Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

 

 

 

 

 

 

Χάνουν τεράστια ποσά οι μέτοχοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι από τη νέα ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς - Δείτε πως

 

 

Χάνουν τεράστια ποσά οι μέτοχοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι

από τη νέα ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς

- Δείτε πως

Τεράστια ποσά φαίνεται ότι χάνουν οι μέτοχοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι από τη νέα ιδιωτικοποίηση  της Πειραιώς καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα ένα dilution – το τρίτο μέσα σε λίγα χρόνια – το οποίο και θα υποστούν τόσο το Δημόσιο όσο και οι μικρομέτοχοι της Τρ. Πειραιώς, που πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουν και περιπτώσεις εκμηδενισμού της αξίας των τοποθετήσεων τους σε μετοχές της τράπεζας, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανιδιωτικοποίηση της μέσω ΑΜΚ και να ενισχυθεί κεφαλαιακά.

Οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, είναι κατά κύριο λόγο σε βάρος των (μικρο)μετόχων και του Δημοσίου, καθώς θα είναι δύσκολη η συγκράτηση της τιμής των μετοχών τους, ενώ δίνουν τη δυνατότητα σε μεγαλοεπενδυτές και funds  να αποκτήσουν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής – και αυτό σημαίνει τελικά τον έλεγχο της τράπεζας.

Το δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων καταργείται, οι νέες μετοχές θα διατεθούν με διαδικασία δημόσιας εγγραφής και book building – όπου θα διαμορφωθεί και η τιμή διάθεσης - ενώ πριν από την ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί reverse split και 16,5 τωρινές μετοχές θα γίνουν μία.

Με το reverse split το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών που κατέχουν τώρα οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα εκτοξευθεί σε... αστρονομικά επίπεδα. Ακραίο παράδειγμα:

Το κόστος κτήσης των μετοχών που απέκτησε προ μηνών το ΤΧΣ από την μετατροπή των ομολογιών CoCos,  ανεβαίνει από 6 ευρώ ανά μετοχή σε... 99 ευρώ!

Ακόμη κι αν μπει στη νέα ΑΜΚ, το ΤΧΣ/Δημόσιο δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κατεβάσει το μέσο κόστος σε τιμή προσεγγίσιμη χρηματιστηριακά.

Έτσι θα χαθεί μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που έχει διαθέσει για τη στήριξη της Τρ. Πειραιώς μέσω CoCos – πέραν των 11,3 δισ. ευρώ που έχουν κοστίσει στο Δημόσιο οι ανακεφαλαιοποιήσεις.

Εξίσου προβληματικό θα είναι το αποτέλεσμα και για τους (μικρο)μετόχους:

Εάν κάποιος έχει σήμερα μετοχές της Τρ. Πειραιώς ή αγοράζει στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή, για να μη χάσει πρέπει η μετοχή να βρεθεί στα... 12,90(!) ευρώ μετά το reverse split και την ΑΜΚ.

Όμως, οι μεγαλοεπενδυτές που θα καλύψουν την ΑΜΚ - κι όποιος άλλος έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει, θα αποκτήσουν τις νέες μετοχές σε τιμή όχι πολύ υψηλότερη από 1 ευρώ.

(Αυτό προκύπτει από το επεξηγηματικό σημείωμα του ΔΣ της τράπεζας προς τους μετόχους, όπου αναφέρεται ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών "δεν θα υπολείπεται της ονομαστικής αξίας της μετοχής" - η οποία θα διαμορφωθεί σε 1 ευρώ μετά το reverse split).

Είναι λοιπόν εντελώς απίθανο να πάει η μετοχή στα... 13 ευρώ, για να μπορέσει ο σημερινός μέτοχος να "πιάσει τα λεφτά του" με βάση τα όσα είναι γνωστά.

Αυτή την στιγμή η τιμή της μετοχής πέφτει υποχωρώντας αυτή την ώρα κατά 19% στα 0,72 ευρώ, ενώ χθες είχε χάσει 6,4%.

Η άποψη του ΔΣ της τράπεζας

Το ΔΣ της Τρ. Πειραιώς γνωστοποίησε σήμερα τους όρους της ΑΜΚ, χωρίς να ανακοινώσει τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία θα διαμορφωθεί βάσει των προσφορών στη διαδικασία book building.

Τους λόγους για τους οποίους κρίνει αναγκαία τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου με περιορισμό ή κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης αναλύει σε επεξηγηματικό σημείωμα προς τους μετόχους.

Υποστηρίζει ότι η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης κρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες "δικαιολογημένη και προς το συμφέρον του ομίλου", καθώς παρέχει τη δυνατότητα ταχείας υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου, προσδίδοντάς της ταυτόχρονα τον μέγιστο δυνατό βαθμό ευελιξίας.

Όπως αναφέρει το ΔΣ, η κατάργηση των δικαιωμάτων θα διευκολύνει τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών με βάση αναγνωρισμένες διεθνώς διαδικασίες και πρακτικές, όπως το βιβλίο προσφορών.

Τονίζει επίσης ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δεν θα υπολείπεται της ονομαστικής αξίας της μετοχής, η οποία θα διαμορφωθεί σε 1 ευρώ μετά το reverse split.

Το ΔΣ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα εξετασθεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους που θα συμμετάσχουν στο βιβλίο προσφορών.

ksipnistere 19/3/2021

Δώδεκα 12  διαμερίσματα για 48 παιδάκια "ασυνόδευτα" και 890 χιλιάρικα δίνει η ΝΔ.

Ποια ελληνόπουλα τυγχάνουν παρόμοιας κρατικής μέριμνας;

Δυστυχώς κανένα!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση το Μάρτιο περικόπτει την επιδότηση αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους βάζοντας γελοία κριτήρια....

Νομίζω πως πρέπει να δώσουν λόγο για αυτές τις κινήσεις τους , που στόχο έχουν την εις βάρος των Ελλήνων παιδιών ...

Η μεγαλύτερη επένδυση που εγεινε ποτέ στην Ελλάδα.

Εγεινε Τό μεγαλύτερο ξενοδοχείο με διαχειριστή την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μία επένδυση ανταγωνιστική με τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες μία επένδυση που ο μόνος σκοπός είναι τό προσωπικό όφελος των διαχειριστών της εξουσίας

Μην ξεχνάτε πως από την πρώτη Μάρτη , λένε οι καλές γλώσσες πως κόπηκε η σίτιση των Ελλήνων μαθητών

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα οτι αυτοι πλέον θα ζουν εδω με τις ανέσεις και μεις οι Έλληνες θα ζούμε μέσα στην μιζέρια.. αφου κοιμομαστε?

Δυστυχώς όλοι οι Έλληνες έγιναν " επαναστάτες του πληκτρολογίου" για αυτό οι εκάστοτε κυβερνήσεις κάνουν αυτό στο οποίο έχουν προσκυνήσει χωρίς φόβο!!!

ksipnistere 5/3/2021

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη»

πήρε από το κράτος 23 εκατ. ευρώ

-Εκτέλεσε μόλις 10 προγράμματα από τα 32 που ανέλαβε.

Οσα χρονια και αν περάσουν καποια πραγματα δεν ξεχνιουντε !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

«Φτερά» έχουν κάνει εκατομμύρια ευρώ από τα ποσά της επιχορήγησης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» για προγράμματα του υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, η ΜΚΟ της Εκκλησιας της Ελλάδος χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ με το ποσό των 23.126.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας από το 2002 έως το 2006 την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Εξ αυτών όμως, μόλις τα 10 έχουν ολοκληρωθεί.
Η ΜΚΟ έχει υποβάλει τελική έκθεση οικονομικού απολογισμού για την υλοποίηση κάθε προγράμματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν διεξαγάγει τον απαραίτητο έλεγχο εκάστου προγράμματος, η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ελέγξει και εγκρίνει το οικονομικό πόρισμα και οι αντίστοιχοι φάκελοι χρηματοδότησης έχουν κλείσει.
Οι φάκελοι των υπολοίπων 22 Προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ παραμένουν ανοιχτοί και βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης.
Σε τέσσερα από τα 22 ανοιχτά προγράμματα η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων και συνακολούθως εκδόθηκαν αποφάσεις καταλογισμού από το 2008. Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της υπηρεσίας από τους καταλογισμούς ανήρχετο σε 6.690.460 ευρώ.
Η «Αλληλεγγύη» επέστρεψε 500.000 ευρώ και έτσι το απαιτηθέν ποσό έχει διαμορφωθεί σε 6.190.460 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι τόκοι και προσαυξήσεις από την ημερομηνία έκδοσης της καταλογιστικής απόφασης.
Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία Δημόσιου Λογιστικού, εφόσον η ΜΚΟ Αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στην οικονομική απαίτηση της απόφασης, η ΥΔΑΣ προώθησε αυτή την οικονομική απαίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βεβαίωσε το ποσό και έκτοτε ασκεί τα προβλεπόμενα μέσα για την είσπραξή του. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου και η δικαστική εμπλοκή καθυστερεί τη διαδικασία είσπραξης.
Ως προς τα υπόλοιπα 18 από τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποίησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ. Ήδη, για τα έξι από τα 18 προγράμματα η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης. Το συνολικό ύψος των καταγγελιών ανέρχεται ως αυτήν τη στιγμή στα 568.239 ευρώ (σ.σ.: το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται στις καθαρές εκταμιεύσεις προς τη ΜΚΟ και βάσει της νόμιμης διαδικασίας, θα προσαυξηθεί με τόκους).
Για τα υπόλοιπα 12 προγράμματα εκκρεμεί το τελικό πόρισμα εκκαθάρισης. Ως προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Γεροντόπουλος είπε ότι η δικογραφία βρίσκεται στο τρίτο ανακριτικό τμήμα Αθηνών, οι ανακριτικές ενέργειες ξεκίνησαν εντός του 2013 και επί του παρόντος η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το όλο θέμα είναι αφιερωμένο σε όσους έπεσαν από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής που κατέθεσε τη σχετικη ερώτηση Νικος Τσούκαλης και καταλόγισε στο ΥΠΕΞ «προκλητική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ελέγχων».
«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καθυστέρηση προκλητική εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών είναι μια υπόθεση που διερευνάται από το 2007, έχουν καταλογιστεί τα ποσά για τέσσερις υποθέσεις, εκκρεμούν οι έλεγχοι για 12 και το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, επεσήμανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών
Σημερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, υπάρχουν συνολικά 198 ανοιχτά προγράμματα. Τον Μάρτιο του 2013 ολοκληρώθηκε ο λογιστικός έλεγχος για 80 εξ αυτών, από εταιρεία ορκωτών λογιστών, που επελέγη με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μειοδοτικού διαγωνισμού.
Συγκροτηθηκε επίσης, επιτροπή ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση λογιστικού ελέγχου των υπολοίπων 118 ανοιχτών προγραμμάτων, σε εταιρεία ορκωτών λογιστών. Στις 27 Ιανουαρίου 2014 υπέγραψε την απόφαση ανάθεσης με προοπτική να παραδοθούν τα σχετικά πορίσματα ελέγχου έως τον Οκτώβριο του 2014.
Σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών τον Δεκέμβριο του 2013, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων, συζητήθηκε η προώθηση ενιαίου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά στη λειτουργία και τον έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Στη συνέχεια αυτής της σύσκεψης το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στην οποία το υπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπείται από την ΥΔΑΣ.
Επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών, έχει συνταχθεί τροποποιητική διάταξη επί του άρθρου 27 του Ν. 4110/2013 η οποία έχει αποσταλεί από τον περασμένο Νοέμβριο στο υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να καταστεί δυνατή η οριστική εκκαθάριση των ανοιχτών προγραμμάτων της ΥΔΑΣ. Το σχέδιο αυτό, ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος, αποβλέπει στη διαφάνεια και στην επίσπευση των διαδικασιών και προβλέπει τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών στην εκκαθάριση των ανοιχτών προγραμμάτων καθώς και το οριστικό κλείσιμό τους σε συνεργασία με την ΥΔΑΣ.

Πηγή: iefimerida.grksipnistere 1/3/2021

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided