Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

Ο Χ. Θεοχάρης επικαλείται τη «σπατάλη» σε τεστ για να πείσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Χ. Θεοχάρης επικαλείται τη

«σπατάλη»

σε τεστ για να πείσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Χ. Θεοχάρης επικαλείται τη «σπατάλη» σε τεστ για να πείσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χάρης Θεοχάρης ευελπιστεί ότι έχουν ξεχαστεί τα επιτεύγματα του επιτελικού «μπάχαλου» όπου άλλα έλεγε ο υπουργός, άλλα ο υφυπουργός, άλλα προέβλεπε η ΥΠΑ και αποφάσεις άλλαζαν εν μιά νυκτί αιφνιδιάζοντας τους τουρίστες...

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Χωρίς ακόμα να έχουν αποφανθεί με σιγουριά οι επιστήμονες για το αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού μπορεί να μολυνθεί και να μεταδίδει τον ιό ως ασυμπτωματικός φορέας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προχωρά σε μια αυθαίρετη δικαιολογία για να προωθήσει την ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4 ο κ. Θεοχάρης είπε: «η λογική είναι ότι, φυσικά, δε θέλουμε να περιορίσουμε τα ταξίδια μόνο σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, εφόσον ήδη ζητούμε από κάθε τουρίστα να έχει ένα αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψει, θα ήταν σπατάλη πόρων να κάνει κανείς τεστ κάθε φορά που ταξιδεύει. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούσε να περιορίσει την ανάγκη για αυτού του είδους τα τεστ διότι θα θεωρείτο δεδομένο ότι οι ταξιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό επελέγησαν από την κυβέρνηση της χώρας τους ή θέλησαν οι ίδιοι να εμβολιαστούν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τεστ ξανά και ξανά».

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι πραγματοποιούνται τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας για την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά τις μετακινήσεις τουριστών. «Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά», είπε.

Μάλιστα, έξέφρασε την ελπίδα ότι «φέτος θα μπορούμε να έχουμε ένα ημι-κανονικό -αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος- τουριστικό καλοκαίρι», αναφερόμενος στις αφίξεις Βρετανών τουριστών, σημειώνοντας ότιτα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μειωθεί και παράλληλα τρέχουν τα προγράμματα εμβολιασμού. «Σίγουρα, ελπίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι, με τα προγράμματα εμβολιασμού -και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις χώρες που ηγούνται στο συγκεκριμένο τομέα- η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από την τωρινή», είπε επίσης.

Σχετικά Άρθρα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 16.02.2021, 18:00
Επιμένει στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μάριο Ντράγκι στη θέση του
πρωθυπουργού της Ιταλίας, τη χαρακτήρισε
«μια εξαιρετική εξέλιξη για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση».
ΕΥΡΩΠΗ 16.02.2021, 14:27
Ακόμη ένα επίσημο «όχι» της Κομισιόν στο πιστοποιητικό εμβολιασμού
Την επίσημη θέση της Κομισιόν, αλλά και της Προέδρου Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν
ότι «δεν μπορούμε ως Ε.Ε. να εισάγουμε διακρίσεις δίνοντας ταξιδιωτικές διευκολύνσεις
στους εμβολιασμένους χωρίς να έχουν όλοι οι...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 15.02.2021, 21:47
Επιμένει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βλέπει άνοιγμα του τουρισμού
Παρά τις προειδοποιήσεις και του
Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC),
που επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων να μειώνουν τη μετάδοση του κορονοϊού,...
Επιμένει στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βλέπει άνοιγμα του τουρισμού

Εφημερίδα των Συντακτών 19/2/2021

Ένα εκατομμύριο στο δεξί χέρι του Σημίτη

Ένα εκατομμύριο στο δεξί χέρι του ΣημίτηΗ πόρνη που εργάζεται στον οίκο ανοχής δεν είναι πόρνη. Τι είναι; Δεν θα ψάξουμε πώς να χαρακτηρίσουμε το κορίτσι. Πόρνη είναι, αλλά για εμάς τους πόρνους, τους μπουρδελιάρηδες δεν είναι πόρνη. Το ίδιο και ο εγκληματίας. Δεν είναι εγκληματίας.

Θόδωρος Τσουκάτος. Πήρε από τον άνθρωπο της Siemens ένα εκατομμύριο μάρκα, προκειμένου να ανατεθεί στη γερμανική πολυεθνική η δουλειά για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, αλλά δεν συμμετείχε σε καμιά υπόθεση μίζας. Φοβερά πράγματα. Καθόλου φοβερά! Έτσι γινόταν. Η εταιρεία που θέλει να της ανατεθεί μια μπίζνα από την κυβέρνηση θα λαδώσει. Και η κυβέρνηση, δεξιά την λες, αριστερή, πάντως όχι πουτάνα, θα δωροδοκηθεί για να κάνει τη χάρη στην αλλοδαπή ή ελληνική επιχείρηση.

Ο Τσουκάτος, λοιπόν, φοιτητής στο ακροαριστερό ΕΚΚΕ, μαοϊκός ο άνθρωπος, ιδεολόγος γκραν κομουνιστής, όπως άλλοι οργισμένοι ενάντια στο κατεστημένο, πάρκαρε στο ΠΑΣΟΚ. Τη μεγάλη κολυμπήθρα του κομματικού τυχοδιωκτισμού. Ο Κώστας Σημίτης ξεχώρισε τον παίκτη του παρασκηνίου Θόδωρο Τσουκάτο και τον όρισε Νο. 1 υπεύθυνο σε βρομοδουλειές κομματικές, σε επίπεδο στελεχιακό.

Ο Τσουκάτος, το έμπιστο εργαλείο του Σημίτη (φώτο, οι δυο τους), ήταν ο κρυφός αρχιτέκτονας της ''κίνησης των 4'' (Σημίτης, Πάγκαλος, Βάσω, Αυγερινός) που θα προετοίμαζε την επιχείρηση υπονόμευσης και αμφισβήτησης του Ανδρέα. Και ο λεβέντης από το Λεωνίδιο δούλεψε υπόγεια για να κερδίσει ο δικός του, ο Σημίτης στο παιχνίδι της διαδοχής. Και μετά, μετά την επιτυχία του ο ''στρατηγός''- έτσι αποκαλούνταν ο Τσάκωνας Τσουκάτος - εγκαταστάθηκε στο σεράι, στο Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων το 2019, στις 13 Φεβρουαρίου, ο κατηγορούμενος Τσουκάτος δήλωσε… αθώος. Ναι μεν παραδέχθηκε ότι ως μεσάζων πήρε το πακέτο από την Siemens, αλλά δεν έβαλε μια στο παντελόνι. Μέχρι δεκάρας τα ακούμπησε στο ταμείο του κινήματος, που ήρθε να κάνει αλλαγή, για να μην ξεχνιόμαστε. Η πόρνη ανοίγει τα πόδια στον πελάτη, σε όποιον πληρώνει την ταρίφα, αλλά δεν είναι πουτάνα, αφού ούτε φράγκο για τα ναύλα της δεν αμείβεται.

Παρέχει τις κοινωνικές υπηρεσίες στο μπουρδέλο η πουτάνα για την ψυχή της μάνας της. Όπως τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα έπαιρναν από τη Siemens και τα έδιναν όλα στο κόμμα. Ούτε δραχμή στον αρχηγό του κόμματος. Που είναι το έγκλημα; Ούτε η Siemens δωροδοκούσε τα κόμματα, απλά μέσω των Τσουκάτων… ενίσχυε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός από το 1999 κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το εκατομμύριο από τον Χριστοφοράκο της Siemens κατέληξε στο κόμμα.
Ο Σημίτης -κατέθεσε στο δικαστήριο ο Τσουκάτος- δεν ασχολούνταν με τα οικονομικά του κόμματος. Σωστό. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο κινέζος, ασχολούνταν μόνον με τις καλλιτεχνικές και ποδοσφαιρικές δραστηριότητες του κινήματος. Παρέλειψε να το συμπληρώσει αυτό ο Τσουκάτος.

''Τα μ**νάκια'' είναι το τελευταίο ποίημα, πριν πεθάνει ο Κώστας Βάρναλης, διάβασε τους στίχους στο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, 15:13 Zougla

«Παγώνουν» οι υποθέσεις προστίμων των 300 ευρώ

- Αποφασίζει για την συνταγματικότητα τους το ΣτΕ

Η ολομέλεια του ΣτΕ θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα όλων των εκκρεμών προστίμων των 300 ευρώ, έως τότε «παγώνουν» προσωρινά όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

Οι εν λόγω υποθέσεις «παγώνουν» προσωρινά μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη, η οποία θα καθορίσει και την τύχη όλων των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη. Το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί ως προς τη συνταγματικότητα και νομιμότητα των διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ μετά από σχετική προσφυγή.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη κατά την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις φοιτητών, εργαζομένων, κ.λπ. και επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν καθώς παραβιάστηκε η από 13.11.2020 απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας (κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού COVID-19)», αποφασίσθηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9 μ.μ., και η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης.

Οι 46 Θεσσαλονικείς σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, κατέθεσαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αιτήσεις ακυρώσεις των προστίμων. Παράλληλα κατέθεσαν και αντιρρήσεις (ενδικοφανή προσφυγή σύμφωνα με τη νομική ορολογία) κατά των πράξεων επιβολής των προστίμων, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν.

Κατόπιν αυτού, οι 46 επικαλούμενοι το νόμο 3900/2010 κατέθεσαν αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου οι υποθέσεις τους να εκδικαστούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ως πρότυπες δίκες (πιλοτικές δίκες). Επικαλέστηκαν, μάλιστα, ότι και σε άλλα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας εκκρεμούν ανάλογες αιτήσεις ακύρωσης διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ, όπως είναι της Κέρκυρας, του Ηράκλειου και των Τρικάλων.

Παράλληλα, οι 46 υποστηρίζουν ότι τίθενται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως είναι εάν η απαγορευτική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εκδόθηκε κατ’ επιταγή της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι σύμφωνη με:

α) το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα, όπως επίσης προστατεύει και τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις,

β) το άρθρο 25 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αρχή της αναλογικότητας, η οποία είναι μία αρχή, βάσει της οποίας σταθμίζεται η νομιμότητα των επιβαλλόμενων κρατικών περιορισμών στη σφαίρα των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, καθώς δεν μπορεί οι περιορισμοί να είναι ανέλεγκτοι και αυθαίρετοι,

γ) το άρθρο 43 του Συντάγματος που προβλέπει ότι για τα θέματα γενικότερης σημασίας και ενδιαφέροντος πρέπει να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις ή αποφάσεις άλλων φορέων,

δ) Τον πρόσφατο νόμο 4703/2020 για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις,

ε) Την από 11.2020 κοινή υπουργική απόφαση για «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020» και

στ) Εάν έχει προηγηθεί της επίμαχης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η απαιτούμενη διαδικασία αιτιολογημένης γνωμοδότησης από τις αρμόδιες υγειονομικές και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Επισημαίνονται πάντως ότι τα πρόστιμα θα κόβονται, αλλά δεν θα πληρώνονται μέχρι να εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση, «παγώνουν» οι υποθέσεις που είχαν ήδη οδηγηθεί στα διοικητικά δικαστήρια από πολίτες που αρνήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο.

ksipnistere 13/2/2021

 

 

 


Κυβέρνηση /

Τα πάντα όλα χάρισμα στους καναλάρχες

Η κυβέρνηση ανταποδίδει στα κανάλια την πολιτική στήριξη χαρίζοντάς τους τις υποχρεώσεις για τις άδειες που έχουν λάβει μετά τον διαγωνισμό αδειοδότησης

Να στρογγυλέψει τις γωνίες, να συμβιβάσει τις επιχειρηματικές συγκρούσεις στο πεδίο της τηλεόρασης και συγχρόνως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους επιχειρεί η αναθεωρημένη εκδοχή του νόμου για τα ΜΜΕ που κατέθεσε στη Βουλή ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τα media Θεόδωρος Λιβάνιος.

Πριν απ’ όλα βέβαια το νομοσχέδιο του νέου υφυπουργού, που αντικαθιστά εκείνο του Στ. Πέτσα, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών εισάγοντας ρυθμίσεις - δώρα, ανταπόδοση της κυβέρνησης στη στάση στήριξης που της προσφέρεται, σε σχέση με τη διαχείριση τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το νέο κείμενο νομοσχεδίου, που έχει ήδη αρχίσει να συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, δίνει λύση στη «σύρραξη» μεταξύ καναλαρχών, που κινδύνευσε να πυροδοτηθεί πριν από τα Χριστούγεννα με αφορμή τις θεματικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Τόσο ο Β. Μαρινάκης όσο και ο Γ. Αλαφούζος αντέδρασαν έντονα όταν διαπίστωσαν ευνοϊκή μεταχείριση του Θ. Κυριακού σε σχέση με τη δυνατότητα αξιοποίησης του Μακεδονία TV.

«Δώρο» στους καναλάρχες και η συνδρομητική TV

Το νέο νομοσχέδιο εξαφανίζει εντελώς τις συγκεκριμένες διατάξεις και δίνει το δώρο σε όλους τους καναλάρχες να μπουν στη συνδρομητική τηλεόραση (επίγεια μετάδοση) κατά προτεραιότητα έναντι άλλων και χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία: η κατοχή άδειας σταθμού εθνικής εμβέλειας «προσμετράται ως βαρύνον κριτήριο κατά τη χορήγηση στον πάροχο αυτό ή σε ανώνυμη εταιρεία» αναφέρεται στο νομοσχέδιο. Και πιο συγκεκριμένα (αρ. 43):

«Το ΕΣΡ χορηγεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο αυτόν άδειες, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, κατά προτεραιότητα, διάρκειας πέντε έως δεκαπέντε ετών ανάλογα με τα υποβαλλόμενα οικονομικά στοιχεία και τα επενδυτικά σχέδια των παρόχων περιεχομένου ή της ανώνυμης εταιρείας στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά, ως μοναδικοί μέτοχοι ή μέτοχοι από κοινού, κάτοχοι αδειών παροχής περιεχομένου».

Παρότι το φάσμα δεν έχει προς το παρόν την αναγκαία χωρητικότητα για επιπλέον πανελλαδικά επίγεια συνδρομητικά κανάλια (θα αποκτήσει όμως όταν προχωρήσει η συμπίεση, σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία) και επιπλέον μπορεί να τεθεί δικαίως ζήτημα ίσης μεταχείρισης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΑΝΤ-1 είναι αυτός που έχει την πρόθεση να αναπτύξει υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Επανέρχεται το «δεν πληρώνω»

Στην ίδια αντίληψη, χαρακτηριστική περίπτωση «δώρου» προς τα κανάλια είναι το χάρισμα των υποχρεώσεών τους για τις άδειες που έχουν λάβει μετά τον διαγωνισμό, με συνολικό τίμημα 35 εκατ. ευρώ καθένας, ή 3,5 εκατ. τον χρόνο, όπως τελικά διαμορφώθηκε σε δόσεις.

Όπως προβλέπεται, η ετήσια δόση της άδειας του 2020 από 3,5 εκατ. ευρώ μπορεί να μειωθεί σε... 50.000 ευρώ, εάν το κανάλι βεβαιώσει επενδύσεις σε πρόγραμμα, τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές ύψους 3,45 εκατ. ευρώ εντός του έτους. Η έκπτωση αγγίζει το 98,6%, που στην ουσία σημαίνει ότι η ετήσια δόση για την άδεια χαρίζεται. Για το 2021 μάλιστα προβλέπεται ότι η εξόφληση του νέου ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον μήνα Οκτώβριο.

Πρόκειται περί κατάργησης, διά της πλαγίας, της συμβατικής υποχρέωσης καταβολής των δόσεων. Ο τρόπος αναίρεσής της οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η «διευκόλυνση» αυτή μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον και ο δρόμος γι’ αυτό είναι ανοιχτός. Διαμορφώνεται έτσι ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στην προ του 2015 κατάσταση του «δεν πληρώνω».

Μειώνεται η προστασία των εργαζομένων στην τηλεόραση

Μετά την πίεση της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως ύστερα από μια επιτυχημένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων της τηλεόρασης (ΕΣΗΕΑ) και των άλλων εργαζομένων πριν από τα Χριστούγεννα -στη διάρκεια της οποίας δεν μεταδόθηκαν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές- η κυβέρνηση πήρε πίσω τη διάταξη - δώρο στους καναλάρχες που προέβλεπε κατάργηση της υποχρέωσης για απασχόληση 400 εργαζομένων ανά κανάλι.

Παρά την οπισθοχώρηση, η νέα πρόβλεψη δεν μπορεί να θεωρηθεί και τόσο γενναιόδωρη: στους 400 θα περιλαμβάνεται και προσωπικό που εργάζεται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις (π.χ. εταιρείες παραγωγής ή εταιρείες παροχής υπηρεσιών προς τα κανάλια), σε ποσοστό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του συνόλου του προσωπικού. Δηλαδή 60 άτομα, που σημαίνει ότι ο αριθμός 400 μειώνεται σε 340 εργαζόμενους ανά κανάλι. Με τη διάταξη αυτή απομειώνεται το εύρος της προστασίας που είχε θεσπίσει ο Νόμος Παππά για τους εργαζόμενους στην τηλεόραση.

Φύτρωσαν λεφτόδεντρα για ΕΣΡ, ΕΡΤ, ΑΠΕ

Το καθεστώς των golden boys επανέρχεται στην ΕΡΤ. Οι αμοιβές της διοίκησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, καθώς και διαφόρων στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν, να διευθύνουν και να ασκούν διοίκηση» ορίζονται με ΚΥΑ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που θα μείωνε το ανταποδοτικό τέλος, προχωράει τώρα σε αύξηση αποδοχών στην ΕΡΤ, αλλά μόνο για στελέχη, που συνολικά, όπως υπολογίζεται, μπορεί να φτάνουν και τα 200 άτομα.

Στο ΕΣΡ δίνεται η δυνατότητα με απόφασή του να ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτούν. Ανοίγει με τον τρόπο αυτόν ένα τεράστιο παράθυρο για υψηλές επιπλέον απολαβές, και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο.

Νατάσα Γκαρά: Εν μέσω πανδημίας, προτεραιότητα οι απαιτήσεις των καναλαρχών

Την πολιτική εξυπηρετήσεων στους γνωστούς μιντιακούς συμμάχους, που ξεκίνησε ο Πέτσας, συνεχίζει και ο Λιβάνιος με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση αδιαφορεί κυνικά για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, που στενάζει εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, και βάζει σε προτεραιότητα τις απαιτήσεις των καναλαρχών, προκειμένου να εξαγοράσει στήριξη για την επιβίωσή της.

Φέρνει, λοιπόν, μία βελτιωμένη έκδοση του ακραίου κι αναχρονιστικού νομοσχεδίου Πέτσα προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις εργαζόμενων μετά τις μαζικές τους κινητοποιήσεις και παράλληλα να ισορροπήσει τις αντιδράσεις - απαιτήσεις των μεγάλων μιντιακών ομίλων.

Παρούσες και σε αυτή την έκδοση οι κραυγαλέες εξυπηρετήσεις, η απαλλαγή από την πληρωμή των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, οι προκλητικές αυξήσεις μισθών σε ημέτερους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, η μείωση του ορίου των 400 εργαζομένων στα κανάλια, καθώς και επιπλέον δώρα και ελαφρύνσεις. Φαίνεται πως οι λίστες Πέτσα δεν ήταν αρκετές και φύτρωσαν «λεφτόδεντρα» με νέα μορφή.

Αυγή  7/2/2021 Αγγέλα Νταρζάνου Αγγέλα Νταρζάνου ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

Αυτοί είναι Γερμανοί:

Πληρώνουν κρυφά συντάξεις σε συνεργάτες των SS!

Η Γερμανία, ακόμα και σήμερα, με απόλυτη μυστικότητα, δίνει συντάξεις σε κατοίκους τρίτων χωρών που πολέμησαν στο πλευρό των ναζί SS!


Στην Ελλάδα όμως όχι μόνο δεν πληρώνουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις, αλλά δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ για το κατοχικό δάνειο!
Η αποκάλυψη αυτή αποδεικνύει ότι η Γερμανία ουδέποτε αποκήρυξε το ναζιστικό της παρελθόν στην πράξη.
Το γεγονός μάλιστα ότι αυτές οι συντάξεις δόθηκαν με απόφαση του 1945 από τον διάδοχο του Χίτλερ στο τρίτο Ράιχ και το σεβάστηκαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις της Γερμανίας Συγκαλύπτοντας το μάλιστα, αποδεικνύει ποιοι πραγματικά είναι οι Γερμανοί.

Γεγονός που στην Ελλάδα θα έπρεπε να το γνωρίζουμε πολύ καλά, διότι οι συνεργάτες των ναζί αντί να τιμωρηθούν σε μία ελληνική Νυρεμβέργη, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να @@@@@@@ κατέχουν θέσεις κλειδιά, αυτοί και τα παιδιά τους ως κληρονομικό δικαίωμα.

Κατά τα άλλα, η Γερμανία υποτίθεται ότι αποκήρυξε τον ναζισμό, καταδίκασε το ναζιστικό παρελθόν της, τις ναζιστικές θηριωδίες, στην πραγματικότητα όμως συνεχίζει να λειτουργεί με τους συνεργάτες των ναζί και τα παιδιά τους.

Αυτή είναι και η εξήγηση για την κατάντια της Ελλάδας, η εξήγηση για την κατάντια της Ευρώπης.

Φυσικά αυτή την είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα συστημικό κανάλι, διότι απλούστατα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας, με ελάχιστα φωτεινά διαστήματα ανεξαρτησίας.

Οι υποψίες για το βρώμικο αυτό παιχνίδι της Γερμανίας που υποτίθεται ότι καταδικάζει τον ναζισμό και το παρελθόν της, υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια.

Τελικά η Γερμανία αποκάλυψε επιτέλους στις αρχές των Κάτω Χωρών τα ονόματα των Ολλανδών πολιτών που εξακολουθούν να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή για τη συμμετοχή τους ως Ναζί στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Βερολίνο διαβίβασε έναν κατάλογο με τα ονόματα των δικαιούχων – συνεργατών των ναζί – γερμανικών συντάξεων μεταξύ του 2015 και του 2019 και τα ακριβή ποσά που καταβλήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Χανς Βιλμπλιφ σε επιστολή προς το κοινοβούλιο, όπως ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Αποδείχθηκε ότι 34 άτομα στις Κάτω Χώρες έλαβαν το «Kriegsbeschädigtenrente» ή αλλιώς επιδόματα αναπηρίας από τη Γερμανία πριν από δύο χρόνια.

Οι πληρωμές κυμαίνονταν από αρκετές εκατοντάδες ευρώ έως και 1.300 ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους ήταν βετεράνοι των Waffen SS ή οι χήρες τους και άλλοι στενοί συγγενείς.

Σύμφωνα με Αναφορές των μέσων ενημέρωσης μεταξύ αυτών που ακόμα πληρώνονται από την Γερμανία θα μπορούσαν να είναι εγκληματίες πολέμου και πρώην φρουροί στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, καθώς δεκάδες Ολλανδοί υπηρετούσαν στο περίφημο στρατόπεδο θανάτου μαζί με τα γερμανικά στρατεύματα.

Οι Κάτω Χώρες πιέζουν το Βερολίνο να αποκαλύψει τα ονόματα από τότε που αποκαλύφθηκε το 2014 ότι χιλιάδες πρώην Ναζί σε όλη την Ευρώπη είχαν πάρει χρήματα από τη Γερμανία.

Τα επιδόματα πληρώθηκαν σύμφωνα με μια διαταγή του 1945 από τον Karl Dönitz, ο οποίος διαδέχθηκε για μικρό χρονικό διάστημα τον Χίτλερ ως επικεφαλής του Τρίτου Ράιχ.

Το διάταγμα του Dönitz ήταν ότι όλοι όσοι υπέστησαν σωματική ή ψυχική βλάβη ενώ πολεμούσαν για τη Γερμανία στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν δικαίωμα σε παροχές!

Οι Ολλανδοί βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι ήταν άδικο οι δικαιούχοι των γερμανικών συντάξεων να μπορούν να εισπράττουν τις επιταγές τους χωρίς φορολογία, λόγω του ότι οι πληρωμές ήταν άγνωστες στις φορολογικές αρχές της χώρας.

Ταυτόχρονα, τα θύματα πολέμου – που δικαιούνται πολύ μικρότερες πληρωμές – εφορολογούντο πλήρως!

Στην επιστολή του, ο Υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας διαβεβαίωσε ότι όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο που υπέβαλε η Γερμανία θα ελεγχθούν σύντομα από τις αρχές για να διαπιστωθεί εάν πληρώνονται φόροι από τα «βρόμικα» επιδόματα τους.

Ένας νόμος ψηφίστηκε στη Γερμανία το 1998, ο οποίος επέτρεπε να αφαιρεθούν τα οφέλη από τα πρώην στρατεύματα, εάν υπάρχουν αποδείξεις για τη συμμετοχή τους σε εγκλήματα πολέμου.

Αλλά 76 χρόνια μετά τον πόλεμο, η παροχή τέτοιων αποδείξεων είναι συχνά προβληματική και το μέτρο έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα μόνο σε περίπου 100 άτομα!

Γερμανία λοιπόν που παρίστανε την μετανοημένη και καταδίκαζε το ναζιστικό παρελθόν της, στην πράξη αντάμειβε τους συνεργάτες των δολοφόνων ναζί, ενώ ακόμα δεν έχει καταβάλει στην Ελλάδα ούτε ευρώ για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας.

https://www.olympia.gr http://greeknation.blogspot.com/ Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 7.2.21

 

 

 

 

Σταϊκούρας:

Στα 2,4 δισ. τον μήνα το κόστος των περιορισμών στην πραγματική οικονομία

Τη Δευτέρα η παρουσίαση των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό

Σταϊκούρας: Στα 2,4 δισ. τον μήνα το κόστος των περιορισμών στην πραγματική οικονομία

Τη Δευτέρα θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσδιορίζοντας, παράλληλα, σε 2,4 δισ. μηνιαίως το κόστος για την πραγματική οικονομία από την επιβολή των διαδοχικών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1, τα διαδοχικά περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, έχουν σημαντικό κόστος και στην πραγματική οικονομία, για την οποία εκτίμησε ότι η συνολική μείωση του τζίρου ανέρχεται σε 2,54 δισ. ευρώ, αλλά και στα δημόσια οικονομικά.

Είπε συγκεκριμένα, πως το κόστος από την απώλεια φόρων αλλά και τη λήψη νέων μέτρων στήριξης αυξήθηκε από τα 500 εκατ. ευρώ, που υπολογίζονταν με τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ μία εβδομάδα νωρίτερα, στα 700 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση μετά και τις χθεσινές αποφάσεις. Και επανέλαβε πως δεν είναι ακόμη εφικτό να υπολογιστεί το ύψος στο οποίο θα φτάσει το κόστος από τα μέτρα στήριξης, καθώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ασφάλεια ο χρόνος και η ένταση της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο, προανήγγειλε συνέχιση και ενίσχυση του μέτρου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» («θα έρθουμε να προσθέσουμε και να ενισχύσουμε επιτρεπτές προκαταβολές» δήλωσε χαρακτηριστικά), ενώ άφησε ανοικτό το θέμα νέων ρυθμίσεων οφειλών, λέγοντας ότι αυτό θα συζητηθεί μόλις σταματήσουν οι αναστολές φορολογικών και δανεικών υποχρεώσεων τον Απρίλιο. Έκανε δε λόγο για επέκταση και εμπλουτισμό των μέτρων στήριξης το επόμενο διάστημα, προσθέτοντας, πάντως, ότι οι πόροι δεν είναι απεριόριστοι.

Σχετικά με το μέτρο επιδότησης των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς για να υπάρξει σύμπνοια για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων. Και υπενθύμισε πως το μέτρο αφορά στην κάλυψη πάγιων δαπανών για την περίοδο από τον Μάρτιο 2020 και μετά, με την προϋπόθεση της πτώσης του τζίρου κατά 30% σε σχέση με το 2019. Το υπουργείο Οικονομικών, κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, βρίσκεται σε τεχνικές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Newsbeast 7/2/2021

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided