῖ νά ὑπάρχει χάσμα στίς σχέσεις μεταξύ τῶν δύο ἀνδρῶν. Χαρακτηριστικό εἶναι ὅτι στήν ἐρώτηση ἐάν εἶναι ἕτοιμος νά ἐξομαλύνει τίς σχέσεις του μέ τόν Πρόεδρο Μέτα, μετά τόν θεσμικό πόλεμο τῶν τελευταίων μηνῶν, ἀπήντησε λέγοντας ὅτι εἶναι ἕτοιμος νά βοηθήσει τόν ἀρχηγό τοῦ κράτους ἐάν τοῦ ζητηθεῖ.

Πηγή: Εφημερίς Εστία

εικόνα: Ζάεφ καί Μπορίσωφ καταθέτουν στεφάνι στό μνημεῖο τοῦ κομμιτατζῆ Ντέλτσεφ

 

 

 

 

20.7.19

Το «ευχαριστώ» για τις Πρέσπες:

Τα Σκόπια στέλνουν αντιπροσωπεία στα Κατεχόμενα για να τιμήσουν τους εισβολείς!

Αντιπροσωπεία από Σκοπιανούς βουλευτές θα βρεθεί στα Κατεχόμενα  στην αυριανή «μαύρη» επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο για να τιμήσουν  τους εισβολείς, "ευχαριστώντας" με... αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα που τους χάρισε το "Μακεδονία" παίρνοντας η τελευταία ως αντάλλαγμα ένα... "βόρεια"!
Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα  από το πρωί έχουν επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την «κυβέρνηση» και την «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από την «Βόρεια Μακεδονία», το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία και το Τσαντ, το οποίο έχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας με το ψευδοκράτος.
Στο μεταξύ και για πρώτη φορά φέτος, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα πετάξουν ακριβώς στις 2:15 τα ξημερώματα πάνω από την παραλία στο «Πέντε Μίλι» όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο.
Η «Σκοπιά μέχρι το πρωί» θα ξεκινήσει στο ‘Πέντε Μίλι’ στις 21:30 απόψε και θα περιλαμβάνει και συναυλία από τον τραγουδιστή Γιασάρ.
Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των αεροσκαφών, μεταδίδεται ότι στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα τουρκικά F-16 για πρώτη φορά θα πετάξουν πάνω από την συγκεκριμένη παραλία κάνοντας μια περιστροφή ως ένδειξη χαιρετισμού προς τον κόσμο που θα είναι εκεί.
Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα διοργανώθηκε εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία στην μνήμη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας το 1974, Μπουλέντ Ετζεβίτ, όπου βρίσκεται άγαλμά του, από την «εστία Σονμεζσιζλέρ» (εθνικιστικό σωματείο κυρίως εποίκων) στην παρουσία του «αναπληρωτή προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ.
Και το προκλητικό βίντεο των Τούρκων για την εισβολή

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.7.19

 

 

 

 

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

ΠΡΕΣΠΕΣ:

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΥΔΕΝ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟΝ

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Στις 17 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος
από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς παρεχώρησαν όνομα,
ταυτότητα,
εθνότητα και γλώσσα σε ένα πολυεθνικό κράτος εις βάρος της ιστορίας του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Οι αρνητικές συνέπειες είναι πολλές:


Αποθρασύνθηκαν τα Σκόπια. Οι γείτονες εξέλαβαν την υπογραφή της Συμφωνίας ως διάθεση ελληνικής υποχώρησης και παραβιάζουν συνεχώς τα συμφωνηθέντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το διαφημιστικό φιλμάκι για την προσέλκυση τουριστών, στο οποίο η χώρα προβάλλεται ως αιώνια «Μακεδονία» (Macedonia timeless). Όπως είχαμε προβλέψει ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» είναι πιθανόν να εγκαταλειφθεί.

Αποθρασύνθηκαν και άλλοι γειτονικοί λαοί, κυρίως η Τουρκία. Όταν υποχωρείς μπροστά σε ένα μικρό και αδύναμο κράτος, τότε ανοίγει η όρεξη των ισχυροτέρων κρατών. Βεβαίως η επιθετικότητα της Τουρκίας οφείλεται κυρίως στον εγγενή εθνικισμό που διακρίνει όλες τις πολιτικές παρατάξεις, ισλαμικής ή κεμαλικής ιδεολογίας, όμως ενισχύεται όταν η Ελλάς υποχωρεί.

Κατέστη πιο αδύναμη η διεθνής θέση της χώρας μας. Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας την χαρακτήριζαν ως μέσο αναβαθμίσεως του κύρους της Ελλάδος, αλλά διαψεύδονται. Είδαμε προ μηνός την Γερμανίδα Καγκελλάριο Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να συγκαλούν διεθνή διάσκεψη για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων χωρίς να προσκαλούν την Ελλάδα. Εκλήθησαν όμως τα Σκόπια, η Αλβανία και άλλες χώρες. Διεξάγονται συζητήσεις για αλλαγές συνόρων στην περιοχή μας (πχ μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου), αλλά η Ελλάς ούτε μετέχει ούτε ερωτάται.

Η Ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί να αλλάξει τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και άλλων μαθημάτων. Η προβλεπόμενη Μεικτή Επιτροπή για θέματα Εκπαιδεύσεως, Ιστορίας και Αρχαιολογίας άρχισε να εργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2018, δηλαδή τέσσερις μήνες πριν από την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή των Ελλήνων. Προ της Συμφωνίας η επίσημη ελληνική θέση ήταν ότι αγωνιζόμαστε να εξαλείψουμε τις αλυτρωτικές αναφορές από τα σχολικά εγχειρίδια των Σκοπίων. Δυστυχώς οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς αναγνωρίζουν μέσω της Συμφωνίας ότι και τα ελληνικά σχολικά βιβλία είναι … αλυτρωτικά. Τι αλλαγές θα γίνουν; Δεν έχουμε ακόμη πληροφορηθεί.

Η Συμφωνία τυπικά και τελείως επιφανειακά υποχρεώνει τους βόρειος γείτονές μας να μην σφετερίζονται την αρχαία ελληνική κληρονομιά. Αφήνει όμως ακάλυπτη τις άλλες εξ ίσου σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίσημη αδιαφορία της αποχωρούσης κυβερνήσεως για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Ουσιαστικά τούς απέκοψαν από την ελληνική ιστορία, στην οποία ανήκουν ως Έλληνες Θεσσαλονικείς ιεραπόστολοι του 9ου αιώνος. Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ διαρκώς τούς αποκαλεί «πατέρες του Μακεδονικού Έθνους», ενώ η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ζαχαρίεβα τούς θεωρεί Βουλγάρους.

Ενός κακού μύρια έπονται!

ΠΗΓΗ Άρθρο στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Σάββατο 15 – Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

 

 

 

 

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ:

Τροπολογίες στο Σύνταγμα αποτελούν εμπαιγμό

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ  -


Νέα σελίδα για την Βόρεια Μακεδονία άνοιξε χθες με την ορκωμοσία του νέου Προέδρου Στέβο Πεντάροφσκι που διαδέχθηκε τον Γκιόργκι Ιβανόφ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην κυβέρνηση Ζάεφ, απαλλαγμένη από ένα σοβαρό «θεσμικό εμπόδιο» να προχωρήσει στην πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η χώρα του να διεκδικήσει τον επόμενο μεγάλο στόχο της, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.. Στην βορειομακεδονική Βουλή στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Πενταρόφσκι την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σε ένα ακόμη μήνυμα της Αθήνας για στήριξη στην κυβέρνηση Ζάεφ. Σε μια περίοδο μάλιστα που θα πρέπει και η ελληνική πλευρά να επικεντρωθεί και πάλι στο κρίσιμο ζήτημα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία λόγω και των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στις δυο χώρες έχει χαλαρώσει αισθητά. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει τόσο με την ενσωμάτωση των τροπολογιών στο κείμενο του Συντάγματος, όσο και με το θέμα των αγαλμάτων και των σχολικών βιβλίων. Με μεγάλη καθυστέρηση καθώς αποτελούσε προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία, ενσωματωθήκαν στο Σύνταγμα της χώρας οι νέες τροπολογίες, με τρόπο όμως που αποτελεί εμπαιγμό για την Ελλάδα. Ακολουθώντας υποτίθεται την πρακτική που υπάρχει σε άλλες χώρες το παλιό Σύνταγμα μένει αναλλοίωτο και απλώς επισυνάπτονται οι τροπολογίες στο τέλος του Κειμένου. Αυτό μπορεί να είναι μικρής σημασίας εάν αφορά διάφορα αναθεωρημένα άρθρα, αλλά είναι απολύτως προβληματικό όταν αφορά το ίδιο το όνομα της χώρας στο οποίο αναφέρεται το Σύνταγμα. Έτσι ενώ το link του Κοινοβουλίου έχει τίτλο «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» αμέσως μετά ξεκινά το κείμενο του Προοιμίου του Συντάγματος του 1991 και ακολουθεί το κείμενο με τίτλο «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Είναι το Σύνταγμα εκείνο που περιέχει όλο τον πυρήνα του Αλυτρωτισμού και αναφέρεται και στις «μακεδονικές μειονότητες στις γειτονικές χώρες». Μετά τα 134 άρθρα του Συντάγματος αρχίζει η καταγραφή των Τροπολογιών που είχαν ήδη εγκριθεί από το 1994 πριν την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, εκείνες που εγκρίθηκαν μετά την Συμφωνία της Οχρίδας και χαμένες στο τέλος του κειμένου αυτού, οι τροπολογίες που εγκρίθηκαν ως αποτέλεσα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι μετά από ένα ιδιαίτερα μακρύ κείμενο που τιτλοφορείται «Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ενσωματώνονται οι τροπολογίες που εγκρίθηκαν στις 11 Ιανουαρίου 2019 με την πρώτη εξ αυτών(Amendment ΧΧΧΙΙΙ) να ορίζει ότι “Στο Σύνταγμα οι λέξεις «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρέπει να αντικατασταθούν με τις λέξεις «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»….” Η βορειομακεδονική πλευρά δείχνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα των Αγαλμάτων, όπου δεν έχει υλοποιήσει ακόμη και αυτή την προσχηματική λύση η οποία επινοήθηκε. Δηλαδή αντί της απομάκρυνσης των αγαλμάτων, του Μ. Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β και άλλων να τοποθετηθεί μια μικρή ταμπέλα που θα αναφέρει ότι αποτελούν μέρος του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδιο το κόμμα του κ. Ζάεφ όταν ήρθε στην εξουσία είχε συστήσει ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εξετασθεί η απομάκρυνση των Μνημείων αυτών που είχαν κοστίσει εκατομμύρια και είχαν τοποθετηθεί με απόφαση του Ν. Γκρουέφσκι. Ο πρόεδρος της Επιτροπής μάλιστα Μίροσλαβ Γκρτσεφ ειχε προαναγγείλει την απομάκρυνση των δυο αγαλμάτων. Τελικά με την Συμφωνία των Πρεσπών η «κληρονομιά» του κ. Γκρούεφσκι διασώθηκε και θα συνεχίζει να αποτελεί η παρουσία των δυο αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ένα μόνιμο σύμβολο του αρχαιολατρικού αλυτρωτισμού. Στο θέμα των βιβλίων οι συνομιλίες έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα εν κρυπτώ χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατεύθυνση στην οποία κινούνται, ενώ τίθεται και θέμα χρόνου πλέον, καθώς κάθε περαιτέρω καθυστέρηση θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην ανάγκη να διανεμηθούν και την επόμενη σχολική χρονιά τα βιβλία της γεωγραφίας και ιστορίας που βρίθουν αλυτρωτικών και ανθελληνικών αναφορών. Η καθημερινότητα επίσης αναδεικνύει τις μαύρες τρύπες που άφησε πίσω της η Συμφωνία των Πρεσπών, με την αποδοχή της ελεύθερης χρήσης του όρου «Μακεδονία, Μακεδονικός, Μακεδόνας» στην άλλη πλευρά για μια σειρά δραστηριότητες. Η «Ένωση Μακεδόνων Συγγραφέων» οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα εκδήλωση στα Σκόπια, σε άλλη εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάσθηκε ο τόμος για την «Σύγχρονη Μακεδονική Τέχνη» , ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού συνεχίζει να προβάλει τις ομορφιές της «Μακεδονίας» και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών συνεχίζει να προβάλλεται και η ιστοσελίδα για τον Τουρισμό της χώρας με logo το «Macedonia Timeless». Και δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πολλά, κυρίως εκτός των επίσημων και κρατικών φορέων ,οι οποίοι μπορεί να ελεγχθούν και να ζητηθεί από την Αθήνα η συμμόρφωση με την Συμφωνία. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η επίσης πολύ δύσκολη αλλά σημαντική διαπραγμάτευση μεταξύ των επιχειρηματικών και κλαδικών φορέων για τις εμπορικές χρήσεις του όρου «Μακεδονία -ικός»… Τώρα πλέον με την εκλογή στη θέση του προέδρου της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι, η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει κανένα άλλοθι για να κωλυσιεργεί με την εφαρμογή της Συμφωνία και την υιοθέτηση πλήρως της νέας ονομασίας. Διαφορετικά οι μικρές παρασπονδίες μόλις δυο μήνες μετά την στιγμή που τέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών σε ισχύ, θα μετατραπούν σε ντε φάκτο αλλοίωση των όρων της Συμφωνίας και εκφυλισμό της σε μορφή διπλής ονομασίας. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει από την αρχή να στείλει στην άλλη πλευρά, η Αθήνα.


https://www.hellasjournal.com/2019/05/paraviazei-ti-symfonia-ton-prespon-o-zaef-tropologies-sto-syntagma-apoteloyn-empaigno/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:31 π.μ.

 

 

 

 

Σκόπια: Σχεδόν ισοψήφησαν Πεντάροφσκι και Σιλιάνοφσκα

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Η μεγάλη αποχή και η σχεδόν ισοψηφία των δύο βασικών αντιπάλων, του Στέβο Πεντάροφσκι και της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στα, Σκόπια που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι, εθνικός συντονιστής των Σκοπίων για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την 5η Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο πρώτος, ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, συγκέντρωσε ποσοστό 42,72% (317.690 ψήφους), ενώ η δεύτερη, η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, έλαβε ποσοστό 42,6% (316.741 ψήφους).

Ο τρίτος υποψήφιος, ο οποίος στηρίχθηκε από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA») συγκέντρωσε ποσοστό 10,3% (76.775 ψήφους).

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Στέβο Πεντάροφσκι υποστήριξε ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών επικράτησε η επιλογή που οραματίζεται και επιθυμεί ο ίδιος, μια κοινωνία για όλους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η επιλογή αυτή θα επιβραβευθεί στον δεύτερο γύρο και πως «θα είναι ο νέος Πρόεδρος της δημοκρατικής, προοδευτικής και ευρωπαϊκής Σκόπιας».

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον Στέβο Πεντάροφσκι για την επικράτησή του, έστω με μικρή διαφορά, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαφορά θα αυξηθεί στον δεύτερο γύρο, καθώς - όπως υποστήριξε - ο Πεντάροφσκι και οι θέσεις και οι απόψεις του είναι προοδευτικές και ενώνουν τον λαό, ενώ η Σιλιάνοφσκα και το VMRO-DPMNE εκφράζουν τη συντήρηση και διχάζουν τους πολίτες.

Από την πλευρά της η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έχει απολέσει τη νομιμοποίησή της και πρέπει να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και το κόμμα του οποίου ηγείται ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι ο λαός τιμώρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για την άσχημη και αποκαρδιωτική, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στη χώρα. Ο Μίτσκοσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο νέος (ή η νέα) πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας θα εκλεγεί στον δεύτερο γύρο, την 5η Μαΐου, εφόσον το ποσοστό της συμμετοχής στη διαδικασία ξεπεράσει το 40%. Όλα τα ενδεχόμενα φαντάζουν πιθανά.

Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες.

Στον χθεσινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 42%, ήταν δηλαδή το χαμηλότερο όλων των προεδρικών εκλογών που έχουν διεξαχθεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Σκόπια:

Κρίσιμες προεδρικές εκλογές την Κυριακή στη «σκιά» της Συμφωνίας των Πρεσπών

ekloges-ekso
20/04/2019

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι και ποια η στάση τους απέναντι στην αλλαγή ονομασίας της χώρας - Μεγάλο αναμένεται το ποσοστό της αποχής - «Δοκιμασία» για τον Ζόραν Ζάεφ οι εκλογές

Κρίσιμες προεδρικές εκλογές στα Σκόπια αύριο, από το αποτέλεσμα των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα το επόμενο διάστημα όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική της προοπτική και το πώς θα διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο της αναμέτρησης, καθώς οι  εξουσίες του προέδρου, σύμφωνα με το Σύνταγμα των Σκοπίων, σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για την εκλογή Προέδρου της χώρας θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, δύο εβδομάδες αργότερα.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι στις εκλογές αυτές:

-ο Στέβο Πεντάροφσκι, εθνικός συντονιστής των Σκοπίων για το ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι ο υποψήφιος των συγκυβερνώντων κομμάτων «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και DUI του Αλί Αχμέτι, καθώς και μικρότερων κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό,

-η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, η οποία είναι η υποψήφια του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και

-ο Μπλέριμ Ρέκα, καθηγητής Πανεπιστημίου στο Τέτοβο, ο οποίος υποστηρίζεται από τα αντιπολιτευόμενα αλβανικά κόμματα «BESA» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς».

Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος από τον πρώτο γύρο απαιτείται να λάβει ποσοστό άνω του 50% επί του συνόλου των ψηφοφόρων της χώρας, κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατο και έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, στις 5 Μαΐου, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δύο που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αξιόπιστες, ο Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται ενόψει του πρώτου γύρου με ποσοστό περίπου 28%, έναντι 24% που συγκεντρώνει η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, ενώ ο Μπλέριμ Ρέκα αποσπά ποσοστό 12%. Ωστόσο, μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, το οποίο ξεπερνά το 30%. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, με τον πρώτο να θεωρείται «φαβορί», λόγω της απήχησης που έχει και σε Αλβανούς ψηφοφόρους, καθώς αυτός στηρίζεται και από το αλβανικό κόμμα DUI, το οποίο, παρά τα σημάδια φθοράς που παρουσιάζει, παραμένει το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στα Σκόπια. Αντίθετα, η απήχηση που έχει η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στους Αλβανούς ψηφοφόρους της χώρας είναι σχεδόν μηδαμινή. Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού των Σκοπίων.

macedonia-elections

Η αποχή απειλεί τις εκλογές

Πάντως, για να θεωρηθεί έγκυρος ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40%, κάτι που δεν θεωρείται απολύτως βέβαιο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, που πλησιάζει ή και ξεπερνά ακόμη το 25% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος ζει μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό και ελάχιστοι από αυτούς θα ψηφίσουν στις εκλογές. Ο μεγάλος αριθμός πολιτών της χώρας που βρίσκονται στο εξωτερικό -και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους- οφείλεται κυρίως στη μαζική οικονομική μετανάστευση μέρους του πληθυσμού,που παρατηρείται τα τελευταία δέκα χρόνια, ένα φαινόμενο που από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκαλείται «πανούκλα», το οποίο απειλεί να «αδειάσει» τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, περίπου το 1/4 του πληθυσμού εγκατέλειψε τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέρος σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των Σκοπιων να υπολογίζεται στην παρούσα φάση σε λίγο πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

Πέραν αυτού, ένα μέρος του εκλογικού σώματος στη χώρα φέρεται κουρασμένο από τις συχνές εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα, αλλά και απογοητευμένο από το πολιτικό σύστημα. Το δε κλίμα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων ήταν υποτονικό και η παρουσία του κόσμου σε αυτές περιορισμένη.

Σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο δεν ξεπεράσει το 40%, τότε οι προεδρικές αυτές εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Μέχρι τότε, καθήκοντα Προέδρου της χώρας θα ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI.

macedonia-elections-2

Στο επίκεντρο η Συμφωνία των Πρεσπών

Η δεύτερη πενταετής θητεία του απερχόμενου Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ λήγει στις 12 Μαΐου. Οι εξουσίες του προέδρου των Σκοπίων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Ως εκ τούτου, στην προεκλογική αυτή εκστρατεία, ένα από τα βασικά θέματα της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η υποψήφια του VMRO-DPMNE, κινούμενη στη γραμμή του κόμματος αυτού, επέκρινε έντονα τη Συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική και ιδιαίτερα επιζήμια για τα θετικά συμφέροντα της χώρας.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος της χώρας θα σεβαστεί το νέο Σύνταγμα και θα χρησιμοποιεί το νέο όνομα της χώρας (Βόρεια Μακεδονία).

Από τη μεριά τους, οι Στέβο Πεντάροφσκι και Μπλέριμ Ρέκα υποστήριξαν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού υποστήριξε ακόμη ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, Συμφωνίας των Πρεσπών είναι έωλοι και παραπλανητικοί.

Εκλογές «τεστ» για την κυβέρνηση Ζάεφ

Ο νικητής των εκλογών αυτών, σε περίπτωση που υπάρξει ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής, θα διαδεχθεί στην προεδρία της χώρας τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος ταυτίστηκε με τις καταστροφικές πολιτικές του προηγούμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, που είχαν οδηγήσει τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση και σε διεθνή απομόνωση. Παράλληλα, ο απερχόμενος Πρόεδρος της χώρας προσπάθησε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για τον λόγο αυτό, οι προεδρικές εκλογές θεωρούνται τεστ για την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, αλλά και για τη γενικότερη πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα.

Σε περίπτωση που ο Στέβο Πεντάροφσκι ηττηθεί στις εκλογές, τότε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, σε περίπτωση που η αντιπολίτευση ζητήσει κάτι τέτοιο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό, αλλά θα επιβράδυνε και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από την μεριά των Σκοπίων, καθώς θα ενίσχυε τις φωνές που αντιτίθενται στη Συμφωνία.

Αντίθετα, μία «καθαρή» νίκη στις προεδρικές εκλογές του υποψηφίου του κυβερνητικού συνασπισμού θα ενίσχυε σημαντικά την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας και θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο VMRO-DPMNE, το οποίο, σε μία τέτοια περίπτωση, ίσως θα αναγκαζόταν να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και να απαλλαγεί από τα εθνικιστικά «βαρίδια» στο εσωτερικό του.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 τοπική ώρα (8: 00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Ο Ζάεφ επιβεβαίωσε πως οι Κοτζιάς και Τσίπρας έπεσαν στην παγίδα Νίμιτς

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Για όσους είχαν αμφιβολία, ο Ζάεφ επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο στη Βουλή των Σκοπίων, αυτό που βεβαίως ήταν προφανές από το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών: Η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα Νίμιτς. Αναγνώρισε “μακεδονική” ταυτότητα (ιθαγένεια, γλώσσα και κατ’ επέκτασιν εθνότητα) για να επιτύχει την αλλαγή της κρατικής ονομασίας σε Βόρεια Μακεδονία.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί αυτή η ανταλλαγή-συμβιβασμός είναι τόσο κακός, δεδομένου ότι σε κάθε διαπραγμάτευση γίνονται εκπτώσεις από κάθε πλευρά. Αν και έχει χυθεί πολύ μελάνι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει κρίσιμη σημασία να αναφέρω πως αυτή η ανταλλαγή-συμβιβασμός έγινε, επειδή η Αθήνα με εθνική ελαφρότητα υιοθέτησε το πλαίσιο-παγίδα Νίμιτς, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιζητούσε ακριβώς αυτή την ανταλλαγή ως κορμό και θεμέλιο μία συμφωνίας.

Έτσι φθάσαμε στο διεθνώς παράδοξο το κράτος να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και οι πολίτες του “Μακεδόνες” που ομιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα. Και είναι παράδοξο, επειδή η ιθαγένεια είναι η νομική σχέση του πολίτη με το κράτος. Ως εκ τούτου, το όνομα της ιθαγένειας σε όλα τα κράτη είναι πάντα παράγωγο της κρατικής ονομασίας. Ο πολίτης της Νότιας Αφρικής είναι Νοτιοαφρικανός. Ο πολίτης του Βελγίου, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Βαλόνος ή Φλαμανδός, είναι Βέλγος όσον αφορά την ιθαγένεια. Οι πολίτες της “Βόρειας Μακεδονίας”, ανεξαρτήτως εάν εθνοτικά είναι Σλαβομακεδόνες ή Αλβανοί, έπρεπε να είναι Βορειομακεδόνες όσον αφορά την ιθαγένεια.

Οι Τσίπρας και Κοτζιάς δεν έχουν ποτέ δικαιολογήσει την παραβίαση του διεθνούς αυτού κανόνα. Προβάλουν το κατά τα άλλα σωστό επιχείρημα ότι σε μία διαπραγμάτευση κάτι παίρνει η μία πλευρά και κάτι η άλλη. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει καθόλου ότι οι Σλαβομακεδόνες έπρεπε να πάρουν τη “μακεδονική” ταυτότητα. Αυτό συνέβη, επειδή ακριβώς η Αθήνα υιοθέτησαν το διαπραγματευτικό πλαίσιο-παγίδα του Νίμιτς: τα Σκόπια θα αποδεχθούν σύνθετη κρατική ονομασία και η Αθήνα θα αποδεχθεί τη “μακεδονική” ταυτότητα, μέσω της nationality και της γλώσσας.

Διπλωματικό βατερλό
Το εθνικά κακό σ’ αυτή την ανταλλαγή είναι ότι δεν λύνει το πρόβλημα, τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τη γειτονική χώρα. Και δεν το λύνει, επειδή μέσω της ταυτότητας επιβεβαιώνει και νομιμοποιεί το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, καθιστώντας τοξικό και το -υπό άλλες προϋποθέσεις- αποδεκτό κρατικό όνομα Βόρεια Μακεδονία. Το πλαίσιο Νίμιτς, που αποτυπώθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν εξαρχής εγγενώς αντιφατικό. Αυτή την αντίφαση, θεσμοθετημένη πλέον, την βρίσκουμε ήδη μπροστά μας και θα την βρούμε πολύ πιο επώδυνα στο μέλλον, με την έννοια ότι θα δηλητηριάσει τις διμερείς σχέσεις.

Το Μακεδονικό δεν ήταν ανατολίτικο παζάρι, όπου ισχύει δώσε μου αυτό για να σου δώσω το άλλο. Για το Νίμιτς μπορεί να ήταν, αλλά για την Αθήνα όχι. Τί έπρεπε να πράξει η ελληνική διπλωματία; Δεδομένου ότι το πρόβλημα αφορά τα ονόματα, όφειλε να αρχίσει τη διαπραγμάτευση με τον απαράβατο όρο πως τα ονόματα πρέπει να αντιστοιχούν στις έννοιες και βεβαίως στην πραγματικότητα της περιοχής. Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευση έπρεπε να αρχίσει ακριβώς από την πραγματικότητα της περιοχής κι όχι από το διαπραγματευτικό πλαίσιο του Νίμιτς. Η ελληνική διπλωματία όχι μόνο είχε αυτή τη δυνατότητα, αλλά και η συγκυρία την ευνοούσε απολύτως.

Η Δύση δεν ενδιαφερόταν ποτέ για την ουσία της διαφοράς Αθήνας-Σκοπίων. Αυτό που την ενδιέφερε ειδικά σ’ αυτή τη φάση ήταν να προκύψει συμφωνία, προκειμένου το γειτονικό κράτος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και εάν άσκησε πιέσεις στον Τσίπρα άσκησε πολλαπλάσιες πιέσεις στον Ζάεφ, ο οποίος είναι και δημιούργημά της. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Δυτικοί μεθόδευσαν την αναρρίχησή του στην πρωθυπουργία.

Εκτός αυτού ήταν τα Σκόπια που επείγονταν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ενώ η Αθήνα κρατούσε το κλειδί. Ως εκ τούτου, η ελληνική διπλωματία είχε συντριπτικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά κατέληξε στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το διαπραγματευτικό πλαίσιο-παγίδα του Νίμιτς, άλλωστε, είχε διαμορφωθεί την εποχή που η Ελλάδα δεν διέθετε κανένα μοχλό πίεσης προς τα Σκόπια. Κι όμως, η Ελλάδα το αποδέχθηκε ως βάση της Συμφωνίας όταν είχε όλα τα χαρτιά στα χέρια της. Γι’ αυτό και οι Πρέσπες συνιστούν διπλωματικό βατερλό.

Ο έντιμος συμβιβασμός
Η Ελλάδα δεν είχε ούτε συμφέρον ούτε πρόθεση να ταπεινώσει τους γείτονες. Ως εκ τούτου, όφειλε να τους αναγνωρίσει όλα όσα δικαιούνται. Δεν είχε, όμως, κανένα λόγο να υποκύψει στις φαντασιώσεις τους, όταν μάλιστα αυτές δεν έχουν αντίκρισμα στην πραγματικότητα της περιοχής και επιπροσθέτως συνιστούν σφετερισμό σε βάρος του Ελληνισμού. Αυτά τα στοιχειώδη και εθνικά κρίσιμα, όμως, αποδείχθηκε πως –στην καλύτερη περίπτωση– ήταν ψιλά γράμματα και για τον πρωθυπουργό και για τον υπουργό Εξωτερικών.

Έντιμος συμβιβασμός θα ήταν να τους αναγνωρίσει ως μία από τις εθνότητες της ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας (τα όριά της μάλλον αυθαιρέτως προσδιορίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ώστε να περιλαμβάνουν και σημαντικές εκτάσεις βορείως της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας). Ως εκ τούτου, να τους αναγνωρίσει ως Σλαβομακεδόνες που ομιλούν τη σλαβομακεδονική γλώσσα. Και βεβαίως να αναγνωρίσει το (εταιρικό με τους Αλβανομακεδόνες) κράτος τους ως Άνω ή έστω Βόρεια Μακεδονία.

Τώρα, με κράτος “Βόρεια Μακεδονία” και πολίτες “Μακεδόνες” έχουμε τοξικό συνδυασμό, ο οποίος μετατρέπει σε παγίδα και τη σύνθετη κρατική ονομασία. Κι αυτό, επειδή προκύπτει αβίαστα ότι “Μακεδόνες” θα υπάρχουν σε όλη τη Μακεδονία. Ως εκ τούτου, δημιουργείται η εντύπωση ότι η “Βόρεια Μακεδονία” είναι κάτι σαν την Ελλάδα, όταν εκτεινόταν μέχρι τον Δομοκό και εκτός συνόρων υπήρχε ελληνικό στοιχείο.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γιώργος Γεωργιάδης: "Η Ελλάδα έχει εξαγοράσει την ενέργεια στα Σκόπια, τα πετρέλαια, τα ορυχεία, την διατροφή στα σούπερ μάρκετ, τις βιοτεχνίες, μπαίνει τώρα δυναμικά στις κατασκευές και τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιοργανώσει τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, θα εκπαιδεύσει τους αξιωματικούς της, θα τους μάθει και Ελληνικά, η Ελλάδα ελέγχει όλο τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Μακεδονία ς με 1.700.000 αφίξεις τουριστών της Βόρειας Μακεδονίας στην Μακεδονία, η Ελλάδα ελέγχει όλο το διαμετακομιστικό εμπόριο της Βόρειας Μακεδονίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα σφραγίζει με την Πολεμική της Αεροπορία τα εναέρια μήκη και πλάτη του ουρανού της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα θα ελέγχει απόλυτα κάθε βήμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ".
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΩΝ; Οι Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν δουλειά σε βουλγαροαλβανούς, την στιγμή που οι άνεργοι νέοι στην Ελλάδα είναι 50% και ο Τσίπρας εξεδίωξε στο εξωτερικό 500.000 νέους Έλληνες επιστήμονες.

"Έχουμε» όλη τη Βόρεια Μακεδονία και ασχολείστε με… ετικέτες σε κρασιά"!
9 Μαρτίου 2019, τμήμα ειδήσεων tribune.gr
Από τα Σκόπια όπου βρίσκεται σε αποστολή της ΕΡΤ3, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης σχολίασε στο Facebook.

Διαβάστε την ανάρτηση:

«Η Ελλάδα έχει εξαγοράσει την ενέργεια στα Σκόπια, τα πετρέλαια, τα ορυχεία, την διατροφή στα σούπερ μάρκετ, τις βιοτεχνίες, μπαίνει τώρα δυναμικά στις κατασκευές και τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιοργανώσει τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, θα εκπαιδεύσει τους αξιωματικούς της, θα τους μάθει και Ελληνικά, η Ελλάδα ελέγχει όλο τον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Μακεδονία ς με 1.700.000 αφίξεις τουριστών της Βόρειας Μακεδονίας στην Μακεδονία, η Ελλάδα ελέγχει όλο το διαμετακομιστικό εμπόριο της Βόρειας Μακεδονίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα σφραγίζει με την Πολεμική της Αεροπορία τα εναέρια μήκη και πλάτη του ουρανού της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα θα ελέγχει απόλυτα κάθε βήμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.
»Αλλά εδώ κάποια σάιτ κραυγάζουν ότι οι γείτονες μας έχουν πινακίδες με «Μακεδονικά κρασιά» σε εκθέσεις και μας απειλούν και μας εμπαίζουν.
»Στην Τουρκία που μας απειλεί με την στρατιά του Αιγαίου που κατέχει την μισή Κύπρο είναι υπεύθυνη για δέκα Γενοκτονίες ρημάζει όλα τα μνημεία μας, διεκδικεί τουρκική μειονότητα στην Θράκη είναι Σάββατο και πάμε για ψώνια.
»Ακούστε.
»Πριν την Συμφωνία όταν οι γείτονες έβαζαν ταμπέλα Μακεδονία σε αγώνες ή εκθέσεις φωνάζαμε, γελούσαν μαζί μας όλοι οι ξένοι και με το ζόρι βάζαμε το FYROM, όπου το «Μ» δεν ήταν η μελιτζάνα ούτε η μπανάνα.
»Τώρα αν κάποιος φορέας όχι η κυβέρνηση που ακόμα παίζει το παιχνίδι της Δεξιάς Αντιπολίτευσης σηκώνει μια πινακίδα σε ελάχιστες ώρες την κατεβάζουν γιατί έχουν υπογράψει και μας λένε και συγγνώμη.
»Και όλοι οι ξένοι μας δίνουν δίκιο και δεν γελάνε.
»Έχουμε συνεννοηθεί;
»Δεν μπορώ Έλληνες με φοβικότητα και παντελή έλλειψη αυτοπεποίθησης.
»Δεν είναι Ελλάδα αυτό.
»Προσέξτε το λίγο.
»Τι εικόνα δίνετε
»Μας εκθέτετε όλους…».
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΩΝ;

Οι Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν δουλειά σε βουλγαροαλβανούς, την στιγμή που οι άνεργοι νέοι στην Ελλάδα είναι 50% και ο Τσίπρας εξεδίωξε στο εξωτερικό 500.000 νέους Έλληνες επιστήμονες.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ":
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΓΛΩΣΣΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

«Το Euronews βρέθηκε στη Γευγελή και το News 24/7 μεταφέρει το ρεπορτάζ:

Σε αυτή την μικρή πόλη των 15.000 κατοίκων, λειτουργούν 28 ελληνικές επιχειρήσεις, δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι εδώ μιλάνε ελληνικά.
Όπως ο Ίλκο Προκοπιέβικ, που έχει περάσει και τα 18 χρόνια του εργασιακού του βίου σε ελληνικές επιχειρήσεις.
« Για το όνομα υπάρχουν άλλοι που πρέπει να μιλάνε. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας» μας είπε και συμπλήρωσε: « Φυσικά θα ήταν καλό για όλους να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, μία καλή λύση».
Σε μία πόλη όπου ο βασικός μισθός δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ, όπως είναι η Γευγελή, η πολιτική περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Τον Ίλκο τον συνάντησε η αποστολή του Euronews σε μία ελληνική εταιρεία ενδυμάτων που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό.
«Μετακόμισε» το 2004 για να επιβιώσει.
Ο διευθυντής της, Γιάννης Κίακος λέει ότι θα προτιμούσε αυτή η επιχείρηση να βρίσκεται στην Ελλάδα και να απασχολεί εκεί όλο αυτό το προσωπικό, αλλά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν ευνοεί κάτι τέτοιο. Και δεν βλέπει να αλλάζει κάτι στο άμεσο μέλλον».

Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα των κομμουνιστών. Πόσο θα αντέξει σαν ανεξάρτητο κράτος; Για να διαλύσει την Ελλάδα ο Σόρος και η Μέρκελ, μας επέβαλαν σαν πρωθυπουργό τον Τσίπρα, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να γεμίσει την Ελλάδα λαθρομετανάστες, (που τους δίνουν σήμερα σωρηδόν την Ελληνική ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου), έτσι ώστε η επακολουθούσα ετερογένεια του πληθυσμού της να δημιουργήσει αστάθεια, διαλυτικές τάσεις και κατακερματισμό της πατρίδας μας. Το «κράτος» των Σκοπίων είναι ήδη πολυφυλετικό και σε 20 χρόνια το πολύ θα διαλυθεί.
Από τους 2.200.000 κατοίκους του 700.000 είναι αλβανοί με αλβανική εθνική συνείδηση, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι με μεγάλη γεννητικότητα (ή μέση οικογένεια έχει 4 παιδιά). Με αυτόν τον ρυθμό σε 20 χρόνια οι αλβανοί των Σκοπίων θα είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα με 1.500.000 άτομα.
Οι Έλληνες, οι κρυπτοέλληνες και οι Ελληνίζοντες (αυτόχθονες Έλληνες Μακεδόνες, Έλληνες βλάχοι, Σαρακατσάνοι), είναι η δεύτερη εθνοτική ομάδα με 700.000. άτομα. Η Τρίτη ομάδα είναι οι Βούλγαροι και οι βουλγαρίζοντες με 600.000 άτομα, με χαμηλή γεννητικότητα. Πολλοί από αυτούς (περίπου 350.000) απέκτησαν ήδη καθαρά βουλγαρικά διαβατήρια. Οι υπόλοιποι είναι τούρκοι, γύφτοι, σέρβοι κλπ. Λοιπόν, όσο και αν θέλει ο Σόρος, όσα κεφάλαια και αν δώσει, για πόσο θα αντέξει αυτό το κατασκεύασμα;
Ακόμη και σήμερα η οικονομία του στηρίζεται κατά το ένα τρίτο από την Ελλάδα. Αν αποχωρήσουν μαζικά οι έλληνες επιχειρηματίες την άλλη ημέρα θα χρεοκοπήσει και θα καταρρεύσει.
Τώρα για όσον αφορά τα κέρδη την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα κλπ.
Δεν πρέπει να φοβόμαστε, εμείς οι Έλληνες, σε όλους τους τομείς και ειδικά στον οικονομικό τομέα, κανένα. Αν αφήσουν οι πράκτορες πολιτικοί μας και οι βρωμεροί κομμουνιστές τον Ελληνικό λαό ελεύθερο να επιχειρήσει, θα τους διαλύσουμε όλους στην κονίστρα της οικονομίας. Κοιτάξτε τι κάνουμε στην εμπορική ναυτιλία, σε ένα τομέα που δεν μπορούν να αναμιχθούν οι έλληνες πολιτικοί και οι κομμουνιστές.
Πάρτε άλλο παράδειγμα τον 17ο και 18ο αιώνα, όταν δεν υπήρχαν έλληνες πολιτικοί, «ελληνικό κράτος» και κομμουνιστές για να εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα των Ελλήνων.
Η οικογένεια Σίνα χτυπούσε στα ίσα τους Ρότσιλντ στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη.
Η οικογένεια Δούμπα κυριαρχούσε στην κεντρική Ευρώπη και δεν άφηνε να ξεμυτίσει κανένας Σόρος.
Οι Έλληνες κυριαρχούσαν σαν επιχειρηματίες, έμποροι, επιστήμονες μουσικοί. Γίνονταν Δούκες, βαρόνοι, υπουργοί, πρωθυπουργοί σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Μπορώ να αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα.
Γιατί να φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Η ράτσα μας ήταν και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ δημιουργική και δραστήρια. Αρκεί να απαλλαγούμε από δύο πράγματα: από τους έλληνες πολιτικούς και τους κομμουνιστές.

O Ελληνικός λαός είναι σπουδαίος λαός. Το Ελληνικό οικονομικό και εμπορικό δαιμόνιο (αν αφεθεί ελεύθερο από πολιτικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις), μπορεί να θριαμβεύσει πάλι. Όπως στον 17ο και 18ο αιώνα η Αυστροουγγαρία και όλη η κεντρική Ευρώπη είχε κατακτηθεί οικονομικά και εμπορικά από τους Έλληνες Μοσχοπολίτες, τους Έλληνες Κοζανίτες, τους Έλληνες Γιαννιώτες, έτσι και σήμερα μπορεί να επαναληφθεί αυτό το σενάριο. Οι δραστήριοι Έλληνες Μακεδόνες και Ηπειρώτες έμποροι με τα χρήματα που κέρδισαν στην Ευρώπη και με τις δωρεές τους, προετοίμασαν την πνευματική και ιδεολογική αναγέννηση του Ελληνικού λαού, τον Ελληνικό διαφωτισμό και την Επανάσταση του Γένους. Αυτοί οι άξιοι Έλληνες δώρισαν όλα τα πλούτη τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ και στον Ελληνικό λαό και έδωσαν το παράδειγμα αργότερα στους πλούσιους Σιωνιστές να δημιουργήσουν το κράτος του Ισραήλ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΙ.

Οι έλληνες έμποροι που εργάστηκαν για την προετοιμασία της Επαναστάσεως του 1821 δρούσαν στην Κεντρική Ευρώπη, γύρω από τον Δούναβι και προέρχονταν από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως λ.χ. την Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα, τη Σινώπη, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Φιλιππούπολη, το Μελένικο, τον Τίρναβο, το Αρβανιτοχώρι κ.λπ., αλλά και από τα εμπορικά κέντρα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.
Στις αρχές του 19ου αιώνα, το εμπόριο στον Δούναβη και στη Μαύρη Θάλασσα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όπου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Έλληνες των νήσων του Ιονίου, εγκατεστημένοι κυρίως στα παραδουνάβια λιμάνια του Γαλατσίου και της Βραΐλας, είτε στις εκβολές του Δούναβη, στον Σουλινά και στην Τούλτσεα. Σε ένα πρώτο στάδιο αυτοί ήρθαν ως άγγλοι πολίτες αργότερα απέκτησαν την ελληνική ή τη ρουμανική υπηκοότητα.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ 289 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Μετά το 1846 η ρωσική κυβέρνηση παίρνει μέτρα για τη βελτίωση του πλου μεταξύ Γαλατσίου και Οδησσού, που συνέδεε τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Ο Constantin Buşe διαπιστώνει το γεγονός πως, ενώ στο Γαλάτσι το 1837 βρίσκονταν 152 ελληνικά πλοία, ύστερα από μερικά χρόνια ο αριθ¬μός τους είχε φτάσει στα 289.
Στα τέλη του 19ου αιώνα πολλοί Έλληνες εγκαθίστανται και στη Βεσσαραβία, κυρίως στα λιμάνια Reni και Ismail, και έχουν το μονοπώλιο στο εμπόριο δημητριακών στον Προύθο. Τα δημητριακά έρχονταν από τη Ρωσία και την Ουκρανία μέσω του Προύθου και φτάνοντας στο Γαλάτσι και τη Βραΐλα τα φόρτωναν σε αγγλικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος και τα μετέφεραν στην Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την περίοδο εκείνην άλλοι Έλληνες από τα νησιά Αίγινα, του Ιονίου Πελάγους (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος) και του Αιγαίου (Μύκονος, Άνδρος, Νάξος, Πάρος, κ.λπ.), όπως και από την Πάτρα και το Ναύπλιο, εγκαθίστανται στη Βεσσαραβία, κυρίως στο Ismail και Reni, όπως προκύπτει από τον κώδικα του έλληνα υποπρό¬ξενου στο Ismail, που ήταν γραμμένος ο τόπος αναχώρησης των εμπορευμάτων και ο χρόνος άφιξής τους στη Βεσσαραβία (συγκεκριμένα τα τέλη του 19ου αιώνα). Μερικοί από αυτούς διατηρούσαν και τις κατοικίες τους στο Γαλάτσι, στη Βράιλα, στην Τούλτσεα (Tulcea) ή στον Σουλινά.

Η «ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ (ΤΟΥΡΚΙΚΑ) ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ.

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΕΛΛΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΤΑΜΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ , Η ΙΣΧΥΣ, ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο να συνδεθεί η Βρετανική, η Αυστριακή, η Ουγγρική και η Σερβική πρωτεύουσα με την Θεσσαλονίκη, μέσω ενός καναλιού που θα ενώνει τους ποταμούς Δούναβη και Μοράβα με τον Αξιό ποταμό, μπορεί να διαμορφώσει το ελληνικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα βασικό κέντρο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα της Μεσογείου.
Στόχος του έργου είναι η διασύνδεση της Μεσογείου με την Κεντρική Ευρώπη μέσω υδάτινων δρόμων, έτσι ώστε τα φορτία να μεταφέρονται από τις αγορές της Κίνας συντομότερα και με χαμηλότερο κόστος.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΟΥΝΑΒΙΣ – ΜΟΡΑΒΑΣ – ΑΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι υποστηρικτές του καναλιού Αξιός - Μοράβας - Δούναβης επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο έργο ενισχύεται η μεταφορά προϊόντων στις αγορές της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης αλλά και του Καυκάσου και της Μαύρης Θάλασσας, ενώ υποβαθμίζεται αισθητά ο ρόλος των θαλάσσιων μεταφορών και ο στρατηγικός χαρακτήρας των Στενών του Βοσπόρου.

Πριν μερικά χρόνια ταξίδεψα σε όλο το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Η Νεκρά Θάλασσα χάνεται, τα νερά της λιγοστεύουν.
Η καταπληκτική πρόταση των εβραίων. Σκέφτονται να κάνουν ένα κανάλι που να συνδέει την Μεσόγειο με την Νεκρά Θάλασσα. Επειδή η Νεκρά θάλασσα είναι εκατοντάδες μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας θα την γεμίζουν με νερό από την Μεσόγειο.
Επίσης σκέφτονται αγωγούς από την κεντρική Ασία, την Μεσοποταμία, την Βαβυλώνα κλπ που θα καταλήγουν στην Χάιφα. «Θα κάνουμε την Χάιφα, λεν με ενθουσιασμό, το Ρόττερνταμ της Μέσης Ανατολής».
Έχουν γιγαντιαία σχέδια, δεν είναι φοβικοί και μίζεροι.

ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»:
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018
ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΛΩΤΟΣ ΑΞΙΟΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ – ΡΗΝΟΣ – ΚΟΛΩΝΙΑ – ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Το έργο θα αλλάξει για πάντα την γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
TO ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΥΘΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΔΥΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΛΟΓΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΡΩΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.000 ΜΕΤΡΑ ΒΡΑΧΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΒΛΗΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ;

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΙAΜΒΕΥΣΕΙ ΠΑΛΙ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΙAΜΒΕΥΣΕΙ ΠΑΛΙ. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».

H σημερινή Aθήνα, σαν πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνικού κράτους, κατάντησε ένας αδηφάγος καρκίνος, ένας καρκίνος 5.000.000 ατόμων, που δεν παράγουν απολύτως τίποτε, ενώ
αντιθέτως απομυζούν και δηλητηριάζουν όλη την ικμάδα του ελληνικού λαού και πίνουν το αίμα του και τρών τις σάρκες του. Ο καρκίνος αυτός γίνεται σήμερα και αλλογενής καρκίνος.
Οι αυτόχθονες Έλληνες κάτοικοι των Αθηνών πεθαίνουν και αντικαθίστανται, μεθοδευμένα από την κυβέρνηση και με χρήματα του Σόρος, από άτομα 200 βαρβάρων εθνοτήτων.
Το 2021, 200 ακριβώς χρόνια μετά την Επανάσταση του Γένους, να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους η Πέλλα της Μακεδονίας. Να μεταφερθούν εκεί η προεδρία της Δημοκρατίας, η έδρα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως, όλα τα υπουργεία, η βουλή, οι έδρες των κεντρικών δικαστικών αρχών και όλος ο ανώτερος διοικητικός ιστός της χώρας.
Οι τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές που θα προκύψουν, με την ανακήρυξη της Πέλλας σαν της νέας Ελληνικής πρωτεύουσας, είναι αυτονόητες.
Η περιοχή της Πέλλας συγκεντρώνει τεράστια πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, αν γίνει εκεί η πρωτεύουσά της.
Ιστορικά η πόλη Πέλλα υπήρξε για κάποιο διάστημα η πρωτεύουσα πόλη ολόκληρης της Ελλάδος.
Γεωγραφικά βρίσκεται στην καλύτερη περιοχή, τόσο σαν σύμβολο, όσον και σαν εύκολο και βατό σημείο διοικητικής πρόσβασης. Με τις αναμενόμενες ανακατατάξεις και αλλαγές των συνόρων στο εγγύς μέλλον και όταν η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, θα έχει και όλο το απαραίτητο στρατηγικό βάθος.
Έχοντας το Ελληνικό Γένος πρωτεύουσα την Πέλλα υποδηλώνει τις ευρύτερες βλέψεις του, αποκτά συνείδηση της αυτοκρατορικής προοπτικής του, ΚΟΒΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ, αναδιαμορφώνει και επαυξάνει την μεγάλη ιδέα της ιστορικής του αποστολής, δίνει άλλο αέρα και διαφορετική αυτοπεποίθηση στην Ελληνική ψυχή.
Κοντά στον κωμόπολη Πέλλα και με έμβλημα τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πρωτεύουσας της Ελλάδος, μπορεί να χτιστεί μία υπέροχη ρυμοτομικά νέα πόλη, με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εύκολα προσβάσιμη, με ωραία πάρκα και τεράστιες λεωφόρους, γεμάτη πράσινο και άριστη ποιότητα διαμονής και ζωής, εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.
Ποτέ δεν θα έχει πρόβλημα υδρεύσεως, αποχετεύσεως και ενέργειας.
Είναι μία τεράστια πεδινή περιοχή, δίπλα σε τέσσερεις ποταμούς, σχετικά κοντά σε προστατευμένη θάλασσα, Στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας θα γίνει το μεγαλύτερο ποτάμιο και θαλάσσιο λιμάνι της Μεσογείου. στις εκβολές του Αξιού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης στην πεδιάδα της Πέλλας. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο (Αριστοτέλειον Περιπατητικόν Πανεπιστήμιον) στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

Η ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ (ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ) ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 4.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

Το τρεχούμενο πόσιμο νερό είναι το πιο ζωτικό και απαραίτητο υλικό για τον άνθρωπο. Έτσι όλες οι σωστές πρωτεύουσες του κόσμου χτίστηκαν δίπλα σε ένα ποτάμι. Η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Μόναχο, η Μόσχα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, η Λισσαβόνα, η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Πεκίνο, το Κάιρο, ΟΛΕΣ οι κύριες πόλεις, έχουν άφθονο τρεχούμενο πόσιμο νερό.
Το τερατώδες απάνθρωπο πολεοδομικό συγκρότημα των 5.000.000 κατοίκων που λέγεται ΑΘΗΝΑ, δεν έχει νερό και παίρνει πόσιμο νερό από την άλλη μεριά της Ελλάδος, την Αιτωλοακαρνανία.
Ποιές απίθανες καταστάσεις θα προκύψουν στο μέλλον σ’ αυτό το πολεοδομικό τερατούργημα;
Στην Ελλάδα έχουμε βροχές και πνιγόμαστε από πλημμύρες, έχουμε πυρκαγιές και καιγόμαστε από τις φλόγες, έχουμε σεισμούς και πεθαίνουμε από τις κακοτεχνίες. Ορισμένες γειτονιές των Αθηνών χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς πολεοδόμους, σαν από τις πιο πυκνότερες κατοικήσιμες ζώνες του κόσμου. Δεν το βλέπουν αυτό οι «έλληνες πολιτικοί»;
Η πυκνότητα του πληθυσμού σε ορισμένα μέρη των Αθηνών είναι χειρότερη και από του Χονγκ Κονγκ.
Η Αττική με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 Έλληνες. Σήμερα βρίσκονται εκεί και "εργάζονται" 5.000.000 άνθρωποι.
Εάν προκύψουν δολοφονικές πυρκαγιές σε αττικά δάση, αλλά και σε πολυκατοικίες, από ξένους πράκτορες, αν γίνει επανάσταση λαθρομεταναστών κλπ οι οδοί διαφυγής των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής είναι ανύπαρκτοι. Υπάρχουν μόνο δύο επικίνδυνοι δρόμοι εξόδου, ένας προς την Κορινθία και ένας προς την Θήβα (πευκώδης - Μαλακάσα).
Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;

ΠΗΓΗ ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ:

ΚΑΝΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,

ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΣΚΕΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ",

ΑΚΥΡΩΝΩ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!

Αμέσως μετά την σημερινή προκαταρκτική υπογραφή του Πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από τους μονίμους εκπροσώπους των 29 χωρών μελών, ο φυγάς, πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφκσι, προαναγγέλει με πολυσέλιδο δημοσίευμά του στο facebook, ότι θα επαναφέρει το σκέτο "Μακεδονία" στην ονομασία του κρατιδίου με Δημοψήφισμα και επομένως θα ακυρώσει την Συμφωνία - παγίδα των Πρεσπών!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ως απάντηση στα όσα έγιναν με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γκρούεφσκι προτείνειΔημοψήφισμα για το Όνομα του κράτους, μόλις φύγει η Κυβέρνηση του Ζάεφ! Κύριο επιχείρημά του ότι οι Σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να πάρουν το "ΝΑΙ" στο Δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018, το οποίο βγήκε άκυρο (δείτε και εδώ

ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ 6-2-2019: "Πιστεύω ότι η ιδέα ενός Δημοψηφίσματος για το όνομα και το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος αποτελεί σημαντική βάση για περαιτέρω αγώνα.

Η εργασία κλειδί σε αυτή την περίοδο έχει ήδη γίνει. Η κυβέρνηση - μαριονέτα δεν έλαβε στήριξη από πολίτες σε ΔημοψήφισμαΑυτό θα πρέπει να είναι το θεμέλιο, η βάση πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί το νέο πρότυπο του ονόματος"!

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ένα Δημοψήφισμα επαναφοράς της ονομασίας "Μακεδονία", ακυρώνει όμως ολόκληρη την Συμφωνία των Πρεσπών και αφήνει στον αέρα την Ελλάδα, καθώς θα έχει απολέσει τα βέτο και την αξιοπιστία της, ενώ είναι βέβαιο ότι οι Εταίροι και Σύμμαχοι θα κατανοήσουν ευχαρίστως τα Σκόπια και όχι φυσικά την όποια - κατόπιν εορτής - αντίδραση της αφελούς χώρας μας...

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ
Ο πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων ξεκαθαρίζει πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και προσεχώς στην Ε.Ε. και άρα πηγαίνει καταρχήν για "Διπλή Ονομασία", αφήνοντας "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο"...

Με άλλα λόγια, εάν ξαναέρθει το V"M"RO στην εξουσία, θα προχωρήσει κανονικά η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ακόμη και με το προσχηματικό "Β. Μακεδονία", ενώ τα Σκόπια θα επαναφέρουν επίσημα το σκέτο "Μακεδονία" και την σχετική προπαγάνδα, με τον Γκρούεφσκι να καλεί - μέσω του κειμένου του - τους πάντες, σε διαρκή αντίσταση και ομολογία της αληθινής τους ονομασίας και "εθνικής" ταυτότητας!
ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Ότι θα βρεθεί "και χαμένη και δαρμένη"...

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η μεγαλύτερη διπλωματική και εθνική τραγωδίαμετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο! Και μάλιστα, δεν είναι μια τραγωδία που μας επιβλήθηκε δια των όπλων, αλλά διά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην ανύπαρκτη και ομοφρονούσα στη Σύνθετη Ονομασία Αντιπολίτευση της ΝΔ... Και γι΄ αυτό ακριβώς αποκαλείται από τον λαό "προδοσία"! Και μάλιστα διπλή...


https://www.youtube.com/watch?v=Qz4BnFXpKJY
ethnegersis

 

 

 

 

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"- ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα Σκόπια προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ορατή ιστορία, μέσα από καπήλευση συμβόλων, εικόνων , χρονικών στιγμών και πραγματικών ιστορικών γεγονότων, που προϋπήρχαν αυτών και θα υπάρχουν μετά απ' αυτούς!!
Ο "διεστραμμένος" εθνικός ψυχισμός τους προσπαθεί να δώσει ιστορική μορφή στο ανιστόρητο παρελθόν τους!
Η λογική του χρόνου αναστρέφεται στο παρελθόν της παρούσας  "ιστορικής'  τους ύπαρξης και πηγαίνει πίσω αρκετούς αιώνες, χιλιετίες, όταν ήταν ανύπαρκτη η ιστορική και εθνολογική τους οντότητα, που τώρα τους έδωσαν (
με την απόλυτη  "ελληνική" συμμετοχή)  και κρατική υπόσταση και μορφολογική οντότητα.   Έτσι με δικό μας ανιστόρητο χέρι, δημιουργούμε μία εξωτερική "μακεδονική¨ ιστοριά, την "ιστορία" τους, ενώ η εσωτερική είναι ΑΠΟΥΣΑ.
Όλοι γνωρίζουμε και ιδίως οι "μακεδόνες" το ημερολογιακό τους παρελθόν με αυστηρό χρονολογικό προσδιορισμό και την εκ τούτου ιστορική τους μηδαμινότητα.
Δημιούργησαν ένα κακέκτυπο ιστορικής παρουσίας-μαϊμού, με νέα υλικά και ως εκ τούτου χωρίς στέρεα θεμέλια και υποδομή, γιατί οι μηχανικοί τους (
και οι δικοί μας) στερούνται...... γνώσεων!
Οι Σκοπιανοί δημιουργούν και τρέφονται με μύθους, γιατί αυτούς θέλουν και όχι την..... ΙΣΤΟΡΙΑ.!!
Έζησαν εδώ και 70 χρόνια με την μόνιμη καλλιεργηθείσα ψευδαίσθηση, ότι η βιογραφική τους ύπαρξη προϋπήρχε αιώνες..........!
Μέσα στα χρόνια αυτά δημιούργησαν, μία αυτοσυνειδησία, ως υπαρκτό έθνος και ένα γλωσσικό πολιτισμό πάνω στο ανιστόρητο πνεύμα της... "προϋπαρξης".
Μπέρδεψαν και ανακάτωσαν βιώματα άλλων..., με τα δικά τους, σε ένα μικρόχωρο και μικρόχρονο ακίνητο... και πρόσφατα διαμορφωμένου, ενός μυθικού... παρελθόντος, σε στιγμιαίο παρόν.
Μας "έπεισαν"  ότι υπάρχει μόνο γι' αυτούς η ιστορία και ότι αποτελούν το κύριο και αποκλειστικό της μέλος.
Αντιλαμβάνονται την "ιστορία" τους, μέσα από φανταστικές παροξύνσεις και.. ονειρώξεις και προσπαθούν να της δώσουν ζωή στα δικά τους εθνολογικά πιστεύω και ένα προϋπάρχοντα χαρακτήρα μίας πολυαίωνιας πραγματικότητας!
Αντιστρέφουν και την γλωσσική λογική του χώρου και θέλουν να εμφανίσουν ένα απόμακρο και αποκομμένο γλωσσικά τμήμα, με την βουλγαρική ντοπιολαλιά, ως ένα παρακλάδι της ελληνικής-μακεδονικής γλώσσας που ομιλείτο από..... τότε.!!!!
Την εσωτερική τους βεβαιότητα περί "μακεδονικής καταγωγής, την ζουν εξωτερικά ως οργανικό παρελθόν με την εικονική γραμμή καταγωγής, από το χθές στο... σήμερα και θέλουν το άπειρο... αύριο.
Το "παρελθόν" τους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ, αλλά ούτε και τους ακουμπά ιστορικά. Η ελληνική-μακεδονική ιστορία άνθισε μέσα στην αρχέγονη ελληνική δύναμη, στους κόλπους ενός μητρικού τόπου, που σφράγισε ανεξίτηλα, ανθρώπους, γεγονότα, μορφές και ιδέες, άσχετα αν στο διάβα των αιώνων κακόπαθε από δυνάστες και υπέστη γενοκτονικά πάθη και διώξεις, αλλά ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ!!
Ξαφνικά τα "σκουλήκια" της ιστορίας και της "μακεδονικής" εικονικότητας, που έσκαψαν λαγούμια υπονόμευσης... ανακάλυψαν νέες εποχές. Ψάχνουν εναγωνίως να βρούν ιστορικό υλικό οι "ιστορικοί" τους για οικουμενική ισχύ, ενώ ο ορίζοντας τους είναι μικρός, ελάχιστος, στον ανιστόρητο τρόπο της "αρχαίας" τους ζωής!!
Η λογική που μας σερβίρουν τα Σκόπια, η λογική της ιστορίας τους, ως ύπαρξης μίας ¨μακεδονικής"  ανθρωπότητας, είναι αποκλειστικό δικό τους κτήμα δια ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ, ένα μόρφωμα επιφανείας σε αμμουδερά βάθρα, που στερείται πνευματικότητας.
ΕΡΩΤΩ= υπάρχουν στην λαογραφία , στις παραδόσεις ,στους εθνικούς τους μύθους, γεγονότα και μορφές ηρώων, ονειρα και αντιλήψεις της αρχαιότητας? μία ορατή και ανιχνευτέα ιστορία των περασμένων της ψυχής του πνεύματος τους.?  Ρώτησαν ποτέ τις γοργόνες, τις νεραϊδες αν ζεί ο Μ.Αλέξανδρος?
Μεταλαμπαδεύτηκαν στο ιστορικό τους DNA, λογοτεχνικά, ποιητικά, ιδέες, μάχες, έργα τέχνης, οι τότε θεοί και ήρωες??
Ο Κόντιος Κούρτιος Ρούφος στο έργο του για τον
Μακεδόνα στρατηλάτη αιώνες μετά, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ για την ύπαρξη των ψευδομακεδόνων αυτών, που εμφανίσθηκαν στην περιοχή του άνω Στρυμόνα, μετά από την συγγραφή του βιβλίου του.
ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠ'ΟΨΗ!!!!!!!!


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4/3/2019

 

 

 

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ

(VARDARSKA REPUBLIKA)

13/01/2018 Paidis.com ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 0

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Εχοντας στην πλάτη της λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και αδιαφορία δεκαετιών, η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση, το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Δυστυχώς η χώρα μας που απεμπόλησε κυριαρχικά της δικαιώματα τα τελευταία 80 περίπου χρόνια και επέτρεψε και πολύ νωρίτερα να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που εφηύραν οι γείτονές μας, και κυρίως οι Βούλγαροι, αλλά και οι Σέρβοι στα τέλη του 19ου αιώνα για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, βρίσκεται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, με δεδομένο ότι στη γείτονα χώρα γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές με την ιδέα του “μακεδονικού έθνους” και της “μακεδονικής ταυτότητας”, που τους καλλιέργησαν οι πολιτικοί, παραποιώντας την ιστορία, υφαρπάζοντας ελληνικά σύμβολα, οικειοποιούμενοι πρόσωπα και καταστάσεις.

Το πρώτο τραγικό λάθος ήλθε στη δεκαετία του ’40 όταν ο στρατάρχης Τίτο δημιούργησε τη Λαϊκή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, και μετονόμασε τη Βαρντάρσκα Μπανοβίνα, σε Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ενιαίας Μακεδονίας με μοναδικό του σκοπό να εξασφαλίσει η χώρα του έξοδο στο Αιγαίο. Κανένας Ελληνας πολιτικός εκείνης της εποχής δεν φρόντισε να διαμαρτυρηθεί, να θέσει ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς, και να υπερασπιστεί την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας.

Τότε, αυτό που ενδιέφερε τα κόμματα εξουσίας ήταν να κυνηγήσουν τους κομμουνιστές και να τους στείλουν φυλακές και εξορία, αλλά και να συμμετέχουν σε διεθνή παιχνίδια με τις μεγάλες δυνάμεις.

Το ίδιο συνέβη και λίγα χρόνια αργότερα στη δεκαετία του ’60 όταν ο Τίτο μετονόμασε τη Λαϊκή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας σε Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, όπου και πάλι υπήρχε το ομόσπονδο κράτος της Μακεδονίας. Και τότε σιγή ιχθύος και αδιαφορία από την ελληνική πλευρά.Σαν να μην έφταναν αυτά, το 1959 η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, υπέγραψε συμφωνίες δικαστικής συνδρομής με όλες τις δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, αναφέροντας σε σχετικό ελληνικό διάταγμα του Βασιλείου της Ελλάδας, φαρδιά πλατιά τη λέξη Μακεδονία για τη δημοκρατία της γειτονικής χώρας.

Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό μελανό σημείο. Σκοπιανοί όλα τα προηγούμενα χρόνια της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, μπαινόβγαιναν στην Ελλάδα με διαβατήρια που τους ανέφεραν ως μακεδόνες προερχόμενοι από τη δημοκρατία της Μακεδονίας. ‘Ελληνες φοιτητές πήγαν να σπουδάσουν στα Σκόπια, στο κρατικό πανεπιστήμιο της …Μακεδονίας, διδασκόμενοι στη …Μακεδονική γλώσσα, και ευτυχώς που ήλθε ο Στέλιος Παπαθεμελής στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’80, και έκλεισε αυτήν την πόρτα και πολλές άλλες.

Ετσι φτάσαμε στο τραγικό για την Ελλάδα 1991 όταν διασπάστηκε η Γιουγκοσλαβία και ήλθε η ώρα να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος. Αν και πανίσχυρη η Ελλάδα τότε, ούτε καν πέρασε από το μυαλό του τότε πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη και του εθνικόφρονα υπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Σαμαρά, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να σβήσει η γείτονα τον όρο Μακεδονία από το όνομά της. Το δέχθηκαν μια χαρά δημιουργώντας ένα νέο δεδομένο με το Π.Γ.Δ.Μ. ή FYROM που δυστυχώς για τα συμφέροντα τη χώρας μας εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.

Τί να τα κάνεις μετά τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Σαμαρά, και τις επαναστατικές μακεδονομάχικες κορώνες; Το πουλάκι είχε πετάξει. Άλλωστε ο τότε πρωθυπουργός είχε πει ¨Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια το θέμα;”

Από το 1991 μέχρι σήμερα έγιναν κάποιες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης ή προσπάθειες προσέγγισης των δύο πλευρών, αλλά πάντα με την Ελλάδα σε θέση άμυνας.

Ακόμη και στο Βουκουρέστι η Ελλάδα βρέθηκε να απολογείται που δεν άφησε τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ, αν και τότε πήγαμε στην εν λόγω σύνοδο με στόχο να αποδεχτούμε μια σύνθετη ονομασία για το κρατίδιο, φυσικά με τον όρο Μακεδονία.

Μετά από τόσα λάθη, παραλείψεις αλλά κυρίως μετά από πολλές προκλήσεις από τους εθνικιστές των Σκοπίων που ακόμη και τον Μέγα Αλέξανδρο τον θεωρούν σκοπιανό!!!, ήλθε η ώρα να μπούμε δυναμικά σε μία διαπραγμάτευση με τους γείτονες που βρίσκονται στην πιο δύσκολη περίοδο της σύντομης ζωής του κρατιδίου, με πολυδιασπασμένο τον σλαβικό πληθυσμό και με μία κυβέρνηση σλαβοαλβανική, με τη μία συνιστώσα -την αλβανική- να μην πολυενδαφέρεται για το πώς θα λέγεται η χώρα που κυβερνά, αφού το μόνο που διεκδικεί είναι κυρίαρχο ρόλο για το αλβανικό στοιχείο του κρατιδίου.

Τώρα πλέον είναι η ώρα μακριά από εθνικιστικές κορώνες, φανατισμούς και παραληρήματα, να μπει νηφάλια η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση και να απαιτήσει πλήρη απαλοιφή του όρου Μακεδονία από το κρατίδιο, επειδή κάτι τέτοιο αλλοιώνει την ιστορία της Μακεδονίας, και να προσφέρει στους γείτονες ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.* μόνο αν αποδεχθούν την παλιά τους ονομασία, δηλαδή το Βαρντάρσκα που είναι το προσδιοριστικό επίθετο, και δίπλα τη λέξη ρεπούμπλικα (δημοκρατία).

Ετσι, και τα Σκόπια ως Vardarska Republika (Δημοκρατία του Βαρδάρη) θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, και όλα τα προβλήματα θα λύσουν με την Ελλάδα ως εταίροι σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.

*Αν και ο γράφων θεωρεί ότι δεν είναι δώρο η ένταξη των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ διαφωνώντας πλήρως με τη φιλοσοφία αυτών των δύο οργανισμών.

13/01/2018 Paidis.com ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided