Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

Μόρφου Νεόφυτος:

 

 

 

 

Στόχος των Ελλήνων δεν είναι το μπόλι αλλά η Πόλη

 

 

 

 

 

Μόρφου:

Στόχος των Ελλήνων δεν είναι το μπόλι αλλά η Πόλη

 

Φωτο και τίτλος : choratouaxoritou.gr

Μόρφου Νεόφυτος:

Τὸ χαμένο κέντρο… Ἀπὸ τὸ μπόλι στὴν Πόλη… Εκτύπωση

Λόγος Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Δοξολογία τῆς 25ης Μαρτίου, 2021

ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Γεωργίου τῆς κοινότητος Εὐρύχου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφερείας Μόρφου (25.3.2021).

Τὸ χαμένο κέντρο… Ἀπὸ τὸ μπόλι στὴν Πόλη… (25.3.2021)

https://www.youtube.com/watch?v=hgSLTdqHMTc

Triklopodia  26/3/2021

 

 

 

 

Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος:

Πάμε για ξεσηκωμό με εμφύλιο και εμπλοκή Λαθρομεταναστων..

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ:”ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ…αρχικά από μικρές ομάδες πριν γενικευτεί…ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ”…ΚΑΙ σημειώνει ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας.

Ο Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος τονίζει σε  συνέντευξή του ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε εμφύλιο πόλεμο που θα προκληθεί αρχικά από μικρές ομάδες πριν γενικευτεί. Δεν υπάρχει Δημοκρατία..Υπακούν σε Ξένα Κέντρα της Νέας Ταξης…

Εκοψαν την Λατρεία της Θρησκείας μας εκοψαν τα μαθήματα δια ζώσης στα παιδιά μας έκοψαν τις επαφές μας την Κοινωνικότητα τις γιορτές μας

Οταν δεν λειτουργεί η Δημοκρατία η πολιτική Εξουσία η Θρησκευτική εξουσία και υπακούν στη Νεα Ταξη ερχεται αναταραχή εμφύλιος και ξεσηκωμός..Κίνδυνος να πάρουν εντολή και οι λαθρομενάστες ..Δεν θα μείνουν απραγοι….

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=xlpYHgtdK4s&feature=emb_logo

 

ΜΟΡΦΟΥ: ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου καλεί τον κόσμο να αφήσει τις πόλεις και να γυρίσει στα χωριά.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=HUCApB7mucs&feature=emb_logo

Triklopodia 27/01/2021

 

Μόρφου : Σε ένα μηνά δεν θα την λέμε υπερδύναμη…

Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

σχόλιο Γ.Θ : Σε ένα μήνα… κυριολεκτικά ή μη, το τέλος της αυτοκρατορίας του κακού είναι πολύ πολύ κοντά…

https://www.youtube.com/watch?v=A-KHYmZoOF0&feature=emb_logo

yiorgosthalassis Triklopodia 26/01/2021

 

 

 

 

MIA ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ :

ΜΟΡΦΟΥ:

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ / ΨΑΛΤΗΡΙ:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ.

Μεγάλο κεφάλαιο στην εποχή μας, που πάσχει από πνευματική ένδεια, ο λόγος του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, ο οποίος αποτελεί μία εκ των ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων ανάμεσα στους ποιμένες και όχι μόνο ομιλεί τη γλώσσα της Αληθείας αλλά χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και χιούμορ, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό, με αποτέλεσμα να κρεμόμαστε όλοι από τα χείλη του.

Μόλις πρόσφατα, ο σεβαστός μητροπολίτης μας ενημέρωσε, ότι ο κορωνοϊός θα ρίξει τίτλους τέλους το Μάιο, κόντρα στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών αλλά μετά ακολουθούν άλλα, ίσως ακόμη χειρότερα. Ειδοποίησε μάλιστα, ότι οι δύο χρονιές που ακολουθούν, το 2021 και το 2022, αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες για εμάς τους Χριστιανούς, χωρίς να έχει δώσει μέχρι στιγμής πολλές λεπτομέρειες παρά αναφέροντας μόνο το σεισμό και την πείνα.

Οπότε θα κάνω την απόπειρα -και ας με συγχωρήσει ο μητροπολίτης Μόρφου- να αναφερθώ σε προφητείες γερόντων, που δεν αποκλείεται, να αναφέρονται στο εγγύς μέλλον:

΄Ηδη από το 2012 η γνωστή γερόντισσα μας προειδοποιούσε:

Μαζεύτηκαν τα σύννεφα επάνω απ’ την Ελλάδα,
μπόρα έρχεται δυνατή και φεύγει η λιακάδα.
Μαύρος θα γίνει ο ουρανός, φεύγει η προστασία,
φεύγουν πια οι Αρχάγγελοι και έρχονται τα θηρία.
==============================================
Ανώριμα φερόσαστε συνέχεια προκαλείτε
όλα τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό να δείτε.
Η αμετανοησία σας κι η σκληροκαρδία
διώχνει τη Χάρη του Θεού κι έρχονται τα θηρία.
==============================================
Κι έτσι χωρίς την πίστη σας, Χριστός πια δεν υπάρχει,
Το Άγιο Πνεύμα υποχωρεί και μένετε μονάχοι.
Αυτό θέλει κι ο πονηρός να μείνετε πια μόνοι,
να πάρει την εξουσία αυτός, να πάρει το τιμόνι.
==============================================
Γιατί εκτός απ’ το οικονομικό, το σχέδιο που υπεγράφη,
είναι να σφάζονται οι χριστιανοί και να πετιούνται σε χαντάκι.
==============================================

Ενώ στο βιβλίο του Δ. Μακρή “Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, Νουθεσίες – Διδαχές, Τόμος Β΄”, αναφέρεται, ότι όταν ο άγ. Ραφαήλ είχε επισκεφθεί το γ. Βασίλειο τον Καυσοκαλυβίτη, του είπε:

“΄Ερχονται δύσκολες μέρες. ΄Οπως τότε οι Τούρκοι μας έσφαζαν για την πίστη μας και πεθαίναμε μαρτυρώντας και ομολογώντας τον Ιησούν Χριστόν, έτσι θα γίνει και τώρα…

…Μεγάλη φτώχεια. Πείνα πολλή και άρτου και λόγου Θεού. Νέφος μεγάλο σαν μανιτάρι τεραστίων διαστάσεων θα σκεπάσει τη γη. Ακρίδες πολλές θα κεντρίζουν όχι μόνο τα δέντρα και τα φυτά αλλά και τους ανθρώπους…

…Οι περισσότεροι ιεράρχες θα προτιμούν, να αξιοποιήσουν τα φθαρτά και τα άφθαρτα, τα ωφέλιμα, θα τα ρίπτουν στον κάλαθο των αχρήστων…”

Και επειδή ο Θεός δε διαψεύδει ποτέ τους προφήτες Του, έχω την αίσθηση, ότι όλα τα προαναφερόμενα και πολλά ακόμη βρίσκονται καθ’ οδόν! ΄Αλλωστε και ο ΄Αγ. Παϊσιος μας είχε προειδοποιήσει λέγοντας:

“Τώρα ο αγώνας θα είναι πνευματικός. Θα παλέψουμε με τον ίδιο τον διάβολο. Ο διάβολος όμως δεν έχει καμμιά εξουσία, αν δεν του δώσουμε εμείς εξουσία.”

Και εδώ ακριβώς είναι κατά την ταπεινή μου άποψη το επίμαχο σημείο και η λύση στο πρόβλημα: Το να μη δώσουμε εμείς εξουσία στο διάβολο αλλά να παλέψουμε με τα όπλα που μας δίνει η Εκκλησία! Και ποια είναι αυτά; Τα γνωστά: Μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία, εκκλησιασμός και φυσικά πολλή προσευχή!

Και σύμφωνα πάλι με πολλούς αγίους πρωταρχική θέση στην προσευχή μας θα πρέπει, να καταλαμβάνει το Ψαλτήρι:

Ο Μακαριστός Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης, (+1994) ακολουθώντας μια ευλογημένη παράδοση αιώνων, αλλά κυρίως το παράδειγμα του «Γέροντά του», Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη (+1924), χρησιμοποιούσε το Ψαλτήρι στην καθημερινή του προσευχή προς τον Θεό.

Μέσα στην αγάπη του για τον κόσμο και τους ταλαιπωρημένους αδελφούς μας που ξεχείλιζε την καρδιά του, είχε αφιερώσει τον καθέναν από τους 151 ψαλμούς σε μια κατάσταση ανάγκης και έτσι τους διάβαζε ή τους έψελνε, αιτούμενος με δάκρυα την καλή έκβαση από τον Χριστό μας.

“…Η μόνη λύση η προσευχή είναι∙ αλλιώς δε γίνεται. Πάντως το Ψαλτήρι πολύ βοηθάει. Είναι κεραυνός για τον διάβολο. Πόση παρηγοριά βρίσκω με το Ψαλτήρι!”

΄Ελεγε επίσης: “Ευλογημένη ψυχή, τίποτα δεν είναι αδύνατο στο Θεό. Ζήτα Του με ευγένεια αυτό που θέλεις. Εάν δυσκολεύεσαι, διάβασε τους Ψαλμούς του Δαυίδ. Θα δεις εκείνος με τι τρόπο ζητούσε από το Θεό και ελάμβανε αυτό που επιθυμούσε.”

΄Αγιος Ιάκωβος:΄Οποιος διαβάζει με πόνο ψυχής τους ψαλμούς, παιδί μου, μοιάζει με το Δαυίδ, γιατί εκείνος με πόνο ψυχής τους έγραψε και είναι αδύνατον στο Θεό, να μην ακούσει τέτοια ψυχή σε ό,τι του ζητήσει. Καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει.

΄Αγιος Πορφύριος: “Με ρωτάς, τι κάνω τις νύχτες κι εγώ σου απαντώ. Διαβάζω τους ψαλμούς του Δαυίδ με πίστη στο νόημα των λέξεων που διαβάζω. ΄Εχουν πολύ μεγάλη δύναμη οι Ψαλμοί, γιατί γράφτηκαν με πολλά δάκρυα και πολλή ταπείνωση. Τέτοια ταπείνωση που ο ίδιος ο Θεός είπε: Βρήκα ανάπαυση μόνο στην καρδιά του Δαυίδ.

Αλλά και ο όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ είχε αναθέσει στις μοναχές γυναικείου μοναστηριού που είχε την ευθύνη, να διαβάζουν εκ περιτροπής το Ψαλτήρι μέρα και νύχτα.

Ενώ και στο κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας τα παιδιά μάθαιναν γράμματα διαβάζοντας εκκλησιαστικά βιβλία και βέβαια αυτό το Ψαλτήρι. Και ίσως ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που στα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς οι ΄Ελληνες κατόρθωσαν, να κρατήσουν την πίστη τους ζωντανή και να μην εξισλαμιστούν. Χαρακτηριστική η φράση του γέρου του Μωριά:

«Τα λίγα γράμματα που ξέρω, τα έμαθα από το “Ψαλτήρι” και το “Οχτωήχι” της εκκλησίας».

Αλλά επειδή καλές μπορεί, να είναι οι θεωρίες αλλά οι πράξεις ακόμα καλύτερες, θα παραθέσω εδώ κάποια παραδείγματα, που επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω:

1. Τον Ιούνιο του 2011 στο Ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ” στην Αθήνα, έγινε το ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΓΩΝ. Κάποιος αγιασμένος κληρικός πληροφορούμενος μέσω πνευματικών του παιδιών το γεγονός τα συμβούλευσε, να “πιάσουν τα γωνιακά δωμάτια του ξενοδοχείου και να βάλουν εκεί ανθρώπους να διαβάζουν το Ψαλτήριον”.

Το αποτέλεσμα…. ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!! ΔΕΡΝΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΔΕΡΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ!!!! Και επιπλέον… ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΩΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΔΙΩΚΕ ΦΛΟΓΟΒΟΛΟ!!!!!!

2. Μαρτυρία ιερέα: Τον Μάϊο του 2012 κάποιο Σαββατόβραδο μου τηλεφώνησε αδελφικός μου φίλος με τον οποίο υπήρχε και οικογενειακή φιλία λέγοντάς μου χαρακτηριστικα:

-Πάτερ σε παρακαλώ διάβασέ μου κάποια ευχή γιατί έχω νευριάσει με τον εαυτό μου και αυτοχαστουκίζομαι!!!!!!

Τον ρωτώ πού βρίσκεται και μου απαντά – Στο χωριό μου.

Τότε τον ρωτώ: – Το πρόσωπο αυτό (όνομα κάποιου προσώπου) σε είδε; – Ναι, μου λέει, με είδε…

– Καλά, του απαντώ. Είσαι μόνος στο σπίτι;

Στην καταφατική του απάντηση του συνέστησα, να βγάλει όλα του τα ρούχα και να φορέσει άλλα και αυτά που θα έβγαζε, να τα τοποθετήσει κάπου έξω από το σπίτι….και ρίχνοντας λίγο αγιασμό στα χέρια του να πλύνει το πρόσωπό του ενώ τον προέτρεψα να μιλήσουμε ξανά την επομένη το πρωΐ.

Ο ιερέας αποφάσισε, να διαβάσει ολόκληρο το Ψαλτήρι, για να βοηθήσει το φίλο του και το επόμενο πρωί του είπε, όταν τον επισκευτεί το άτομο που θεωρούσε ύποπτο, να του δώσει νερό με αγιασμό, να πιει. Αργότερα ο φίλος του ιερέα επικοινώνησε μαζί του και του είπε:
“ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΗΡΘΕ!!!! ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΓΛΥΚΟ, ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΗΠΙΕ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!! ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕ…ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ……ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ!!!!!!!”

3. ΄Ενας θεοσεβούμενος άνθρωπος έχασε σε νεαρή ηλικία το γιο του. Στην κηδεία ζήτησε από τους φίλους του, να διαβάσουν όλοι το ψαλτήρι για την ψυχή του γιου του. Τη νύχτα είδε στο όνειρό του το παιδί, που του είπε:

“Το Ψαλτήρι με έσωσε. Οι δαίμονες δεν τολμούσαν, να με πλησιάσουν παρά έμεναν διακόσια μέτρα μακριά.”

Μετά από όσα προαναφέρθηκαν, δε νομίζω, ότι υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πόσο μεγάλο όπλο εναντίον του διαβόλου είναι το

Ψαλτήρι και πόσο μπορεί, να μας βοηθήσει στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν.

Και βέβαια μπορεί ο κάθε Χριστιανός, να διαβάζει κάθε μέρα από μόνος του κάποιους από τους Ψαλμούς του Δαυίδ αλλά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη έχει μια αλυσίδα προσευχής (και κατά τον π. Ελπίδιο). Οπότε επανέρχομαι στο Μόρφου και στη σύστασή του, να κάνουμε ομάδες δέκα ατόμων, που θα διαβάζουμε καθημερινά το Ψαλτήρι.

Ως γνωστόν το Ψαλτήρι περιέχει 150 ψαλμούς, που διαιρούνται σε 20 καθίσματα:
Κάθισμα 1ο-2ο / Ψαλμοί 1-16.
Κάθισμα 3ο-4ο / Ψαλμοί 17-31.
Κάθισμα 5ο-6ο / Ψαλμοί 32-45.
Κάθισμα 7ο-8ο / Ψαλμοί 46-63.
Κάθισμα 9ο-10ο / Ψαλμοί 64-73.
Κάθισμα 11ο-12ο / Ψαλμοί 74-90.
Κάθισμα 13ο-14ο / Ψαλμοί 91-104.
Κάθισμα 15ο-16ο / Ψαλμοί 105-117.
Κάθισμα 17ο-18ο / Ψαλμοί 118-133.
Κάθισμα 19ο-20ο / Ψαλμοί 134-150.

Μια ομάδα δέκα Χριστιανών αναλαμβάνουν, να διαβάζουν από 2 καθίσματα την ημέρα έκαστος, ώστε αφενός μεν καθημερινά να διαβάζεται ολόκληρο το Ψαλτήρι από ολόκληρη την ομάδα, αφετέρου δε ο καθένας εξ αυτών σε 10 μέρες να έχει διαβάσει από μόνος του ολόκληρο το Ψαλτήρι.

Και αν νομίζετε, ότι είναι δύσκολο, να βρείτε άλλα 9 άτομα, που να αναλάβετε μαζί αυτό το θεάρεστο έργο, θα σας έλεγα, ότι “όποιος δε θέλει, να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει” ή ότι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γιατί;

Επειδή ο Μόρφου μας πληροφορεί, ότι μόνο στη Φλώρινα υπάρχουν ήδη 23 δεκάδες Χριστιανών που έχουν αναλάβει αυτό το έργο!

Και επειδή το “΄Εκτακτο Παράρτημα” υιοθετώντας την πρόταση Μόρφου ζήτησε από τους αναγνώστες του, να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τέτοια ομάδα και η προσφορά ήταν τόσο μεγάλη, που τους έχουν σε αναμονή, γιατί δεν προλαβαίνουν, να φτιάχνουν δεκάδες!

Επομένως, παίδες, αρκεί η δική σας προσωπική απόφαση και μόνο και όλα τα υπόλοιπα γίνονται! Και ας γνωρίζουμε όλοι, ότι αν συνεχίσουμε την καθημερινή ανάγνωση του Ψαλτηρίου ανά δεκάδες τουλάχιστον για τα επόμενα δύο δύσκολα χρόνια, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη ευλογία:

Για την οικογένειά μας (ακόμα και αν τα παιδιά μας έχουν ξεφύγει λίγο από το δρόμο του Θεού)…

Για την πατρίδα μας, ώστε τα προφητευθέντα δεινά να έρθουν όσο το δυνατόν λιγότερα και με μικρότερη ένταση…

Για το έθνος μας, ώστε να γλυτώσει από τον αφανισμό που του ετοιμάζουν οι αντίχριστοι και να μεγαλουργήσει…

Μια απόφαση είναι! Ας την πάρουμε και ας έχουμε πάνω από όλα εμπιστοσύνη στο Θεό, ότι παρά την αναξιότητά μας θα μας πάρει από το χέρι και θα διαβούμε μαζί Του τις συμπληγάδες! ΄Αλλωστε το έχει κάνει ακόμα και για τους σταυρωτές Του Ιουδαίους! Γιατί να μην το κάνει για τους Ορθόδοξους ΄Ελληνες, που είναι ένα έθνος, που έχει να επιδείξει αγίους και μάρτυρες, που δέχτηκε αμέσως το Λόγο του Θεού και που προώρισται για να τον διαδώσει στην Οικουμένη;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…
ΓΕΝΟΙΤΟ, ΑΜΗΝ!

Κεραυνός για τον διάβολο το Ψαλτήρι - Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου

https://www.youtube.com/watch?v=FpeoGVAAEKk&feature=emb_logo

Τι λένε οι Άγιοι Ιάκωβος, Πορφύριος και Παΐσιος για το Ψαλτήρι;

https://www.youtube.com/watch?v=eTpzVaXCyBk&feature=emb_logo

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Triklopodia 10/01/2021

 

 

 

 

ΜΟΡΦΟΥ:

ΘΑ ΣΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Τι είδαν οι Άγιοι! Νέο βίντεο

Πρώτη Δημοσίευση – 6 Ιούν 2020 – 9:21

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος εξηγεί ποια είναι “τα χειρότερα” που έρχονται μετά τον Κορωνοϊό, στην εκπομπή “Φάκελοι”, με την ευαίσθητη και ποιοτική πάντα Ελίτα Μιχαηλίδου, στο ΡΙΚ (3-6-2020).
Ο αγωνιστής Ιεράρχης τονίζει επί λέξη ότι “θα σειστεί το σύμπαν” και αποκαλύπτει τι θα συμβεί στην Αμερική και τι είπαν Άγιοι σχετικά με τα δεινά που θα συμβούν εκεί, έτσι που θα πάψει πια να είναι Υπερδύναμη!
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
ΜΟΡΦΟΥ: “Μετά από την κατάπαυσιν των πολλών κρουσμάτων του Κορωνοϊού, όχι μόνον στην Κύπρο, σχεδόν παγκόσμια – μόλις πέρασεν το Πάσχαν άρχισε και ο Κορωνοϊός να συστέλλεται, ε; δεν βλέπετε ότι υπάρχουν εξελίξεις  που ανατρέπεται αυτήν την στιγμήν η Ιστορία της μεγάλης δύναμης που λέγεται Αμερική;
Αυτήν την στιγμή γίνεται ένας Εμφύλιος Πόλεμος έξω από τον Λευκόν Οίκο! Λοιπόν; Τι θέλετε δηλαδή, τα χειρότερα να αφορούν μόνον το “θερμοκήπιο” της Κύπρου;
… Ξέρετε τι σημαίνει να μπει σε τέτοια δοκιμασία που να παύσει να είναι Υπερδύναμις;
ΘΑ ΣΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
Μέχρι να φτάσουμε στο “καλό”, θα σειστεί το σύμπαν!
Ο ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ ΓΙΑ ΗΠΑ
… Το είπαν Άγιοι. Ένας εξ αυτών ο όσιος πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης, ένας αγιώτατος Ιερέας της εποχής μας, ύστερα του 20ου αιώνα εκοιμήθηκε, ο οποίος έλεγεν θα περάσει Βιολογικόν Πόλεμον η Αμερική και η οικουμένη ολόκληρη – και αυτό που ζήσαμεν είναι Βιολογικός Πόλεμος, το έχω πει κι αυτό – μετά, λέει, η Αμερική θα περάσειν Γεωλογικόν Πόλεμον, Γεωφυσικόνχωρίς να διευκρινίζει τι και ύστερα, λέει, θα περάσει και γεγονότα Θερμού Πολέμου!
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ο Άγιος Αριστοκλής, ο  οποίος εκοιμήθηκεν το 1917 στην Οδησσόν της Ρωσίας, Άγιος αγιοκατατχθής αυτός, έλεγε: “αχ, Αμερική”, άκου το ’17, πριν γίνει ακόμα η Αμερική παγκόσμια δύναμη, θα ταΐσεις όλον τον κόσμο και στο τέλος εσύ θα πεινάσεις”! Και άλλα πολλά, δεν είναι του παρόντος…
ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Άρα τι περιμένουμε; Αφού ζούμε την Ιστορία“!
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ
Με αφορμή την αναφορά Μόρφου στον φωτισμένο παπα-Γιάννη Καλαΐδη (+4 Αυγούστου 2009 μ.Χ.), παραθέτουμε τρεις σχετικές μαρτυρίες, από το βιβλίο “Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης) (1925 – 2009), Συντροφιά Αλεξανδρούπολης”
ΜΑΡΤΥΡΙΑ 1. “Το 2004 κατά την διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον παπα-Γιάννη, αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη.
Μας είπε ότι όταν επισκέφθηκε τον Όσιο πατέρα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής, ο τελευταίος του είπε:
“Πάτερ Ιωάννη, πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη”.
Ο παππούλης δε (παπα-Γιάννης), μας είπε:
Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην ΑμερικήΤότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους. Πριν γίνει αυτό το μεγάλο κακό στην Αμερική, οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν“… (μαρτυρία Μιλτιάδη Τσεσμετζή, Εκπαιδευτικού,  σελ. 86)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 2. “Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά, πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια πατρίδα αλλά εσείς θα τα προλάβετε, θα τα ζήσετε.

Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική – βιολογική καταστροφή για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων (μαρτυρία Ανέστη Μαυροκέφαλου, σελ. 120)

ΜΑΡΤΥΡΙΑ 3. “Σε μια επίσκεψή μας στον παππούλη (παπα-Γιάννη) και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε:
“Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική”!
Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε:
Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας“.
Τον ξαναρώτησα:
“Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία”.
Τότε η απάντησή του ήταν:
“Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι”.
Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα.
Επίσης, μας είπε:
Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό”! (μαρτυρία Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, σελ. 141 -142)
Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Ο δε Όσιος Αριστοκλής ο Ρώσος (+24 Αυγούστου 1918 μ.Χ.), ο οποίος για ένα διάστημα μόνασε στο Άγιον Όρος, σύμφωνα με το βιβλίο “Οι Άγιοι του Αγίου Όρους, Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου, εκδόσεις Μυγδονία, Θεσσαλονίκη, 2007”, είχε αναφέρει για τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις:
“Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα.
Η Ιταλία θα υποφέρει από φυσικές καταστροφές.
Η Βρετανία θα χάσει την Αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της, και θα φθάσει σχεδόν μέχρι την ολική καταστροφή, αλλά θα σωθεί από τις προσευχές ενθρονισμένων γυναικών.
Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει
Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη και από τους πιστούς της θα προχωρήσει μπροστά και θα στρέψει πολλά από τα έθνη προς τον Θεό.»
“ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ “ΚΑΛΟ”, ΘΑ ΣΕΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ”
Όλα τα παραπάνω συναινούν στην τόσο περιεκτική ρήση του Μόρφου, πως “μέχρι να φτάσουμε στο “καλό”, θα σειστεί το σύμπαν”!

Και “καλό”, είναι το μεγάλο αιώνιο “ποθούμενο”Η Ορθόδοξη Ελληνική Αυτοκρατορία μας ξανάρχεται, για να φωτίσει και να ειρηνεύσει την Οικουμένη!

 

 

 

 

ΜΟΡΦΟΥ:

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ – ΣΟΦΙΑ!

Η μεγάλη ώρα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821!

Βίντεο

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=bZBb-Rs1CXM&feature=emb_logo

200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, σημαίνει την πρώτη αναστάσιμη καμπάνα του Γένους!

Ο Βυζαντινός Ιεράρχης του ακριτικού Ελληνισμού, διαβεβαιώνει, εκτός από τα δεινά – τα οποία μπορούμε να ελαττώσουμε, να σμικρύνουμε ή και να ματαιώσουμε με την επιστροφή μας και μόνο στον δρόμο του Θεού, το πετραχήλι της Εξομολόγησης και το άγιο Δισκοπότηρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας – προλέγει τώρα ρητά την γρήγορη, επερχόμενη απελευθέρωση της Πόλης και της Αγια-Σοφιάς στην οποία και θα λειτουργήσει!

ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Σε πρόσφατη ομιλία του, εξήγησε τι σημαίνει “Αγια-Σοφιά“, δηλαδή Σοφία του Θεού:

“Ποια είναι η Σοφία του Θεού; Ο Χριστός!

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ

Και ο Μόρφου προλέγει  στην συνέχεια με μεγάλη χαρά την εκπλήρωση του μεγάλου Ποθούμενου γενεών επί γενεών Ελλήνων, από τις πρώτες μαύρες ώρες του 1453 ως τις λαμπρές μέρες του 1821 και από τις ένδοξες σελίδες του 1912 ως το πικρό 1922 και την εισβολή του Αττίλα, βεβαιώνοντας ότι και θα ελευθερωθεί σύντομα η Αγια-Σοφιά και πως “θα πάμε να λειτουργήσουμε” ξανά εκεί μέσα, εννοώντας και τον εαυτό του:

Η Εκκλησία η Μεγάλη, που σύντομα θα ελευθερωθεί και θα πάμε να λειτουργήσουμε, του Θεού Σοφία στην Κωνσταντινούποληείναι αφιερωμένη στον Χριστόν“!

Και συμπληρώνει επαναληπτικά:

“Όταν ακούετε “Σοφία του Θεού” είναι ο Χριστός!

Ο Υιός του Πατρός.

Ο εκ Πνεύματος Αγία και Μαρίας της Παρθένου γεννηθείς”!

“Σύντομα” λέει ο ΜόρφουΘα ελευθερωθεί και θα την ξαναλειτουργήσουμε, γεμίζοντας τότε δάκρυα συγκίνησης την ίδια την Παναγιά και Υπέρμαχο Στρατηγό μας, τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη, Ιουστινιανό, Βασίλειο Β΄, Αγία Θεοφανώ, Άγιο Ιωάννη Βατάτζη, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Αγία Θεοδοσία, Πατρο-Κοσμά, Άγιο Αρσένιο Καππαδόκη, Άγιο Παΐσιο, Άγιο Πορφύριο, Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και όλους τους τάφους των προγόνων!
Ω, τι μακάρια στιγμή! Να λειτουργηθείς στην Αγια-Σοφιά των Αυτοκρατόρων μας και του Παντοκράτορά μας! Να ακούς εκεί μέσα το θερμό κήρυγμα του γενναίου Μόρφου! Και να συγκλονίζεται κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου!
Ετοιμαστείτε λοιπόν. Γιατί την μεγάλη σταύρωση των δεινών, των νέων διωγμών της Πίστης, της Παιδείας και της Πατρίδας, την παραπλάνηση και της περιπλάνηση της νεολαίας και μέρους του λαού μας, θα ακολουθήσει η μεγάλη ΑνάστασηΗ μεγάλη Λαμπρή του Γένους και της ΟρθοδοξίαςΠροετοιμασμένη ακριβώς από την του Θεού Σοφία, πριν από αιώνες!

 

 

 

 

“ΒΟΜΒΑ” ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ “ΝΤΟΜΑΤΕΣ”

– ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! Βίντεο

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
“Βόμβα” του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου για ανθρώπους “ντομάτες”!
ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ mRNA

Ειδικότερα ο Πανιερώτατος εξέφρασε την έντονη αμφισβήτησή του του για τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία mRNA, βάση της οποίας:

1. Από ένα τμήμα του DNA του κορωνοϊού Covid-19, αντιγράφεται η γενετική πληροφορία (mRNA) παραγωγής της χαρακτηριστικής πρωτεϊνικής ακίδας σχήματος Τ, που κάνει τον ιό να μοιάζει με “κορώνα”…
2. Έπειτα, αυτή η γενετική πληροφορία (mRNA) εισάγεται με το εμβόλιο στα κύτταρα του ανθρώπου, αναγκάζοντάς τα να παράξουν την ίδια ακίδα του κορωνοϊού της νυχτερίδας! (στο στάδιο αυτό επικεντρώνονται όλες οι αντιρρήσεις)
3. Αυτό προκαλεί θεωρητικά τότε συναγερμό του ανοσοποιητικού με δημιουργία αντισωμάτων και έτσι προετοιμάζει τον οργανισμό για την τυχόν μελλοντική εισβολή του όλου κορωνοϊού…
Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για παρέμβαση – μεταβολή στο ανθρώπινο κύτταρο και άρα για ενός είδους “μετάλλαξη”!

ΑΝΘΡΩΠΟΙ “ΝΤΟΜΑΤΕΣ”;

Ο Μόρφου, που ως γνωστόν δεν μασάει τα λόγια του και αποτελεί θαρραλέο μπροστάρη της Ορθοδοξίας και της κοινωνίας, εξέφρασε την ανησυχία του για μελλοντική παραγωγή πλέον μεταλλαγμένων ανθρώπωνσαν τις άγευστες – όπως είπε – μεταλλαγμένες ντομάτες, που τεράστια ως γνωστόν συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλουν στην γεωργία, την ζωή και το τραπέζι μας.
Παρομοίως προωθούν και τα σχέδια της “μεταλλαγμένης” Κύπρου, όπου η μειοψηφία των εξισλαμισμένων, λεγόμενων “Τουρκοκυπρίων” (δείτε εδώ), να μπορεί για λογαριασμό της Τουρκίας να διοικεί ολόκληρο πια το νησί και τα κοιτάσματά του και όχι μόνο το κατεχόμενο τμήμα…

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ο τολμηρός Μητροπολίτης, που αντιστάθηκε στο κλείσιμο των Εκκλησιών το Πάσχα, πετυχαίνοντας έτσι κατά πολύ την χαλάρωση των μέτρων του β΄ κύματος και την πρόσκτηση άρα γρηγορότερης φυσικής και ουσιαστικής ανοσίας του πληθυσμού, παίρνει ξεκάθαρη θέση και για το εμβόλιο, λέγοντας και προειδοποιώντας:
“Για το εμβόλιο σας λέω. Ο Μόρφου Νεόφυτος δεν θα βάλει εμβόλιο. Εσείς τι θα κάνετε ο Θεός να σας φωτίσει.
Εγώ μεταλλαγμένο προϊόν της Νέας Τάξης πραγμάτων δεν θα γίνω. Όπως κάτι ντομάτες που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι άρρωστες και άγευστες…
Έτσι θα γίνει ο κόσμος. Άρρωστος και άγευστος”!

“ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ” – ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Ο Μητροπολίτης Μόρφου παρακάτω στην ίδια ομιλία του (Δεκέμβριος 2020) επανήλθε στο ζήτημα και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι έρχεται νέα και χειρότερη αρρώστια (δείτε και εδώπου δεν θα αντιμετωπίζεται με μάσκες και εμβόλια, τα οποία τόνισε θα αποβούν πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο, οδηγώντας σιγά σιγά σε μεταλλαγμένους ανθρώπους:
“Η επόμενη αρρώστια δεν θα προστατεύεται με μάσκα. Τι θα γίνει; Ούτε με εμβόλια. Τα εμβόλια θα αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Όπως έχουμε μεταλλαγμένα προϊόντα, θα έχουμε σιγά σιγά και μεταλλαγμένους ανθρώπους”!
Δείτε το βίντεο με τα δύο σημαντικά αποσπάσματα:

ΜΟΡΦΟΥ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

https://www.youtube.com/watch?v=s9M0IhA2giE&feature=emb_logo

 

 

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ:

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2021, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ… Δείτε το βίντεο

ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

https://www.youtube.com/watch?v=HbJgL70PepQ&feature=emb_logo

Ο Μητροπολίτης Μόρφου προλέγει με βεβαιότητα το τέλος του κορωνοϊού τον Μάιο του 2021αλλά, όπως τονίζει, θα έρθουν νέες περιπέτειες, μεγαλύτερες, που θα φτάσουν ως τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Για το σύντομο πλέον τέλος μάλιστα της φονικής Πανδημίας, επικαλείται και αποκάλυψη σύγχρονου αγίου ανθρώπου που “βλέπει”, ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι φέτος το Πάσχα πέφτει Μάιο! Και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου 2021 μ.Χ..
Δείτε το βίντεο, προσέχοντας ταυτόχρονα τον αριθμό πυρηνικών όπλων που εκτιμάται πως έχουν διάφορες χώρες και αναλογιστείτε πως εάν δύο υποδεέστερες ατομικές βόμβες κατέστρεψαν ολοσχερώς σε μια στιγμή Χιροσίμα και Ναγκασάκι στην Ιαπωνία, τι μπορεί να συμβεί τώρα με τα χιλιάδες πυρηνικά, που υπάρχουν σε βόμβες και κεφαλές διηπειρωτικών πυραύλων, τους οποίους τα συστήματα αυτόματης επίθεσης είναι προγραμματισμένα να εξαπολύουν ασταμάτητα, χωρίς σταματημό, χωρίς δάκρυα, χωρίς έλεος…
Και αυτή την τεχνολογία μαζικού θανάτου προσπαθεί να αποκτήσει τελευταία και η Τουρκία, μέσω Ιράν, Πακιστάν και Ρωσίας (Ακούγιου)…

 

 

 

 

Μόρφου Νεόφυτος:

Ἐκκλησιαστεῖτε κανονικά, γνωστός μας πλούσιος θὰ σᾶς ἐξοφλήσει τὰ πρόστιμα!

Σὲ ἱερὴ ἀνυπακοὴ καλεῖ τοὺς πιστοὺς ὁ Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, προτρέποντάς τους νὰ προσέλθουν στοὺς Ναοὺς καὶ νὰ ἐκκλησιαστοῦν κανονικά!

Προτρέπει ἀκόμα ὅσοι καταγγέλθηκαν, νὰ μὴν πληρώσουν τὰ πρόστιμα.

Σὰν Μητρόπολη Μόρφου τονίζει, ἔχουμε πρόθεση μὲ κατάλληλους δικηγόρους νὰ δοῦμε ἐὰν αὐτὸ εἶναι δικαίωμα τοῦ κράτους καὶ τῆς ἀστυνομίας, νὰ ὑποβάλλει δηλαδὴ πρόστιμα σὲ ἀνθρώπους οἱ ὁποῖοι ἔρχονται νὰ προσευχηθοῦν.

Σύμφωνα μὲ τὸν Πανιερώτατο Μόρφου, βρέθηκε πλούσιος καὶ ἂν ὑπάρξει δικαστικὴ… ἀπόφαση, θὰ ἀναλάβει τὴν ἐξόφλησή τους!

Αὐτὴ ἡ ἁμαρτία θὰ ἐπιστρέψει πάνω στὸ κράτος τονίζει ὁ Μητροπολίτης Μόρφου, θὰ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς νὰ πτωχεύσει τὸ κράτος!

Εκκλησιαστείτε κανονικά, πλούσιος θα σας πληρώσει τα πρόστιμα!

https://www.youtube.com/watch?v=kxjDTgmDB4g&feature=emb_logo

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/12/blog-post_329.html#more

Triklopodia 24/12/2020

 

 

 

 

Το εμβόλιο του Κορονοϊόυ | Μητροπολίτης Νεοφύτος Μόρφου

Το εμβόλιο του Κορονοϊόυ | Μητροπολίτης Νεοφύτος Μόρφου

https://www.youtube.com/watch?v=GKnYDtwPKrU&feature=emb_logo

Triklopodia 15/12/2020

 

 

 

 

Μόρφου Νεόφυτος

– Ο κορωνοιος θα τελειώσει σύντομα και απότομα

Ο Κορονοϊός σύντομα και απότομα θα σβήσει

Μόρφου Νεόφυτος

- Ο Κορονοϊός σύντομα και απότομα θα σβήσει

https://www.youtube.com/watch?v=42Z6PDxRB20&feature=emb_logo

Triklopodia 11/12/2020

 

 

 

 

Μητροπολίτης Μόρφου για lockdown:

«Σατανικές δυνάμεις & ΝΤΠ θέλουν εξάλειψη της Ορθοδοξίας & υποδούλωση του πληθυσμού»

«Θέλουν να κάνουν τους ανθρώπους να παρακαλούν για εμβόλια»

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, με μία εγκύκλιο του επιτίθεται στις κυβερνήσεις οι οποίες επιβάλλουν lockdown, πτωχεύοντας έτσι τον πληθυσμό, λέγοντας πως εωσφορικές δυνάμεις και η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλουν να εξαλείψουν την Ορθοδοξία και να οδηγήσουν σε υποδούλωση τους ανθρώπους και να τους φέρουν σε κατάσταση να παρακαλούν για το εμβόλιο.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μόρφου ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες στην μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου και οι ακολουθίες, θείες λειτουργίες και ιερά μυστήρια θα τελεστούν κανονικά, αψηφώντας τις απαγορεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

Στην εγκύκλιό του, με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού,ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρει ότι εάν η κυβέρνηση θεσπίζει νόμους για την περιφρούρηση – όπως θεωρεί – της σωματικής υγείας των πολιτών, η εκκλησία «έχει την δική της ιερά παράδοση και τους δικούς της νόμους και ιερούς κανόνες εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια για να διασφαλίζει και να διατηρεί την ψυχοσωματική υγεία των πιστών».

«Σκοτεινὲς καὶ ἑωσφορικές δυνάμεις, ἐπειδὴ δὲν θέλουν τὸν κόσμο νὰ εἶναι πνευματικὰ καὶ σωματικὰ δυνατός, ἔχουν βάλει ὡς στόχο, μεταξὺ ἄλλων, καὶ τὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας. Καὶ δὲν θέλουν νὰ μεταλαμβάνουν οἱ πιστοί, γιατὶ γνωρίζουν ὅτι ἡ κατεξοχὴν πνευματικὴ δύναμη τοῦ πιστοῦ εἶναι ἡ κοινωνία τοῦ ζωοποιοῦ σώματος καὶ αἵματος τοῦ Χριστοῦ», αναφέρει.

Αναφέρεται επίσης σε «αρχαίο νομικό έθος της ασυλίας των ιερών ναών, των χώρων της λατρείας του Θεού, που δεν μπορούν να καταστούν χώροι αστυνόμευσης των πιστών, την στιγμή μάλιστα που αυτή την ιερότητα και ασυλία σεβάστηκαν ανά τους αιώνες και ετερόδοξοι, και αλλόθρησκοι και κατακτητές».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου δηλώνει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος εξ ολοκλήρου την ευθύνη «ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου» εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών της περιφέρειάς του θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα. «Και είμαι έτοιμος, χάριν της απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των ακολουθιών και μυστηρίων, να παρασταθώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Νεόφυτος παραθέτει απόψεις του αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο και διεθνώς, επικαλείται τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Ιωάννη Ιωαννίδη και παραπέμπει σε δικές του ομιλίες και κηρύγματα, θεωρώντας ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι προορισμένα να αποτύχουν.

«Τὰ ἀνωτέρω περιοριστικὰ μέτρα εἶναι μέτρα προορισμένα γιὰ νὰ ἀποτύχουν, ὥστε ὁ λαὸς νὰ φθάσει σταδιακὰ σὲ ἀπόγνωση, ἡ κοινωνία σὲ χάος καὶ ὁ συστηματικὰ καλλιεργούμενος ἐκφοβισμὸς νὰ φυγαδεύσει τὴν πίστη. Κι ὅλα αὐτά, γιὰ νὰ ὁδηγήσουν τὸν κόσμο οἱ ἄνθρωποι τῆς «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στὴν κατάσταση νὰ ἐκλιπαρεῖ γιὰ τὸ «θαυματουργικὸ ἐμβόλιο», ποὺ ἑτοίμασαν οἱ ἴδιοι ποὺ δημιούργησαν τὴν ὅλη αὐτὴ κατάσταση», δήλωσε.

«Ὁ δὲ Πρόεδρος τῆς Κίνας, προχωρημένος Νεοταξίτης, εἰσηγήθηκε πρόσφατα στὴ Σύνοδο τῶν G20 τὸ χάραγμα τῶν πολυπληθῶν πολιτῶν του μὲ τὸ κώδικα QR γιὰ διευκόλυνση στὸν ἄμεσο γενικὸ ἔλεγχό τους. Ἐπειδὴ ἀποτολμοῦμε καὶ τὰ ἀναφέρουμε αὐτά, μερικοὶ μᾶς ἀποκαλοῦν συνομωσιολόγους»

Αυτούσια η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μόρφου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (09.12.2020)

Πρὸς τὸ Χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς Μητροπόλεως Μόρφου

Τέκνα ἐν Χριστῷ ἀγαπητά,

Χαίρετε πάντοτε ἐν Κυρίῳ!

Θέμα: Τέλεση τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν καὶ Μυστηρίων στοὺς ναούς μας κατόπιν τῶν νέων μέτρων ποὺ ἐξήγγειλε ἡ Κυπριακὴ Κυβέρνηση γιὰ ἀντιμετώπιση τοῦ κορωνοϊοῦ

Μὲ ἀφορμὴ τὰ νέα περιοριστικὰ μέτρα, τὰ ὁποῖα ἐξήγγειλε σήμερα, 09.12.2020, ἡ Κυβέρνησή μας, ἕνεκα τῆς ἐπισήμανσης αὐξημένων κρουσμάτων τῆς μεταδοτικῆς ἀσθένειας τοῦ κορωνοϊοῦ καὶ στὴν Κύπρο, καὶ τὰ ὁποῖα ὁμολογουμένως ἦταν ἀναμενόμενα, θὰ ἐπιθυμούσαμε νὰ σᾶς γνωστοποιήσουμε τὰ ἑξῆς, ἀναφορικὰ πρὸς τὸ ἀνωτέρω θέμα.

Ὅπως γράφει καὶ στὴ χθεσινὴ (ἡμερ. 08.12.2020) ἀνοικτὴ ἐπιστολή του πρὸς τὸν Πρόεδρο καὶ τὰ μέλη τῆς Κυπριακῆς Κυβερνήσεως ὁ ἀναπληρωτὴς Καθηγητὴς Ἐπιδημιολογίας καὶ Δημόσιας Ὑγείας στὸ Ἀνοικτὸ Πανεπιστήμιο Κύπρου, δρ. Ἐλπιδοφόρος Σωτηριάδης, «Μετὰ ἀπὸ 8 μῆνες ἐμπειρίας ἀπὸ τὴν διασπορὰ τοῦ κορωνοϊοῦ στὸν πληθυσμὸ τῆς Κύπρου καὶ μετὰ ἀπὸ τὴν λήψη δεκάδων διαφορετικῶν μέτρων ἐλέγχου, βρισκόμαστε περίπου στὸν ἴδιο σταθερὸ παρονομαστή.

Βλέπουμε δηλαδὴ νὰ συνεχίζεται ἡ ἐξάπλωση τοῦ κορωνοϊοῦ στὸν πληθυσμό, ὅπως ἄλλωστε συμβαίνει σὲ ὅλο τὸν κόσμο. Τὸ φαινόμενο δὲν εἶναι παράξενο, διότι οὐσιαστικὰ ὅποια μέτρα καὶ νὰ λάβουμε, ὁ κορωνοϊὸς θὰ συνεχίσει νὰ διασπείρεται στὸν πληθυσμό, ἰδιαίτερα τώρα τὸν χειμώνα, ποὺ οἱ καιρικὲς καὶ ἄλλες συνθῆκες εὐνοοῦν τὴν μετάδοσή του». Καί, αὐτὰ ποὺ σημειώνει ὁ εἰδικὸς Ἐπιδημιολόγος τῆς Κύπρου ἐπικυρώνουν καὶ ἄλλοι διεθνοῦς κύρους εἰδικοὶ ἐπιστήμονες, ὅπως ὁ ἐξ Ἑλλάδος Ἐπιδημιολόγος τῆς Ἀμερικῆς δρ. Ἰωάννης Ἰωαννίδης, καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου Stanford.

Ἐμεῖς, σὲ ὁμιλίες καὶ κηρύγματα ποὺ κάναμε κατὰ τὸ διάστημα τοῦ διαρρεύσαντος «φοβεροῦ ἔτους» 2020, εἴχαμε ἐπανειλημένα ἀναφέρει πὼς τὰ ἀνωτέρω περιοριστικὰ μέτρα εἶναι μέτρα προορισμένα γιὰ νὰ ἀποτύχουν, ὥστε ὁ λαὸς νὰ φθάσει σταδιακὰ σὲ ἀπόγνωση, ἡ κοινωνία σὲ χάος καὶ ὁ συστηματικὰ καλλιεργούμενος ἐκφοβισμὸς νὰ φυγαδεύσει τὴν πίστη. Κι ὅλα αὐτά, γιὰ νὰ ὁδηγήσουν τὸν κόσμο οἱ ἄνθρωποι τῆς «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στὴν κατάσταση νὰ ἐκλιπαρεῖ γιὰ τὸ «θαυματουργικὸ ἐμβόλιο», ποὺ ἑτοίμασαν οἱ ἴδιοι ποὺ δημιούργησαν τὴν ὅλη αὐτὴ κατάσταση.

Τὰ ἐμβόλια ὅμως αὐτὰ μὲ τὸ ἐμπεριεχόμενο τεχνητὸ γενετικὸ ὑλικό, πολλοὶ ἐπιστήμονες τῆς παγκόσμιας ἐπιστημονικῆς κοινότητας μᾶς παροτρύνουν νὰ μὴν τὰ λάβουμε, γιατὶ οἱ παρενέργειές τους, ἀργὰ ἢ γρήγορα, θὰ ἀποδειχθοῦν τραγικές, καθὼς δὲν ἔχουν δοκιμασθεῖ ὅπως τὰ λοιπὰ ἐμβόλια τῶν ποικίλων μολυσματικῶν λοιμωδῶν ἀσθενειῶν, ἀλλὰ καὶ γιατὶ θὰ ἀποτελέσουν μία «ψηφιοποιημένη ταυτότητα» —κατὰ τὴν ἔκφραση τῶν ἰδίων τῶν νεοεποχιτῶν ἐφευρετῶν τους—, ποὺ θὰ λειτουργοῦν ὡς μέσα πλήρους ἐλέγχου τῆς ὅλης ζωῆς τῶν ἐμβολιασθέντων.

Ἔτσι, ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος καθίσταται πειραματόζωο τῆς «Νέας Τάξης Πραγμάτων», ποὺ μεταξὺ ἄλλων στοχεύει στὴν κατακόρυφη μείωση τοῦ πληθυσμοῦ τῆς γῆς… Καί, γιὰ νὰ τὸ ἀντιληφθοῦμε αὐτὸ ἀμεσώτερα, οἱ πολυμήχανοι Ἄγγλοι ἀποτρέπουν τὶς ἔγκυες γυναῖκες καθὼς καὶ ὅσους ἐπιθυμοῦν νὰ τεκνοποιήσουν στὸ μέλλον νὰ ἐμβολιασθοῦν μὲ αὐτά.

Ὁ δὲ Πρόεδρος τῆς Κίνας, προχωρημένος Νεοταξίτης, εἰσηγήθηκε πρόσφατα στὴ Σύνοδο τῶν G20 τὸ χάραγμα τῶν πολυπληθῶν πολιτῶν του μὲ τὸ κώδικα QR γιὰ διευκόλυνση στὸν ἄμεσο γενικὸ ἔλεγχό τους. Ἐπειδὴ ἀποτολμοῦμε καὶ τὰ ἀναφέρουμε αὐτά, μερικοὶ μᾶς ἀποκαλοῦν «συνομωσιολόγους». Ἐὰν ἐμεῖς εἴμαστε «συνομωσιολόγοι», τότε ποιοί εἶναι οἱ συνομῶτες εἰς βάρος τῆς ἐλευθερίας, ποὺ ὁ Θεὸς δώρησε στὴν εἰκόνα Του, τὸν ἄνθρωπο;

Μᾶς ἐμποιεῖ ἰδιαίτερη ἐντύπωση, ποὺ ἡ Κυβέρνηση στὰ ἀνωτέρω μέτρα/διατάγματά της, ἐξισώνοντας τοὺς χώρους τῆς Ὀρθοδόξου λατρείας μὲ τὰ τεμένη, τὰ μπάρ, τὶς ταβέρνες, τὰ ἑστιατόρια καὶ λοιποὺς χώρους ἑστίασης, ἐπιβάλλει ἐξίσου τὸν ἀποκλεισμὸ προσέλευσης τῶν πολιτῶν. Αὐτὰ βεβαίως τὰ μέτρα θεωροῦμε πὼς θὰ ἐπιταχύνουν τὴν αὔξηση τῆς ἀνεργίας καὶ πτώχευσης, τῆς ἤδη βεβαρυμένης ψυχοπαθολογίας τῶν πολιτῶν καὶ ἀρχίζει νὰ διαφαίνεται ἡ προφητευθεῖσα ἔλλειψη τροφίμων, εἰδῶν βασικῆς ἀνάγκης καὶ καυσίμων.

Οἱ ἐναγώνιες εἰσηγήσεις κλήρου καὶ πιστοῦ λαοῦ δὲν εἰσακούσθηκαν, καὶ δυστυχῶς, σὲ ἄκρα ἀντίθεση αὐτοῦ ποὺ σημαίνει ἐννοιολογικά, θεολογικὰ καὶ ἐκκλησιολογικὰ ὁ «ἐκκλησιασμός» —δηλαδὴ ἡ συνάθροιση ἐπὶ τὸ αὐτὸ κλήρου καὶ λαοῦ πρὸς δοξολογίαν Θεοῦ—, τώρα ἐπιβάλλεται νὰ τελεῖται «χωρὶς τὴν παρουσία πιστῶν». Κι αὐτὰ σὲ μία περίοδο νηστείας, κατὰ τὴν ὁποία ὁ πιστὸς λαὸς ἀγωνίζεται ἰδιαίτερα πνευματικὰ καὶ ἐπιθυμεῖ νὰ ἐκκλησιάζεται καὶ νὰ κοινωνεῖ τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων πιὸ τακτικά.

Καὶ ἀφήνουμε ἔτσι τὶς ψυχὲς ἀτροφικὲς γιὰ τὴν ἀμφιλεγόμενη προστασία τῆς σωματικῆς ὑγείας, ποὺ δὲν ἐξασφάλισαν τὰ μέτρα τῶν κρατούντων καὶ τῶν συμβούλων τους ἐπιδημιολόγων. Θὰ δώσουμε ὅμως λόγο στὸν Θεὸ γιὰ τὴ συμπεριφορά μας αὐτή. Ἐπιλέξαμε τὴν «ὑγειονομικὴ λογικὴ» τοῦ κόσμου τούτου καὶ ἀφήσαμε τὰ ἔργα τῆς πίστεως, τὰ Μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας, νὰ γελιοποιοῦνται ἀπὸ ἐπιστήμονες καὶ δημοσιογράφους.

Νὰ ὑπογραμμίσουμε ἀκόμη πὼς οἱ σκοτεινὲς καὶ ἑωσφορικές δυνάμεις, ἐπειδὴ δὲν θέλουν τὸν κόσμο νὰ εἶναι πνευματικὰ καὶ σωματικὰ δυνατός, ἔχουν βάλει ὡς στόχο, μεταξὺ ἄλλων, καὶ τὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας. Καὶ δὲν θέλουν νὰ μεταλαμβάνουν οἱ πιστοί, γιατὶ γνωρίζουν ὅτι ἡ κατεξοχὴν πνευματικὴ δύναμη τοῦ πιστοῦ εἶναι ἡ κοινωνία τοῦ ζωοποιοῦ σώματος καὶ αἵματος τοῦ Χριστοῦ.

Ἡ Θεία Λειτουργία, δηλαδὴ τὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, ἀλλὰ καὶ ὁποιοδήποτε Μυστήριο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ποὺ τελεῖται μὲ τὴ συνάθροιση τῶν πιστῶν ἐπὶ τὸ αὐτό, μέσα στὸ πλαίσιο τῆς λατρείας τοῦ μόνου Ἀληθινοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ, ἀκολουθώντας τὴν θεοπαράδοτη ἐντολὴ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ποὺ εἶπε, «τοῦτο (τὸ Μυστήριο τῆς Εὐχαριστίας) ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν», καθὼς καὶ τὴν ἀνέκαθεν λειτουργικὴ πράξη τῆς Ἐκκλησίας, δὲν μποροῦν νὰ ὑποβιβαστοῦν καὶ νὰ θεωρηθοῦν ὡς ἁπλὲς συναθροίσεις ἀνθρώπων.

Καὶ ἡ Θεία Κοινωνία, αὐτὸ δηλαδὴ τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ μας, ποὺ μυστικὰ ἀλλὰ πραγματικὰ θυσιάζεται χάριν τῶν πιστῶν σὲ κάθε Θεία Λειτουργία, ὄχι μόνο εἶναι ἀδύνατον νὰ εἶναι μεταδοτικὸ ὁποιασδήποτε μολυσματικῆς-λοιμικῆς ἀσθένειας, ἀλλὰ σὲ ὅσους προσέρχονται σ᾽ αὐτὸ μὲ πίστη καὶ τὴν κατάλληλη προετοιμασία, χορηγεῖ ὑγεία ψυχῆς καὶ σώματος καὶ γίνεται «εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καὶ ζωὴν τὴν αἰώνιον».

Ἐπίσης, ἐπισημαίνουμε τὸν πατρικὸ λόγο τοῦ Κυρίου μας σὲ ἀσθενεῖς καὶ ὑγιεῖς, ἁμαρτωλοὺς καὶ δικαίους, «τὸν ἐρχόμενον πρός με οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω» (Ἰω. 6,37). Ὁ Κύριος δὲν ἀποδιώκει κανέναν ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία Του, ἀλλὰ δέχεται ὅλους ποὺ προσέρχονται σ᾽ Αὐτόν. Καὶ ὁ λόγος αὐτὸς τοῦ Κυρίου ἰσχύει διαχρονικὰ γιὰ τοὺς ἐκκλησιαστικοὺς ποιμένες καὶ διαδόχους τῶν ἁγίων Ἀποστόλων, κατεξοχὴν μάλιστα ἐμᾶς τοὺς ἐπισκόπους τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Ὡς ἐκ τῶν ὡς ἄνω, στὰ ὅρια τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου, πληροφορῶ, ὡς ὁ κατὰ τόπον ἁρμόδιος Μητροπολίτης, ὅτι οἱ ἱεροὶ ναοί μας θὰ συνεχίσουν ἀπρόσκοπτα τὴ λειτουργία τους καὶ δὲν θὰ κλείσουν καθ᾽ οἱονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οἱ ἱερὲς Ἀκολουθίες καὶ Θεῖες Λειτουργίες, ὅσο καὶ τὰ ἱερὰ Μυστήρια θὰ τελοῦνται κανονικά. Οὔτε κορδέλλες θὰ τοποθετηθοῦν στοὺς σκάμνους, οὔτε οἱοσδήποτε ἱερέας ἢ ἐπίτροπος θὰ ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ καθορίζει τὸν ἀριθμὸ τῶν εἰσερχομένων στὸν ναὸ πιστῶν, οὔτε καὶ νὰ τοὺς ἀπαγορεύσει τὴν εἴσοδο ἐν ὥρᾳ Ἀκολουθίας.

Ἐὰν ἡ Κυβέρνηση θεσπίζει νόμους γιὰ τὴν περιφρούρηση, ὅπως θεωρεῖ, τῆς σωματικῆς ὑγείας τῶν πολιτῶν, ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἔχει τὴ δική της ἱερὰ Παράδοση καὶ τοὺς δικούς της νόμους καὶ ἱεροὺς Κανόνες ἐδῶ καὶ δύο χιλιάδες χρόνια, γιὰ νὰ διασφαλίζει καὶ διατηρεῖ τὴν ψυχοσωματικὴ ὑγεία τῶν πιστῶν.

Καὶ τονίζουμε ἐν προκειμένῳ τὸ ἀρχαῖο νομικὸ ἔθος τῆς ἀσυλίας τῶν ἱερῶν ναῶν, τῶν χώρων τῆς λατρείας τοῦ Θεοῦ, ποὺ δὲν μποροῦν νὰ καταστοῦν χῶροι ἀστυνόμευσης τῶν πιστῶν, τὴ στιγμὴ μάλιστα ποὺ αὐτὴ τὴν ἱερότητα καὶ ἀσυλία σεβάστηκαν ἀνὰ τοὺς αἰῶνες καὶ ἑτερόδοξοι, καὶ ἀλλόθρησκοι, καὶ κατακτητές… Καὶ νὰ ὑπενθυμίσουμε ἀκόμη ὅτι αὐτὴ ἡ ἀσυλία τυγχάνει σεβαστὴ στοὺς χώρους λατρείας ὅλων τῶν θρησκειῶν. Πολλοῦ γὲ δὴ πρέπει νὰ τυγχάνει στοὺς Ὀρθοδόξους ναοὺς ἑνὸς Ὀρθοδόξου ἀπὸ δισχιλιετίας Χριστιανικοῦ κράτους.

Ἐὰν τὰ ἀνωτέρω, δηλαδὴ ἡ ἀπρόσκοπτη λειτουργία τῶν ναῶν μας θεωρηθεῖ ὅτι ἀντίκειται στὰ σχετικὰ κυβερνητικὰ διατάγματα, τὴν εὐθύνη δὲν θὰ ἔχουν, οὔτε οἱ ἱερεῖς, οὔτε οἱ διάκονοι, οὔτε οἱ ἐκκλησιαστικοὶ Ἐπίτροποι, ἀλλὰ τὴν ἀναλαμβάνω ἐξ ὁλοκλήρου, ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ ἐνώπιον τοῦ νόμου, ἐγὼ προσωπικά, ὁ Μητροπολίτης σας. Καὶ εἶμαι ἕτοιμος, χάριν τῆς ἀπρόσκοπτης λειτουργίας τῶν ἱερῶν μας ναῶν καὶ τῆς τέλεσης τῶν Ἀκολουθιῶν καὶ Μυστηρίων μας, νὰ παρασταθῶ στὰ δικαστήρια τοῦ κόσμου τούτου.

Μετὰ πατρικῆς ἐν Χριστῷ ἀγάπης καὶ Χριστουγεννιάτικες εὐχὲς

Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Ἐπισκοπεῖον Εὐρύχου, τῇ 9ῃ Δεκεμβρίου 2020.

Κοινοποίηση: Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Κύπρου κ. Χρυσόστομον Β´ καὶ ἀρχιερεῖς-μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου.

pronews.gr Triklopodia 10/12/2020

email sharing button

 

 

 

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

| «Ο Άγιος Παΐσιος μας αποκάλυψε το σχέδιο του Θεού….»

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Απόσπασμα από την ΙΒ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο «Ἀνάβοντας τὸν ἀναπτήρα τῶν ἁγίων», ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 2 Δεκεμβρίου, 2020 στὸν ἱερὸ ναὸ τῶν Ἀγίων Κυπριανοῦ καὶ Ἰουστίνης στὸ χωριὸ Μένικο τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου.

Στὶς πνευματικὲς αὐτὲς συνάξεις ὁ Πανιερώτατος ἀπαντᾶ σὲ ἐρωτήσεις τῶν πιστῶν ποὺ τοὺ ὑποβάλλονται εἴτε γραπτῶς εἴτε προφορικῶς, ἐπώνυμα ἢ ἀνώνυμα.

#ΆγιοςΠαΐσιος #ΜόρφουΝεόφυτος

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!

| «Ο Άγιος Παΐσιος μας αποκάλυψε το σχέδιο του Θεού....»

https://www.youtube.com/watch?v=emXT4BGZywk&feature=emb_logo

Πηγή αναδημοσίευσης: RumOrthodox  Triklopodia 8/12/2020

 

 

 

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος προτείνει μια θαυμάσια ιδέα..

Αδελφοί μου, στο βίντεο αυτό θα ακούσουμε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο να δίνει μια θαυμάσια ιδέα. Προτείνει μέσα από την υπακοή στον πνευματικό, να δημιουργήσουμε κατά τόπους ομάδες προσευχής. Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι οι πιστοί να ρωτήσουμε τους πνευματικούς μας αυτό που προτείνει ο άγιος Μόρφου. Τι δηλαδή: Εκ περιτροπής να διαβάζουμε καθημερινά το Ψαλτήρι, απ’ άκρο σ’ άκρο σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της πατρίδος μας, και όχι μόνο εδώ, αλλά και όλον τον κόσμο, σε κάθε γωνιά της γης, όπου χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας, όπου υπάρχουν πιστοί άνθρωποι της Εκκλησίας μας. Εάν το πράξουμε αυτό αδελφοί τότε ο Θεός θα μας ακούσει. Γιατί Εκείνος είπε: «Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του ψωμί και ο πατέρας του θα του δώσει πέτρα; Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του ψάρι και ο πατέρας του θα του δώσει φίδι; Ποιος υιός θα ζητήσει από τον πατέρα του αυγό και ο πατέρας του θα του δώσει σκορπιό;». Είπε ακόμα ο Χριστός μας: «Εάν δύο ή τρεις άνθρωποι ζητήσουν κάτι από τον πατέρα μου για ό, τι δήποτε στο όνομά Μου, Εγώ θα το δώσω». Ο λόγος αυτός του Χριστού δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το λοιπόν αδελφοί είναι εντολή του Χριστού να Του ζητάμε. Το Ψαλτήριο εμπεριέχει όλες αυτές τις αιτήσεις που ζητάμε από τον Χριστό.

Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος

Ευχαριστώ θερμά το κανάλι ”Gus Tsin” για την πολύτιμη βοήθειά του.

Ηχητικό απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτὀκου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας «Ῥόδον τὸ Ἀμάραντον» τῆς κοινότητος Κουτραφᾶ, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (20.11.2020).
Ψάλλει ὁ Πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

Πηγή ηχητικού αποσπάσματος: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ Triklopodia 6/12/2020

 

 

 

 

Μόρφου Νεόφυτος:

Διαφωνώ με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για εμβολιασμό των πιστών

"Εκφράζω δημόσια τὴ διαφωνία μου πρὸς τὸ ἐν λόγῳ ἀνακοινωθέν"

Ηανακοίνωση του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο στην 1 Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με τον εμβολιασμό των πιστών

Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

Μὲ τὸ παρόν, θὰ ἤθελα να πληροφορήσω τὸ εὐσεβὲς πλήρωμα τῆς καθ᾽ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου, ἀλλὰ καὶ τῆς Ἐκκλησίας Κύπρου, εὐρύτερα, ὅτι ἀναφορικὰ πρὸς τὸ ἀνακοινωθὲν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου μετὰ τὴ σημερινὴ (1/12/2020) ἔκτακτη συνεδρία της μὲ θέμα τὴν πανδημία τοῦ κορωνοϊοῦ, ἡ σύσταση ποὺ περιλαμβάνεται γιὰ ἐμβολιασμὸ τῶν πιστῶν δὲν εἶναι ὁμόφωνη ἀπόφαση τῶν μελῶν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, ὅπως ἔχει ἀνακοινωθεῖ. Καὶ τοῦτο, καθότι κατὰ τὴ σημερινὴ Σύνοδο συνήλθαμε μὲν γιὰ νὰ ἐνημερωθοῦμε σχετικὰ ἀπὸ τὴν ὁμάδα τῶν εἰδικῶν ἰατρῶν/ἐπιδημιολόγων, ἀλλὰ δὲν μᾶς ζητήθηκε νὰ ἐκφέρουμε γνώμη καὶ νὰ λάβουμε τὴν ὅποια τοποθέτηση.

Ὡς ἐκ τούτου, ἐκφράζω δημόσια τὴ διαφωνία μου πρὸς τὸ ἐν λόγῳ ἀνακοινωθέν, τὸ ὁποῖο συνιστᾶ στοὺς πιστοὺς νὰ ἐμβολιαστοῦν γιὰ τὴν ἀσθένεια τοῦ κορωνοϊοῦ, καὶ διατηρῶ τὶς ἐπιφυλάξεις μου ὡς πρὸς τὰ συστατικὰ καὶ τὴ δράση τῶν συγκεκριμένων ἐμβολίων, ποὺ ἑτοίμασαν καὶ ἑτοιμάζουν μεγάλες φαρμακευτικὲς βιομηχανίες.

Ἐπιπλέον,  θεωρῶ ὅτι ἡ παρότρυνση αὐτὴ πρὸς ἐμβολιασμὸ ὑπῆρξε βεβιασμένη, καθότι φέρεται νὰ ἀποδέχεται ἐκ τῶν προτέρων ἐμβόλια, τῶν ὁποίων οὔτε τὴ σύσταση, οὔτε τὶς ἐνέργειες γνωρίζουμε, καὶ τὰ ὁποῖα εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπεριέχουν τεχνητὸ γενετικὸ ἀνθρώπινο ὑλικὸ καὶ νὰ ἐπιφέρουν ἔτσι σοβαρὲς παρενέργειες στὸν ἀνθρώπινο ὀργανισμό, ὅπως τεκμηριωμένα ὁρισμένοι σοβαροὶ εἰδικοὶ ἐπιστήμονες ἐπισημαίνουν.

Μετὰ πολλῶν ἐν Κυρίῳ εὐχῶν

ksipnistere 2/12/2020

 

 

 

Δεν θα προλάβουμε να πάρουμε τις ταυτότητες.. Μητροπολίτης Νεοφύτος Μόρφου

Δεν θα προλάβουμε να πάρουμε τις ταυτότητες.. Μητροπολίτης Νεοφύτος Μόρφου

https://www.youtube.com/watch?v=E7MCx_QI5Lw&feature=emb_logo

Triklopodia 1/12/2020

facebook sharing button

 

 

 

«Επιστράτευση προσευχής» κηρύσσει ο Μητροπολίτης Μόρφου… «για να έρθει το κακό λιγότερο»

Σχόλιο «Ελληνική Ναύς»Χαιρόμαστε πολύ που ο αγαπημένος μας Ιεράρχης αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Τόσο καιρό προσπαθούσαν κάποιες ανεξάρτητες ομάδες να κάνουν κάτι, όπως κι εμείς και άλλοι, αλλά είτε η προσπάθεια είχε πεπερασμένη διάρκεια π.χ. την Σαρακοστή, είτε γινόταν χωρίς να υπάρχει πίεση από κανέναν για τήρηση του κανόνα. Ελπίζουμε να βρεθούν κι άλλοι να οργανώσουν την προσπάθεια αυτή σε όλη την Ελλάδα. Θα βγάλουμε νέα ανακοίνωση και για τη δική μας ομάδα.

«Επιστράτευση» κηρύσσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε ενορία, σε κάθε Μοναστήρι, σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού, εν όψει των μεγάλων που έρχονται και θα συγκλονίσουν πολύ περισσότερο από ό,τι ο κορωνοϊός την ανθρωπότητα!

Η «Επιστράτευση» ισχύει – όπως είπε – μέχρι το τέλος του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα, ένεκα της μεγάλης και αμετανόητης αποστασίας της ανθρωπότητας, από την οποία ως γνωστόν κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ψυχές για πάντα στο αιώνιο σκοτάδι. Αλλά το αιώνιο Φως θα επέμβει για να φωτίσει, να αφυπνίσει, να φέρει σε μετάνοια, να σώσει τις νυν και τις ερχόμενες γενιές, δίνοντας έπειτα τέλος και στις αρρώστιες και τους πολέμους, φέρνοντας το δώρο της αληθινής Ειρήνης.

Διδαγμένος από την «Επιστράτευση» της Παναγιάς στον Χατζηφλουρέντζο δέκα χρόνια πριν την τουρκική εισβολή, ώστε «να έρθει το κακό λιγότερο», φωτισμένος από τον πρώτο Γέροντά του Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, κατέστρωσε σαν καλός Στρατηγός – Μητροπολίτης της Ορθοδοξίας, το μεγάλο πνευματικό σχέδιο Αμύνης, στήνοντας «Οχυρά», όπως τα ονομάζει, με δεκαρχίες πιστών και ομοβροντίες ψαλμών!

Συγκεκριμένα, αναθέτει στους Ιερείς όλων των Ενοριών, την εύρεση 10 πιστών, ευσεβών και ταπεινών Χριστιανών, που θα αναλάβουν μέχρι το τέλος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να προσεύχονται καθημερινά και μυστικά με τους Ψαλμούς του Δαυίδ, θωρακίζοντας τον τόπο τους από αρρώστιες, σεισμούς, πολέμους και κάθε είδους κακό, αγωνίες και φοβίες που θα έρθουν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που βιώνουμε τώρα! Και όλα αυτά, ακριβώς «για να έρθει το κακό λιγότερο» ή και για να μην έρθει καθόλου, χάρη στο έλεος του Θεού!

Ο μεγάλος Ιεράρχης βλέπει τα «σύννεφα», καταλαβαίνει τον «καιρό» και ετοιμάζει τους ανθρώπους της προσευχής! Τους «ασυρματιστές», τα «αντιεροπορικά», τα «οχυρά», την «άμυνα»! Αλλά και τα μεγάλα «όπλα» που είναι η Νηστεία, η Μετάνοια, η Θεία Κοινωνία, η Προσευχή!

Οι 150 Ψαλμοί του Δαυίδ, εξηγεί, χωρίζονται σε 20 καθίσματα. Και άρα σε κάθε τόπο 10 άνθρωποι κάθε μέρα, θα διαβάζουν από 2 τέτοια καθίσματα, με τέτοια σειρά, ώστε καθημερινά να διαβάζεται ολόκληρο το Ψαλτήρι! Και στο τέλος να μνημονεύονται ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων.

Και αυτό πρέπει να γίνει παντού. Και σε Ελλάδα, σε Βόρειο Ήπειρο, σε Ομογένεια, όπου υπάρχουν Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

«Για να έρθει το κακό λιγότερο»… Επειδή ακριβώς ξεκίνησε…

https://no2idcardgr.blogspot.com  ellasnafs

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ

simeiakairwn Triklopodia 30/11/2020

 

 

 

 

Γέρων Θεόδωρος:

«Όταν ακούσετε ότι οι Εβραίοι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας(Ιράν)..»

Γέρων Θεόδωρος – Νείλος ο Αγιοφαραγγίτης (εκοιμήθη 28/4/2016):

«Όταν ακούσετε ότι οι Εβραίοι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας(Ιράν)..»

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Γ΄ πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν

Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο

ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 22 Μαΐου, 2019 στὸ πλαίσιο τῶν ἐκδηλώσεων τοῦ ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης Ἰδαλίου, μὲ ἀφορμὴ τὴ μεταφορὰ στὸν ναὸ τῆς ἱερᾶς εἰκόνας Παναγίας τῆς «Ἐλαιωνίτισσας» ἀπὸ τὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίων Ἀποστόλων στὸ Ὅρος τῶν Ἐλαιῶν

Γέρων Θεόδωρος:

«Όταν ακούσετε ότι οι Εβραίοι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας(Ιράν)..»

https://www.youtube.com/watch?v=kDxhABW9Au4&feature=emb_logo

Πηγή – Παραγωγή: RumOrthodox Triklopodia 28/11/2020

 

 

 

 

“ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ” ΚΗΡΥΞΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Ο Βυζαντινός Ιεράρχης χτίζει τα “οχυρά” του Ελληνισμού! Βίντεο

“Επιστράτευση” κηρύσσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε ενορία, σε κάθε Μοναστήρι, σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού, εν όψει των μεγάλων που έρχονται και θα συγκλονίσουν πολύ περισσότερο από ό,τι ο κορωνοϊός την ανθρωπότητα!

Η “Επιστράτευση” ισχύει – όπως είπε – μέχρι το τέλος του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα, ένεκα της μεγάλης και αμετανόητης αποστασίας της ανθρωπότητας, από την οποία ως γνωστόν  κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ψυχές για πάντα στο αιώνιο σκοτάδι. Αλλά το αιώνιο Φως θα επέμβει για να φωτίσει, να αφυπνίσει, να φέρει σε μετάνοια, να σώσει τις νυν και τις ερχόμενες γενιές, δίνοντας έπειτα τέλος και στις αρρώστιες και τους πολέμους, φέρνοντας το δώρο της αληθινής Ειρήνης.

Διδαγμένος από την “Επιστράτευση” της Παναγιάς στον Χατζηφλουρέντζο δέκα χρόνια πριν την τουρκική εισβολή, ώστε “να έρθει το κακό λιγότερο”, φωτισμένος από τον πρώτο Γέροντά του Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκηκατέστρωσε σαν καλός Στρατηγός – Μητροπολίτης της Ορθοδοξίας, το μεγάλο πνευματικό σχέδιο Αμύνης, στήνοντας “Οχυρά”, όπως τα ονομάζει, με δεκαρχίες πιστών και ομοβροντίες ψαλμών!

Συγκεκριμένα, αναθέτει στους Ιερείς όλων των Ενοριών, την εύρεση 10 πιστών, ευσεβών και ταπεινών Χριστιανών, που θα αναλάβουν μέχρι το τέλος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να προσεύχονται καθημερινά και μυστικά με τους Ψαλμούς του Δαυίδθωρακίζοντας τον τόπο τους από αρρώστιες, σεισμούς, πολέμους και κάθε είδους κακό, αγωνίες και φοβίες που θα έρθουν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που βιώνουμε τώρα! Και όλα αυτά, ακριβώς “για να έρθει το κακό λιγότερο” ή και για να μην έρθει καθόλου, χάρη στο έλεος του Θεού!

Ο μεγάλος Ιεράρχης βλέπει τα “σύννεφα”, καταλαβαίνει τον “καιρό” και ετοιμάζει τους ανθρώπους της προσευχής! Τους “ασυρματιστές”, τα “αντιεροπορικά”, τα “οχυρά”, την “άμυνα”! Αλλά και τα μεγάλα “όπλα” που είναι η Νηστεία, η Μετάνοια, η Θεία Κοινωνία, η Προσευχή!

Οι 150 Ψαλμοί του Δαυίδ, εξηγεί, χωρίζονται σε 20 καθίσματα. Και άρα σε κάθε τόπο 10 άνθρωποι κάθε μέρα, θα διαβάζουν από 2 τέτοια καθίσματα, με τέτοια σειρά, ώστε καθημερινά να διαβάζεται ολόκληρο το Ψαλτήρι! Και στο τέλος να μνημονεύονται ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων.

Και αυτό πρέπει να γίνει παντού. Και σε Ελλάδα, σε Βόρειο Ήπειρο, σε Ομογένεια, όπου υπάρχουν Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

Για να έρθει το κακό λιγότερο“… Επειδή ακριβώς ξεκίνησε...

Δείτε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, ενώ ολόκληρο το βίντεο της σχετικής ομιλίας, βρίσκεται εδώ.

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ" ΚΗΡΥΞΕ Ο ΜΟΡΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

https://www.youtube.com/watch?v=MUz0rU1v_EE&feature=emb_logo

 

 

 

 

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος:

«Τώρα ζούμε έναν βιολογικό πόλεμο»

Ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε
ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου για την εκπομπή «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου στις 7 Ιουνίου του 2020.

«Τώρα ζούμε έναν βιολογικό πόλεμο»

https://www.youtube.com/watch?v=_RVMQ1ta7-g&feature=emb_logo

Πηγή αναδημοσίευσης – παραγωγή: 24 ΩΡΕΣ Triklopodia 26/11/2020

 

 

 

 

Μόρφου Νεόφυτος:

H χρονιά που έρχεται… θα είναι τρομερή!

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στον πανηγυρικό Ἑσπερινό της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως που τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζον Ιερό παρεκκλήσιο του Πολυδύναμου Κέντρου «Η Σολέα» στὴν κοινότητα Ευρύχου.

H χρονιά που έρχεται... θα είναι τρομερή!

https://www.youtube.com/watch?v=t6jBIGI6WmM&feature=emb_logo

Siatista City Triklopodia 25/11/2020

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

 

 

 

Μόρφου Νεόφυτος:

Προτείνει έλεγχο των εμβολίων από επιστημονική ομάδα της Εκκλησίας

Πρόταση για σύσταση ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου που θα γνωμοδοτήσει για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για προστασία από τον κορωνοϊό έκανε ο Μητροπολίτης Μόρφου. Η σχέση Αγίων της Ορθοδοξίας με την επιστήμη της Ιατρικής και όλες οι λεπτομέρειες της πρότασης του Σεβασμιωτάτου.

Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των ανησυχιών που προκαλούνται στο κοινό για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος έκανε μια ριζοσπαστική πρόταση για αύξηση του ελέγχου της ασφάλειας των εμβολίων. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του σε ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κύπριος Ιεράρχης πρότεινε την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου για συμβολή στον έλεγχο όλων των διαθέσιμων εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού.

Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται από Κύπριους ιατρούς, επιδημιολόγους και γενετιστές, μεταξύ άλλων επιστημόνων, θα γνωμοδοτήσει και έτσι θα συμβουλεύσουν την Εκκλησία της Κύπρου για το ποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι το πιο ασφαλές για το ποίμνιό της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στις 17 Νοεμβρίου στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη και στο ραδιόφωνο «Focus FM 103,6» της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Μόρφου αποκάλυψε πως έχει γίνει πρόταση εκ μέρους του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για σύσταση επιστημονικής ομάδας που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των εμβολίων.

«Σε επίπεδο πρακτικό, ήδη έχω στείλει ένα μήνυμα στον δικό μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να δημιουργήσουμε ως Ιεραρχία μιαν επιστημονική ομάδα ιατρών, επιδημιολόγων, γενετιστών οι οποίοι θα μας γνωμοδοτήσουν για όποια εμβόλια φέρουν τα διάφορα πολυθρύλητα και πολυθρήνητα ιδρύματα παγκόσμια. Λοιπόν, για να μας ενημερώσουν, να γνωμοδοτήσουν και τότε εμείς ως μια παράλληλη πνευματική οντότητα που είναι η Εκκλησία εδώ και χιλιάδες χρόνια να πει στο λαό ποιο είναι το ασφαλές και ποιο δεν είναι ασφαλές εμβόλιο», είπε.

Ερωτηθείς για το αν έλαβε απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος είπε:

«Ήδη εμείς είμεθα σε διαβούλευση μαζί με τον Μακαριώτατο διότι ήδη έχομεν στην Κύπρο τους κατάλληλους γιατρούς.»

Ο Μητροπολίτης, του οποίου οι κατά καιρούς προτάσεις και δηλώσεις προκαλούν δημόσια συζήτηση, δεν καταφέρθηκε κατά των επιστημόνων που ήδη συμβουλεύουν την κυπριακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Η πρότασή του έρχεται ως συμπλήρωμα της ερευνητικής δουλειάς που ήδη γίνεται και δύναται να καταστεί ένας επιπλέον φορέας ανεξάρτητου επιστημονικού ελέγχου και έρευνας.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για το εμβόλιο, τόσο για την επέμβασή του στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τις δυνατότητες ηλεκτρονικής παρακολούθησης και θεωρεί πως χρειάζεται και ένας ανεξάρτητος έλεγχος της ασφάλειας των εμβολίων από επιστήμονες οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και δεν σχετίζονται με οργανισμούς τους οποίους μια μερίδα του πληθυσμού βλέπει με καχυποψία:

«Τώρα, το εμβόλιο για να δώσουμε μια απάντηση πιο συγκεκριμένη, είναι ξεκάθαρη η θέση η δική μου ότι εάν δεν υπάρχει ασφάλεια από μερικούς γιατρούς οι οποίοι να έχουν ορθόδοξη ζωή και να μην έχουν διασυνδέσεις με αυτά τα παγκόσμια κέντρα και ιδρύματα της Νέας Εποχής, δεν πρέπει να τα δεχθούμε γιατί όλοι μας λεν, οι νούσιμοι Ορθόδοξοι άνθρωποι ότι τόσο τα αμερικάνικα εμβόλια, όσο τα εγγλέζικα ως επίσης μου είπε τελευταία ένας και το ρωσικό εμβόλιο, θα έχουν παρέμβαση τόσο στο DNA όσο και στο RNA. Με παρενέργειες, όχι απλά συνέπειες, με παρενέργειες τρομακτικές για τον ανθρώπινο νου, για την ανθρώπινη ελευθερία, για την ανθρώπινη υγεία, ε; Και με δυνατότητες παρακολούθησης πλέον του ανθρώπου, ηλεκτρονικές.»

Παρακολούθηση & διασυνοριακή κυκλοφορία

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, μιλώντας το Σάββατο στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των G20 πρότεινε τη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος κώδικα QR για να επιτρέψει τη διασυνοριακή κυκλοφορία ανθρώπων εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού. Αρκετές χώρες έχουν εισαγάγει τεχνολογία εφαρμογών παρακολούθησης για την παρακολούθηση των κινήσεων των πολιτών και της πιθανής έκθεσης στο Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, αλλά δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συστημάτων και είχαν διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας. Όμως, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές παρακολούθησης του κορωνοϊού έχουν ήδη εγείρει αρκετές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, ιδίως στις δυτικές δημοκρατίες.

95e700998c8b1c9c650978a0bf8cb8f9[1].JPG

Επίσης, ήδη υπάρχουν προτάσεις για περιορισμό των ταξιδιών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Άνοιξη. Η αυστραλιανή Qantas είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που τονίζει δημόσια ότι προτίθεται να αρνηθεί επιβίβαση σε ταξιδιώτη, που δεν έχει εμβολιαστεί. Ο Δρ David Powell, ιατρικός σύμβουλος της IATA (Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών), δήλωσε χθες στην «Financial Times» ότι είναι «πολύ ισχυρή η πιθανότητα» οι χώρες να αρχίσουν να απαιτούν απόδειξη ταξιδιωτικής υγειονομικής κατάστασης από τους επιβάτες.

Ορθοδοξία & Ιατρική

Πάντως, σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν κάποιοι, η Ορθόδοξη πίστη και η ιατρική επιστήμη δεν βρίσκονται σε αντίθεση. Άλλωστε, η παρουσία εικόνων σε ιατρεία και νοσοκομεία επιβεβαιώνει το φρόνημα του προσωπικού όπως και η διαχρονική επένδυση σε υποδομές ιατρικής φροντίδας από τις κατά τόπους Μητροπόλεις και Επισκοπές. Σε πολλές περιπτώσεις, η φροντίδα παρέχεται δωρεάν ως αποτέλεσμα αγαθοεργίας και φιλανθρωπίας.

Πέραν αυτού και όσον αφορά την ίδια την πίστη, μια πλειάδα Αγίων και Πατέρων του Χριστιανισμού ήταν κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες της εποχής τους.

Άγιοι-Κοσμάς-και-Δαμιανός-οι-Ανάργυροι-οι-εκ-Ρώμης-01-Ιουλίου-2κ.jpg

Αυτό συμβαίνει από τις απαρχές του Χριστιανισμού. Ο ελληνικής καταγωγής Απόστολος Λουκάς ο Ευαγγελιστής ήταν γιατρός από την Αντιόχεια της Συρίας. Ο Άγιος Αντίπας, Επίσκοπος Περγάμου και σύγχρονος των Αγίων Αποστόλων ήταν οδοντίατρος. Ιατρός ήταν επίσης ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός καθώς και ο Άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος, που έκτισε νοσοκομείο που έγινε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Σπουδές στην ιατρική, εκτός από την φιλοσοφία, τη ρητορική, τη γραμματική και την αστρονομία, είχε και ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας. Επίσης, γιατρός ήταν και ο Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας που βασανίστηκε και μαρτύρησε.

Υπάρχουν επίσης οι Αγίοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός της Ρώμης που ήταν γιατροί και κτηνίατροι, όπως και οι Αγίοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός από την Μικρά Ασία που ήταν επίσης ιατροί. Υπάρχουν επίσης Αγίοι Ανάργυροι εξ Αραβίας, Κοσμάς, Δαμιανός, Λεόντιος, Άνθιμος και Ευπρέπιος που ήταν επίσης ιατροί. Επίσης, οι Αγίες Ζηναΐδα και Φιλονίλλα από την Ταρσό της Κιλικίας, που ήταν αδελφές, γνώριζαν την ιατρική τέχνη την οποία εξασκούσαν δωρεάν.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Η εποχή μας ανέδειξε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που κοιμήθηκε το 1961 και ανακηρύχθηκε Άγιος το 1996. Στις αγιογραφίες του συχνά εικονίζεται με τα ιατρικά του εργαλεία. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν πολυβραβευμένος επιστήμονας και έχει δημοσιεύσει δεκάδες έργα για το αντικείμενό του που ήταν η ανατομία και η χειρουργική.

αγιοςλουκας.JPG

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου:

«Ο εν αγίοις πατήρ ημών Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, καταγόταν από την πόλη Κερτς της Χερσονήσου της Κριμαίας (Ουκρανία). Ο πατέρας του ήταν ρωμαιοκαθολικός, ενώ η μητέρα του ήταν ορθόδοξη.

Μικρός σύχναζε στη Λαύρα του Κιέβου, επισκεπτόταν για ώρες τα άγια λείψανα κι εκεί πήρε τα σπέρματα της θείας χάριτος και τα αύξανε μέσα στην καρδιά του.

Όταν μεγάλωσε, σπούδασε την ιατρική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου, όπου αρίστευσε. Νυμφεύτηκε την Άννα Βασιλίγιεβνα κι απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ο Θεός πήρε πρόωρα τη γυναίκα του κι έτσι ο Βαλεντίν, ο ιατρός, χειροτονήθηκε καταρχήν ιερέας με το όνομα Λουκάς και αργότερα επίσκοπος. Είχε πάρει χάρη από τον Θεό να χειρουργεί με μεγάλη επιτυχία και να σώζει από βέβαιο θάνατο πολλούς αρρώστους. Διέπρεψε στις εγχειρήσεις των οφθαλμών και στη θεραπεία των πυογόνων λοιμώξεων. Από τους ασθενείς του δεν έπαιρνε ποτέ χρήματα, ενώ έδινε και τον μισθό του σε αγαθοεργίες.

Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης στην έδρα της Τοπογραφικής Ανατομίας και Χειρουργικής, δημοσίευσε σημαντικότατες επιστημονικές μελέτες και απέσπασε ανώτατα κρατικά βραβεία. Ως ιατρός και Ιεράρχης, εν καιρώ διωγμών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ομολόγησε θαρραλέα το όνομα του Ιησού Χριστού προ των δικαστικών βημάτων και ενώπιον αθέων ανδρών.

Για την άφοβη βαθειά πίστη του, τη μεγάλη αγάπη του στον Ιησού Χριστό και τη θαραλλέα ανυποχώρητη ομολογία του, κλείστηκε σε φυλακές, γνώρισε διωγμούς και εξορίες, υπέμεινε μαρτύρια.

Ενισχυόμενος από τη θεϊκή χάρη έμεινε ανυποχώρητος ομολογητής της ορθοδόξου πίστεως. Στα 70 χρόνια του έγινε Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Κοιμήθηκε εν ειρήνη στη Συμφερούπολη το 1961 και άφησε φήμη αγίου Ιεράρχη και σοφού ιατρού. Το 1995 ανακηρύχθηκε άγιος από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το 1996 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του, που εξέπεμπαν μια άρρητη ευωδία και θεράπευσαν πολλούς ασθενείς. Η μνήμη του ορίστηκε να τιμάται στις 11 Ιουνίου, επέτειο της κοίμησής του. Ο τάφος του Αγίου Λουκά, του Ρώσου, του ιατρού βρίσκεται στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.»

simerini.sigmalive.com Triklopodia  24/11/2020

Δείτε σαν σήμερα      
  τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 6 Μαΐου 2021, στον  21ο αιώνα
Νεκρός ο Ανδρέας Ραουνάς             – Ήταν ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε στην Κύπρο σε ηλικία 84 ετών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Θα φύγουν νύχτα,             ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες
ΗΠΑ: Εργαστήρια Αδυνατούν να Βρουν Covid-19 σε 1.500 Θετικά Τεστ             – Επιβράβευση 1.500.000 € για Όποιον Αποδείξει Επιστημονικά Ότι ο SARS-CoV-2 Υφίσταται!
ΜΠΑΜ! & ΚΑΤΩ! ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ             Η διευθύντρια του πρακτορείου φαρμακων της Δανιας πέθανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη διακοπή της χρήσης του εμβολίου AstraZeneca από τη Δανία. Η ιδια εκανε νωριτερα το λαθος να εμβολιαστει.
image Δείτε σαν σήμερα
image Νεκρός ο Ανδρέας Ραουνάς
image Θα φύγουν νύχτα,
image ΗΠΑ: Εργαστήρια Αδυνατούν να Βρουν Covid-19 σε 1.500 Θετικά Τεστ
image ΜΠΑΜ! & ΚΑΤΩ! ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 5ος

Αθλητισμός 5ος

            Νίκη… Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Read More...

Αθλητισμός 4ος

		Αθλητισμός 4ος

              Όπεν Μαδρίτης: Ευνοϊκή η κλήρωση για τον Τσιτσιπά

Read More...

Αθλητισμός 3ος

Αθλητισμός 3ος

            Eντός έδρας στραβοπάτημα για την Ελλάδα, 1-1 με τη Γεωργία

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Ferrari

	Ferrari

              O ήχος αυτής της Ferrari είναι τρομερός!

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Επίδειξη ισχύος από τον Lewis Hamilton στην Πορτογαλία

Read More...

WRC

WRC

            Αυτοκίνητο-WRC: Νικητής ο Οζιέ στο Ράλι Κροατίας

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

«Καρφώνει» κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΟΗΕ; - Δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν προφυλακίσεις και θάνατο

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5ος

            Κρυφή λίστα Πέτσα! 10.100.000 ευρώ μοίρασαν στα… μουλωχτά τις τελευταίες 30 ημέρες

Read More...

Δένδιας - ΥΠΕΞ

 Δένδιας - ΥΠΕΞ

Στη Σαουδική Αραβία Δένδιας και Παναγιωτόπουλος

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 5ος

              Χιμάρα: Τὸ διαχρονικὸ ἀδούλωτο φρόνημα τῶν Ἑλλήνων

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4ος

            Σαλαμίνα: Σημαντική ανακάλυψη -Βρήκαν τμήμα επιθαλάσσιου τείχους της Κλασικής εποχής

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

            H θαμμένη γνώση των προγόνων μας.Σκυρόδεμα (τσιμέντο) του 1000 π.Χ!!!

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Πόντος

Πόντος

              ''Εφιάλτης'' ο Πόντος για την Άγκυρα: ''Θα αναγνωρίσουν την ποντιακή γενοκτονία''

Read More...

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

              ''Mπλόκο'' Χαφτάρ στη Τουρκία: Ανεπιθύμητος ο Λίβυος πρωθυπουργός στη Βεγγάζη

Read More...

Κύπρος

Κύπρος

              ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Πέθανε ο Βάσος Λυσσαρίδης

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 5ος

		EΛΛΑΔΑ 5ος

              Η Ελλάδα προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο

Read More...

EΛΛΑΔΑ 4ος

EΛΛΑΔΑ 4ος

              Ελλάδα ΜΜΕ: Κορονοτρομοκρατία με.. Πλάνα Ινδίας την Ώρα που η Ελλάδα Έχει Αναλογικά 4+ Φορές Περισσότερους Θανάτους Covid-19

Read More...

EΛΛΑΔΑ 3ος

		EΛΛΑΔΑ 3ος

            O Eλληνικός Στόλος ''απλώνεται'' στη Μεσόγειο: Φρεγάτες, υποβρύχια & πυραυλάκατοι σε ετοιμότητα

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5ος

            6.500.000 ευρω δίνει η κυβέρνηση για την ταινία του Αντετοκούμπο, ενώ την ίδια στιγμή ο χρυσός ολυμπιονίκης Πετρούνιας είναι 7...

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

            Χάνουν τεράστια ποσά οι μέτοχοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι από τη νέα ιδιωτικοποίηση της Πειραιώς - Δείτε πως

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

              Ο Χ. Θεοχάρης επικαλείται τη «σπατάλη» σε τεστ για να πείσει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Read More...
ROKMININEWS ERROR: File not found: images/stories/AD.HP.KAI.D.M/dasoi 932021.png

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5ος

            City Nature Challenge: Διεθνής επιστημονική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό της βιοποικιλότητας στις πόλεις μας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4ος

              Το πιο εντυπωσιακό κάστρο της Ελλάδας, 1000 κάτοικοι, καταγάλανα νερά: Σ’ αυτό το «κρυφό» μέρος απλά πρέπει να πας

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

            Οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν και «καίνε» χιλιάδες περιουσίες!

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 5ος

              Ο εφευρέτης που ενέπνευσε το πραγματικό όνομα του Πελέ

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

              Νίσυρος: Ανοιξε η Γη ‑ Δείτε φωτογραφίες

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

            «Μάρτης» ή «Μαρτιά»: Τι συμβολίζει το βραχιολάκι του Μαρτίου;

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

            24η , 23η , 22η , 21η , 20η , 19η , 18η , 17η ,16η...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              10η, 9η, 8η, 7η, 6η, 5η, 4η, 3η, 2η,1η, Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

            O Δήμος μας η Κοζάνη

Read More...

Ε .info@koultoura.com

              Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript...

Read More...

ΔΕΣΚΑΤΗ

ΔΕΣΚΑΤΗ

              Ο Δημος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/05/2021

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/05/2021

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/04/2021

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/04/2021

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/2021

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/03/2021

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

ΟΧΙ στον Eποικισμο - ΟΧΙ στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ - ΟΧΙ στo ΕΜΒΟΛΙΟ

ΟΧΙ στον Eποικισμο - ΟΧΙ στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ - ΟΧΙ στo ΕΜΒΟΛΙΟ

              Fake news Κ.Μητσοτάκη με τον αριθμό των εμβολιασμένων: Πόσοι είναι και πόσους είπε...

Read More...

Έλληνες επιστήμονες

 Έλληνες επιστήμονες

            Φοβάται η Ιατρο-Πολιτική Χούντα… 80% ψευδή θετικά των self-test πιστοποιούν την ΑΠΑΤΗ του Κορωνοιού!!

Read More...

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

              Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Read More...

Νίκος Αντωνιάδης

Νίκος Αντωνιάδης

  Ερωτήματα ΦΩΤΙΑ από Νίκο Αντωνιάδη και Δημήτρη Ποντίκα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα SELF TEST !!

Read More...

Ι.Μάζης:

Ι.Μάζης:

            Να παραιτηθούν οι πολιτικές ελίτ, αν δεν είναι ικανές να ανταγωνιστούν την Τουρκία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Της Κύρας Αδάμ

Της Κύρας Αδάμ

              “Η έκρηξη Δένδια προσέφερε νομικές θέσεις στην Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας”

Read More...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

            ΣΑΜΑΡΑΣ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Read More...

Λέττα Καλαμαρά

Λέττα Καλαμαρά

            ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΚΙΚΙΛΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided