Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

Νέα Δημοκρατία

 

 

 

 

 

 

 

Νεοδημοκρατική ανταρσία…

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεοδημοκρατική ανταρσία…

Φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η αρχή έγινε με το ράπισμα κατά του μητσοτακικού εθνομηδενισμού μέσω σειράς άρθρων, δηλώσεων και παρεμβάσεων από τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατόπιν, ακολούθησαν οι μύδροι του Κώστα Καραμανλή ως απάντηση στην ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε από τον αρχιερέα της διαπλοκής, του οποίου τα ορφανά βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον Μητσοτάκη με στόχο την ολοκλήρωση του προδοτικού Ελσίνκι. Με ιδιαίτερη μαεστρία, ο Καραμανλής φρόντισε τα πυρά να πλήξουν και τον Μητσοτάκη.

Ύστερα, ήρθε η δημόσια στήριξη στον Καραμανλή από 11 βουλευτές της ΝΔ, καθιστώντας εμμέσως σαφές στον Μητσοτάκη ότι είναι αδιανόητη η συνέχεια της συμπόρευσης με το μειοδοτικό σύμφυρμα του σημιτισμού, έπειτα από τη σκαιότατη επίθεση κατά ενός πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος που κράτησε ψηλά τη σημαία.

Στο μεταξύ, μετά την αποκάλυψη των άθλιων αναρτήσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, κατά του ελληνισμού και του Αντώνη Σαμαρά, ο σαμαρικός Ανδρέας Κατσανιώτης, μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η κ. Πελώνη δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη. Την άποψη Κατσανιώτη συμμερίστηκαν με likes τόσο έτεροι σαμαρικοί βουλευτές, όσο και των λοιπών τάσεων ασχέτως αν μετά το ντόρο που ξέσπασε απέσυραν τις… ψηφιακές επευφημίες τους.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, το… βραβείο της διαφοροποίησης το παίρνει ο Νίκος Δένδιας. Ο οποίος με τον… live τσαμπουκά και δη στην έδρα του εχθρού, κονιορτοποίησε τόσο τις επεκτατικές ονειρώξεις του τραμπούκου-πειρατή γείτονα, όσο και τις μεθοδεύσεις του Μητσοτάκη που οδηγούσαν σε νέα εθνική ταπείνωση.

Φρονούμε, ότι η τελική πράξη της ανταρσίας θα παιχτεί όταν θα έρθουν προς κύρωση -ζήτημα χρόνου όπως μαθαίνουμε- τα περίφημα σκοπιανά μνημόνια.

Άραγε, τί θα κάνει ο Μητσοτάκης σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη εξαιτίας των αρνητικών ψήφων των παραπάνω σαμαροκαραμανλικών βουλευτών; (O Δένδιας δεν περιλαμβάνεται για ευνόητους λόγους).

Θα προσποιείται ότι δεν την έχει χάσει κρυπτόμενος πίσω από τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Κι αν ο Τσίπρας δεν πέσει στην παγίδα που του στήνει και απογυμνωθεί εντελώς, πώς θα συνεχίσει να ασκεί την πρωθυπουργία;

Μήπως επιδιώκει συνειδητά την πτώση της κυβέρνησής του, βαυκαλιζόμενος ότι θα καταφέρει να ξαναβγεί νικητής, με το κόμμα απαλλαγμένο από τις ενοχλητικές πατριωτικές δυνάμεις, ώστε να ολοκληρώσει ανενόχλητος τη μετατροπή της χώρας σε πλήρως ελεγχόμενη αποικία;

Η συνέχεια στη Βουλή…

antinews.gr Triklopodia 19/4/2021

 

 

 

 

Σε «μέγγενη» η ΝΔ στη Μακεδονία

- Από την μία ο covid-19 και από την άλλη τα Πρωτόκολλα προδοσίας με τα Σκόπια

Σε ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ του 2019 κινδυνεύει να βρεθεί η ΝΔ σε ότι αφορά τις επιδόσεις της στις εθνικές εκλογές (όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν) καθώς ειδικά στην Δυτική και Κεντρικής Μακεδονία κυριολεκτικά βράζουν λόγω της κυβερνητικής πολιτικής «γκετοποίησης» και λόγω της μεθοδευμένης οικονομικής πολιτικής που τους έχει επιφυλάξει τόσο λόγω του κορωνοϊού αλλά και λόγω του… Σκοπιανού.

Τι συμβαίνει με το Σκοπιανό; Εκτός της διάχυτης οργής των πολιτών κατά του κυβερνώντος κόμματος για την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών (που προεκλογικά την κατήγγειλαν στη ΝΔ), και όλοι θυμούνται το πάθος βουλευτών που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια προστασίας της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, εφτά μήνες μετά… το κλείδωμα στα συρτάρια, των τριών μνημονίων (Πρωτόκολλα) συνεργασίας Ελλάδας- Σκοπίων (της «Βόρειας Μακεδονίας» όπως λένε οι Πρέσπες) και είναι υποχρεωτικά προς επικύρωση αν θέλει η ΝΔ να υπάρχει η Συμφωνία.

Το ζήτημα είναι ότι 10 με 15 βουλευτές της ΝΔ δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσουν με τον έναν ή τον άλλο λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει η κύρωση καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως που θα έχει τελεστεί θα είναι ότι θα έχει χαθεί η δεδηλωμένη , η στήριξη δηλαδή της ΝΔ από τους βουλευτές της. Κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να αυτή η αφορμή της προσφυγής στις κάλπες από τον Κ.Μητσοτάκη με πρόωρες εκλογές είτε αυτές γίνουν Μάιο είτε Ιούνιο.

Έτσι για το κυβερνών κόμμα, όμως, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο (εξού και οι αναβολές) καθώς ουκ ολίγοι «γαλάζιοι» βουλευτές, κυρίως αυτοί που εκλέγονται στις περιφέρειες της Μακεδονίας, δεν δείχνουν καθόλου πρόθυμοι να υπερψηφίσουν τα εν λόγω μνημόνια. Κι αυτό διότι η θετική ψήφος σημαίνει αποδοχή, έστω και εκ των υστέρων, της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία, όπως είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά τις εκλογές, «θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε».

Η ώρα της κρίσης ωστόσο πλησιάζει καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίξει αναβολή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πιεζόμενη τόσο από τους εταίρους όσο και από τους βορειοατλαντικούς συμμάχους (να θυμίσουμε το μαχητικό της ΠΑ που πέταξε πάνω από τα Σκόπια για την επέτειο του ενός χρόνου από την ένταξη στο ΝΑΤΟ).

Θυμίζουμε ότι τα τρία μνημόνια αφορούν:

Την Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία.

Την Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS) από ελληνικά αεροσκάφη.

Κατά τις πληροφορίες, τα τρία μνημόνια θα εισαχθούν προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής και στη συνέχεια θα «κατέβουν» στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Η κρίσιμη ημερομηνία τοποθετείται λίγο πριν το Πάσχα, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το πρώτο διήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο επικοινωνιακός αντίκτυπος των (τυχόν) τριγμών στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Ανεξάρτητα τι θα συμβεί η δοκιμασία θα είναι τέτοια για την ραγισμένη ΝΔ που δύσκολα θα αντέξει το κυβερνητικό οικοδόμημα από την κίνηση αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ποσοστά της ΝΔ στην Μακεδονία είναι 5-10% «μείον» από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουλίου του 2019.

 

 

 

 

Σε ποσοστά 27-25% υποχωρεί η ΝΔ

υπό το βάρος της μέτρων κατά πανδημίας,

σκανδάλων παιδεραστίας και

κυβερνητικής βίας

Σε μία περιδίνηση όπου πλέον «όλα πάνε στραβά», δείχνει να έχει εισέλθει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς είκοσι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 κι ένα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown: Δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν περιέλθει στα χέρια του Μαξίμου, δείχνουν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει ως προς την πρόθεση ψήφου, ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, αισθητά κάτω από το 30% που είχε καταμετρηθεί από δύο ξένες πρεσβείες τον περασμένο Φεβρουάριο η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Η μία από τις δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να «επιστρέφει» στα γνώριμα «νερά» του 25% και η δεύτερη την δίνει ελαφρά πιο πάνω, στο 27%!

Και στις δύο δημοσκοπήσεις κοινός τόπος ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι τα κόμματα «στα δεξιά» μιας ΝΔ.

Τουλάχιστον 9% και στις δύο δημοσκοπήσεις διαρρέεται προς τέσσερα κόμματα: Το κοινοβουλευτικό κόμμα Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου, το νεοσύστατο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ.Τράγκα που συνεργάζεται με τον Ν.Νικολόπουλο, το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του πρώην στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη και το Δημιουργία των Φ.Κρανιδιώτη και Θ.Τζήμερου.

Τα δύο από τα τέσσερα παραπάνω κόμματα φαίνεται ότι εισέρχονται στη Βουλή, βάσει και των δύο δημοσκοπήσεων, ένα τρίτο είναι «μια ανάσα» από το 3% και το τέταρτο σημειώνει καλή επίδοση (δεν θα αναφέρουμε την ταυτότητα αυτών των κομμάτων γιατί λίγη σημασία έχει). Και μιλάμε για τις επόμενες εκλογές που ισχύει η απλή αναλογική,

Να σημειώσουμε ότι αυτό το 9% προστίθεται στο ποσοστό περίπου 8% που είχαν αποσπάσει τα παραπάνω κόμματα ή τα πρόσωπα που συμμετείχαν με άλλους εκλογικούς συνδυασμούς στις εκλογές του 2019.

Δηλαδή, πλέον τα δεξιά κόμματα φαίνεται ότι επιστρέφουν σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 17%.

Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί υπάρχουν και ορισμένες άλλες μικρότερης έκτασης, μη μετρήσιμες και συνεπώς μη «προσωποποιημένες» προσπάθειες που συγκεντρώνουν 1-1,5%.

Γιατί υποχωρεί τόσο πολύ η ΝΔ; Βασικά λόγω δύο παραγόντων: Της πολιτικής της στο θέμα της πανδημίας και της κυβερνητικής ανακολουθίας, αλλά και του αυταρχισμού που συνοδεύει αυτή την πολιτική και του... Σκοπιανού!

Το Σκοπιανό, είναι εδώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πληγώνει την ελληνική πολιτική ηγεσία, όχι μόνο αυτήν που έκανε πράξη την αδιανόητη συμφωνία των Πρεσπών (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και αυτή που τις επικύρωσε και «κτίζει» επάνω τους «εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της», (ΝΔ), όπως οι ίδιοι θεωρούν.

Βόρεια της Θεσσαλίας το ποσοστό της κυβερνητικής αποδοκιμασίας για το Σκοπιανό, είναι σχεδόν το ίδιο σε ένταση με την αποδοκιμασία των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπάρχουν νομοί και Περιφέρειες που η ΝΔ κυριολεκτικά καταποντίζεται (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Πιερίας) και άλλες μεγάλες αστικές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα το κυβερνών κόμμα (δυστυχώς για τη ΝΔ όταν «έφτυσαν» τον κυβερνητικό υποψήφιο δήμαρχο στις δημοτικές πριν από δέκα μήνες, νόμιζαν ότι «έβρεχε»).

Ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει από αυτή την φθορά της ΝΔ. Όχι ακόμα. Ουσιαστικά, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ίδια θέση εκκίνησης (μην ξεχνάμε το σχεδόν απίστευτο ποσοστό για ηττημένο δεύτερο κόμμα, 32% που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2019), αλλά δεν κερδίζει τα μεγάλα «κομμάτια» που δείχνει να χάνει η ΝΔ.

Πρακτικά οι 8 στους 10 ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τη ΝΔ, πάνε στα «δεξιά» της.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 13% που αυτοχαρακτηρίζονται «κεντρώοι» και οι οποίοι είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και πλέον έχουν περάσει στην ομάδα των «αναποφάσιστων».

Δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχει εγκαταλείψει την ιδέα να ξαναψηφίσουν της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Για αυτό το 13% θα δοθεί η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καθώς το υπόλοιπο 9% των «δεξιών» θεωρείται ότι έχουν απομακρυνθεί οριστικά από το νυν κυβερνητικό σχήμα.

Οι περισσότεροι (70%) από αυτούς θεωρείται από την έρευνα ότι «σήμερα θα ξαναψήφιζαν Μητσοτάκη» κι έτσι εμφανίζεται ένα ποσοστό 25-28% για το νυν κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, πάντα.

Αν ενταθεί η πτωτική τάση ή καταφέρει αντιστρέψει με κάποιον τρόπο την φθορά (πολύ δύσκολο κι έχει συμβεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία μόνο μια φορά το 1996, αλλά με αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ), θα υπάρξουν άλλα νούμερα.

Το Μαξίμου και οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ανακόψουν την διαρροή  προς τα δεξιά ή να την περιορίσουν, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν μία νέα πολιτική ατζέντα: Μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας και κακοποίησης εφήβων από τον εκλεκτό της κυβέρνησης Δ.Λιγνάδη και όταν ήρθαν τα πρώτα «κακά μαντάτα» από τις δημοσκοπήσεις που τους έφεραν να πιέζονται κάτω από το 30%, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «πόλωση» με επίκεντρο αρχικά τον Κουφοντίνα.

Θεωρητικά προνομιακό πεδίο, όπου απλά θα ανέμεναν τις γκάφες των ΣΥΡΙΖΑίων.

Παραβίασαν τον δικό τους νόμο του Δεκεμβρίου που υποχρέωνε σε επιστροφή στο σωφρονιστικό κατάστημα από το οποίο προερχόταν όποιος επέστρεφε από τις αγροτικές φυλακές και σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις στο χώρο της αριστεράς και της άκρας αριστεράς για την απεργία πείνας του αριχεκτελεστή της 17Ν, επιχείρησαν να «στριμώξουν» τον ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια των τηλεοπτικών δικτύων και του έντυπου Τύπου, τα οποία αμφότερα τα ελέγχουν κατά 100 ή κατά 90%.

Ο Κουφοντίνας όμως, δεν είναι πλέον πρόβλημα των πολιτών. Είναι πρόβλημα της κυβέρνησης.

Κι ελάχιστα συγκινήθηκαν οι πολίτες και από την τεχνητή αντιπαράθεση του δολοφόνου του γαμπρού του πρωθυπουργού, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την λιπή οικογένεια Μητσοτάκη.

Κι ήρθε ο ξυλοδαρμός του νεαρού στο άλσος της Νέας Σμύρνης που «έβαλε φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Και κατέδειξε το κλίμα που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία η κυβερνητική πολιτική στο θέμα της πανδημίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ουδείς θα ασχολείτο με ένα τέτοιο γεγονός

Μάταια οι κυβερνητικοί (Βορίδης, Κυρανάκης) «κάρφωναν» ονομαστικά και ιδεολογικά τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς. Οι πολίτες, δεξιοί κι αριστεροί συντάχθηκαν εναντίον τους.

Εν συνεχεία ακολούθησε η μεγάλη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, η μεγαλύτερη εν μέσω πανδημίας, κατά της κυβερνητικής βίας. Από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ομάδες. «Εμπλουτισμένη» από ομάδες οπαδών των μεγάλων ομάδων!

Οι οποίες ομάδες προκάλεσαν και τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Εκεί η κυβερνητική επικοινωνιακή προσπάθεια έδωσε «τα ρέστα» της για να «γυρίσει» το κλίμα και να επιστρέψουν οι δεξιοί στο μαντρί: «Οι κομμουνιστές και η αριστερά δέρνουν αστυνομικούς»!

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι οι -φερόμενοι ως- υπεύθυνοι ήταν απλά, οπαδοί ομάδων και διαψεύστηκε και αυτή η προσπάθεια.

Κι εκεί που η επικοινωνιακή προσπάθεια ήταν στο απόγειό της ήρθε το τροχαίο έξω από την Βουλή, όπου κατά κακή τύχη τους ήταν εκεί η κάμερα του Pronews TV και κατέγραφε.

Τι κατέγραψε; Όχι το γεγονός αυτό καθ'αυτό που είχε συμβεί λίγο ενωρίτερα.

Αλλά την αντίδραση όλου αυτού του κυβερνητικού συστήματος στον βαρύ τραυματισμό ενός πολίτη από ένα κυβερνητικό όχημα (και μάλιστα της Ν.Μπακογιάννη): Απόκρυψη, απειλή κατά αυτοπτών μαρτύρων, αλαζονεία και «Βούλωσέ το μη για να μην την πληρώσεις εσύ».

Αυτό το γεγονός μπορούσε σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία, ακόμα και πριν έξι μήνες να περνούσε χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς για την κυβέρνηση. Θυμάστε μια ανάλογη περίπτωση, πάλι στην Βασιλίσσης Σοφίας πριν από δέκα μήνες περίπου, πάλι με πρωταγωνιστές ένας δικυκλιστή κι ένα κυβερνητικό αυτοκίνητο: Όχι απλώς δεν του αναγνωρίστηκε το δίκιο του, αλλά εδάρη κι όλας, ενώ προπηλακίστηκε και ένας αυτόπτης μάρτυρας, όπως συνέβη και την περασμένη Παρασκευή!

Σε μία χώρα, όμως, που το φάσμα της πείνας πλανάται επάνω από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών έχει ξεπεράσει οτιδήποτε θεωρείται λογικό και αποδεκτό σε έκταση και χρόνο, ακόμα και για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, είναι στοιχείο απόρριψης συλλήβδην της κυβερνητικής πολιτικής. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές συνθήκες του δυστυχήματος...

 

 

 

H οργή που «σιγοβράζει» εντός της ΝΔ:

Οι “Σαμαρικοί” δίνουν τις…πραγματικές δημοσκοπήσεις

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ ο γνωστός ιστότοπος Antinews που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, μέσα από έναν αιχμηρό τίτλο, απευθύνεται στο Μαξίμου και ρωτά… «Τον γκρεμό τον βλέπει ο πρωθυπουργός;».

Στο στόχαστρο του antinews εκτός από τις παλινωδίες και την υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα γεγονότα της Ικαρίας, μπαίνει ακόμα η στάση της ΕΡΤ αλλά και οι «βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις» που αποκρύπτουν την πραγματική διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του site η αυθεντική διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 6 μονάδες(!) και γι αυτό το λόγο οι «βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις» αξιοποιούνται για να δημιουργηθεί κλίμα ηττοπάθειας και αποστράτευσης στις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τα «βέλη» του antinews δεν γλύτωσε και ο Αλέξης Παπαχελάς, με τον αρθρογράφο να επισημαίνει τις πιθανές ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνει κάποιος δημοσιογράφος στον πρωθυπουργό έναντι αυτών που έγιναν στην επίμαχη συνέντευξη.

Αναλυτικά το άρθρο με τον τίτλο “Προς Μαξίμου: Τον γκρεμό τον βλέπει ο πρωθυπουργός;” :

«Κατόπιν του ικαριώτικου διασυρμού, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη, μέσω μιας αντικειμενικότατης συνέντευξης σε μέσο που έχει αποκαλύψει όλα τα κυβερνητικά ολισθήματα, να φανερώσει στον λαό ότι βλέπει το τέλος του τούνελ.

Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η ανεξήγητη πρωθυπουργική αισιοδοξία.

Προφανώς, οι… άριστοι ανίκανοι που τον συμβουλεύουν ξέχασαν να του πουν ότι μετά το τούνελ έχει γκρεμό.

Αλλά θα μας πείτε, εδώ δεν έπραξαν τα στοιχειώδη για να μην γελοιοποιηθεί στην Ικαρία, θα τον ενημέρωναν για αυτό το πιο σύνθετο ζήτημα;

Ίσως δε να δόθηκε και εντολή στην ΕΡΤ… δεν παίζουμε τίποτα για γκρεμό μετά το τούνελ, για να μην επηρεαστεί η νιρβάνα που θέλει να εμφυσήσει ο πρωθυπουργός στον λαό.

Σε κάθε περίπτωση, ο γκρεμός είναι εκεί και περιμένει.

Μάταιες λοιπόν οι όποιες προσπάθειες των πρωθυπουργικών συμβουλατόρων να τον εξαφανίσουν.

Το θέμα είναι πότε θα γκρεμοτσακιστούμε.

Εν μέσω lockdown;

Εκτός lockdown;

Tο φθινόπωρο;

Tα Χριστούγεννα;

Tο ’22;

Ίσως ο πρωθυπουργός να προέβαινε σε μια ακόμη ειλικρινή, δίχως ψήγμα ψέματος, δημόσια τοποθέτηση, προς διευκρίνιση τόσο των παραπάνω όσο και άλλων ζητημάτων που παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ιδού και ορισμένα πιθανά ερωτήματα που θα μπορούσε να του κάνει ο επόμενος αμερόληπτος δημοσιογράφος, ο οποίος θα κληθεί να ξεπεράσει σε δημοσιογραφική σκληρότητα τον χθεσινό.

– Είναι η δεύτερη φορά που παραβιάζετε τα κατοχικά μέτρα που επιβάλλετε στους πολίτες. Στην τρίτη οι δικαιολογίες τελειώνουν. Άρα, η δαμόκλειος σπάθη της παραίτησης, θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σας. Πως σκοπεύετε να αντιδράσετε μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο;

– Μετά τον προπηλακισμό που δεχτήκατε στην Ικάρια, σημειώθηκε και νέος, αυτή τη φορά κατά του υπουργού Μετανάστευσης στον Έβρο. Με τους συγκεντρωμένους να κραυγάζουν… διώξτε τον π…η από τον Έβρο. Όσο θα πλησιάζουμε στον γκρεμό που υποδύεστε ότι δεν υπάρχει ή έχετε άγνοια για την ύπαρξή του, η κατάσταση μπορεί να εκτραχυνθεί με αγανακτισμένους πολίτες να συγκεντρώνονται έξω από το Μαξίμου, θέτοντας ανάλογη απαίτηση. Πως θα το αντιμετωπίσετε;

– Επιεικώς, έχετε χάσει τον έλεγχο της κορονο-κρίσης. Αρνείστε πεισματικά να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα προς ανάσχεση του αόρατου εχθρού (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, μαζικά τεστ, προστασία σε χώρους εργασίας) μπας και αποφύγουμε την ολική συντριβή της οικονομίας. Στο μεταξύ, το χρέος και το έλλειμμα καλπάζουν, οδηγώντας μας σε νέα δυσβάσταχτα μνημόνια. Όσο κι αν δεν το παραδέχεστε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ωστόσο, πως είστε σίγουρος ότι οι βουλευτές σας θα ψηφίσουν τα νέα επώδυνα μέτρα, όταν ακούγεται ότι αρκετοί εξ αυτών δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα σκοπιανά μνημόνια που έχετε παραπέμψει στις καλένδες; Μήπως επί της ουσίας η κυβέρνησή σας έχει πέσει και απλώς στρουθοκαμηλίζετε ανήμπορος να βρείτε διέξοδο στο αδιέξοδό σας;

– Με το χέρι στη φωτιά. Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι στο τέλος θα υλοποιηθούν οι περίφημες Πρέσπες του Αιγαίου; Δεν φοβάστε μήπως καταρρεύσει συθέμελα η Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως είναι αυτός ο σκοπός σας; Να απαλλαγείτε δηλαδή από καραμανλικούς και σαμαρικούς, ώστε να δημιουργήσετε τον δικό σας πόλο εξουσίας και να συγκυβερνάτε με αυτούς που αναμένεται να βάλουν πλάτη για την ολοκλήρωση της νέας εθνικής ταπείνωσης; Επίσης, γιατί πετάμε δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, και δη ενόψει νέας οικονομικής εξαθλίωσης, όταν η απόφαση για συνθηκολόγηση με τους Τούρκους είναι προηλειμμένη;

– Επιμένετε για την επιβολή εμβολιαστικού πιστοποιητικού, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα εμβόλια. Κι όταν θα υπάρξουν, πιθανότατα δεν θα υπάρχει κορονοϊός. Μήπως υπήρξε κάποια ανεμελιά κατά τη διάρκεια της προεργασίας της εν λόγω πρότασης, με αποτέλεσμα να μην εξετάσετε όλα τα δεδομένα και να εκτεθείτε;

– Είστε σίγουρος ότι με όψιμα νομοσχέδια εντυπωσιασμού, όπως αυτό με την πανεπιστημιακή αστυνομία (λέω όψιμα γιατί υποτίθεται ότι με το που καταργήσατε το άσυλο καθάρισαν τα πανεπιστήμια), θα έρθει πίσω η δεξιά, η οποία σας εγκατάλειψε εξαιτίας των μετεκλογικών κυβιστήσεων σε όλα τα μείζονα ζητήματα;

– Τυχαίο, που όσα εγκλήματα -συγκεκριμένης πράξης- κατά της γενετήσιας ελευθερίας αποκαλυφθήκαν, γινόντουσαν σε συγκεκριμένο χώρο;

– Για πόσο ακόμη θα προσποιείστε ότι ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Ανάπτυξης δεν σας έχουν κάνει ρεζίλι, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα;

– Δικαιολογείται κορυφαίος υπουργός να είναι συγγενής με κραταιό ολιγάρχη;

– Τελικά εκλογές θα κάνετε; Kι αν όχι, γιατί μας βομβαρδίζετε καθημερινά με βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις; Πληροφορούμαστε εντούτοις, ότι η διαφορά σας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στις έξι μονάδες. Άρα, αν ισχύει η πληροφορία, οι fake μετρήσεις γίνονται για δυο λόγους. Αφενός για να επικρατεί ηττοπάθεια στον αντίπαλο, κι αφετέρου για να τρομοκρατείτε τους δημόσιους λειτουργούς με τη δήθεν ισχύ σας για να μην αντιδρούν μπροστά σε αυτά που τους αναγκάζετε να υπογράφουν. Παρακαλώ, το σχόλιό σας…

Έτοιμα τα ερωτήματα.

Δημοσιογράφος για να τα υποβάλει, υπάρχει;

Οψόμεθα…»

crashonline.gr Triklopodia  15/2/2021

 

 

 


Τριγμοί στη Νέα Δημοκρατία:

Βέλη Μητσοτάκη κατά Σαμαρά

Σαμαράς Μητσοτάκης

Newsroom Newsroom 13.02.2021 - 10:39

«Ακραίοι όσοι δεν θέλουν διάλογο με την Τουρκία» είπε ο Μητσοτάκης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων

Σε ακραίες φωνές στο εσωτερικό της χώρας που πρέπει να αντιπαλεύονται αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας σε εκδήλωση για την ελληνική υψηλή στρατηγική που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Εφόσον όμως τον θεωρεί «ακραίο», γιατί τον… κρατά στο κόμμα; Γιατί ψηφίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια με «ακραίους»;

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας, τόνιζε ότι αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας απαγορεύσει να καθόμαστε στο τραπέζι της συζήτησης, καθώς -όπως είπε- μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Εκεί συμπλήρωσε ότι ενίοτε και στο εσωτερικό πρέπει να αντιπαλεύει φωνές, «οι οποίες είναι τόσο ακραίες, που να οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε ή δεν θεωρούμε πως είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Να θυμίσουμε ότι ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που έλεγε ότι «με πειρατές δεν κάνουμε διάλογο», αντιτιθέμενος στην επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα. Επιπρόσθετα, ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για ορθολογική ανάλυση και την αποφυγή συναισθηματικών αντιδράσεων, που σε θέματα εξωτερικής πολιτικής -όπως τόνισε- δεν οδηγούν σε καλό…

 

 

 

 

ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑ,

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- ΝΔ ΚΑΙ ΜΜΕ

- ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. '; document.write( '' ); document.write( addy_text68051 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.egerssi.gr

Θα ενθυμείστε ότι στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ που διεξήχθη από 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019, διαφάνηκε έντονα πως δημιουργείται μεγάλο ρήγμα στο κόμμα μεταξύ της Μητσοτακικής πτέρυγας με τις αντίστοιχες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά!

Ειδικότερα, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αυτό το τελευταίο Συνέδριο του κόμματος ήταν πιο χειμαρρώδης κατά της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, από ότι ήταν ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εστιάζοντας κυρίως την επιθετική του γραμμή στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό!

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς (Ιούνιος 2020) έδωσε συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, λίγες ώρες μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Σουλτάνο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Επιστέγασμα αυτής της όχι τυχαίας συνέντευξης ήταν πάλι κυρίως τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό! Όπως δεν ήταν τυχαία νομίζουμε, η επιλογή της συνέντευξης στη συγκεκριμένη εφημερίδα του Ομίλου Μαρινάκη (ιδιοκτήτη εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, ποδοσφαιρικών ομάδων)!

Σε αυτήν την συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται να δεχτεί τον όποιο διάλογο της κυβέρνησης με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας η Τουρκία, τονίζοντας, ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν πρέπει να κάνει κανείς, αφού δεν δέχεται η Τουρκία, ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως άλλωστε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας!

Αφού η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Αφού δεν μπορεί η Τουρκία να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!

Αφού η ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά συνθηκολογεί με την τουρκική!

Αυτά πέραν άλλων έγραφα σε άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουλίου 2020 με τίτλο: “Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη εφ΄ όλης της ύλης”!

Αντώνης Σαμαράς:
Άκυρη η “Συμφωνία των Πρεσπών”,
όχι στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,
όχι στις διερευνητικές συζητήσεις με την Τουρκία…

Ωστόσο μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απόλυτης σιωπής του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρ΄ ότι σε πολλά άρθρα μου τον προκαλούσα να μιλήσει με την πολιτική ισχύ που έχει ένας πρώην Πρωθυπουργός, αφού η επιθετική πολιτική του ισλαμοφασίστα Ερντογάν είχε αυξηθεί στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο με παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, αποφάσισε να μιλήσει πάλι μετά από εφτά μήνες από την τελευταία φορά!

Σε μια άλλη εφημερίδα, την “Καθημερινή της Κυριακής” που και εκείνη ανήκει σε έναν άλλο ισχυρό Όμιλο! Τον Όμιλο Αλαφούζου, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του, όπως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ποδοσφαιρική ομάδα!

Σε αυτήν την συνέντευξη στην “Καθημερινή” ο Αντώνης Σαμαράς υπερθεμάτισε περί των εθνικών θεμάτων σε σχέση με την προ επτάμηνου συνέντευξή του στα “Νέα”! Τάχτηκε ευθέως κατά των διερευνητικών επαφών που θα ξεκινούσαν μόλις ένα – δυο 24ωρα μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής του, λέγοντας ότι είναι αντίθετος με “το δόγμα του κατευνασμού” και επανέλαβε πως: “Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος” (σ.σ. η κυβέρνηση με την επανέναρξη των διαβουλευτικών συνομιλιών με την Τουρκία μετά από 5-6 χρόνια από τις τελευταίες, ακυρώνει η ίδια τη δυνατότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ στην Τουρκία, αφού θα υπάρξει επίκληση στην αρχή των συζητήσεων)!

Ο Αντώνης Σαμαράς τάχτηκε επίσης κατά της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με την προσφυγή “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”!

Ωστόσο, η πιο ηχηρή “βόμβα” του Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την συνέντευξη στην “Καθημερινή” ήταν η αναγγελία του πως θα καταψηφίσει τα τρία μνημόνια (εφαρμοστικοί νόμοι) συνεργασίας με τη “Βόρεια Μακεδονία” όταν έλθουν στη Βουλή, που συμφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ!Αφού όπως δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τονίζοντας εκκωφαντικά: “Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;”!

Αυτή η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, που διαβλέπει κυβερνητική κρίση και εκτεταμένη παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών! Αφού είναι δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί μεγάλη επιρροή σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που οι απόψεις του ακούγονται ευλαβικά από πολλούς βουλευτές του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα πείθουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της ευαίσθητης ελληνικής κοινωνίας για τα εθνικά ζητήματα!

Είναι σε πανικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε τα βγάλει από το οπλοστάσιό του την εβδομάδα που πέρασε τα βαριά του “όπλα” κατά του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να πείσει τον ξένο φιλότουρκο παράγοντα, αλλά και τον ελληνικό λαό, πως ελέγχει το παιχνίδι!

Πρώτος από όλους ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος “έτρεξε ασθμαίνοντας” να υπερασπιστεί τον Πρωθυπουργό για αυτονόητα ζητήματα που έθιξε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (κι ας άργησε χαρακτηριστικά)!

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης λοιπόν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM”, απάντησε όταν ρωτήθηκε:

«O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του”»!

Αν καταλάβαμε καλά, ο άνθρωπος του Κώστα Σημίτη, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και σύμβουλος στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε Υπουργό μέσω του Επικρατείας στην προσπάθεια απογαλακτισμού της ΝΔ από τη “δεξιά”, Γιώργος Γεραπετρίτης, αποκάλεσε εκβιαστή τον Αντώνη Σαμαρά!

Μας είπε επίσης ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι απόλυτα συμπαγής στα εθνικά θέματα! Την Κ.Ο. της ΝΔ την ρώτησε; Ας προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών της με το απλό ερώτημα: “Συμφωνείτε στα εθνικά θέματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή με τον Αντώνη Σαμαρά”; Για να λάβει τη δέουσα απάντηση και να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, πως θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν αποφασίσει να διαγράψει τον Αντώνη Σαμαρά!

Αφού την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα - υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά που τάσσεται κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών” – την έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος σε μια συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, αποκάλυψε πως υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, που μπορεί να δικαιωθεί με βάση την “Συμφωνία των Πρεσπών” στο Συμβούλιο της Ευρώπης! Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Εάν κάποιος απευθυνθεί μόνος του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από τα Σκόπια τον ενημέρωσε ή τον πλήρωσε γι αυτήν την πρωτοβουλία. Έχουμε ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε»!

Έτσι όσο και να προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο ο κ. Γεραπετρίτης, ποτέ δεν θα πείσει τον ελληνικό λαό για τα αυτονόητα!

“Κάρφωσε” τον Σαμαρά η Ντόρα…

Στο ομαδικό κρεσέντο υπεράσπισης του Πρωθυπουργού βεβαίως συμμετείχε και η “Πρωθυπουργεύουσα” βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη:

«Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας. Μάλιστα με παρέμβαση του κ. Βενιζέλου τότε το αντικείμενο των διερευνητικών επεκτάθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ανώτατα συμβούλια συνεργασίας των χωρών προχωρούσαν. Όταν άσκησε την εξουσία, την άσκησε με τις πάγιες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών»!

Βέβαια η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει πολύ σοβαρούς λόγους να καταγγέλλει ότι λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Αφού “κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια”. Δεν ξεχνάει ποτέ, ότι ο Αντώνης Σαμαράς της στέρησε τη δυνατότητα να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ από τις εσωκομματικές διαδικασίες (Νοέμβριος 2009) και ως εκ τούτου δεν έγινε Πρωθυπουργός! Δεν ξεχνάει ποτέ, ότι το Α΄ Μνημόνιο (Μάιος 2010) ως αρχηγός της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς το καταψήφισε με την Κ.Ο. της ΝΔ, πλην Ντόρας Μπακογιάννη που το ψήφισε και στη συνέχεια τη διέγραψε από τη ΝΔ!

Ωστόσο, επειδή εμείς λέμε “τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη”, θα πούμε ότι κάπου έχει δίκιο η κ. Μπακογιάννη όσον αφορά την πρωθυπουργική θητεία του κ. Σαμαρά!Αφού ως Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε και από Αντιμνημονιακός έγινε σφόδρα Μνημονιακός! Από τη στιγμή που έκανε το πρώτο του ταξίδι ως Πρωθυπουργός στο Βερολίνο, ακυρώνοντας όλη την πολιτική του διαδρομή στις 24 Αυγούστου 2012, λέγοντας στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ το ιστορικό και παροιμιώδες πια: “Ουδείς αναμάρτητος”!

Αλλά και στις αρχές του Μαρτίου του 2013, ο Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον τότε ομόλογό του Τούρκο Ρ. Τ. Ερντογάν, έθετε ως προτεραιότητα της πολιτικής του τις διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα! Μια συνάντηση που έγινε στον ίδιο χώρο με αυτόν που έγινε η διπλωματική προχθεσινή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας! Στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ!

Θα έλειπε από την υπεράσπιση του Πρωθυπουργού το ΕΛΙΑΜΕΠ;

Αλλά από την υπεράσπιση των κυβερνητικών θέσεων δεν θα μπορούσε να λείπει το ΕΛΙΑΜΕΠ! Έτσι ο επικεφαλής του Λουκάς Τσούκαλης σε άρθρο του που φιλοξένησαν “Τα Νέα” λέγει μεταξύ άλλων:

«Αν οι Τούρκοι συνομιλητές αρχίσουν να μιλάνε πολύ για γκρίζες ζώνες και αποστρατιωτικοποίηση ενώ εμείς αρνούμαστε να συζητήσουμε καν για χωρικά ύδατα οχυρωμένοι πίσω από το νομικό δικαίωμα για επέκταση μέχρι 12 μίλια τότε οι διερευνητικές δεν θα έχουν πολύ μέλλον»!

Τα χωρικά ύδατα, που λέγει ο Πρωθυπουργός, που είχε πει από το 2017 στον ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, ο επικεφαλής της διπλωματικής ομάδας των διερευνητικών στην Κωνσταντινούπολη Παύλος Αποστολίδης! Ο οποίος είχε ισχυριστεί:

«Οι διερευνητικές δεν αφορούν την διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας (μόνο) όπως νομίζουνε πολλοί. Αφορούν τα προκαταρκτικά θέματα. Και το κύριο προκαταρκτικό θέμα είναι το εύρος των χωρικών υδάτων»!

Το ΕΛΙΑΜΕΠ, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Κατρούγκαλου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και όλων εκείνων με τις “προοδευτικές” απόψεις περί των εθνικών θεμάτων, που προτάσσουν ως κορυφαία άποψη! Δηλαδή τι θέλετε; Να κάνουμε πόλεμο;

“Παραπολιτικά” εναντίον “Καθημερινής” …

Κλείνοντας να πω πως δεν έχει δημιουργηθεί πανικός μόνο στο Μαξίμου! Έχει δημιουργηθεί και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο! Παραθέτοντας παρακάτω δημοσίευση της Εφημερίδας Συντακτών (τη βρήκα στην ηλεκτρονική της έκδοση) με τίτλο: “Παραπολιτικά” εναντίον “Καθημερινής” και Αλέξη Παπαχελά, του Δημήτρη Κανελλόπουλου στις 25/1/2021, με αφορμή τη συνέντευξη Σαμαρά που δημιούργησε ζητήματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος:

«Σε ανάλυση λοιπόν που έκανε ο Θανάσης Φουσκίδης καταγράφεται, σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά” ο – ας πούμε – ύποπτος ρόλος της “Καθημερινής” και ιδίως του “δυσαρεστημένου” διευθυντή της.

“Η κατά τ' άλλα παραταξιακή εφημερίδα που αρχικώς λανσαριζόταν ως η αποτύπωση στον χώρο των ΜΜΕ του κυβερνητικού προφίλ, το οποίο επιθυμούσε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος”, γράφει θεωρώντας πως οι “στοχεύσεις τέτοιων ενεργειών” του Αλέξη Παπαχελά (αλλά και του κ. Σαμαρά) “καθίστανται απολύτως σαφείς” με τον διευθυντή της εφημερίδας να έχει βαλθεί “να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια”.

Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν “στελέχη προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, που είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Γιαννίρης, ο οποίος είναι δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και μια σειρά δημοσιογράφους που θητεύουν σε υπουργικά γραφεία”.

Και εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση:

“Η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ”.

Ως εκ τούτου λοιπόν, “μετά τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις των δύο πλευρών εξαιτίας της απογοήτευσης του διευθυντή της Καθημερινής για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να “συγκυβερνήσει” - σε επίπεδο δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πάντα - με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Μεσσήνιος πολιτικός για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του τα τελευταία χρόνια”.»!!

ksipnistere 31/01/2021

 

 

 

ΟΜΟΛΟΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ”!

Ο Γεωργιάδης δηλώνει ότι οι ειδικοί ζητούσαν καραντίνα ενώ ο Μητσοτάκης ότι δεν υπήρχαν εισηγήσεις!

ΚΟΥΛΗΣ-ΑΔΩΝΙΣ

5 Ιανουαρίου 2021,

ο Γεωργιάδης ομολόγησε ότι οι λοιμωξιολόγοι

ζητούσαν να επιβληθεί καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Ενώ στις 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι δεν υπήρξαν εισηγήσεις από τους λοιμωξιολόγους

για την επιβολή καραντίνας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γεωργιάδης δηλώνει ότι οι ειδικοί ζητούσαν καραντίνα

ενώ ο Μητσοτάκης ότι δεν υπήρχαν εισηγήσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=0_yaMmZywOA&feature=emb_logo

06|01|2021 09:40 Εφημερίδα "Μακελειό

 

 

 

 

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αναδόμηση με Αβραμόπουλο στο Άμυνας

Συνταρακτικές αποκαλύψεις στην Κυριακάτικη Kontra News που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή

25/12/2020 - 23:00

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αναδόμηση με Αβραμόπουλο στο Άμυνας

Μεγάλη κινητικότητα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των αλλαγών που έρχονται.

Ποιους δικούς τους θέλουν στο νέο σχήμα Καραμανλής και Σαμαράς.

Εκτός η Ντόρα με αυτόνομη φωνή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  25/12/2020

 

 

 

Ο Γεραπετρίτης σβήνει τα διπλά βιβλία

Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στο μπάχαλο με την καταγραφή κρουσμάτων – ασθενών

Παρά τον θόρυβο, την καταιγίδα αποκαλύψεων και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, το εγκληματικό μπάχαλο με τα «διπλά βιβλία» του κορονοϊού συνεχίζεται! Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει το πρόβλημα και να βάλει σε τάξη το χάος.

Αφού απέτυχαν όλες οι προσπάθειες να ρυθμιστούν οι δυσλειτουργίες από τους αρμόδιους φορείς (ΗΔΙΚΑ – ΕΟΔΥ), τώρα ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» σε σχέση με τα συστήματα και τις διαδικασίες καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία». Οπως λένε πρόσωπα που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, το μεγάλο ζήτημα με την καταγραφή των κρουσμάτων δεν είναι μόνο τεχνικό, δεν συνδέεται δηλαδή μόνο με την ύπαρξη δύο διαφορετικών συστημάτων καταγραφής από ΕΟΔΥ και ΗΔΙΚΑ (την κρατική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογικών συστημάτων για την Υγεία).

Είναι και «γραφειοκρατικού τύπου», αφού ένας γιατρός κρατικού νοσοκομείου πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον μία ώρα για να δηλώσει ένα κρούσμα! Πρέπει πρώτα τα ενημερώσει την επιτροπή γιατρών του νοσοκομείου, να ενημερώσει ξεχωριστά τη διοίκηση του νοσοκομείου και μετά να περάσουν τα στοιχεία του ασθενούς στα συστήματα του ΕΟΔΥ ή της ΗΔΙΚΑ! Κάποιοι γιατροί διαμαρτύρονται για τα πολλά πεδία που πρέπει να ενημερώσουν, χωρίς λόγο, κάθε φορά που καταγράφουν ένα κρούσμα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Επίσης, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» ακούγεται ότι έχει προταθεί στον ΕΟΔΥ να αναλάβει τη διαχείριση του συνόλου της τεχνολογικής υποδομής για την καταγραφή κρουσμάτων και ασθενών του κορονοϊού. Ουσιαστικά να «καπελώσει» τον ΗΔΙΚΑ με άνωθεν εντολή. Η βαριά σκιά από την κυβερνητική αποτυχία να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών, δείχνει πάντως ότι απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών. Ας κάνουν κάτι, έστω και αν συνεχίζουν να διαψεύδουν τη «δημοκρατία»…

Ο κ. Γεραπετρίτης καλείται επίσης να διαχειριστεί και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες για το θέμα: κυρίως να καθυσηχάσει πειστικά όλες τις πλευρές (υπ. Υγείας, Χαρδαλιάς, λοιμωξιολόγοι) ότι θα τύχουν κάλυψης για ό,τι πιθανόν προκύψει από τη Δικαιοσύνη και δεύτερον να «σφραγίσει» πιθανές νέες διαρροές. Θυμίζουμε ότι, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία», υπάρχουν ακόμα και ηχογραφημένες συνομιλίες που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν κάποιοι από τους εμπλεκομένους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο της συνολικής «εκκαθάρισης» του σκανδάλου και της «στεγανοποίησης» των διαρροών στοχοποιείται από όμιλο media που βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο θεωρείται στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού. Είτε το θεωρούν «ύποπτο» είτε κάποιοι (γνωστοί για τις παραδημοσιογραφικές μεθόδους τους) βρήκαν ευκαιρία να το εκδικηθούν για άλλους λόγους.

δημοκρατία 25/12/2020

 

 

 

 

Ράπτη:

Η πανδημία έχει αλλάξει δραματικά την ζωή μας

Ράπτη: Η πανδημία έχει αλλάξει δραματικά την ζωή μας

Newsroom Newsroom 24/12/2020

Για την ψυχική υγεία κατά την περίοδο της πανδημίας μίλησε η Ζωή Ράπτη

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», είπε η Ζωή Ράπτη, αρμόδια υφυπουργός Υγείας για Θέματα Ψυχικής Υγείας, ότι τόσο η πανδημία, όσο και τα αναπόφευκτα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, όπως το lockdown «έχουν αλλάξει δραματικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας και ανέτρεψαν οτιδήποτε θεωρούσαμε δεδομένο και ασφαλές».

«Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ανησυχητικές» σημείωσε η υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «έχει καταγραφεί σε όλες τις σχετικές έρευνες και στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανθρώπων με άγχος που ξεπερνά το 1/3 του πληθυσμού σε κάποιες χώρες αλλά και συναισθήματα έντονου φόβου αλλά και κατάθλιψης».

«Συναισθήματα που μας δυσκολεύουν και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο» υπογράμμισε η υφυπουργός.

 

 

 

Ερώτηση Μπογδάνου σε Χρυσοχοΐδη:

Γιατί η αστυνομία δεν διέλυσε συγκεντρώσεις μαθητών και Ιρακινών;

Τι ανέφερε ο βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή

Ερώτηση Μπογδάνου σε Χρυσοχοΐδη: Γιατί η αστυνομία δεν διέλυσε συγκεντρώσεις μαθητών και Ιρακινών;

Το θέμα της μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων αλλά και της σχετικής κείμενης νομοθεσίας σε δημόσιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλα σημεία, θέτει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί σε όλη την χώρα, αλλά ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαιτέρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβάσεων των υγειονομικών μέτρων αλλά και της προσφάτως ψηφισθείσας νομοθεσίας περί συναθροίσεων και συγκεντρώσεων» με ενδεικτικές συγκεντρώσεις, όπως σημειώνει, «το 'μαθητικό' συλλαλητήριο, το όποιο έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, αλλά και την συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα».

Ειδικότερα, σχετικά με το μαθητικό συλλαλητήριο, ο βουλευτής αναφέρει πως έλαβαν χώρα μία σειρά από γεγονότα που συνιστούν παραβάσεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου 4703/2020 και των κυβερνητικών μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19, καθώς η Αθήνα είχε τεθεί σε επίπεδο κινδύνου 3. Το ίδιο και με την συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ.

Κατόπιν αυτών και δεδομένης της σοβαρότητας της υγειονομικής κατάστασης αλλά και της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών, που δεν επιτρέπεται να ακυρώνεται από αντικοινωνικές μειοψηφίες, ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «για ποιον λόγο δεν εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα κυβερνητικά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19, που αυτονόητα ισχύουν πάντα, παντού και για όλους;

Για ποιον λόγο δεν περιορίστηκε η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας σε μία λωρίδα της οδού Πανεπιστημίου - ειδικά, καθώς πλέον υπάρχει και ο χώρος του Μεγάλου Περιπάτου - συμφώνως και με την παρ.1 του άρθρου 8 του 4703/2020; Για ποιον λόγο δεν διαλύθηκε η μαθητική συγκέντρωση μετά το ξέσπασμα επεισοδίων, σύμφωνα και με την υποπαράγραφο γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του 4703/2020;

Ποιος ήταν ο οργανωτής της μαθητικής συνάθροισης που υποχρεωτικώς όφειλε να έχει δηλωθεί, εφόσον η συνάθροιση επετράπη σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 3 του 4703/2020 και ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση της επιδιόρθωσης των φθορών δημόσιας περιουσίας;

Με ποιο σκεπτικό και από ποια υπηρεσία δόθηκε άδεια ώστε να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ; Για ποιον λόγο η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, άπαξ και έγινε αντιληπτό ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα;

Με δεδομένη την αύξηση του υγειονομικού κινδύνου και τα πιο πρόσφατα, αυστηρότερα κυβερνητικά μέτρα, ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου;»

NEWSBEAST.GR  31/10/2020

 

 

 

Οι εισηγήσεις στον Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και στο βάθος… ανασχηματισμός

Το «χαρτί» στα χέρια του πρωθυπουργού για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση κάνει μία νέα επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα

Οι εισηγήσεις στον Κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές και στο βάθος… ανασχηματισμός

Εθνικά θέματα, υγειονομική κρίση και οικονομία κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα και αποτελούν αυτή τη στιγμή τα τρία μεγάλα μέτωπα- στοιχήματα για την κυβέρνηση.

της Γεωργίας Αθ.Σκιτζή

Ο πρωθυπουργός και το στενό επιτελείο του εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να υπάρχει σωστή και αποτελεσματική διαχείριση και παραγωγή έργου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα χαρτοφυλάκια των υπόλοιπων υπουργείων πρέπει να μένουν στάσιμα.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης όλες οι προεκλογικές του δεσμεύσεις, να μην κωλυσιεργούν οι υπουργοί και να υπάρχουν απτά αποτελέσματα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το κυβερνητικό επιτελείο όμως έχει εντοπίσει σημάδια κόπωσης, διαχειριστικής αδυναμίας ή έλλειψης πρωτοβουλιών από αρκετούς υπουργούς. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr έχει πέσει δυνατά στο τραπέζι του Μαξίμου το σενάριο του ανασχηματισμού, το οποίο θα αποτελέσει «χαρτί» στα χέρια του πρωθυπουργού, για να καταδείξει, ότι η κυβέρνηση κάνει μία νέα επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Όπως μαθαίνουμε, σε αντίθεση με τον ανασχηματισμό του Αυγούστου που ήταν διορθωτικός, αυτή τη φορά θα είναι σαρωτικός, με κριτήρια γεωγραφικών ισορροπιών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αρρυθμίες και δυσλειτουργίες του κυβερνητικού σχήματος.

Τα κριτήρια και ο χρόνος του κυβερνητικού lifting

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για τον δομικό ανασχηματισμό και κυβερνητικά στελέχη τον τοποθετούν ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου. Το ζητούμενο όμως είναι ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα ενταχθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνοκρατικό μοντέλο θα εγκαταλειφθεί σε μεγάλο βαθμό και θα μπουν αυτή τη φορά στην κυβέρνηση περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άλλωστε είναι ξεκάθαρη η δυσφορία μεγάλης μερίδας βουλευτών για την πρότερη επιλογή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, οι οποίοι δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα ή «διακρίθηκαν» για την διοικητική ανεπάρκειά τους.

Θα τηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες

Εκτός από τις γεωγραφικές ισορροπίες ο πρωθυπουργός θα κρατήσει και τις εσωκομματικές. Καθώς μάλιστα οι σαμαρικοί ήδη εκπροσωπούνται και η «ποσόστωση» θα διατηρηθεί, θεωρείται ότι θα βάλει στην κυβέρνηση και πρόσωπα από το καραμανλικό μπλοκ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές αρκετά μέλη του σημερινού σχήματος θα δουν την έξοδο από την κυβέρνηση και άλλα θα μετακινηθούν. Σε επίπεδο μάλιστα υφυπουργών αναμένεται δραστική μείωση των τεχνοκρατών, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των βουλευτών, που περιμένουν να αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση.

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

Εκτός της αλλαγής στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις από μερίδα στενών συνεργατών του και για το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Και αυτό γιατί η δημοφιλία του βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, θεωρείται υψηλής αποδοχής από την κοινωνία και θα μπορέσει έτσι να «κάψει» την απλή αναλογική. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «θα ήταν μία πράξη κυνικού οπορτουνισμού που δεν θα του προσέθετε κάτι πολιτικά». Φαίνεται ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν προκρίνεται αυτή τη στιγμή και ο αντίλογος είναι ότι έχει ήδη περνά τις πιο δύσκολες εξετάσεις: εθνικά θέματα, πανδημία και με καλό βαθμό και πλέον θα μπορέσει να δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και να τονώσει την οικονομία. Άλλωστε, παράγοντες της αγοράς διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι μία ακόμη εκλογική διαδικασία θα «γονάτιζε» την οικονομία, σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία οι επιχειρηματίες – μικρού και μεγάλου βεληνεκούς- έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ορθοποδήσουν.

NEWSBEAST.GR 18/10/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided