Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5ος

 

 

 

 

 

 

Κρυφή λίστα Πέτσα! 10.100.000 ευρώ μοίρασαν στα… μουλωχτά τις τελευταίες 30 ημέρες

 

 

 

 

 

 

 

Κρυφή λίστα Πέτσα! 10.100.000 ευρώ μοίρασαν στα… μουλωχτά τις τελευταίες 30 ημέρες

Την ώρα που η οικονομία παραπαίει, η κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία και μοιράζει απλόχερα χρήμα για επικοινωνιακή προβολή σε δήμους, περιφέρειες και ανεξάρτητες Aρχές! Ιδού ο λογαριασμός των τελευταίων 30 ημερών

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Πολλές μικρές, μεγάλες και τεράστιες «λίστες Πέτσα» αναδύονται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα από την προεδρία της κυβέρνησης για… φύκια και επικοινωνιακές κορδέλες, αποδεικνύοντας πως «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, αλλά μόνο για κάποιους.

Τα ποσά, τα οποία έχει υπογράψει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής «ζαλίζουν», καθώς συνολικά αγγίζουν τα 10.100.000 ευρώ περίπου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την ανάγκη εγκρίσεων τόσο μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων.

 • Μετά την «αμαρτωλή» και διεθνώς διάσημη «λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα μέσα ενημέρωσης,
 • μετά τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν τον κορονοϊό,
 • μετά το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών,
 • μετά τα 5.500.000 ευρώ, που είχαν αντίστοιχα μοιραστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε δήμους, περιφέρειες και τμήματα υπουργείων, όπως το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης…

…τώρα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για επικοινωνία και μόνο, διανέμονται σε περιφέρειες και δήμους, με περίεργα επιλεκτικό τρόπο, αλλά και σε ανεξάρτητες Αρχές, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρίες του Δημοσίου.

Από τη νέα λίστα-επικοινωνιακό κρεσέντο της κυβέρνησης, που δημοσιεύσει σήμερα αναλυτικά η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η οποία αναδίδει έντονα προεκλογικό κλίμα, μερικοί… προορισμοί μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων προκαλούν αίσθηση.

Αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, τι ακριβώς θα προβάλει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και χρειάζεται 1.463.200 ευρώ, ώστε να περάσει το μήνυμά του.

Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί -ειδικά- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης δόθηκαν ήδη σταδιακά περίπου 4.500.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή.

Είναι, άραγε, άσχετα αυτά τα εκατομμύρια από το γεγονός ότι το προφίλ της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως πληγωμένο στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο εξαιτίας της αλλαγής στάσης της απέναντι στη Συνθήκη των Πρεσπών όσο και εξαιτίας της καταστρεπτικής της διαχείρισης στη διάρκεια της πανδημίας, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο;

Αναρωτιόμαστε, ακόμη, εάν είναι τυχαία η επικοινωνιακή ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, ακριβώς τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει διορισμένο διοικητικό συμβούλιο δικής της επιλογής.

Αναρωτιόμαστε, τέλος, για ποιον λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ένα όργανο καθαρά ελεγκτικό, όπου επικεφαλής είναι ο Άγγελος Μπίνης, κουμπάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χρειάζεται επικοινωνιακό ρετούς ύψους 110.000 ευρώ, γιατί η ΕΡΤ χρειάζεται έξτρα 70.000 ευρώ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δήμοι και οι κοινωφελείς οργανισμοί τους. Πόσες ακόμη αμαρτωλές «λίστες» με εκατομμύρια θα μοιραστούν, τελικά, για να πειστεί ο Ελληνας πολίτης πως όλα πάνε περίφημα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακροβατεί στο φάσμα της φτώχειας, εν μέσω πανδημίας;

Η δήλωση του Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για το δημοσίευμα της «κυριακάτικης Δημοκρατίας»

Η κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννη Μαστρογεωργίου έσπευσε να αναφερθεί στο δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα των φορέων του Δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το «ψευδές και παραπλανητικό».

Ολόκληρη η δήλωση:

«Όταν ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων και μόνο…

Σύμφωνα με το Π.Δ. 261/1997 και την ΠΥΣ 50/22.12.2015 η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης έχει την αρμοδιότητα ελέγχου και έγκρισης των διαφημιστικών και επικοινωνιακών προγραμμάτων των φορέων του δημοσίου τομέα. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ και διασφαλίζει ότι οι δημόσιοι φορείς που καταρτίζουν επικοινωνιακά προγράμματα τηρούν την υποχρέωσή τους να κατανέμουν τουλάχιστον το 30% της σχετικής δαπάνης σε περιφερειακά ή τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί).

Το περιεχόμενο και ο σκοπός των εν λόγω επικοινωνιακών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα των φορέων που τα καταρτίζουν, ενώ η χρηματοδότησή τους καλύπτεται αποκλειστικά από τον δικό τους προϋπολογισμό. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα των ίδιων των φορέων και όχι για χρήματα που μοιράζει, τάχα, η Κυβέρνηση, όπως παντελώς ανυπόστατα και ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Και βέβαια, καμία έγκριση δεν δίνεται «στα μουλωχτά» αφού όλες δημοσιεύονται στη Διαύγεια.

Καλό θα ήταν η κα. Παναγιώτου που υπογράφει το «ρεπορταζ» να έμπαινε στον κόπο να ζητήσει και τη θέση των αρμοδίων πριν δημοσιεύσει τέτοιες ανακρίβειες. Αλλά φαίνεται πως για κάποιους οι εντυπώσεις είναι υπέρτερες της αλήθειας. Κρίμα».

Η απάντηση της εφημερίδας «δημοκρατία»

Είναι πράγματι εντυπωσιακό, τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταρρεύσει, λόγω έλλειψης ΜΕΘ και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, βουλιάζει στην ανέχεια και την αβεβαιότητα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει με πενιχρά επιδόματα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, να μιλάει για δημόσιο χρήμα, λες και πρόκειται για τα λεφτά κάποιου… άλλου κι όχι για τα λεφτά του ελληνικού λαού, τα οποία, επίσης, διαχειρίζεται κάποιος άλλος… κι όχι η κυβέρνηση.

Ο κ. Μαστρογεωργίου, ισχυρίζεται χωρίς αιδώ, πως σε αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν απαραίτητο να εγκρίνει η κυβέρνηση επικοινωνιακά προγράμματα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε φορείς με το επιχείρημα πως τα χρήματα αυτά, προέρχονται από τον προϋπολογισμό τους. Δηλαδή, ο προϋπολογισμός τους από που προέρχεται; Δεν είναι κρατικό χρήμα; Τα ποσά που θα δαπανήσει ο κάθε φορέας για επικοινωνία, δεν ελέγχονται και δεν εγκρίνονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 4, του Π.Δ. 261/1997 το οποίο ο κ. Μαστρογεωργίου επικαλείται;

Επομένως, για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, η κυβέρνηση ήταν αυτή που θεώρησε λογικό, να δαπανήσει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, για παράδειγμα, 1.463.200 ευρώ, μόνο για επικοινωνία γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας». Εκτός εάν ο κ. Μαστρογεωργίου, θέλει να μας πει, πως οι δαπάνες αυτές εγκρίνονται, χωρίς κανένα έλεγχο από την κυβέρνηση και πως ο κάθε φορέας κάνει -κατά το λαϊκό- ό,τι του καπνίσει. Εκτός δηλαδή, κι αν θέλει να μας πει, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της.

Κι επειδή, η διάψευση του κ. Μαστρογεωργίου, αποτελεί συνονθύλευμα ατέρμονων υπεκφυγών και ακατανόητων δικαιολογιών, αντί να καταφεύγει ο ίδιος σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και να στεναχωριέται -άσκοπα- για τον τρόπο που ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα, θα ήταν προτιμότερο να δώσει μία ουσιαστική απάντηση για τον κάθε Έλληνα πολίτη, στο εξής βασικό ερώτημα: με ποια κριτήρια και για ποιους λόγους, ενέκρινε τη κυβέρνηση αυτά τα ποσά μαμούθ στους συγκεκριμένους φορείς, εν μέσω της πιο σφοδρής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα μας, στην μεταπολιτευτική ιστορία της;

δημοκρατία 2/5/2021

 

 

 

Ντροπή:

Μοιράζουν ασυλίες στους λοιμωξιολόγους με τροπολογία-σκάνδαλο!

"Δεν ευθύνονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

Newsroom Newsroom

Θεσπίζεται το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο για τους λοιμωξιολόγους

"Δεν ευθύνονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους"

Το ανεύθυνο και ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το νέο κώδικα των δικαστικών υπαλλήλων.

«Ευθύνη των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών δεν ευθύνονται δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίμαχη ρύθμιση του άρθρου 4 της τροπολογίας.

 

 

 

 

Μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα!

Ο νέος πρωθυπουργός που ετοιμάζουν με…

Μπορεί να ανακοινωθεί σύντομα!

Ο νέος πρωθυπουργός που ετοιμάζουν με...

https://www.youtube.com/watch?v=MLyMwUxejgI&feature=emb_logo

triklopodia 22/4/2021

 

 

 

 

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

– ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

Σε ένα κρίσιμο δίμηνο που θα κρίνει την πορεία της αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα, θα κριθεί και το κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναθεωρήσει το σχεδιασμό του για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Το κυβερνών κόμμα έχει ξεκινήσει να συσπειρώνει και απορροφάει ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους, με σκοπό τη νίκη του στις εκλογές. Έτσι εξηγείται και η on air σύγκρουση Δένδια- Τσαβούσογλου και η ξαφνική πατριωτική έξαρση του πρώτου..

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Όλοι είμαστε ενημερωμένοι για το θερμό επεισόδιο μεταξύ των κυρίων Δένδια- Τσαβούσογλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στις 15 Απριλίου 2021. Να σημειωθεί ότι ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, είχε μεταβεί στην Άγκυρα, παίρνοντας ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε τυχόν προκλητικές δηλώσεις. Έτσι και έγινε…

Προς ενθύμηση των γεγονότων, τα θέματα που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν:

το μειονοτικό,

το προσφυγικό,

το κυπριακό και οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Ας θυμηθούμε όμως ποιος πραγματικά είναι ο κύριος Δένδιας… Στις 14 Ιανουαρίου 2021, λοιπόν, διεξήχθη μία συνάντηση του έλληνα Υπουργού Εξωτερικού με τον Σκοπιανό ομόλογο του στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνική βοήθεια για να στηρίξει τις προσπάθειες των Δυτικών Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ, υπογράμμισε όμως ότι «πρέπει να έχουμε εφαρμογή πλήρη συνεπή και καλή τη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να υπάρξει πρόοδος».

«Δυο χρόνια μετά τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναγνωρίζουμε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια στην εφαρμογή της. Αλλά βεβαίως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος», επεσήμανε.

Ένα χρόνο πριν, ο κύριος Μητσότακης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας.

Επομένως, όλα δείχνουν ότι μιλάμε για ένα καλοστημένο τσίρκο, με στόχο:

η τωρινή κυβέρνηση να «ψαρέψει» ψηφοφόρους από την πατριωτική δεξιά στις επερχόμενες εκλογές.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΣ Triklopodia 21/4/2021

 

 

 

 

Στ. Μάνος: Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι από ό,τι σε Αγγλία-Δανία;

Στ. Μάνος: Γιατί στην Ελλάδα πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι από ό,τι σε Αγγλία-Δανία;

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμές και κατά των ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα στοιχεία της πανδημίας, ασκεί ο Στέφανος Μάνος, πρώην βουλευτής και υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ, με άρθρο του στην εφημερίδα «τα Νέα».

Μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι «την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 15 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Επίσης, παρατηρεί ότι ενώ στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των θανάτων, «η Ισπανία, που είναι ο μεγάλος τουριστικός μας ανταγωνιστής, έχει καταφέρει, στις ίδιες τέσσερις εβδομάδες, να μειώσει τους θανάτους σε 2,15 ανά εκατ. κατοίκους, που συγκρίνεται με 7,66 στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Στ. Μάνο «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία υστερεί αφάνταστα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία» και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Ελλάδα πεθαίνουν περισσότεροι από COVID-19 από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η άγνοια εξηγεί ενδεχομένως την ανεμελιά, την αγνόηση του κινδύνου».

«Σημασία έχει να κατανοήσουμε τι κάνουν, για παράδειγμα, σωστά οι Δανοί και δεν έχουν παρά μόνο έναν-δύο νεκρούς την ημέρα από COVID-19 και όχι 90 όπως εμείς», προσθέτει στο άρθρο του.

Και καταλήγει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Πες μας την αλήθεια. Όχι μια φορά, αλλά κάθε μέρα. Γιατί πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία και τι πρόκειται να κάνεις για να περιορίσεις το κακό!»

TAGS efsyn.gr 19/4/2021

 

 

 

 

Π.Καμμένος για δηλώσεις σε Άγκυρα Ν.Δένδια:

«Απομονώστε τα αποβράσματα Σημίτη και ΕΛΙΑΜΕΠ – Μπράβο Νίκο»

Το δικό του μήνυμα για τις δηλώσεις του

Νίκου Δένδια

στην Άγκυρα έστειλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σήμερα απάντησε εκ μέρους όλων των Ελλήνων επιτέλους απομονώστε τα

αποβράσματα του Σημίτη και του ΕΛΙΑΜΕΠ

και τουλάχιστον στα Εθνικά θέματα να υπάρχει μια φωνή ανεξάρτητα κομμάτων μπράβο Νίκο»

 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σήμερα απάντησε εκ μέρους όλων των Ελλήνων επιτέλους απομονώστε τα αποβράσματα του Σημίτη και του ΕΛΙΑΜΕΠ και τουλάχιστον στα Εθνικά θέματα να υπάρχει μια φωνή ανεξάρτητα κομμάτων μπράβο Νίκο
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 17/4/2021

 

 


Μια συγκλονιστική αποκάλυψη:

Υπουργός του ΠΑΣΟΚ σπάει τη σιωπή του 26 χρόνια μετά και καρφώνει τον Σημίτη (vid)

Πως ο Κώστας Σημίτης ακύρωσε το πατριωτικό σχέδιο του Ανδρέα Παπανδρέου το οποίο είχε συντάξει με τον Κάρολο Παπούλια.

Έτσι πούλησε το Αιγαίο ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος ακόμα και σήμερα προσπαθεί να ολοκληρώσει το ολέθριο και αντεθνικό του έργο, σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό άμυνας Μανώλη Μπεντενιώτη και την αποκάλυψη – φωτιά που κάνει στην εφημερίδα Εστία!

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη


Ο πρώην υφυπουργός άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης, αποκαλύπτει στην Εστία 26 χρόνια μετά τον λόγο για τον οποίο τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση ο Κώστας Σημίτης.

«Ο Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες»! Ένα σχέδιο που όπως αποκαλύπτει ο πρώην υφυπουργός, είχε δομηθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κάρολο Παπούλια. Φαίνεται όμως ότι ο Κώστας Σημίτης είχε άλλα σχέδια, όπως αποδείχτηκε με την πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στην Τουρκία.

https://lapolitica.gr/

http://www.efenpress.gr/2021/04/26-vid.html

Αναρτήθηκε από Μιχάλη Τσολάκη

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 14.4.21

 

 

 

 

Βαρύ «κατηγορώ» από Γ.Βαληνάκη:

«Ο Κ.Μητσοτάκης διεξάγει μυστική διπλωματία με την Τουρκία όπως και ο Κ.Σημίτης»!


 

 

 

Ηχηρή παρέμβαση από τον Γιάννη Βαληνάκη

Ο Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος θεωρείται ως ο θεωρητικός της εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, με συνέντευξη του, η οποία έρχεται λίγα 24ωρα μετά την σχετική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, σχολιάζει την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά,

Όπως τονίζει ο Γιάννης Βαληνάκης, ο πρωθυπουργός ακολουθεί την πολιτική του Κώστα Σημίτη στα ελληνοτουρκικά, προσθέτοντας παράλληλα πως αυτός ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τις μυστικές επαφές με την Τουρκία, μέσω του καθηγητή Ροζάκη.

Ο Βαληνάκης είναι από τους λίγους ανθρώπους που επί πολλά χρόνια έχουν χειριστεί τα εθνικά θέματα της χώρας και παραμένει συνεπής στις απόψεις του όχι μόνον στην ενεργό πολιτική, από την οποία αποχώρησε μετά τις εκλογές του 2009, ή στην πανεπιστημιακή καριέρα του, αλλά στην καθημερινότητά του, καθώς ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται και να καταθέτει χωρίς περιστροφές τις απόψεις του για τις εξελίξεις, ειδικά στα ελληνοτουρκικά.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, ο άτυπος διάλογος ανάμεσα σε δυο πρώην πρωθυπουργούς της χώρας, τον Κώστα Σημίτη και τον Κώστα Καραμανλή, η πορεία των διερευνητικών επαφών και τα ενταξιακά ζητήματα, θεωρήθηκαν από τη Voria.gr το κατάλληλο πλαίσιο για να ζητήσει απαντήσεις από έναν άνθρωπο, που με νηφαλιότητα πάντα και με παρρησία καταθέτει δημοσίως την άποψή του.

Ο κ. Βαληνάκης, που σηματοδοτεί ως πρόσωπο τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, προφανώς και υπερασπίζεται την πολιτική των κυβερνήσεων εκείνης της περιόδου, πολιτική που συνδιαμόρφωσε και ο ίδιος.

Αυτό σε τίποτα δεν απομειώνει την αξία των απαντήσεών του. Αντιθέτως, η διάθεσή του να εξηγήσει με επιχειρήματα και γεγονότα και αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία του από τις διεθνείς σχέσεις τις τρέχουσες εξελίξεις «φωτίζει» όσα σήμερα συμβαίνουν και όσα έχουμε μπροστά μας ως χώρα.

Ο κ. Βαληνάκης παίρνει θέση στην «κόντρα» Σημίτη – Καραμανλή. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όμως παίρνει ξεκάθαρη θέση και στο χειρισμό των ελληνοτουρκικών από τη σημερινή κυβέρνηση. Θέση, η οποία προβληματίζει, καθώς επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με τις διερευνητικές που είναι σε εξέλιξη φαίνεται να ακολουθεί την πολιτική Σημίτη, αντί της πολιτικής Καραμανλή.

Μάλιστα ο ίδιος, χωρίς περιστροφές τονίζει χαρακτηριστικά ότι «πιθανόν ο πρώην πρωθυπουργός (σ.σ. με τη δημόσια παρέμβασή του) προσπαθεί πράγματι να ενισχύσει τη λογική των διερευνητικών επαφών που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί. Δικό του πνευματικό τέκνο είναι, εκείνος ξεκίνησε τις μυστικές επαφές με την Τουρκία μέσω του καθηγητή Ροζάκη το 2000 και εγκλώβισε έτσι σε ένα βαθμό και τις μετέπειτα κυβερνήσεις στη διαδικασία αυτή».

Κάνει λόγο επίσης για «ποντιοπιλατικές αποφάσεις ίσων αποστάσεων», για «σχολή Σημίτη» και εκφράζει ισχυρές επιφυλάξεις για τις διερευνητικές επαφές, τονίζοντας ότι αφενός δεν βλέπει τι θα κερδίσει η χώρα, αφετέρου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθεί η κυβέρνηση και η Ελλάδα προ αδιεξόδου.

Ρητώς υπογραμμίζει ότι δεν θεωρεί εφικτή την προσφυγή στη Χάγη μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, υποστηρίζοντας το άνοιγμα του κεφαλαίου 13 περί Αλιείας, ενώ προειδοποιεί ότι η ΕΕ φαίνεται να έχει βρει «παράθυρο» για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δίχως να χρειαστεί η ένταξή της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά τις προβλέψεις τις τελευταίας Συνόδου Κορυφής όπου ανοιχτά ετοιμάζεται μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία. Ένα «τέχνασμα» για να παρακαμφθεί η ενταξιακή διαδικασία, όπως τη γνωρίζουμε, η οποία έχει «παγώσει».

Η συνέντευξη του κ. Γιάννη Βαληνάκη στο voria.gr, στην οποία αναφέρεται σε όλα αυτά τα ζητήματα, όπως και στην ενταξιακή διαδικασία των βορείων γειτόνων μας, των Δυτικών Βαλκανίων ακολουθεί:

-Γιατί πιστεύετε ότι ο κ. Σημίτης επιλέγει εκ νέου να αναφερθεί στο Ελσίνκι και στη θέση του ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απώλεσε κεκτημένα της συγκεκριμένης συμφωνίας;

«Δεν ξέρω ποιά είναι τα κίνητρα του κ. Σημίτη να επιτεθεί για δεύτερη φορά κατά της εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή. Σίγουρα η εμπάθεια δεν βοηθά τις εθνικές υποθέσεις, ιδίως όταν σε μια ευαίσθητη περίοδο ένας πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να μειώσει τον διάδοχό του. Ενστικτωδώς θυμήθηκα πάντως το γνωστό γνωμικό «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Γιατί η περίοδος Κ. Σημίτη είναι δυστυχώς γεμάτη από διπλωματικές αποτυχίες. Ξεκίνησε με την εθνική ήττα στα Ίμια όταν Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν ατιμώρητοι σε ελληνικό έδαφος. Αυτή η ανερμάτιστη διαχείριση της κρίσης δυστυχώς προσδιόρισε και τα υπόλοιπα «επιτεύγματα»:

—το γκριζάρισμα των Ιμίων έφερε τις τουρκικές διεκδικήσεις σε 152 ελληνικά μικρά νησιά και βραχονησίδες

—την πλήρη αποτυχία διασφάλισης διπλωματικής και άλλης υποστήριξης στο πιο προνομιακό για την Ελλάδα πεδίο, την ΕΕ, ακόμη και μετά την κρίση

—τη δρομολόγηση με δικαιολογία τα Ίμια ενός πανάκριβου αλλά και αλλοπρόσαλλου προγράμματος εξοπλισμών που συνοδεύτηκε από « πάρτι μιζών» ημετέρων

—ένα νέο «πλαίσιο επίλυσης» με τη Συμφωνία της Μαδρίτης : η τότε κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι η Τουρκία έχει «νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της» ((Ιούλιος 1997)

—την ταπεινωτική απόσυρση των αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που αποδυνάμωσαν επικίνδυνα την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νοέμβριος 1998)

—την ερασιτεχνική διαχείριση της κρίσης Οτσαλάν που οδήγησε σε διεθνή διασυρμό της χώρας (Ιανουάριος 1999)

—τη «διπλωματία των σεισμών και του ζεϊμπέκικου» για να προετοιμαστεί η ελληνική κοινή γνώμη για τις επικείμενες υποχωρήσεις (Αύγ. -Νοέμβριος 1999)

—την Απόφαση της ΕΕ στο Ελσίνκι (Δεκ.1999) με την οποία καλούσαμε εμείς οι ίδιοι και η ΕΕ την Άγκυρα να προσφύγει ακόμη και μονομερώς στη Χάγη για όλες τις μονομερείς και προκλητικές διεκδικήσεις της! Δηλ. να «παίξουμε στα ζάρια» ξένων δικαστών 152 κατοικημένα νησιά και βραχονησίδες μας, το κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12ν.μ. χωρικών υδάτων στη θάλασσα και 10 ν.μ. εναερίου χώρου, την αποστρατικοποίηση του Αν. Αιγαίου, τις αρμοδιότητές μας στο FIR και στην έρευνα και διάσωση κλπ. Αδιανόητο, κι όμως αυτό συνέβη, έστω κι αν με μια έντεχνη επικοινωνιακή καταιγίδα απεκρύβη.

Στην ίδια απόφαση θετική ήταν μεν η αποσύνδεση της κυπριακής ένταξης στην ΕΕ από την επίλυση του Κυπριακού. Όμως όπως πεντακάθαρα έγινε αντιληπτό στη συνέχεια η πραγματική συμφωνία «κάτω απ' το τραπέζι» ήταν να ενταχθεί όχι η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά η «Κύπρος», δηλ. το δικέφαλο συνομοσπονδιακό τερατούργημα του Σχεδίου Ανάν. Ενθουσιωδώς το υποδέχθηκε ο κ. Σημίτης. Ειλικρινά δεν βλέπω πώς θλίβονται ακόμη και σήμερα κάποιοι για την «ιστορική ευκαιρία» του Σχεδίου που χάθηκε!

Συνοψίζοντας, ο απολογισμός αυτός ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόλυτα επιτυχή εξωτερική πολιτική της περιόδου Κώστα Καραμανλή».

-Είναι ζήτημα απλά «αποκατάστασης» ιστορικών γεγονότων ή έχει σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά;

«Πιθανόν ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί πράγματι να ενισχύσει τη λογική των διερευνητικών επαφών που και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί. Δικό του πνευματικό τέκνο είναι, εκείνος ξεκίνησε τις μυστικές επαφές με την Τουρκία μέσω του καθηγητή Ροζάκη το 2000 και εγκλώβισε έτσι σε ένα βαθμό και τις μετέπειτα κυβερνήσεις στη διαδικασία αυτή. Ως κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή δεν θελήσαμε να προκαλέσουμε κρίση εγκαταλείποντας ευθέως τη διαδικασία. Αραιώσαμε πάντως και αποδυναμώσαμε αυτές τις «διερευνήσεις» και κάναμε σαφή τη θέση μας ότι δεν θα συρθούμε ποτέ στη Χάγη για να κρίνει τις μονομερείς διεκδικήσεις της Άγκυρας επί ελληνικών εδαφών.

Ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις, η προσωπική μου άποψη— το υπογραμμίζω αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων — ήταν ήδη από τον Δεκέμβριο η εξής: πρώτον, σπεύσαμε να προστρέξουμε σε αυτές κατά προφανή παραβίαση της (ήδη ελάχιστα φιλόδοξης) δημόσιας θέσης μας για «συνέπεια και συνέχεια» μη-προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς. Επικίνδυνα τα μηνύματα που έτσι στείλαμε στην άλλη πλευρά. Ατυχής ήταν και η επιμονή μας στις κυρώσεις που στην καλύτερη περίπτωση συνιστούν ενδιάμεσο στόχο κι όχι αυτοσκοπό. Ο στόχος μας πρέπει να είναι, όπως κάναμε το 2005 με το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, ένα πακέτο ευρωπαϊκών όρων, διαδικασιών και εγγυήσεων για την οριοθέτηση ΑΟΖ κλπ. με την Άγκυρα.

Όχι οι ποντιοπιλατικές αποφάσεις ίσων αποστάσεων μεταξύ δύο κρατών- μελών και της επιτιθέμενης τρίτης χώρας που πήραν οι Σύνοδοι Κορυφής Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021. Η Τουρκία αρχίζει ήδη να απολαμβάνει τα «καρότα» της θετικής ατζέντας (συναντήσεις υψηλού επιπέδου όπως η πρόσφατη τραγελαφική με την ηγεσία της ΕΕ, εκταμιεύσεις στο προσφυγικό κλπ.) , αλλά το «μαστίγιο» των κυρώσεων πολύ δύσκολα θα πάρει τις εγκρίσεις των άλλων 25 εταίρων που θα χρειαστούν».

-Ο δημόσιος διάλογος μεταξύ δυο πρώην πρωθυπουργών, μετά και την απάντηση του κ. Κώστα Καραμανλή, επηρεάζει τις εξελίξεις στις διερευνητικές και πώς;

«Δυστυχώς ορισμένοι βλέπουν μια προσωπική αντιπαράθεση ενώ πρόκειται για διαφορετικές προσεγγίσεις στα εθνικά θέματα. Δεν θα αμφισβητούσα ποτέ τα πατριωτικά αισθήματα ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού. Απλά ελπίζω προσωπικά ο «διάλογος» αυτός να φωτίσει καλύτερα τις αδυναμίες της διαδικασίας στην οποία η «σχολή Σημίτη» εγκλώβισε εκ των πραγμάτων και διαχρονικά τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

Και θέλω να πιστεύω ότι τελικά καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να «παίξει στα ζάρια» διεθνών δικαστών ελληνικά εδάφη. Ειρήσθω δε εν παρόδω, εξεπλάγην πολύ δυσάρεστα που ο κ. Σημίτης στην παρέμβασή του αγνοεί ότι οι γκρίζες ζώνες περιλαμβάνουν και κατοικημένα ελληνικά νησιά, κι όχι μόνο «ακατοίκητες βραχονησίδες» όπως γράφει. Την ευαισθησία αυτή ακόμη και για κάθε σπιθαμή ελληνικού βράχου ελπίζω να την έχουμε όλοι, κι όχι μόνο εμείς οι Δωδεκανήσιοι που ζούμε καθημερινά τις τουρκικές προκλήσεις».

-Θεωρείτε ότι υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει μέσα από τις διερευνητικές βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων;

«Η άποψή μου είναι πιστεύω επιστημονικά και πολιτικά «δεμένη» —μελετώ τα ελληνοτουρκικά για πάνω από τρεις δεκαετίες εκ των οποίων και δέκα χρόνια μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών. Πέρα λοιπόν από τις ισχυρές επιφυλάξεις που ήδη σας εξέθεσα, ας έρθουμε λίγο στο κεντρικό ερώτημα. Σε ένα διάλογο, «διαβούλευση» κατά τους Τούρκους και αύριο —ας μην γελιόμαστε— διαπραγμάτευση, πας για να κερδίσεις κάτι σε σχέση με το σήμερα. Ειλικρινά δεν βλέπω ποιά πρακτικά κέρδη πιστεύουν οι υποστηρικτές των διερευνητικών ότι θα αποκομίσουμε. Δεν μας τα εξέθεσαν άλλωστε ποτέ πραγματικά.

Νομίζω κατά βάθος ιδεοληπτικά και φοβικά οι περισσότεροι επιζητούσαν το 2020 την άρον-άρον αποκλιμάκωση και τώρα θέλουν τον όπως-όπως διάλογο για «να ησυχάσουμε», να «ξεμπερδεύουμε με το πρόβλημα Τουρκία γιατί είναι πολύ ισχυρότερη» κοκ. Δεν είδα καν να πουν ότι θα προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε τα 500.000 τετρ. χλμ της ΑΟΖ μας. Γιατί τόσα δικαιούμαστε απ' το διεθνές δίκαιο να διεκδικήσουμε: τέσσερεις φορές την έκταση της Ελλάδας! Αυτός είναι και κατά τη γνώμη μου ο εθνικός πήχυς βάσει του οποίου οι μελλοντικοί ιστορικοί θα αξιολογήσουν τις κινήσεις μας».

-Άρα δεν είστε ικανοποιημένος από το χειρισμό που έχει επιλέξει η σημερινή κυβέρνηση; Ελλοχεύει ακόμη ο κίνδυνος να ζήσουμε ανάλογες καταστάσεις, όπως πριν από ένα χρόνο;

«Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προ ημερών απόλυτα σίγουρος ότι το Ορούτς Ρέις δεν θα ξαναβγεί φέτος στη Μεσόγειο. Όλοι θα θέλαμε φυσικά να το δούμε. Προσωπικά εξεπλάγην και προσπαθώ να ερμηνεύσω αυτή τη σιγουριά. Δόθηκαν άραγε μονομερώς τουρκικές διαβεβαιώσεις; Δεν το θεωρώ προσωπικά πιθανό: τίποτε δεν χαρίζει ο Ερντογάν. Μήπως η γερμανική μεσολάβηση ίσων αποστάσεων «πέτυχε» την αποκλιμάκωση με τον συμβιβασμό «τα γεωτρύπανα θα παραμένουν δεμένα όσο η Ελλάδα δεν φεύγει απ' τις διερευνητικές και η Κύπρος από την Πενταμερή»;

Γιατί ξένοι αναλυτές έτσι ερμηνεύουν πχ το σημείο 10β των Συμπερασμάτων του Μαρτίου. Καταθλιπτικό αν αληθεύει. Γιατί τότε φαίνεσαι να εξαργυρώνεις την απλή (και προσωρινή ;) απομάκρυνση ενός πλοίου ερευνών με την αναγκαστική παραμονή σου σε ένα τραπέζι όπου η Τουρκία σε σφυροκοπεί με σειρά μονομερών και εξωφρενικά μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων. Κι εσύ αν φύγεις, θα θεωρηθεί (με συγχορδία ΕΕ, Τουρκίας και ΗΠΑ) ότι διέρρηξες τη συμφωνία και προκάλεσες πλέον μόνος σου τη νέα κλιμάκωση (το λεγόμενο blame game). Οπότε υποκριτικά κανείς δεν θα σε βοηθήσει πλέον.

Αν τώρα από την άλλη πλευρά παραμείνεις στο τραπέζι, πόσο καιρό θα αντέξεις υπομονετικά τις προπετείς αξιώσεις τους και τις εμετικές δηλώσεις στις οποίες ανταγωνίζονται καθημερινά αλλήλους οι του περιβάλλοντος Ερντογάν; Πόσο καιρό ακόμη «θα στέλνεις τη μπάλα στην εξέδρα» νομίζοντας ότι κάτι κερδίζεις; Εύχομαι ειλικρινά να μην έχουμε εισέλθει σε ένα τέτοιο αδιέξοδο. Αλλά ανησυχώ».

Η στάση της Τουρκίας είναι συνεπής και αδιάλλακτη ή πιστεύετε ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης πλέον; Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει;

«Πάντα θεωρούσα ότι στόχος μας πρέπει να είναι η εξομάλυνση, όχι το επ' άπειρον βολικό πέταγμα της καυτής πατάτας στον επόμενο χειριστή. Ούτε βέβαια και η εσκεμμένη κλιμάκωση. Όταν μάλιστα αναβάλεις πρέπει και να κερδίζεις απ' την πάροδο του χρόνου στον συσχετισμό δυνάμεων.

Σήμερα για παράδειγμα είμαστε λόγω διεθνών εξελίξεων σε καλύτερη θέση από τον παρελθόντα Οκτώβριο: μια πολύ πιο φιλική (προσοχή: όχι υπερβολές!) ηγεσία Μπάιντεν που δυσπιστεί απέναντι στην Τουρκία, ένας σοβαρός σύμμαχος ονόματι Μακρόν που προσφέρει αμυντική συνδρομή στα δύσκολα (αλλά περιέργως την πετάξαμε απ' το τραπέζι!), κάποιες (εγγενώς ασταθείς βέβαια) συμμαχίες και κάποια πρώτα ισχυρά στρατηγικά όπλα (Ραφάλ με τους πυραύλους τους κλπ.) και μια ελαφρώς έως βαρέως αγανακτισμένη με τον στρυμωγμένο Ερντογάν Δύση. Θα βρεθεί εύκολα καλύτερη συγκυρία;

Αλλά το ερώτημα είναι: μπορεί να αξιοποιήσει τα παραπάνω η κυβέρνηση και να τα «δέσει» σε μια ολοκληρωμένη νέα στρατηγική με θετικό στόχο τη διεκδικητική εξομάλυνση; Αμφιβάλλω δυστυχώς, γιατί το να σπρώχνεις απλά το τενεκεδάκι λίγο πιο κάτω είναι πιο εύκολο. Όπως και το να παρουσιάζεται η Χάγη για πανάκεια. Πόσοι άλλωστε θα τα καταλάβουν όταν η επικοινωνία αντικαθιστά την πολιτική»;

Ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ακόμη και μόνο για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ ανοίγει παράθυρο για ενδεχόμενη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία; Σηματοδοτείται μια τέτοια προοπτική από την πρόσφατη επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στην Τουρκία;

«Για τους λόγους που προανέφερα, δεν βλέπω πώς θα συμφωνήσουμε σε συνυποσχετικό με την Τουρκία για να προσφύγουμε στην κρίση του ΔΔΧ μόνο για το ένα θέμα που εμείς επιθυμούμε. Με ποιό μαγικό τρόπο θα πετάξουμε στα σκουπίδια τα τόσα θέματα που η Άγκυρα πιεστικότατα θέλει να μας σύρει; Όσο για τις ενταξιακές, από χρόνια υποστηρίζω το άνοιγμα του κεφαλαίου 13 περί Αλιείας: μέρος αυτού του κοινοτικού κεκτημένου που πρέπει να εφαρμόσει η Άγκυρα είναι η αποδοχή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας. Ας την καλέσει λοιπόν η Κομισιόν έστω και ως διαδικαστικό τρικ. Αυτό σημαίνει κάνω τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά.

Όμως μια νέα επικίνδυνη εξέλιξη είναι ότι η ΕΕ άρχισε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής να ετοιμάζει πλέον ανοιχτά μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία αντί για τη γνωστή ενταξιακή πορεία που έχει βέβαια παγώσει.

Η Ελλάδα συναινεί; Γιατί δεν έχει κανένα συμφέρον για μια σχέση αλ-καρτ όπου η Άγκυρα θα έχει μόνο οφέλη (οικονομικά πλεονεκτήματα, πολιτικό διάλογο υψηλού επιπέδου κλπ.), καθόλου υποχρεώσεις συμπεριφοράς, και θα μπει επιπλέον από την πίσω πόρτα στην αμυντική συνεργασία της Ευρώπης —ακριβώς δηλ. εκεί που ποτέ δεν θα έπρεπε να της επιτρέψουμε. Ελπίζω αυτά και πολλά άλλα να διορθωθούν ώστε τον Ιούνιο επιτέλους να κερδίσουμε κάτι χειροπιαστό, αλλά φοβάμαι ότι χωρίς στρατηγική και ασφυκτικό λόμπινγκ πάλι υποκριτικές υπεκφυγές θα εισπράξουμε από πολλούς εταίρους. Δεν επιτρέπεται να χάνουμε στο πιο προνομιακό για μας πεδίο».

Πώς βλέπετε τη διεύρυνση της ΕΕ προς τους βόρειους γείτονές μας;

«Η σημερινή αδυναμία της ΕΕ οφείλεται στην εγγενή αδυναμία της κάθε κράτος-μέλος να μπορεί να μπλοκάρει (όχι πάντα θεαματικά και με βέτο) ό,τι «δεν του πάει». Η Μάλτα πχ μπορεί λοιπόν και μόνη της και για τους δικούς της λόγους να μπλοκάρει ακόμη και μια απλή φραστική καταδίκη της Τουρκίας— ιδίως αν κι εσύ δεν παίξεις αποτελεσματικά το κοινοτικό παιχνίδι. Γίναμε όμως πάρα πολλοί στην ΕΕ και η κοινή θέση γίνεται καθημερινά και πιο δύσκολη. Προσθέστε τώρα και τη μελλοντική διεύρυνση στα Δυτ. Βαλκάνια που νομίζω κακώς προωθούμε χωρίς όρους.

Πρώτον δυσκολεύουμε ακόμη περισσότερο τη λήψη αποφάσεων της ΕΕ. Δεύτερον είναι φτωχότερες χώρες, άρα ανταγωνιστές στα κοινοτικά κονδύλια που θα λιγοστέψουν. Τρίτον και κυριότερο, αν η Αλβανία γίνει μέλος της ΕΕ έχουμε καμιά αμφιβολία για το πώς θα ψηφίζει στα ελληνοτουρκικά; Όταν σήμερα που μας έχει ανάγκη προκλητικά αψηφά την ευρωπαϊκή λογική και τις απόψεις μας και παίρνει αντίθετα γραμμή από τον Ερντογάν, πιστεύουμε πραγματικά ότι η ένταξή της μας συμφέρει;

Ανάλογα ισχύουν και για το πώς θα συμπεριφερθεί η Βόρεια Μακεδονία που πέραν των γνωστών θεμάτων γέμισε κι αυτή από τουρκικά τζαμιά. Μια σοβαρή εθνική στάση που βλέπει μακρύτερα από την μύτη της θα τους έθετε ευθέως το ερώτημα: θέλετε πραγματικά να γίνετε ισότιμοι Ευρωπαίοι ή προτιμάτε τον ρόλο του φερέφωνου της Τουρκίας; Επιτέλους πρέπει να παραμερίσουμε τις ρομαντικές ιδεοληψίες ότι καθένας δικαιούται να γίνει μέλος της ΕΕ για να την διαλύσει και χωρίς πρώτα κυρίως να αποδείξει ότι ανήκει στον ευρωπαϊκό (πολιτικό και γενικότερο) πολιτισμό».

ksipnistere 11/4/2021

 

 

 

 

“ΕΛΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ!

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,

ΠΡΕΣΠΕΣ,

ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!

του Κωστή Αλεξίου
Ο αείμνηστος Έλληνας Δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Λάμπρος Παπαντωνίου, στενός φίλος συνεργάτης του Νοιάζομαι (δείτε εδώ), από το 2008 μου είχε εμπιστευτεί ότι θα γινόταν επίθεση στο ευρώ, ξεκινώντας από την Ελλάδα! Δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο πριν αυτή αρχίσει, τον Χειμώνα του 2009!
Πολλές φορές μάλιστα μου έλεγε, πως “φεύγω από το σπίτι και δεν ξέρω αν θα γυρίσω” λόγω αυτών των επικίνδυνων πληροφοριών που κατείχε και πολλών άλλων ακόμη, όπως τα εφιαλτικά σχέδια της Μεγάλης Αλβανίας στα Βαλκάνια, με UCKάδες τους οποίους εκπαίδευσε μυστικά ξένη δύναμη για μελλοντικό χάος, γεύση του οποίου είχαμε πάρει όλοι και στην λεηλασία των Αθηνών τον χειμώνα του 2008…
Επομένως η οικονομική επίθεση στην Ελλάδα του Καραμανλή είχε αποφασιστεί έναν τουλάχιστο χρόνο πριν, ως παραδειγματική τιμωρία για την φιλορωσική στάση και σχέση του Κώστα με την Μόσχα, η οποία αναβάθμιζε στρατηγικά την Ελλάδα, καθυστερούσε το πνίξιμο της “αρκούδας” και το μάντρωμα του Πούτιν στις στέπες του, ενώ παράλληλα εμπόδιζε την κρίσιμη επέκταση του ΝΑΤΟ, καθώς είχε θέσει βέτο στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία.
Παράλληλα, η Ελλάδα θα αποτελούσε την κρίσιμη μπίλια του μπιλιάρδου, την πρώτη που θα χτυπούσε η στέκα των “Τυραννόσαυρων” ή “Τιτάνων”, ώστε να χτυπηθεί δια της καραμπόλας και να καταρρεύσει έπειτα νομισματικά και οικονομικά όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην συμμαχήσει έτσι ποτέ με την Ρωσία – ενεργειακά και οικονομικά – να κερδηθούν δισεκατομμύρια από την ευρωπαϊκή αναταραχή και αβεβαιότητα, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για ένα γενικότερο κοινωνικό χάος, με διάλυση εθνών και μεταναστεύσεις λαών στις χώρες της Ε.Ε..
Οι αποφάσεις αυτές ήταν από κέντρα πολύ πιο πάνω από τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ευρώπης, από διεθνή “cloud” συμφερόντων, τα οποία όταν συμπυκνωθούν βρέχει “κατακλυσμούς” στην γη…
Τον Μάιο 2009, ο Λάμπρος ήταν πια νεκρός...
Και τον Σεπτέμβριο κιόλας, οι διεθνείς εκβιαστές έβαλαν το μαχαίρι στον Καραμανλή, ο οποίος τίμια ζήτησε πρώτα ανανέωση της λαϊκής εντολής, ώστε να παγώσει απλά τους μισθούς, χωρίς να γκρεμίσει έτσι την Οικονομία και την ζωή μας, χωρίς να πάει στο δολοφονικό ΔΝΤ, τραβώντας από την όχθη και όχι από τον καταρράκτη, όπως θα έκανε στη συνέχεια ο Γιωργάκης με το “λεφτά υπάρχουν” χωρίς να υπάρχουν…

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Μόλις δε ανέλαβε ο περιβόητος ΓΑΠ, θεώρησε σκόπιμο να αφαιρέσει πρώτα από το Πρωθυπουργικό Γραφείο τον διάσημο πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη “Ελλάς ευγνωμονούσα“, φοβούμενος πιθανώς μην ζωντανέψουν καμιά μέρα οι ήρωες του 1821 και του ζητήσουν τον λόγο για την Μνημονιακή – Οικονομική – Κοινωνική – Αμυντική διάλυση της Ελλάδας που θα ακολουθούσε, αλλά και για την περίφημη “Ελληνοτουρκική Φιλία” που προσπαθούσε παντού και πάντα εμμονικά να σπείρει, για να ξεχαστεί ίσως ο εξ ανατολών κίνδυνος και οι συνεπαγόμενες αμυντικές απαιτήσεις της χώρας…

ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετα, όταν έπειτα ανέλαβε μέσα στο χάος των Μνημονίων και την τέλεια διεθνή ανυποληψία της χώρας ο Σαμαράς, επανέφερε αμέσως τον υπέροχο πίνακα “Ελλάς ευγνωμονούσα“, γιατί από αυτόν εμπνεόταν στο μεγάλο σχέδιο εθνικής αναγέννησης που είχε καταστρώσει, καταφέρνοντας να σηκώσει και πάλι την χώρα όρθια και να της δώσει προοπτικές και φτερά δυνατά και νέα, οραματιζόμενος την “Νέα Ελλάδα“, έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, απαλλαγμένο από τα διεθνιστικά και νεοφιλελεύθερα στελέχη, που ούτε πατρίδα νιώθουν, ούτε κληρονομιά τιμούν, ούτε συνάνθρωπο υπολογίζουν (το όνομα “Νέα Ελλάδα” του το είχε προτείνει το Νοιάζομαι – δείτε και εδώ).

Η “Νέα Ελλάδα” θα διέσπαζε τις στείρες διαχωριστικές κομματικές γραμμές και θα άνοιγε αριστερά και δεξιά για όλους τους Έλληνες που διαθέτουν εθνική και κοινωνική ευαισθησία, για όλη την μικρομεσαία, αλλά και επιχειρηματική συνάμα τάξη, ώστε να χτιστεί με αυτή την νέα πολιτική δύναμη, μια Νέα κυριολεκτικά Ελλάδα, υπόδειγμα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη αντίθεση με τους Καραμανλικούς, που φυσικό ήταν να θέλουν με την σειρά τους να μην αλλάξει όνομα η ΝΔ, να παραμείνει το ιδρυτικό καραμανλικό προφίλ της και παρεξήγησαν έτσι τον Αντώνη που έβλεπε όμως τον επερχόμενο διαλυτικό κίνδυνο της ψευδο”ΚεντροΑριστεράς” του Τσίπρα, σεβόμενος όμως τελικά το “όχι” των Καραμανλικών. Αλλά το γυαλί είχε ήδη θαμπώσει… Και οι αποστάσεις των δύο ηγετών άρχισαν να γίνονται μεγάλες…

Ακολούθησε το λάθος με το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι ανταρσίες στις Περιφερειακές Εκλογές και η μοναχική πρόταση Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ενώ έπρεπε, ακόμη και εάν δεν δεχόταν, να γίνει η κίνηση-ματ και να προταθεί δημόσια από τον Σαμαρά για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, ώστε να επιδειχθεί μεγαλοκαρδία, επανένωση και να κλείσει έτσι ο δρόμος οριστικά για τον Σύριζα και τα ξένα σχέδια.

Παράλληλα δεν άρεσαν σε Σόιμπλε και Μέρκελ οι ικανότητες που επέδειξε ο Σαμαράς στο νοικοκύρεμα της χώρας και της οικονομίας της, ούτε η απότομη ανοδική πορεία της Ελλάδας που έφτασε για πρώτη φορά σε πρωτογενές μάλιστα πλεόνασμα και τουριστική απογείωση, ούτε το χτίσιμο ΑΟΖ που επιχείρησε ο Αντώνης, ούτε ο Φάκελος των Γερμανικών Επανορθώσεων που επίσης για πρώτη φορά με εντολή του δημιουργήθηκε, από τα αραχνιασμένα αρχεία μια εθνικής αξιοπρέπειας που όλοι είχαν ξεχάσει…

ΤΣΙΠΡΑΣ

Έτσι έφεραν τον Τσίπρα, για να ξαναβουλιάξει η Ελλάδα σε νέα χρέη και εξάρτηση και να δοθούν τα πάντα σε Σκόπια και Τουρκία. Στα Σκόπια πρόλαβαν (νομίζουν). Για την Τουρκία επιχειρούν τώρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Και τώρα έχουμε Μητσοτάκη... Την πρώτη στην ιστορία Κυβέρνηση που δεν θεώρησε “αιτία πολέμου” την τουρκική έρευνα σε ελλαδική υφαλοκρηπίδα και υπέγραψε το απαράδεκτο κουτσο-Μνημόνιο με την Αίγυπτο, εξαιρώντας η ίδια το ζωτικό Σύμπλεγμα Μεγίστης – Ρω – Στρογγύλης…

Την Κυβέρνηση που δέχεται να συζητήσει τουρκικές διεκδικήσεις, τις οποίες Ανδρέας, Καραμανλής και Σαμαράς απέρριπταν ασυζητητί!

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

Παράλληλα ο Μητσοτάκης νομιμοποιεί τους χειρισμούς Τσίπρα στο Σκοπιανό, νομιμοποιεί και δυναμώνει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και θα επιχειρήσει προσεχώς να φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση τα εκκρεμούντα Μνημόνια με κράτος ονόματι “Β. Μακεδονία”… Μνημόνια που καίνε και τσουρουφλάνε…

Γελούσε βέβαια μέχρι πριν λίγο ο Μητσοτάκης... Θα έθετε θέμα κομματικής πειθαρχίαςο Σαμαράς και κάποιοι ακόμη δεν θα τα ψήφιζαν και ο Κυριάκος θα τους διέγραφε θριαμβευτικά, καταγγέλλοντας “αποσταθεροποίηση”, για να έχει δικαιολογία είτε να πάει σε άμεση Συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα και τους Σημιτικούςείτε να πάει κατευθείαν σε εκλογές με απλή αναλογική, ώστε να κάνει την Συγκυβέρνηση μετά…

Έβγαλαν μάλιστα και τον Άδωνη να πει ότι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προδότες για την Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να είναι όλα έτοιμα… (δείτε εδώ)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΣΑΜΑΡΑ

Ήρθε όμως η δήλωση – χαστούκι του Καραμανλή προς Σημίτη (8-4-2021), με την οποία “πυροβολεί” τελικά τον Κυριάκο, ενώ κάνει, μετά τόσα χρόνια, θεαματικό κυριολεκτικά άνοιγμα στον Αντώνη Σαμαρά, σαν να του λέει “πάμε μαζί, έλα να κυβερνήσουμε”, για το καλό φυσικά της πατρίδας! Καθώς κάποιοι ετοιμάζουν ήδη τις “Πρέσπες” του Αιγαίου και της Μεγίστης, με υπογραφή ίσως και στην Μεγίστη, νησί που διάλεξε όχι τυχαία ο Γιωργάκης να αναγγείλει τον θάνατο της Ελλάδας στα κοφτερά σαγόνια του ΔΝΤ…

Και ιδού η μεγάλη πάσα Κώστα προς Αντώνη:Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων”!

Ο Αντώνης πήρε αμέσως το σπουδαίο μήνυμα του Κώστα και θα ανταποδώσει ηχηρά και δημόσια, ενώ άμεσα αναμένεται “συνάντηση κορυφής” για τα περαιτέρω, που κάνουν πλέον τις εξελίξεις καυτές!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΕΛΟΣ

Έτσι ο Κυριάκος δένεται “χειροπόδαρα”, καθώς τώρα το τείχος είναι διπλό και σε τυχόν καταψήφιση των Σκοπιανικών Συριζαϊκών Μνημονίων, δεν θα μπορέσει να διαγράψει και Καραμανλή, γιατί θα γίνει επανάσταση στο κόμμα.

Ξέρει πια ότι είναι υπό προθεσμία και περιορισμό, που πιθανώς θα τον ωθήσει σε άλλες κινήσεις, από τις οποίες και θα εκτεθεί περισσότερο…

Πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα από ό,τι υπολόγιζε, αλλά κάθε του βήμα πλέον θα είναι σε “κινούμενοη άμμο” και θα τον βουλιάζει ακόμη πιο βαθιά στην συνείδηση του κόσμου, που του έκλεισε τις Εκκλησιές, του έκλεισε τις δουλειές, του έκλεισε κάθε ελπίδα και όνειρο, κάθε δρόμο και προοπτική, νομιμοποιώντας τις Πρέσπες και ετοιμάζοντας τις Τουρκοπρέσπες. (Πιθανόν και ο Δένδιας στο τέλος τον αφήσει)

Έτσι φαντάζει ίσως σαν μοναδική διέξοδος η ένωση των δυνάμεων Καραμανλή – Σαμαρά, για να μην παραδοθεί “γη, AOZ, Κύπρος και ύδωρ”.

Η λεγόμενη νέαΚεντροαριστερά” κίνησε ήδη στην σκακιέρα τον Σημίτη, για να κάνει ξαφνική επίθεση στον Καραμανλή, μετά από τόσα χρόνια από το Ελσίνκι, επειδή δεν υποτάχτηκε τότε και χάρη στην μη πίεση του στον Τάσσο Παπαδόπουλο, η Κύπρος κατάφερε να σωθεί από το τερατώδες τότε Σχέδιο Αννάν, κάτι που δεν του συγχώρησαν ποτέ οι Ρεπουμπλικάνοι του Μπους και άλλοι.

Η επίθεση δε, έγινε ενόψει δραματικών εξελίξεων με την Τουρκίαώστε να μην σηκώσουν κεφάλι οι αντιρρησίες της ΝΔ και να κρατηθεί ατσαλάκωτος “ο τόσο καλός” Κυριάκος…

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Πάντως, το κρίσιμο και καθοριστικό τεστ όλων, θα γίνει όταν ο Μητσοτάκης φέρει στην Ολομέλεια τα περίφημα Συριζαϊκά Μνημόνια Ελλάδας – “Β. Μακεδονίας”, που αποτελούν λόγω αυτής της απαράδεκτης ονομασίας κόκκινο πανί για τους όλους Έλληνες!

Αν Καραμανλής και Σαμαράς δεν ψηφίσουν τα Μνημόνια με μια ομάδα Βουλευτών τους που και οι δύο διαθέτουν, χάνεται η δεδηλωμένη και ο Μητσοτάκης είτε πάει σε Εκλογές απλής αναλογικής, είτε προσπαθεί στήνοντας μια Κυβέρνηση Μητσοτακο-Συριζο-Εκσυγχρονιστική, να πάρει ψήφο Εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή…

Αν Καραμανλής και Σαμαράς δεν ψηφίσουν τα προσβλητικά Σκοπιανικά Μνημόνια, δίνουν ταυτόχρονα δείγμα γραφής για το τι θα πράξουν και σε Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ και Κυπριακό και βάζουν έτσι οριστικά πάγο στα σχέδια διάλυσης της Ελλάδας! (δείτε και εδώ)
Ταυτόχρονα θα σχηματίσουν αμέσως και μαζικά έναν νέο, μεγάλο πόλο εξουσίαςσυγκεντρώνοντας κοντά τους την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και της Ομογένειας, αναλαμβάνοντας πλέον τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους!

ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΟΤΕ

Το Ν είχε από παλιά προτείνει την συμμαχία Σαμαρά – Καραμανλή, αλλά πικρίες, περιττοί εγωισμοί, αστοχίες και περίγυρος, δεν άφησαν εγκαίρως να γίνει πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να επελάσουν Γιωργάκης, Τσίπρας, Μητσοτάκης και να μην φυτρώνει πλέον χορτάρι, να μην έχουμε δε ούτε 25η Μαρτίου, ούτε ΟΧΙ, ούτε Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα και ο Θεός να βάλει το χέρι Του για μισθούς και συντάξεις…

Αν ο Κώστας Καραμανλής την περίοδο 2004 – 2009 είχε δίπλα του Αντιπρόεδρο, Υπουργό Οικονομικών ή  ΥΠΕΞ  έναν Αντώνη Σαμαρά και όχι την Ντόρα που τον χαντάκωσε, στα μάτια ιδίως των Μακεδόνων λόγω των χειρισμών της στο Σκοπιανό, θα ήταν ακόμη Πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν θα έμπαινε στο ΔΝΤ, οι μισθοί δεν θα κοβόταν, η Οικονομία θα πετούσε, η Άμυνα θα ήταν ατσάλινη και η Σημαία θα κυμάτιζε ψηλά και περήφανα όσο ποτέ.

Το ίδιο και εάν ο Σαμαράς είχε το 2012 – 2015 δίπλα του τον Καραμανλή, ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ερχόταν ποτέ και η Ελλάδα θα έβγαινε πανηγυρικά από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2015, χωρίς κλείσιμο τραπεζών, χωρίς κάπιταλ κοντρόλς, χωρίς Ταμείο Εθνικής Εκποίησης και νέο Μνημόνιο, χωρίς Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς προδοσία…

ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ;

Η Νέα Ελλάδα ίσως λοιπόν έρχεται επιτέλους, έστω και τώρα, έστω στο “και πέντε”, αφού ακόμη και στις καθυστερήσεις, το έχουμε αποδείξει, ναι, μπορούμε να σηκώσουμε το κύπελλο της νίκης! Το κύπελλο που μας ενώνει και μας αξίζει σαν χώρα και σαν Έλληνες.

Και τότε ίσως η Ελλάδα ξαναγίνει “ευγνωμονούσα”, σε εκείνους που θα σταματήσουν Σκόπια και Τουρκία, σώζοντας Κύπρο, ΑΟΖ και Οικονομία, θωρακίζοντας Αιγαίο και Θράκη, την Ελλάδα του Ελύτη και του Θεοδωράκη, την Ελλάδα του 1821 και του Μακεδονικού Αγώνα, την φωτεινή Ελλάδα της Οικουμένης!

Θα το κάνουν όμως; Ο ιστορικός πίνακας θα ξαναγυρίσει άραγε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο;

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (8-4-2021)

“Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η δήθεν «επιτυχημένη» στρατηγική του Ελσίνκι οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης!

Από τα Ίμια μέχρι το Ελσίνκι, η κυβέρνηση Σημίτη ζητούσε ουσιαστικά από ΗΠΑ και Ευρωπαίους εταίρους να ωθήσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη εναντίον μας για τα Ίμια και τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες». Φρόντιζε να συμπεριληφθούν αντίστοιχες προβλέψεις στα επίσημα Ευρωπαϊκά κείμενα. Δεν έχει ξανασυμβεί κράτος, και μάλιστα Ευρωπαϊκό, να ζητά από όλον τον κόσμο να θέσει τρίτο κράτος σε δικαστική αμφισβήτηση την εδαφική του ακεραιότητα!

Με τη συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο 1997, έγινε και ένα ακόμα σοβαρό ολίσθημα. Αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της! Προφανώς ούτε το μονομερές δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ρητά προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο για όλες τις χώρες.

Το 1999 με το Ελσίνκι, η ΕΕ ως Πόντιος Πιλάτος θα προωθούσε την προσφυγή της Τουρκίας στη Χάγη εναντίον μας για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα», μέχρι τα τέλη του 2004! Όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974. Και όχι από κοινού με την Ελλάδα με συνυποσχετικό. Μονομερώς! Δηλαδή, η Τουρκία θα προσδιόριζε μόνη της τα επίδικα θέματα. Και, καθώς η Ελλάδα αποδεχόταν ακόμα τότε την υποχρεωτική δικαιοδοσία της Χάγης, δεν θα είχε επιλογή. Αυτομάτως αποδεχόταν το άνευ προηγουμένου: ότι εδάφη της, κυριαρχία της και ό,τι άλλο θεωρούσε η Τουρκία «συναφές» θα ετίθεντο υπό δικαστική αίρεση.

Και, ενώ στο Ελσίνκι η Τουρκία κέρδιζε αυτό που διακαώς επεδίωκε επί 36 χρόνια, δηλαδή τον χαρακτηρισμό της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, η Ελλάδα δεν φρόντισε να λάβει ως αντάλλαγμα ούτε καν τα αυτονόητα: την άρση του casus belli και τον έμπρακτο σεβασμό από την Άγκυρα του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του, ιδίως δε του Δικαίου της Θάλασσας. Αντιθέτως, θέταμε οι ίδιοι την εδαφική μας ακεραιότητα υπό επανεξέταση.

Στο άρθρο του κ. Σημίτη αναφέρεται μάλιστα ότι διαφορά μας προς επίλυση με την Τουρκία δεν είναι μόνον η υφαλοκρηπίδα, αλλά και τα χωρικά μας ύδατα! Από πότε; Και μας εγκαλεί ότι τάχα δεν αξιοποιήσαμε το Ελσίνκι, για να «επιλύσουμε» και αυτό το ζήτημα! Φαίνεται, γι αυτό η κυβέρνηση Σημίτη διαπραγματευόταν με την Τουρκία αποκλειστικά το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.! Για να «επιλύσει» το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – που το Ελσίνκι έκανε πακέτο με όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις – με τρόπο αποδεκτό από την Τουρκία!

Το Δεκέμβριο 2004, όταν κρινόταν η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, η δική μας προτεραιότητα ήταν πράγματι η απεμπλοκή μας από το τετελεσμένο του Ελσίνκι. Πίστευα και πιστεύω ότι, πέραν της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, τίποτε άλλο από όσα θέτει η Τουρκία δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση ή δικαστική αίρεση.

Το προηγούμενο του Ελσίνκι ήταν πλέον πραγματικότητα, αλλά έπρεπε να αποδυναμωθεί. Προσθέσαμε τη διατύπωση ότι στη Χάγη θα πάμε «εφόσον απαιτείται», για να αποφύγουμε να συρθούμε για θέματα που δεν υφίστανται. Διαμορφώσαμε μία νέα στρατηγική που μετέτρεπε τα προβλήματα με την Τουρκία από ελληνο-τουρκικά σε Ευρω-τουρκικά. Η ΕΕ, από το να παραπέμπει την εδαφική μας ακεραιότητα στη Χάγη, γεγονός αδιανόητο, επόπτευε πλέον η ίδια και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο, ως προαπαιτούμενο της ενταξιακής διαδικασίας (Διαπραγματευτικό Πλαίσιο με την Τουρκία, Οκτώβριος 2005).

Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.

Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο“.

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ Triklopodia 10/4/2021

 

 

 

 

Στο «εδώλιο»

Ντόκος και Γρηγοριάδης για

διαπλοκή με την Άγκυρα

Ντόκος και Γρηγοριάδης για διαπλοκήΖήτημα προκύπτει για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης, έπειτα από δημοσίευμα του ιστότοπου Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο Θάνος Ντόκος, ως Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ το 2010, απέστειλε εμπιστευτική έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία, στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Τα έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks επιβεβαιώνουν ότι ο Ντόκος είχε αποστείλει την έκθεση από το προσωπικό του email. Να σημειωθεί ότι κάποια στοιχεία της έκθεσης δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συντάκτης της έκθεσης ήταν ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης. Η έκθεση προτείνει κατευθύνσεις στην τουρκική διπλωματία για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις του πρώην Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, θεωρητικού του νεοθωμανισμού, με την ένταξη στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας των Βρυξελλών (29 Απριλίου 2010), που είχε αποδέκτη τον γαμπρό του Ερντογάν, αναλύεται η έκθεση του Γρηγοριάδη. Στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές που δίνει η έκθεση στην τουρκική ηγεσία για το πως να προωθήσει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το περιβόητο δόγμα Νταβούτογλου με τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

Χρωστάει απαντήσεις ο Ντόκος

Αν και ήταν η περίοδος που ο Ερντογάν θεωρούνταν διεθνώς “ισλαμοδημοκράτης” και η Τούρκια πρότυπο “μετριοπαθούς πολιτικού Ισλάμ” για όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, τα ερωτηματικά για τον Ντόκο είναι καυτά. Δεν πρόκειται, άλλωστε, για έναν απλό ακαδημαϊκό. Πρόκειται για τον σημερινό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος έχει επανειλημμένως προκαλέσει με δημόσιες τοποθετήσεις του όταν κατείχε κυβερνητικό αξίωμα.

Ο Ντόκος οφείλει να απαντήσει στο απλό ερώτημα: Για ποιο λόγο ένας Έλληνας ακαδημαϊκός, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, μετατρέπεται κρυφίως σε μυστικοσύμβουλο της Άγκυρας; Και εάν αποδεδειγμένα το έπραξε μία φορά, γιατί να μην υποθέσουμε το έχει πράξει κι άλλες; Είναι δυνατόν μετά από αυτή την αποκάλυψη να παραμένει στη θέση-κλειδί που κατέχει σήμερα και από την οποία έχει πρόσβαση στα πιο απόρρητα εθνικά μυστικά;

Τέλος, όλες αυτές οι διαπλοκές με το εχθρικό προς την Ελλάδα τουρκικό κράτος, που λειτουργούν κάτω από τον μανδύα του ακαδημαϊκού, δεν θα έπρεπε να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής; Αυτό δεν αφορά μόνο τον Ντόκο. Αφορά και τον καθηγητή Γρηγοριάδη, ο ρόλος του οποίου αποδεικνύεται τουλάχιστον θολός. Οι ακαδημαϊκοί δημοσιεύουν τις μελέτες τους. Αυτοί που συντάσσουν απόρρητες εκθέσεις με πληροφορίες και συμβουλές προς ξένες και μάλιστα εχθρικές υπηρεσίες, ή διοχετεύουν εμπιστευτικές εκθέσεις ονομάζονται αλλιώς…

Πηγή: SLpress iskra 10/4/2021

 

 

 

 

Η απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά

«Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για τη δήθεν "επιτυχημένη" στρατηγική του Ελσίνκι»

Η απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά

Δήλωση – απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εξέδωσε ο Κώστας Καραμανλής, με επίκεντρο τη στρατηγική του Ελσίνκι και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως σε άρθρο του ο κ. Σημίτης στην εφημερίδα «Τα Νέα» άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την εγκατάλειψη της στρατηγικής του Ελσίνκι.

«Συνεχίζει ο κ. Σημίτης να γράφει για τη λεγόμενη «επιτυχία» του Ελσίνκι. Έχω πάντα επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσο αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις διευκολύνουν τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων και, μάλιστα, σε μια δύσκολη φάση τους που είναι τώρα σε εξέλιξη. Όμως, η εμμονή και η συνεχής επανάληψη επιβάλλουν να ειπωθούν τελικά κάποια πράγματα, για λόγους ιστορικής ακρίβειας. Και αφού παραβλέψω την αναφορά σε μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ με αυτήν τη σύνθεση και με αυτό το περιεχόμενο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η δήθεν «επιτυχημένη» στρατηγική του Ελσίνκι οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης! Από τα Ίμια μέχρι το Ελσίνκι, η κυβέρνηση Σημίτη ζητούσε ουσιαστικά από ΗΠΑ και Ευρωπαίους εταίρους να ωθήσουν την Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη εναντίον μας για τα Ίμια και τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες». Φρόντιζε να συμπεριληφθούν αντίστοιχες προβλέψεις στα επίσημα Ευρωπαϊκά κείμενα. Δεν έχει ξανασυμβεί κράτος, και μάλιστα Ευρωπαϊκό, να ζητά από όλον τον κόσμο να θέσει τρίτο κράτος σε δικαστική αμφισβήτηση την εδαφική του ακεραιότητα! Με τη συμφωνία της Μαδρίτης τον Ιούλιο 1997, έγινε και ένα ακόμα σοβαρό ολίσθημα. Αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της! Προφανώς ούτε το μονομερές δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, όπως ρητά προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο για όλες τις χώρες.

Το 1999 με το Ελσίνκι, η ΕΕ ως Πόντιος Πιλάτος θα προωθούσε την προσφυγή της Τουρκίας στη Χάγη εναντίον μας για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα», μέχρι τα τέλη του 2004! Όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974. Και όχι από κοινού με την Ελλάδα με συνυποσχετικό. Μονομερώς! Δηλαδή, η Τουρκία θα προσδιόριζε μόνη της τα επίδικα θέματα. Και, καθώς η Ελλάδα αποδεχόταν ακόμα τότε την υποχρεωτική δικαιοδοσία της Χάγης, δεν θα είχε επιλογή. Αυτομάτως αποδεχόταν το άνευ προηγουμένου: ότι εδάφη της, κυριαρχία της και ό,τι άλλο θεωρούσε η Τουρκία «συναφές» θα ετίθεντο υπό δικαστική αίρεση. Και, ενώ στο Ελσίνκι η Τουρκία κέρδιζε αυτό που διακαώς επεδίωκε επί 36 χρόνια, δηλαδή τον χαρακτηρισμό της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ, η Ελλάδα δεν φρόντισε να λάβει ως αντάλλαγμα ούτε καν τα αυτονόητα: την άρση του casus belli και τον έμπρακτο σεβασμό από την ‘Αγκυρα του διεθνούς δικαίου στο σύνολό του, ιδίως δε του Δικαίου της Θάλασσας. Αντιθέτως, θέταμε οι ίδιοι την εδαφική μας ακεραιότητα υπό επανεξέταση.

Στο άρθρο του κ. Σημίτη αναφέρεται μάλιστα ότι διαφορά μας προς επίλυση με την Τουρκία δεν είναι μόνον η υφαλοκρηπίδα, αλλά και τα χωρικά μας ύδατα! Από πότε; Και μας εγκαλεί ότι τάχα δεν αξιοποιήσαμε το Ελσίνκι, για να «επιλύσουμε» και αυτό το ζήτημα! Φαίνεται, γι αυτό η κυβέρνηση Σημίτη διαπραγματευόταν με την Τουρκία αποκλειστικά το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.! Για να «επιλύσει» το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – που το Ελσίνκι έκανε πακέτο με όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις – με τρόπο αποδεκτό από την Τουρκία!

Το Δεκέμβριο 2004, όταν κρινόταν η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, η δική μας προτεραιότητα ήταν πράγματι η απεμπλοκή μας από το τετελεσμένο του Ελσίνκι. Πίστευα και πιστεύω ότι, πέραν της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, τίποτε άλλο από όσα θέτει η Τουρκία δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση ή δικαστική αίρεση. Το προηγούμενο του Ελσίνκι ήταν πλέον πραγματικότητα, αλλά έπρεπε να αποδυναμωθεί. Προσθέσαμε τη διατύπωση ότι στη Χάγη θα πάμε «εφόσον απαιτείται», για να αποφύγουμε να συρθούμε για θέματα που δεν υφίστανται. Διαμορφώσαμε μία νέα στρατηγική που μετέτρεπε τα προβλήματα με την Τουρκία από ελληνο-τουρκικά σε Ευρω-τουρκικά. Η ΕΕ, από το να παραπέμπει την εδαφική μας ακεραιότητα στη Χάγη, γεγονός αδιανόητο, επόπτευε πλέον η ίδια και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο, ως προαπαιτούμενο της ενταξιακής διαδικασίας (Διαπραγματευτικό Πλαίσιο με την Τουρκία, Οκτώβριος 2005).

Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.

Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο».

newsbeast 8/4/2021

 

 

 

 

 

Newsroom Newsroom

Τζιτζικώστας, Φαρμάκης και Κασαπίδης ζητούν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για το λιανεμπόριο μετά την παράταση του lockdown

Να ενισχυθεί άμεσα το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ζητούν από τον Πρωθυπουργό, ζητούν οι περιφερειάρχες δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Φαρμάκης, Τζιτζικώστας και Κασαπίδης έστειλαν κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, ζητώντας να λάβει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές που το Lockdown παραμένει μετά την εισήγηση των ειδικών επιστημόνων να μην ανοίξει η αγορά από αύριο Δευτέρα, όπως σε όλες τις άλλες περιοχές.

Οι τρεις Περιφερειάρχες στην ανακοίνωσή τους, εξηγούν βάσει νομοθεσίας η ειδική συνθήκη, προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών ζητώντας άμεσα να εφαρμοστεί, ώστε να καλυφθεί μέρος έστω της απώλειας των εσόδων των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ζητούν να δοθούν 5.000 ευρώ σε κάθε έμπορο.

Αποδοκιμασίες κατά Πέτσα

«Θερμή» υποδοχή Πέτσα στην Πάτρα από εμπόρους και εργαζόμενους. «Ανοίξτε το εμπόριο» του φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

Την πόρτα του Δημαρχείου της Πάτρας πέρασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται την Αχαϊκή πρωτεύουσα σε συνέχεια των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην περιφέρεια.

Απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας και μέλη σωματείων οι οποίοι ανέμνεναν την άφιξη του προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους στο παρατεταμένο λουκέτο στα μαγαζιά.

Κατά τη μετάβαση του κ. Πέτσα στο δημοτικό μέγαρο, ο υπουργός δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, εμπόρων και εργαζομένων, οι οποίοι του φώναξαν «ανοίξτε τα μαγαζιά» - «ανοίξτε το εμπόριο».

Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των φορέων ή τους δημοσιογράφους, προτού μπει στο δημαρχείο.

tempo24 - ΠΕΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΌ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

https://www.youtube.com/watch?v=g2c7vcRkQ8A&feature=emb_logo

 

 

 

 

Το έγγραφο με την τεχνολογία αφανισμού και ελέγχου των Ελλήνων...

Το έγγραφο με την τεχνολογία αφανισμού και ελέγχου των Ελλήνων….

Μητσοτάκης Τσιόδρας, προσπαθούνε να υποδουλώσουνε τον Έλληνα με την προηγμένη τεχνολογία τα νέας τάξης πραγμάτων.

Οι ανθέλληνες Μητσοτάκης και τα λοιπά μέλη της συμμορίας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον σκυμμένο προδότη της ιατρικής Σωτήρη Τσιόδρα, που προσπαθεί εδώ και δύο μήνες να βγάλει όσους περισσότερους θανάτους, από κορωναϊό, αλλά δεν του βγαίνουν τα νούμερα, επιδιώκουν, να εφαρμόσουν αυτήν την τεχνολογία στους Έλληνες.

Το έγγραφο που σας δίνουμε, είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, από τον Ο Cyrus A. Parsa, που είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού A.I. Artificial Inteligence, τεχνητής νοημοσύνης.

Στο έγγραφο αυτό περιέχονται όλη η τεχνολογία, αναλυτικά, από την κάθε εταιρεία και ατομικά, που κατασκεύασαν και θέλουν να περάσουν και να εφαρμόσουν στην ανθρωπότητα.

Το έγγραφο είναι στα αγγλικά, απλά προσπαθήστε, όσοι δεν γνωρίζετε αγγλικά, να βρείτε κάποιον φίλο, να σας βοηθήσει στην μετάφραση. Έχουμε και παρακάτω το σχετικό κείμενο στα Αγγλικά για να το μεταφράσετε όπως θέλετε εσείς.

Αυτήν την τεχνολογία προσπαθούν να φέρουν και στην Ελλάδα, οι Νεοταξίτες Τσιόδρας και Μητσοτάκης, για να υποδουλώσουν ολοκληρωτικά τους Έλληνες.

Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Μητσοτάκης και οι λοιπές ανθελληνικές ουσίες, προσπαθούν να μας περάσουν το εμβόλιο που θα είναι το ένα στάδιο πρίν την ολοκληρωτική υποδούλωσή μας.

Το εμβόλιο, από πληροφορίες που έχουμε, θα περιέχει νανοτεχνολογία για την συνεχή παρακολούθησή μας. Δηλαδή η προδοτική κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και γενικότερα τα αφεντικά τους, θα μας παρακολουθούν. Θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε.

Αυτό θέλουν να περάσουν και γι αυτό, προσπαθούν να «φουσκώσουν» τα νούμερα από τους δήθεν θανάτους τους κορωναϊού.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ! Θέλουν την ολοκληρωτική εξόντωσή μας.

Τα εμβόλια είναι μόνο η αρχή. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα του κορωναϊού. Πολεμάνε με κάθε βρώμικο μέσο να αποκρύψουν την αλήθεια.

Διαβάστε και φρίξτε. Μοιραστείτε το με φίλους.

Δείτε τι τεχνολογία υπάρχει , για την απόλυτη υποδούλωση του Έλληνα και θα αναθεωρήσετε πολλές απόψεις για όλους αυτούς που ψηφίσατε !]

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να κατεβάσετε όλο το έγγραφο.

Cyrus A. Parsa, The AI Organization

Κατεβάστε το έγγραφο και από εδώ: 87 σελίδες έγγραφο φωτιά. AI Organization Cyrus A. Parsa.

Ομπάμα, Google, Bidens, Clinton, Schmidt, Sued in Fed Court, Weaponized AI Bio-Tech Transfer, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όλων των ανθρώπων, συνενοχή σε Slave Camps, Κίνα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δήλωση που έγινε στις 3/24/2020, 4:44 μ.μ., Ώρα Ειρηνικού.

«ΓΙΑ ΤΙΣ 81 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ: ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΗΜΕΝΟΣ, Ή ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΩΝΑ ΕΔΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. Cyrus A. Parsa, Ο οργανισμός AI.
Τροποποιημένη καταγγελία για την απελευθέρωση του John Do 1-29 από το πρωτότυπο Parsa Vs Google Doc, πρώτες 16 σελίδες καταγγελίας που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΑΡΣΑΛΛΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΒΑΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΟ, ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΤΩΝ ΑΓΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ PAYPAL Ή ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑ.

Βοήθησέ με να υπηρετήσω, να προσφέρω δικαιοσύνη και να αποτρέψω τους κινδύνους σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου εκθέτοντας, δωρίζοντας και υπηρετώντας Ακολουθώντας διασυνδεδεμένους κατηγορούμενους και φέρνοντας τη διεθνή προσοχή στους ακόλουθους κατηγορούμενους και τα εγκλήματά τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ταιριάξουμε την κατηγορία Ανθρωποι. Περίληψη περίπτωσης και 31 Μετρήσεις υποθέσεων και εισαγωγή που εξήχθησαν από ομοσπονδιακή σελίδα 81 σελίδων σύμφωνα με όλους τους κατηγορούμενους παρακάτω.
Καθού:
Google LLC, Barack Hussein Obama, Joe Biden, Hunter Biden, Hilary Clinton, Eric Shmidt, John O. Brennon, Warren Buffet, James Comey, Andrew McCabe, James Clapper, Facebook, Inc, DeepMind Inc, Alphabet Inc, The World Bank, Neuralink Inc, Tesla Inc, Larry Page, Sergey Brin, Sundar Pichai, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Amazon, Jeff Bezos, Microsoft, Bill Gates, CISON PR NewsWire, CNN, Cable News Network, Anderson Cooper, Don Lemon, MSNBC, Rachel Maddow, Washington Post, New York Times, Time Magazine, Massachusetts Institute of Technology, Harvard, Adam Schiff, Wyss Institute, Darper, Qualcomm, George Soros, Soros Fund Management, Open Society Foundations, University of Vermont, Joshua Bongard και Sam Kriegman. Rockefeller Foundation, Huawei, Boston Dynamics, Hanson Robotics, Didi Chuxing, Megvii Face ++, Alibaba, Sensetime, ICarbon X, Festo, Chinese Communist Party & John Doe’s 1-Unlimited

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Απειλώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όλων των ανθρώπων του κόσμου με την κατάχρηση τεχνητής νοημοσύνης, τη βιοτεχνολογία, την αμελή μεταφορά τεχνολογίας βιο-όπλου, την αμελή αποτυχία να σταματήσει η κινεζική IP και το Sensitive A.I. Κλοπή βιοτεχνολογίας, συνενοχή στη γενοκτονία και συμβολή στη φυσική γενοκτονία στα στρατόπεδα σκλάβων στο εσωτερικό της Κίνας, μεταφέροντας τεχνητή βιοτεχνολογία AI, χρηματοοικονομικές επενδύσεις, εμπόριο, συστήματα παρακολούθησης, αναγνώριση προσώπου και συμμετοχή στην πολιτιστική γενοκτονία της ανθρωπότητας μέσω της κυβερνητικής, βιοτεχνολογίας, μετα- Ο ανθρωπισμός, με τον έλεγχο και τον επαναπρογραμματισμό των ανθρωπίνων φυλών και της επερχόμενης νέας γενιάς λαών Σκέψεις, συναισθήματα και χημεία του εγκεφάλου για αποδοχή και μετάβαση στον μετα-ανθρωπισμό με βιο-ψηφιακό κοινωνικό προγραμματισμό και κοινωνική μηχανική την ανθρώπινη φυλή μέσω κωδικοποίησης AI και αλγοριθμικού βιομετρικού χειρισμού AI των νευρικών συστημάτων τους, των ηλεκτρικών πεδίων και των νευρωνικών δικτύων μέσω πολλαπλών πατενταρισμένων έξυπνων τηλεφώνων, αισθητήρων IoT Proximity και άλλων εξελιγμένων τεχνολογιών, καθώς οι άνθρωποι του κόσμου και τα συστήματα AI και οι εφαρμογές αλληλεπιδρούν και διασυνδέονται με Google, Microsoft, Amazon, Apple, Baidu, Tik Tok, Wechat, Huawei, Megvii Face ++, Alipay, Facebook, Neuralink, Διαδίκτυο και πολλά άλλα Τα οικοσυστήματα και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων επαναπρογραμματίζουν άτομα χωρίς τη γνώση, την κατανόηση ή την ελεύθερη βούλησή τους. Μη ενημερώνοντας τους πολίτες του κόσμου ότι τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία Τεχνητής Σούπερ Νοημοσύνης στην Τεχνολογία Κβαντικής Τεχνολογίας AI με συστήματα 5G και 6G που μπορούν να εξαλείψουν και να καταστρέψουν όλους τους ανθρώπους του κόσμου μέσω συγκρούσεων σε εθνικό επίπεδο, ιών, παρακολούθησης ή πολλών άλλων κινδύνων που εντοπίζονται από Κύρος. A. Οι έρευνες της εταιρείας A. Parsa and The AI ​​Organisation plus AI και τα εκδοθέντα βιβλία του Cyrus, Κίνδυνοι τεχνητής νοημοσύνης για την ανθρωπότητα.
Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, Νάνσυ Πελόσι, Τσακ Σούμερ, Άνταμ Σιφ, Τζέρι Νάντλερ, Έρικ Σμιτ, Μπιλ Γκέιτς, Τζον Ο. Μπρέναν, James Comey, Andrew McCabe, Elon Musk, Google, Sergey Brin, Laryy Ο Page, ο Jeff Bezos, και οι ποικίλοι πολλοί κατηγορούμενοι ήταν αμέλεια, ανίκανη και προδοτική συμπεριφορά επιτρέποντας στην Κίνα, το σώμα της.

https://www.scribd.com/embeds/454349849/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-Rdb7bbfXTm71nGMRzgWB<p style="  margin: 12px auto 6px auto;  font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif;  font-style: normal;  font-variant: normal;  font-weight: normal;  font-size: 14px;  line-height: normal;  font-size-adjust: none;  font-stretch: normal;  -x-system-font: none;  display: block;"  ><a title="View gov.uscourts.casd.660353.3.0 CORPORATIONS AGAINST HUMANITY on Scribd" href="https://www.scribd.com/document/454349849/gov-uscourts-casd-660353-3-0-CORPORATIONS-AGAINST-HUMANITY#from_embed" style="text-decoration: underline;">gov.uscourts.casd.660353.3....</a> by <a title="View Ancestral Gifts's profile on Scribd" href="https://www.scribd.com/user/34093585/Ancestral-Gifts#from_embed" style="text-decoration: underline;">Ancestral Gifts</a></p>
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

στις Μαρτίου 24, 2021 πηγή πηγή

 

 

 

 

“ΕΝΤΟΛΗ” ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ;;;

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.egerssi.gr

Η “σιδηρά κυρία” της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η Ανατολικογερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ είναι στην ηγεσία της Ενωμένης Γερμανίας από το 2005 μέχρι σήμερα και θα παραμείνει Καγκελάριος για ακόμη ένα εξάμηνο, εξαντλώντας την τέταρτη τετραετία της!

Αφού, η ίδια σήμανε το τέλος της κυριαρχίας της, αποφασίζοντας να μη διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία της “Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας” (CDU) στο συνέδριο του κόμματός της, που πραγματοποιήθηκε στις 6-9 Δεκεμβρίου 2018 στο Αμβούργο! Μια αρχηγία που κατείχε από τις 10 Απριλίου 2000 και η οποία έληξε στις 7 Δεκεμβρίου 2018, όταν και αντικαταστάθηκε από την Άνεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ!

Έτσι αυτή η επιλογή της να μην διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του κόμματος CDU, αυτόματα σήμανε και την λήξη της “σιδεράς εποχής” της ως Καγκελάριος της Γερμανίας, αφού είχε δηλώσει η ίδια, πως:

“Για μένα τα δύο αξιώματα, της Καγκελαρίου και της Προέδρου του κόμματος πάνε μαζί, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης”!Δίπλα στον Λόταρ ντε Μεζιέρ, τελευταίο Πρωθυπουργό της Ανατολικής Γερμανίας, τον Αύγουστο του 1990…

“Βίαια” αποχώρησαν από την Προεδρία του CDU την Άνγκελα Μέρκελ…

Βέβαια, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η υπερφιλόδοξη Άνγκελα Μέρκελ “κουράστηκε” και θέλησε να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί; Ποιος ηγέτης κράτους που μετατράπηκε σε καθεστωτικό ηγέτη αυτού του κράτους, βλέπει με καλό μάτι την πιθανή “συνταξιοδότησή” του;

Πιστεύω κανένας, γιατί η Εξουσία είναι γλυκιά και ουδείς την απεμπολεί χωρίς λόγο!

Απλά, απλούστατα, δημιουργήθηκε εκείνη την εποχή μια μεγάλη πολιτική φθορά της Άνγκελα Μέρκελ, μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για το CDU στις τοπικές εκλογές του κεντρικού κρατιδίου Έσση της Γερμανίας, με πρωτεύουσα την αριστοκρατική πόλη Βίζμπαντεν, παρ΄ ότι η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου είναι η Φρανκφούρτη, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες έχασαν 11,3 μονάδες σε σχέση με το 2013 και περιορίστηκαν στο 27%, που είναι το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που είχε πετύχει το CDU στο εν λόγω κρατίδιο τα τελευταία 50 χρόνια! Αλλά και στο κρατίδιο της Βαυαρίας, με πρωτεύουσα το πλούσιο Μόναχο, την ίδια εποχή (2018) το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό, αφού το κόμμα απώλεσε 10,5 μονάδες (37,2%) σε σχέση με το 2013 όταν το CDU είχε λάβει 47,7%!

Τότε υπήρξαν πολλοί “Χριστιανοδημοκράτες” που μίλαγαν ότι ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος!

Υπό αυτήν την πρωτοφανή πίεση η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να “παραδώσει” το κόμμα στην Άνεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ (7 Δεκεμβρίου 2018 – 16 Ιανουαρίου 2021)!

Ωστόσο οι πληροφορίες μας λέγουν, ότι η Άγκελα Μέρκελ προσπάθησε να επανακάμψει, αλλά την πρόλαβε η επιδημία του κορωνοϊού και η άθλια αντιμετώπισή της εκ μέρους της και η οποία επέφερε στο CDU κρίση και εσωστρέφεια!

Την Μέρκελ την “τρώει” ο κορωνοϊός και η οσμή σκανδάλων…

Για τον λόγο αυτό, στις 16 Ιανουαρίου 2021 στην θέση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος εξελέγη ο Άρμιν Λάσετ, που θα προσπαθήσει να βγάλει το CDU πάλι πρώτο κόμμα στις προσεχείς γενικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021!

Αλλά αυτός ο εσωτερικός καταλογισμός ευθυνών για την ανεπαρκή αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Γερμανίδα Καγκελάριο, αποδείχτηκε την περασμένη Κυριακή, όταν το CDU της Άνγκελα Μέρκελ υπέστη βαριά ήττα σε δύο ακόμη κρατίδια της Γερμανίας καταγράφοντας τα χαμηλότερα ποσοστά μεταπολεμικά! Αυτά τα κρατίδια είναι της Βάδης – Βυρτεμβέργης, με πρωτεύουσα τη Στουτγάρδη και της Ρηνανίας Παλατινάτο, με πρωτεύουσα την πόλη Μάιντς!

Αλλά η πολιτική ραγδαία φθορά της Άνγκελα Μέρκελ συντελέστηκε επίσης, λόγω του ότι το “αδελφό” κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) με το κόμμα της Μέρκελ (CDU), βρέθηκε στη δίνη σκανδάλων δωροληψίας από βουλευτές του! Και οι οποίοι φέρονται να έχουν εισπράξει προμήθειες πολλών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν ώστε να αγοραστούν μάσκες προστασίας, από κυβερνήσεις γερμανικών κρατιδίων αλλά και από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση!Νέα μεταναστευτική Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας με απούσα την Ελλάδα…

Έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που πολλάκις σας έχω επισημάνει, πως δηλαδή οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ραγδαίες! Όπως άλλωστε επιβεβαιώνονται οι υψηλής διαβάθμισης πληροφορίες πηγών μου που μου αναφέρουν ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συντριπτική ήττα της Μέρκελ στις εκλογές των δυο αναφερομένων παραπάνω κρατιδίων της Γερμανίας!

Ωστόσο παρ΄ ότι η Άνγκελα Μέρκελ μας “εγκαταλείπει”, εν τούτοις επιθυμεί στο επόμενο εξάμηνο να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο εναντίον της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας!

Στο σημείο αυτό θα παρακαλούσα να θυμηθούμε απόσπασμα των όσων έγραφα την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021:

«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Μαρτίου 2016 επικυρώθηκε από τους αρχηγούς κρατών – μελών της, η Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Όπου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ζητούσαν να παρακολουθηθεί στενά η τήρηση αυτής της Συμφωνίας! Μια Συμφωνία για την οποία ομιλητές κρατών – μελών εξέφρασαν επιφυλάξεις κατά πόσον είναι ή όχι “ασφαλής χώρα” η Τουρκία! Όπως επίσης (τότε), κράτη – μέλη αμφισβήτησαν κατά πόσο θα ήταν λειτουργική αυτή η Συμφωνία και κατά πόσο θα την τηρούσε η Τουρκία.

Πέντε χρόνια μετά, αυτή η Συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ, με ευθύνη όχι της Τουρκίας, αλλά της Γερμανίας. Αφού ουδέποτε άσκησε πίεση η Άγκελα Μέρκελ στον Ρ. Τ. Ερντογάν για την τήρησή της και η μη τήρηση της Συμφωνίας είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει “αποθήκη ψυχών”, και με την ανοχή βεβαίως της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ! Έτσι οι προσωρινώς “φιλοξενούμενοι” παράνομοι μετανάστες καθίστανται “μόνιμοι” κάτοικοι στην χώρα μας, αλλάζοντας την εθνοτική της σύσταση! Μια “κυβερνητική αδιαφορία” που μπορεί σε βάθος χρόνου να στοιχίσει στην Πατρίδα μείωση και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων!

Έτσι ενώ η φιλότουρκη Γερμανία φέρει ακεραία την ευθύνη της μη τήρησης της Συμφωνίας του 2016 εις βάρος της Ελλάδος, μαθαίνουμε εσχάτως ότι θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια νέα Συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας για το “μεταναστευτικό”! Σε αυτές τις διαβουλεύσεις μαθαίνουμε πως δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα! Αφού υπάρχει ο γερμανικός ισχυρισμός ότι στο Συμβούλιο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου 2021 θα συζητηθούν στο σύνολό τους τα ζητήματα ΕΕ και Τουρκίας! Ωστόσο, μαθαίνουμε ότι η Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεδιάσκεψη για τη νέα μεταναστευτική Συμφωνία με τον Τούρκο “Σουλτάνο” στις 5 Μαρτίου 2021!

Θα θέλαμε όμως να ξέρουμε, ενημερώθηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης; Ή για άλλη μια φορά αποφασίζουν οι Γερμανοί για εμάς, αλλά χωρίς εμάς;

Αρκείται ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του επίσης φιλότουρκου Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, πως “Μια δήλωση της ΕΕ εκπροσωπεί όλα τα κράτη – μέλη της έναντι ενός τρίτου;”! Του κ. Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα για το “προσφυγικό”;

Αλλά την Ελλάδα “καρφώνει” και η γερμανική καθημερινή εφημερίδα Die Welt, η οποία καταλογίζει αποτυχία της ελληνικής πλευράς, ώστε να απελάσουν σύντομα άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου…

Φέρνοντας παλαιότερα στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό στοιχείο, πως:

«Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο επαναπροωθήθηκαν στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μόλις 1.907 παράτυποι μετανάστες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 μετανάστες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Κατά συνέπεια, μόνο ένας από 50 επιβαίνοντες στα πλοιάρια επέστρεψε στην Τουρκία»!

Πριν αποχωρήσει η Μέρκελ, θέλει να μας οδηγήσει στη Χάγη και να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας…

Όμως βλέπετε, ότι ο χρόνος πιέζει την κ. Μέρκελ! Δεν είναι μόνο η Νέα Συμφωνία με την Τουρκία που θέλει να ανανεώσει προς όφελος της Γερμανίας και της Τουρκίας, παρ΄ ότι η γερμανική πλευρά διά του στόματος του κυβερνητικού της εκπροσώπου προσπαθεί να μας πείσει ότι θα είναι και προς όφελος της Ελλάδος! Άλλωστε το όφελος για την Ελλάδα από τη Συμφωνία του 2016 το βλέπουμε καθημερινά πέντε χρόνια τώρα!

Έτσι η Καγκελαρία του Βερολίνου θέλει πριν εκπνεύσει αυτό το τελευταίο εξάμηνο της παντοκρατορίας της να ωφελήσει την χώρα της και την Τουρκία!

Επίσης επιζητά διακαώς και γι΄ αυτό η γερμανική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση θα ενταθεί ιδιαίτερα, ώστε να οδηγηθούμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση όλων των ζητημάτων που θέτει η Τουρκία και που ενισχύεται αυτή προδοτική πολιτική και από πολλούς Ελληνόφωνους της Πατρίδος μας, αλλά και βεβαίως να γίνει αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του ισλαμοφασίστα άρπαγα Τούρκου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Τι γυρεύει η “κότα” στο παζάρι της “αλεπούς”;

Σε αυτό το νοσηρό κλίμα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις διερευνητικές συζητήσεις με τον Τούρκο ταραχοποιό! Αυτόν που δεν σέβεται τι Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες!

Έτσι μετά την ολοκλήρωση στην Αθήνα των διαβουλεύσεων Ελλάδος – Τουρκίας, ο θρασύτατος εν πολλοίς ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπέβαλε αίτημα συνάντησης με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια! Μια συνάντηση που όπως πληροφορούμαστε θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2021!

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Νίκο Δένδια! Έχει χρόνο για χάσιμο; Πιστεύει ότι μπορεί να συμμορφωθεί ο προκλητικός Τούρκος και η συζήτηση να περιοριστεί στα ζητήματα που δέχεται προς συζήτηση η ελληνική πλευρά;

Ευχόμαστε ο κ. Νίκος Δένδιας να μην άλλαξε “στρατόπεδο”!

Να εξακολουθεί να πιστεύει ότι, με την Τουρκία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου των θαλασσών (Σύμβαση του ΟΗΕ – UNCLOS) όπου ορίζεται το δικαίωμά μας στην άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων (και) στο Αιγαίο Πέλαγος από τα 6 στα 12 ν.μ. και τα οποία παραπάνω αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου!

Πάμε εκλογές 23 Μαΐου 2021;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανθομολογούμενο ότι δέχεται μεγάλες εσωκομματικές πιέσεις για άμεση διπλή προσφυγή σε εκλογές! Τώρα που ακόμη – όπως εκτιμούν στη ΝΔ – έχουν το πάνω χέρι!

Όμως είναι σίγουρο πώς η προσφυγή ή όχι στις κάλπες είναι στο “χέρι” του Πρωθυπουργού;

Αφού όπως με πληροφορεί πηγή μου, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ διαμήνυσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, πως επιθυμία της είναι να γίνει ελληνική προσφυγή στη Χάγη και ακολούθως στις 29 Απριλίου 2021να κλείσει η Βουλή των Ελλήνων και να οριστεί ημέρα των εκλογών η 23η Μαΐου 2021!

Στην ερώτησή μου, αν έχουν “κλειδώσει” αυτές οι ημερομηνίες, η απάντηση ήταν η εξής:

Η πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και Γερμανία είναι σαν ένας βούρκος κινούμενης άμμου! Όλα μπορούν να αλλάξουν από ώρα σε ώρα, όχι από ημέρα σε ημέρα!

Μετά τα παραπάνω, οψόμεθα!!

ksipniste re 22/3/2021

 

 

 

 

Παραφροσύνη:

Τους δίνει λεφτά για να κλείνουν τις εκκλησίες!

Υπάρχει κανείς πιστός που δεν κατάλαβε γιατί οι κληρικοί σιωπούν στο κλείσιμο των εκκλησιών; Θα του το εξηγήσουμε με πνευματικούς όρους και μια διάταξη στον νόμο…απόκτησης ιθαγένειας που μπήκε στην «ζούλα».

Και εν αρχή ήταν ο λόγος περί κτήσης Ελληνικής ιθαγένειας κατά τα τέλη του καλοκαιριού. Το νομοσχέδιο που κηρυττόταν τότε από αμβώνος Τάκη Θεοδωρικάκου και λιβανιζόταν από όλη την νεοταξική κουστωδία δεν φαινόταν να έχει κάποιο ιερό προορισμό. Απλά θα ήταν η συνηθισμένη βάφτιση (ευλόοογισον) των απανταχού τζιχαντιστών του πλανήτη σε Έλληνες.

Και κατά της αρχές Φθινοπώρου που είχαν αρχίσει κάτι κληρικοί να μουρμουρίζουν για το κλείσιμο των ναών και το ποίμνιο να παραμιλάει ….ω  του θαύματος!

Στην τελική μορφή του νόμου…για την απόκτηση ιθαγένειας εμφανίστηκε ένα έξτρα άρθρο το οποίο δεν είχε τεθεί καν σε διαβούλευση(φωτογραφικό). Το άρθρο αυτό φαίνεται ότι είχε ιερή αποστολή γιατί παρότι οι Δήμαρχοι μουρμουρίσανε κάποια παράπονα οι κληρικοί μείνανε να λειτουργούνε μόνοι τους κλειδωμένοι  στις εκκλησίες και δείχνανε… ευχαριστημένοι.

Και ξαφνικά παρότι υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους ζηλωτές και φανατικούς Δημάρχους(παλαιοημερολογίτες θα ήταν) ότι το συγκεκριμένο άρθρο θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων για τα κοιμητήρια, έως και κατάρρευσή τους, η φωτισμένη κυβέρνηση των νεοελλήνων το πέρασε συνοπτικά. Τι και αν ο κ. Κωνσταντέλλος, εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου συζητούσε το νομοσχέδιο, ζήτησε την άμεση απόσυρση της διάταξης(παλαιοημερολογίτης θα ήταν και αυτός δεν μπορεί)…..

Μα τι λέει το ιερό αυτό άρθρο; Το διαβάζουμε στο άρθρο 56 του Nόμου ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4735/2020 ΦΕΚ 197/Α/12-10-2020

Άρθρο 56

Διοίκηση και διαχείριση ορθοδόξων ιερών ναών εντός κοιμητηρίων και ρύθμιση θεμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

1. Η διοίκηση και η διαχείριση των μη ενοριακών ορθοδόξων ιερών ναών εντός των κοιμητηρίων, ασχέτως της νομικής τους μορφής, ασκείται είτε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της οικείας Ενορίας, είτε από Συμβούλιο που ορίζει ο επιχώριος Μητροπολίτης. Τα έσοδα των ναών διατίθενται πρωτίστως για τη συντήρηση και τις εν γένει ανάγκες καλής λειτουργίας τους και επικουρικώς για φιλανθρωπικούς σκοπούς της τοπικής Μητρόπολης. Από 1.12.2020 το πάσης φύσης προσωπικό των ανωτέρω ναών καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό της οικείας Μητρόπολης, λαμβάνοντας υπόψη την προϋπηρεσία του για κάθε συνέπεια. Για την υπαγωγή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του επιχώριου Μητροπολίτη, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι θέσεις στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων του προσωπικού που μεταφέρεται κατά τις διατάξεις της παρούσας, καταργούνται. H οικεία Μητρόπολη είναι καθολική διάδοχος όλων των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των αναγκών των ανωτέρω ναών, και υπεισέρχεται αυτοδικαίως, από τη δημοσίευση του παρόντος, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτές. Απαγορεύεται η είσπραξη τελών ή δικαιωμάτων από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα για τις ιεροτελεστίες που τελούνται από θρησκευτικούς λειτουργούς εντός των νεκροταφείων.

Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι όποια δικαιοδοσία είχαν οι Δήμοι στα….Δημοτικά νεκροταφεία εξανεμίζεται και όποιο έσοδο είχαν από αυτά πλέον θα πηγαίνει στον οικείο Μητροπολίτη.Επίσης προσωπικό των ΟΤΑ πλέον θα υπάγεται στο προσωπικό της Εκκλησίας. Μιλάμε δηλαδή για πολύ χρήμα….

Κατάλαβες τέκνον;

capnews.me Triklopodia 19/3/2021

 

 

 

 

Οργή λαού για την κυβερνητική βία:

«Παραιτήσου!

- Υπεύθυνος είσαι εσύ» λένε οι πολίτες στον Κ.Μητσοτάκη

Οργή λαού για την κυβερνητική βία: «Παραιτήσου! - Υπεύθυνος είσαι εσύ» λένε οι πολίτες στον Κ.Μητσοτάκη

Χιλιάδες μηνύματα στα social media κατά του Κ.Μητσοτάκη

Newsroom
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

«Βράζει» η κοινωνία έπειτα και από τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, εκεί που είδαμε ένα μπαράζ κυβερνητικής βίας, το οποίο προήλθε από τα lockdowns τα οποία έχει επιβάλει εδώ και μήνες η κυβέρνηση.

Η κοινωνική «έκρηξη» ξεκίνησε και υπαίτιος γι' αυτό είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, καθώς οδήγησε στη φτώχια τους πολίτες με τα μέτρα που πήρε με αφορμή τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα δημιούργησε ένα κράτος καταστολής με τις δυνάμεις ασφαλείας να χτυπούν πολίτες που αντιδρούν. Το είδαμε στον Ασπρόπυργο, στη Θεσσαλονίκη, στο Σύνταγμα, στη Νέα Σμύρνη και σε άλλες περιοχές.

Οργή πολιτών κατά της κυβέρνησης

- Απαιτούν παραίτηση του Κ.Μητσοτάκη μετά τη Ν.Σμύρνη

https://www.youtube.com/watch?v=-BwKaV-6T94

Χθες περίπου 10.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των lockdowns και της κυβερνητικής βίας που βρίσκεται σε έξαρση. Με τις εικόνες που ακολούθησαν να είναι σοκαριστικές.

Μία λανθασμένη κίνηση της ομάδας των μοτοσικλετιστών της αστυνομίας έφερε στο «στόμα του λύκου» έναν άτυχο αστυνομικό, ο οποίος χτυπήθηκε στη συνέχεια από δεκάδες διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο 401.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε, μέσω διαγγέλματος, μιλώντας για «διχασμό», όμως όπως βλέπουμε στα χιλιάδες σχόλια που υπήρξαν στο Facebook του οι πολίτες έχουν άλλη άποψη.

Σύμφωνα με τους πολίτες αυτός που έσπειρε το διχασμό στην κοινωνία είναι ο πρωθυπουργός με τα μέτρα που πήρε και τα πολλά σκάνδαλα που συνδέονται με την κυβέρνηση του.

Στο pronews.gr να τονίσουμε πως είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες για προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Και ήδη το παρατηρήσαμε με τις δυνάμεις ασφαλείας να βλέπουν ως «εχθρούς» τους διαδηλωτές και να κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με ξυλοδαρμό πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο κόσμος όπως βλέπουμε στα παρακάτω μηνύματα ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το κλίμα έχει γυρίσει και παρά τις δημοσκοπήσεις των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ αρκετοί είναι οι πολίτες που θέλουν να αλλάξει άμεσα η κυβέρνηση.

Δείτε χαρακτηριστικά:

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

https://www.youtube.com/watch?v=QJ6mLnvfiuU&t=1s

Δείτε ξανά την έκτακτη εκπομπή του pronews για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 10/3/2021

 

 

 

 

ΠΟΠΗ ΖΩΗ :

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Κύριοι το πλοίο που λέγεται Ελλάδα κινείται με φουλ ταχύτητα στα βράχια και εσείς κάθεστε και κοιτατε το πότε θα συγκρουστεί και τι ζημιά θα γίνει  . Συγκεκριμένα .

1. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γνωρίζετε καλύτερα από όλες μας και όλους μους το τι γίνεται και στο παρασκήνιο , και γνωρίζετε επίσης το που πηγαίνουν τα πράγματα . Ο Λαός είναι στα κάγκελα με όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα ως επίσης και το τι μέλλει γενέσθαι και με την τύχη της Κύπρου .
2. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Γνωρίζετε κύριοι ότι όλος ο Ελληνικός Λαός είναι πάρα πολύ ανήσυχος με του
” ΑΟΠΛΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ” , καθώς και οι αντιδράσεις των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές . Βέβαια Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης νοιώθει ευχαριστημένος με το ότι η Ελλάδα γίνεται Πολυπολιτισμική  .
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από διαρροές  του διαδικτύου ο λαός μαθαίνει για την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας και ανησυχεί υπερβολικά .
4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ
Όλος Ο Λαός γνωρίζει ότι η αλήθεια κρύβεται επιμελώς από την Κυβέρνηση και από όλα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ελέω Μεγάρου Μαξίμου .
5. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΙΤ
Όχι όλος ο λαός αλλά πολύ μεγάλο τμήμα του γνωρίζει για της φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της Ελίτ της χώρας και σε βάρος των πολλών . Επίσης πολλές αποφάσεις είτε με βουλεύματα είτε με απαλλακτικές αποφάσεις τα δικαστήρια βγάζουν στον αφρό  όλους αυτούς που θα έπρεπε κανονικά τώρα είτε να είχαν καταδικαστεί είτε να είναι στην φυλακή .
6. ΙΩΣΗ
Το κράτος διαχειρίζεται κατά το δοκούν την Ίωση και η φυσαρμόνικα που έχει ενεργοποιήσει έχει φτάσει στα όρια του τον Λαό , ποιά στιγμή θα εκραγεί και θα γίνει το μπάχαλο κανείς δεν ξέρει .
7. ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΙΓΝΑΔΗ – ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και τα θέματα να είχαν λήξει εν την γεννέση τους δυστυχώς Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης χειρίζεται τα θέματα έτσι ώστε να μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί
υπέρ του ενώ στην ουσία με τις πράξεις του και τις ενέργειες του διχάζει τον λαό
βλέπετε τι γίνεται  και στην Βουλή και στους δρόμους αλλά και ανάμεσα στον λαό , υπάρχουν οι μεν και οι δε .
ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ , ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ , ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΓΕΙΤΟΝΑ , ΑΔΕΡΦΟΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΔΕΡΦΟ .
ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΎΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ?
ΠΟΠΗ ΖΩΗ

Triklopodia 2/3/2021

 

 

 

 

Το σύστημα Σαμαρά με φουλ «οπλοστάσιο» κατά Μητσοτάκη:

Κατέρρευσε ο μύθος του μεγάλου τιμονιέρη

«…όταν κάποια στιγμή καταργηθεί η… βολική καραντίνα που συνεχώς παρατείνεται ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους, καταδικάζοντάς τους»

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες το σύστημα Σαμαρά μέσω της φίλα προσκείμενης σε αυτό ιστοσελίδας του antinews.gr.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινό άρθρο, «κακά τα ψέματα, η υπόθεση Λιγνάδη ήταν η ταφόπλακα που συνέτριψε το προφίλ του δήθεν μεγάλου τιμονιέρη, το οποίο πάσχιζαν να φιλοτεχνήσουν ιδρωκοπώντας αυλοκόλακες και καλολαδωμένοι παπαγάλοι από τότε που ο Μητσοτάκης ανέλαβε τα ηνία της χώρας κι άρχισε τις κυβιστήσεις. Και πανικόβλητοι πλέον επειδή ο μύθος κατέρρευσε, αμφότεροι, προσπαθούν απεγνωσμένα να τον διασώσουν».

«Εάν», συνεχίζει το άρθρο της ιστοσελίδας, «η υπόθεση Λιγνάδη ήταν η μοναδική κυβερνητική αμαρτία, πιθανότατα να τον διέσωζαν. Όμως είναι πολλές. Κι ακόμη κι αν φίμωναν κάθε αντιπολιτευτική φωνή, δεν θα πετύχαιναν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι όταν κάποια στιγμή καταργηθεί η… βολική καραντίνα, που συνεχώς παρατείνεται. Με τον λαό να ξεχύνεται στους δρόμους, καταδικάζοντάς τους. Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της δυστοπίας που θέλουν να επιβάλλουν. Υπερασπιζόμενος μια ελεύθερη, ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, απαλλαγμένη από τη νέα οικονομική εξαθλίωση που φέρνουν προς όφελος της ντόπιας και της ξένης ολιγαρχίας, εκμεταλλευόμενοι τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός. Με μια πατριωτική κι όχι εθνομηδενιστική εξωτερική πολιτική, που θα προστατεύει και δεν θα παραχωρεί την εθνική κυριαρχία στους δυνάστες της πατρίδας, επειδή έχουν κρυμμένους σκελετούς στις ντουλάπες τους για το μαύρο παρελθόν των κυβερνητών της».

Το σύστημα Σαμαρά, όπως σημειώνεται στο εν λόγω κείμενο, αναφερόμενο στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, εκτιμά ότι «βλέπουν ότι η οργή του λαού πλησιάζει, εξ ου και η επανάληψη των ντροπιαστικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούσαν και οι προκάτοχοί τους. Μόνο που τώρα δεν υπάρχει εναλλακτική να σερβίρουν για να τη καταστείλουν, συνεπώς, τζούφια τα πυρά τους. Σύντομα θα το αντιληφθούν, αλλά θα είναι αργά».

newsbreak.gr Triklopodia 1/3/2021

 

 

 

 

Και η Ραχήλ Μάκρη εντάχθηκε με τον Γ.Τράγκα

- «Κύμα» πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ στο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων

Το έμπειρο πολιτικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έδωσε τις μεγάλες νίκες του 2012 όταν είχε φτάσει το 10%, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που εν συνεχεία συμμετείχε στην κυβέρνηση των ετων 2015-2019, εντάσσεται πλέον στην μεγάλη του πλειοψηφία στο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γιώργου Τράγκα.


Η περίπτωση της Ραχήλ Μακρή είναι απλά η κορυφή μιας διαδικασίας συνεχούς ροής στελεχών των ΑΝΕΛ οι οποίοι είχαν διαφωνήσει με τον πρόεδρό του, Πάνο Καμμένο και διαφοροποιηθεί ειδικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που κατέληξε στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανακοίνωση της η Ραχήλ Μακρή, δήλωσε πως θα αγωνισθεί σε κοινό μέτωπο με το κίνημα του Γιώργου Τράγκα για να απελευθερωθεί, η Ελλάδα και οι Έλληνες από την υγειονομική δικτατορία και το «δικτατορικό» Πρωθυπουργικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη.

«Τελικά δεν περνάει μέρα χωρίς νέες επιθέσεις ενός πανικόβλητου κατοχικού καθεστώτος στα πιο στοιχειώδη ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Μετά την τρομοκρατία, τις συλλήψεις πολιτών για μάσκες και υποτιθέμενες παραβιάσεις των αντισυνταγματικών μέτρων που επέβαλλαν με ΠΝΠ, τον τεχνοφασισμό και την φίμωση,
φτάσαμε στο σημείο να τοποθετήσουν κρατική ασφάλεια και κυπατζήδες έξω από το σπίτι του Γ. Τράγκα, λες και πρόκειται για τρομοκράτη.

Είναι οι ίδιοι που σε μια απροκάλυπτη ωμή παρέμβαση στο έργο των δικαστών, σχολίαζαν στο Facebook την αγόρευση της Εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, παραλληλίζοντας την με θεατρική παράσταση και σημειώνοντας ότι «τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή»!

Παρεμβαίνοντας με τόσο ευθύ τρόπο σε μια δικαστική υπόθεση, λέγοντας πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι δικαστές στην έδρα κατά την άποψή τους, καταργώντας στην πράξη κάθε
διάκριση των εξουσιών που χαρακτηρίζει κάθε ευνομούμενη θεσμική λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγη ώρα στην Βουλή έχοντας χάσει κάθε μέτρο αξιοπρέπειας, κτυπώντας πλέον στον «πυρήνα» της ελεύθερης σκέψης των πολιτών αλλά και ενάντια στην
όποια δυνατότητα αντίδρασης τους στις ενέργειες με απύθμενο κυνισμό και αλαζονεία δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την κατάσχεση υπολογιστών και μέσων όπως συνηθίζεται για
υπόδικους που κατηγορούνται για παιδεραστία.

Εγώ, το Μέτωπο Νίκης και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι απαιτούμε Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία και θα αγωνισθούμε σε κοινό μέτωπο και θα καταφέρουμε να
απελευθερώσουμε, την Ελλάδα και τους Έλληνες από την υγειονομική δικτατορία και το «δικτατορικό» Πρωθυπουργικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
»

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 26.2.21

 

 

 

 

 

“Ως εδώ οι υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά”!

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τον Ν.Καραχάλιο-VIDEO

Πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,
επικεφαλής του 
Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.
Ο Νίκος Καραχάλιος μιλά στο Militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά εκφράζοντας μεγάλο προβληματισμό για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο κ.Καραχάλιος υποστηρίζει ότι θα ΄πρεπε ήδη να έχουμε σηκωθεί από το τραπέζι των όποιων συζητήσεων γίνονται με την Τουρκία. Η πρόκληση με το Τσεσμέ δεν επιτρέπει άλλη λύση.

Ο κ.Καραχάλιος κάνει λόγο υποχώρηση από κόκκινες γραμμές που επί δεκαετίες σέβονταν οι ελληνικές κυβερνήσεις και επισημαίνει ότι αν τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν αποφασίσει την διακοπή των όποιων ελληνοτουρκικών επαφών θα στείλει λάθος μήνυμα όχι μόνο στην Τουρκία “αλλά και σ΄ όλους όσους μέχρι τώρα στηρίζουμε την κυβέρνηση”. Όπως λέει τα όρια ανοχής έχουν εξαντληθεί “ως εδώ”.

Ο πρόεδρος του FORUM 2020 μιλά ακόμη για τη διαχείριση κρίσεων στον κορονοϊό αλλά και στο δύσκολο θέμα της οικονομίας. Μπορούν όλα αυτά να φέρουν εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις;

"Ως εδώ οι υποχωρήσεις!

Να σηκωθούμε από το τραπέζι των διερευνητικών τώρα"!

Νίκος Καραχάλιος

https://www.youtube.com/watch?v=tpRunxzpUtg&feature=emb_logo
T.M

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.2.21

 

 

 

 

 

 

 

Ν.Νικολόπουλος:

«Με τις διερευνητικές ο Κ.Μητσοτάκης χαρίζει πολλά δισ. στην Τουρκία

- Δεν αντιδράει κανείς»

Ν.Νικολόπουλος: «Με τις διερευνητικές ο Κ.Μητσοτάκης χαρίζει πολλά δισ. στην Τουρκία - Δεν αντιδράει κανείς»

Ο πρώην βουλευτής και

πρόεδρος του Χριστινοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος,

ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιώργο Τράγκα,

δημιουργώντας το κόμμα

«Ελεύθεροι Άνθρωποι»

εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση για την αδράνεια σχετικά με τις διερευνητικές.

Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του ο κ.Νικολόπουλος,

ο Κ.Μητσοτάκης έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις η Άγκυρά θα απολαμβάνει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και προστασία από κυρώσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ποιος από Τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» εμβαθύνει περί του αν στην πραγματικότητα η Άγκυρα ζητάει με τα αιτήματα της πρακτικά μείωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ουδείς...

Η ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών

είχε ακριβώς τον χαρακτήρα του Τουρκικού σοου που είχαν σκηνοθετήσει οι νέο Οθωμανοί φίλοι της Γερμανικής Ευρώπης!

Δεν παρέλειψαν βεβαίως να απειλήσουν με casus belli στις ιγκρίζες ζώνες), στη «συνδιαχείρισης του μεταναστευτικού και να απαιτήσουν συνεκμετάλλευση στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο λες και το Αιγαίο είναι «κοινοκτηνοσύνη» Ελλάδας και Τουρκίας!!

Και ενώ περίμενε ο Ελληνικός λαός να σημάνει εθνικός συναγερμός από την στιγμή που τέθηκε στο επίσημο διπλωματικό τραπέζι η διχοτόμηση του Αιγαίου, δυστυχώς και προς μεγάλη απογοήτευση είδαμε τον πρωθυπουργό εκείνες τις κρίσιμες ώρες να τρέχει στην Ευρώπη όχι για να αφυπνίσει τους εταίρους μας . αλλά για να βγάλει πιστοποιητικά εμβολιασμών...

Βουβή και συνένοχη η Αντιπολίτευση

Και τις ίδιες κρίσιμες ώρες η αντιπολίτευση μήπως κάλεσε πατριώτες σε συλλαλητήρια: Μήπως εγκάλεσε η μέμφθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενδοτική στάση του: Οχι αντιθέτως πλην ελαχίστων έσπευσε να διευκολύνει, έξω... την έκπληκτοι είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με την χορήγηση άδειας αναψυχής στον Κουφοντίνα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ να θυμάται ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά πριν από 20 χρόνια από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάνης (με το ενα Ν) να οριζα της Ελλάδας τις μέγιστες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Αληθεια που τις 15 που τις ξέρει πως τις μολονα.

Ο πατριωτικός χώρος και οι πολιτικοί εκφραστές το περιμένουν, απαντούν την ωρίμανση των συνθηκών... Και η ΠτΔ αυτές τις ώρες που τα μάτια και η προσοχή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων ήταν στραμμένα στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, είδαμε στα δελτία ειδήσεων να προσκαλεί την Μπεκατώρου για να της εκφράσει την συμπάθειά της.

Αυτή είναι η παραλυτική κατάσταση του πολιτικού συστήματος . .

Ακόμα ένα «δώρο» του Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Τελικά συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας Και Τουρκίας κατά την ολιγόωρη πρώτη συνάντηση Τους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι συζητήσεις θα εξακολουθήσουν όλο το επόμενο διάστημα, με ορόσημο την Πρωτομαγιά του 2021, καθ' υπόδειξη του Τούρκου Προέδρου,

Η μακρόσυρτη διαδικασία που συμφωνήθηκε ήταν το μεγάλο δώρο του Μητσοτάκη στον Ερντογάν, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί η Τουρκία ως «λευκή» περιστερά στο κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 19/2/2021

 

 

 

 

Στέφανος Μάνος:

Έκαναν τα ίδια λάθη με το Μάτι

Μίλησε για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση

Πολιτικές αντιστοιχίες στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας με όσα συνέβησαν στο Μάτι και οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία εξαιτίας της ασυνεννοησίας των αρμοδίων διαπιστώνει ο Στέφανος Μάνος. Κάποιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ότι χρωστάμε χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξαιτίας της διαχειριστικής της ανεπάρκειας, αξιωθήκαμε να δούμε τον Στέφανο Μάνο, αυτόν τον σηματωρό του νεοφιλελευθερισμού και υπέρμαχο των δυνάμεων της κατ’ όνομα «ελεύθερης» αγοράς, να διαμαρτύρεται για τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων που γίνονται χωρίς κανόνες! Γέννημα θρέμμα της Εκάλης, ο πρώην μεγαλοϋπουργός του πατέρα Μητσοτάκη εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής ναυαρχίδας kathimerini.gr τον πόνο του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι εδώ και πάνω από δύο ημέρες τη βγάζει δύσκολα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στη γειτονιά του.

Λίγο ακόμα και θα αναφωνούσε με ιερή οργή «πού είναι το κράτος;»… Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνεργασία του με τους δήμους, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση. «Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Μάνος, αγνοώντας προφανώς ότι η προθεσμία για υποβολή επενδυτικών προτάσεων για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ με όρους κοψοχρονιάς λήγει αύριο, Παρασκευή…

«Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την Πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν» είπε.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει εκ των υστέρων ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του, ενώ για την παροχή νερού σημείωσε: «Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησαν ότι χάλασε. Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση όσο οι κανόνες λειτουργίας»

δημοκρατία 19/2/2021

 

 

 

 

Aνίκανοι

Aνίκανοι

Zougla Newsroom

Ποτέ οι κυβερνήσεις δεν τα πήγαιναν καλά με τις θεομηνίες. Είτε αυτές ήταν καύσωνας και πυρκαγιές, είτε βαριές χιονοπτώσεις, είτε σφοδρές καταιγίδες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καλές σχέσεις με τα καιρικά φαινόμενα. Ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση των υποδομών της χώρας. Ξέρουν πως δεν δαπανώνται τα κονδύλια σωστά, πως δεν γίνεται συντήρηση σωστά, πως δεν εφαρμόζονται οι κανόνες καλής λειτουργίας των υποδομών.

Πάνω απ΄ όλα όμως ξέρουν ότι κατά την κατασκευή τους οι υποδομές δεν στήθηκαν όπως έπρεπε. Ο λόγος είναι και πάλι πολύ απλός. Ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων που δαπανήθηκαν πήγαιναν στις τσέπες των ημετέρων.

Μας πείραξε πολύ ως έθνος όταν κάποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς που πέρασαν από το Μαξίμου ομολόγησε δημόσια πως στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά. Τελικά τα αρνητικά σχόλια για τον πρωθυπουργό αυτόν δεν είχαν να κάνουν με τη νομολογία, αλλά με την αλήθεια που έκρυβε μέσα της.

Εδώ και 72 ώρες η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία είχε προαναγγελθεί, σαρώνει τη χώρα. Τις τελευταίες 48 ώρες η «Μήδεια» πλήττει σφοδρά την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά. Η χώρα έχει να δει τέτοια κακοκαιρία από το 2004.

Οι πολίτες θα ανέμεναν πως από τη συσσωρευμένη πείρα των τελευταίων ετών ο κρατικός μηχανισμός και οι κυβερνώντες θα είχαν λάβει κάποια μέτρα, τουλάχιστον για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Αντ’ αυτού, εδώ και 48 ώρες, η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια και οι Σποράδες έχουν αφεθεί στο έλεος του χιονιά.

Όταν κανείς αναφέρεται στην Αττική, θα πρέπει να καταστεί σαφές πως αναφέρεται στον μισό πληθυσμό της χώρας. Θα πρέπει επίσης να καταστεί σαφέστερο πως η αναφορά στην Αττική σημαίνει πως μιλάμε για το τμήμα εκείνο της Ελλάδας που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του τόπου. Εδώ και 48 ώρες, στις περιοχές από το Καπανδρίτι έως το Μενίδι και από τους Θρακομακεδόνες έως τον Σκαραμαγκά, καθώς και από την Πεντέλη, τον Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Κρυονέρι, τη Δροσιά, τη Νέα Ερυθραία έως και τη Νέα Ιωνία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζουν χωρίς ηλεκτρικό και μάλιστα σε ορισμένες τμήματα και χωρίς νερό.

Οι καταστροφές από τις πτώσεις των δέντρων στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τεράστιες. Δεν αρκούν όμως τα συνεργεία τα οποία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν τον τόπο. Μπορεί να εμφανίστηκε κάποιο εκχιονιστικό στο Κολωνάκι, δίπλα ακριβώς από την πρωθυπουργική κατοικία. Μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο αλλά είναι αλήθεια. Στις βόρειες όμως περιοχές της Αττικής, καθώς και στα ανατολικά της Περιφέρειας, τα εκχιονιστικά δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους, διότι απλώς ο αριθμός τους δεν ήταν αρκετός.

Ολόκληρα προάστια όπου ζει ο κόσμος της δουλειάς, συνταξιούχοι, μικρά παιδιά, υπάλληλοι κάθε είδους αποκλείστηκαν αμέσως. Χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, οι πολίτες αυτοί αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάζουν. Δεν είναι όμως αυτή η δουλειά τους. Οι πολίτες αυτοί πρέπει να απολαμβάνουν κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να τους εξασφαλίσει.

Πόσοι άραγε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που κάνουν καθημερινά χρήση αναπνευστήρα με οξυγόνο αντιμετώπισαν ζητήματα λόγω της διακοπής του ρεύματος;

Πόσοι νεφροπαθείς που είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία και στις κλινικές για αιμοκαθάρσεις δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν λόγω των κλειστών δρόμων από το χιόνι;

Πόσα νοικοκυριά με νεογέννητα και μικρά παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα με τη θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο;

Πόσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι σε όλες αυτές τις περιοχές που προαναφέραμε δεν μπόρεσαν να έχουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης;

Δύο νεκροί από διακοπή ρεύματος

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δύο συνάνθρωποί μας με αναπνευστικά προβλήματα, έχασαν τη ζωή τους λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, αφού υποστηρίζονταν με μηχάνημα οξυγόνου.

Η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει ο κύριος πρωθυπουργός σε όλα αυτά μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους συμβούλους του ήταν η περίφημη προτροπή προς τους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις. Ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα σε αυτή τη χώρα, ο κύριος Μητσοτάκης την Τρίτη το πρωί εθεάθη στο Κολωνάκι μπροστά από γνωστή καφετέρια να ποζάρει για σέλφι με δύο πολύ γνωστά πρόσωπα της φιλικής προς αυτόν δημοσιογραφικής παρέας.

Αλαζονεία; Απρέπεια; Αγένεια; Ανοησία; Διαλέγετε και παίρνετε…

Οι περιοχές που προαναφέρθηκαν στην αρχή δεν ανήκουν στην ευρύτερη γνωστή κατηγορία των βορείων προαστίων. Όχι, δεν μιλάμε για περιοχές πλούσιων ανθρώπων με υπηρετικό προσωπικό και βοήθειες παντός είδους. Μιλάμε για περιοχές όπου διαμένουν άνθρωποι του μόχθου. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι που εργάζονται ή που εργάστηκαν και τώρα είναι συνταξιούχοι. Άνθρωποι που παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα μέσα σε συνθήκες αφόρητης κρίσης.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιεσμένοι. Από την οικονομία κατ΄ αρχάς, από την πανδημία στη συνέχεια και από 11 χρόνια συνεχούς τριβής με το άγνωστο. Αυτοί οι άνθρωποι τουλάχιστον αξίζουν τον σεβασμό της πολιτείας.

Ο πρώην και ο νυν υπουργός Ενέργειας, πέρα από τη συγγνώμη που οφείλουν, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την κατάντια των υποδομών παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να μας ενημερώσει όλους για το πώς υλοποιείται το πρόγραμμα συντήρησης των υποδομών αυτών. Πότε, πού, ποιοι και πόσο.

Αυτά δεν είναι θεωρητικά ερωτήματα. Είναι υποχρέωση των κυβερνώντων να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους η πολιτεία οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αυτό το απόλυτο φιάσκο.

Τέλος ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει επιτέλους και μάλιστα με πειστικό τρόπο τι είναι τελικά αυτό το επιτελικό κράτος που μας έχει ανακοινώσει. Θα πρέπει να μας το κάνει «πενηνταράκια» για να το κατανοήσουμε. Διότι, όπως φαίνεται, κάτι άλλο είχε στο μυαλό του αλλά σε κάτι το εντελώς διαφορετικό κατέληξε. Οι πολίτες όμως δεν φταίνε σε τίποτα αλλά ούτε έχουν καμία διάθεση να υπομένουν τις επιπτώσεις από τους επιτελικούς πειραματισμούς του Μαξίμου.

κακοκαιρία πολιτική χιονιάς μήδεια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 16:23

 

 

 

 

Έλληνας Ναύαρχος ε.α.:

''Η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές'

Newsroom Newsroom 16.02.2021

Πρόταση-''βόμβα''

Για πρώτη φορά ακούγεται στη χώρα μας κάτι, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να ήταν το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

''Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί!'' Ποτέ δεν το κάναμε αυτό ως κράτος. Η Τουρκία από την άλλη όχι μόνο διεκδικεί, αλλά πλέον θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 15.02.2021 - 20:29 267

Στήνουν σκηνικό Μαρτίου του '87 οι Τούρκοι: Βγαίνει το "Τσεσμέ" για έρευνες στο Αιγαίο εν μέσω διερευνητικών

Ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, έδωσε συνέντευξη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Εκεί είπε μία μεγάλη αλήθεια:

''Και η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές.''

Και εμείς πρέπει να έχουμε απαιτήσεις. Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει για τις διερευνητικές να απαιτήσουμε και εμείς από την Τουρκία.''

Δείτε το βίντεο:

Ναύαρχος Β. Πολίτης:

Και η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές

https://www.youtube.com/watch?v=locZSEtQ5WU&feature=emb_logo

 

 

 

 

Παυλόπουλος:

Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην Αν. ΜεσόγειοΜιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Σαχίνη «Αντιθέσεις» (ΚΡΗΤΗ TV), στις 12/2/2021, με θέμα «Κρίσιμα νομικά ζητήματα ενόψει των Διερευνητικών Επαφών», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Επανεκκίνησαν οι Διερευνητικές Επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον 61ο γύρο να διεξάγεται -ο 60ός είχε διεξαχθεί το 2016- την 25η Ιανουαρίου του 2021, στην Κωνσταντινούπολη. Οι προοπτικές μιας, οπωσδήποτε ευκταίας, προόδου ως προς το αντικείμενό τους εμφανίζονται μάλλον δυσοίωνες, αν αναλογισθεί κανείς αφενός την όλη, καταδήλως προκλητική, στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ιδίως κατά την διάρκεια του 2020, με τις χωρίς ίχνος ενδοιασμού παραβιάσεις, εκ μέρους της, του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και, αφετέρου, το γεγονός ότι είναι ακριβώς η ως άνω προκλητική στάση της Τουρκίας η οποία γεννά, ευλόγως, την υποψία πως η όψιμη «προθυμία» της να στέρξει σ’ επανεκκίνηση των Διερευνητικών Επαφών μάλλον οφείλεται στην «στρατηγική» της ν’ αποφύγει τον, ορατό προ πολλού, κίνδυνο κυρώσεων κατά την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του προσεχούς Μαρτίου και να «κερδίσει χρόνο» βολιδοσκόπησης της έναντί της πολιτικής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της κυβέρνησής του.

Α. Την 7η Δεκεμβρίου 2017, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την τότε επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην αρχή, μόλις, των προς αυτόν δηλώσεών μου, του διευκρίνισα ότι εμείς, οι Έλληνες, πιστεύουμε πολύ στην παροιμία, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

 1. Ακολούθως δε κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει, κατηγορηματικώς, τις «καινοφανείς» και καταφανώς αστήρικτες, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, θέσεις του έναντι της Χώρας μας, ιδίως δε εκείνες περί, δήθεν, ανάγκης «αναθεώρησης» της Συνθήκης της Λωζάνης. Την αντιμετώπιση αυτή του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα επέβαλε η πλήρης επίγνωση της παραδοσιακής «τακτικής» της Τουρκίας να θέτει νέα ζητήματα υπέρ αυτής και εις βάρος της Ελλάδας, με στόχο να «κερδίζει έδαφος», έστω και μικρό, στο πεδίο των διαρκώς διογκούμενων, απαράδεκτων έως αδιανόητων κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, «διεκδικήσεών» της.  Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι με την Τουρκία «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» ευθύς μόλις ξεκινά οιασδήποτε μορφής συζήτηση και, πολύ περισσότερο, διαπραγμάτευση, προσδιορίζοντας μ’ ευκρίνεια τις «κόκκινες γραμμές», ως προς τις οποίες δεν νοείται ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, αναφορικά με όσα δικαιούται η Ελλάδα κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
 2. Ενόψει των ανωτέρω, την ίδια τακτική οφείλει η Ελλάδα να υιοθετήσει και στην αρχή της επανεκκίνησης των τρεχουσών Διερευνητικών Επαφών. Το επιχείρημα αυτό ισχύει a fortiori, αν αναλογισθεί κανείς ότι είναι βέβαιο πως η Τουρκία θα προσπαθήσει «να χτίσει» υπέρ αυτής επιχειρήματα και μόνον από την γενική διατύπωση περί «Θαλάσσιων Ζωνών», η οποία προκρίθηκε για να οριοθετήσει το πλαίσιο αυτών των Διερευνητικών Επαφών, όπως θα επεξηγηθεί στην συνέχεια.  Με άλλες λέξεις, ήδη από αυτή την φάση των Διερευνητικών Επαφών πρέπει να διευκρινισθεί, μ’ εξαιρετική σαφήνεια, μεταξύ άλλων, ποια διαφορά υφίσταται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, συνακόλουθα, τι είναι εκείνο, το οποίο μπορεί ν’ αχθεί προς εκδίκαση ιδίως ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αν και εφόσον φθάσουμε σε αυτό το σημείο.
 3. Στο πλαίσιο αυτό  επισημαίνεται ότι πέρα και  έξω από την έκβαση των Διερευνητικών Επαφών, και με δεδομένη την διαχρονική κακοπιστία της Τουρκίας και την συνακόλουθα ασύστολη παραβατικότητά της εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου ως προς τις σχέσεις της με την Ελλάδα -ιδίως δε λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του 2020, καθώς και υπό ποιες συνθήκες «σύρθηκε» στο τραπέζι των Διερευνητικών Επαφών- όσο διαρκούν οι σχετικές συζητήσεις πρέπει η Ελληνική πλευρά να καθιστά, με κάθε τρόπο και με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, ευκρινή και τα εξής:

Β. Ο όρος «Θαλάσσιες Ζώνες» ουδόλως διαφοροποιεί την σταθερή, μετά το 2004, στάση της Ελλάδας ότι μία, και μόνη, διαφορά υφίσταται προς επίλυση με την Τουρκία: Η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 1. Οι ατυχείς διατυπώσεις του Κοινού Ανακοινωθέντος της Μαδρίτης, την 8η Ιουνίου 1997 κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ορισμένων Συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι, την 10η και 11η Δεκεμβρίου του 1999, που οδήγησαν στις τουρκικές «φαντασιώσεις»  περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο αποτελούν για την Ελλάδα, οριστικώς, παρελθόν και ουδεμία συζήτηση χωρεί επ’ αυτών.  Άλλωστε το Πρόγραμμα «Δίκτυο NATURA 2000» της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ως προς τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 2. Επιπλέον, η τουρκική πλευρά οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης όλων, ανεξαιρέτως, των Νησιών της στο Αιγαίο, κυρίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, λόγω της συνεχιζόμενης απειλής και της απειλής χρήσης βίας εκ μέρους της Τουρκίας, όσο μάλιστα ισχύει το αυθαίρετο «casus belli» και η δράση της «Στρατιάς του Αιγαίου».  Ενώ μπορεί, οποτεδήποτε, να ζητήσει και την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν προκειμένω, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επίσης, για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.  Τέλος, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την ευθεία σύμπραξη, υπέρ αυτής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που της αναλογεί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γ. Ενόψει των Δηλώσεων του 1994 και του 2015, με βάση τις οποίες η Ελλάδα έχει οριοθετήσει σαφώς και επακριβώς την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ενδεχόμενη ενώπιον αυτού κοινή προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας, ύστερα από το αναγκαίο κατά το Διεθνές Δίκαιο συνυποσχετικό, μπορεί να νοηθεί μόνον εφόσον τηρηθούν και οι ακόλουθες, μεταξύ άλλων, προϋποθέσεις:

 1. Δεν είναι νομικώς δυνατό -αφού αποτελούν μέρος του «σκληρού πυρήνα» της Εθνικής μας Κυριαρχίας -ν’ αχθούν προς επίλυση π.χ. ζητήματα σχετικά με το Έδαφος, τον Εναέριο Χώρο και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη.  Η Ελλάδα διατηρεί, στο ακέραιο, το δικαίωμά της να επεκτείνει, μονομερώς και όποτε το κρίνει σκόπιμο, την Αιγιαλίτιδα Ζώνη της από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ.  Και με βάση την τακτική της Τουρκίας είναι σκόπιμο η Ελλάδα να προσανατολίζεται περισσότερο προς την προοπτική πλήρους άσκησης του ως άνω δικαιώματός της για την ολοκληρωμένη επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ν.μ., παρά ν’ αγωνίζεται μόνο για την άρση του παντελώς αυθαίρετου «casus belli» της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995, αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας κατά την Σύμβαση του Montego Bay του 1982.
 2. Επομένως, κοινή προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι νοητή και θεσμικώς επιτρεπτή μόνον ως προς τα κυριαρχικά δικαιώματα -άρα όχι προς την Εθνική Κυριαρχία κατά τ’ ανωτέρω- επί της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με πλήρη επήρεια των Νησιών μας.  Στο δε απαιτούμενο σε αυτή την περίπτωση συνυποσχετικό, η Τουρκία οφείλει ν’ αναγνωρίσει την ισχύ του συνόλου της προαναφερόμενης Σύμβασης του Montego Bay του 1982. Πολλώ μάλλον όταν και σήμερα δεσμεύεται από την Σύμβαση αυτή, μολονότι δεν την έχει επικυρώσει, αφού παράγει, κατά την πάγια νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίοι ισχύουν έναντι πάντων.

Και στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινισθεί ότι επειδή η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνδέονται ευθέως με τα όρια της Αιγιαλίτιδας Ζώνης -όχι ως προς την αρχή μέτρησής τους, δηλαδή ως προς την ακτογραμμή, αλλά ως προς την αφετηρία του πεδίου τους, που είναι το τέλος της Αιγιαλίτιδας Ζώνης- η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει την οδό της επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ. πριν από κάθε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Ή, τουλάχιστον, να διασφαλίσει στο σχετικό συνυποσχετικό, με πλήρη σαφήνεια, ότι το οιοδήποτε δεδικασμένο που θα προκύψει από την μετά την προσφυγή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ουδόλως θίγει το δικαίωμά της για επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ.  Κάτι το οποίο, επιπροσθέτως, είναι οιονεί «φυσική συνέπεια» των προμνημονευόμενων δηλώσεών της αναφορικά με την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου τούτου».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, 11:12

Zougla 14/2/2021

 

 

 

 

Δημοσίευμα-''βόμβα'':

''Η Μόσχα πρότεινε συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Ελλάδα!''

Newsroom Newsroom 05.02.2021

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ''. Η κυβέρνηση πρέπει να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς τα ερωτήματα που ''πέφτουν'' στο τραπέζι είναι πολλά! 

Γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε την πρόταση της Ρωσίας; Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να αγοράσει μόνο τα εμβόλια των Pfizer και Moderna; Μήπως η στάση της Αθήνας εξόργισε την Μόσχα και είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση Πούτιν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολεμική αεροπορία 05.02.2021 - 09:41 43

Πέταξε για τις ΗΠΑ το πρώτο ελληνικό F-16 Viper

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπως σας είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Η πρόσφατη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα – παραμονές της εθνικής μας επετείου της 28η Οκτωβρίου- επιφύλαξε μια έκπληξη στην ελληνική κυβέρνηση. Ο και αποκαλούμενος πρύτανης της διπλωματίας – είναι ο αρχαιότερος μεταξύ των ομολόγων του /υπηρετεί το αξίωμα του επί 17 ολόκληρα χρόνια, από το 2004- έλαβε σαφή θέση υπέρ του δικαιώματος της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

«Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθετήσεως της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ. Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ την παραμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή την συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών του υδάτων στα 12 μίλια».

Λίγες ημέρες μετά το δώρο Λαβρόφ ο άλλοτε Διευθυντής της «Καθημερινής» Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έγκυρος και πεπειραμένος δημοσιογράφος, με χιλιόμετρα στο επάγγελμα, έγραψε στην στήλη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Πειραιώς ένα μικρό σημείωμα με το οποίο αποκάλυπτε μία λίαν ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Πίσω από το δώρο του Λαβρόφ κρυβόταν ακόμη ένα δώρο: Η πρόταση για συμπαραγωγή Ελλάδος- Ρωσίας για την κατασκευή του ρωσικού εμβολίου στην Αθήνα. Πρόταση που αν γινόταν αποδεκτή θα έδιδε συγκλονιστικό πλεονέκτημα στην ελληνική πολιτεία έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πρώτον διότι η Ελλάδα θα «έκτιζε» την ανοσία της γρηγορότερα και θα άνοιγε την οικονομία της γρηγορότερα, καθώς θα είχε τον πρώτο λόγο στις παραγγελίες.

Δεύτερον διότι θα ενίσχυε την διαπραγματευτική της θέση στο εσωτερικό της ΕΕ και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι ανοικτά τα εθνικά μας θέματα.

Και τρίτον διότι θα αντιμετωπιζόταν στην ρίζα της η ανεργία. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα άνοιγαν στις γραμμές συμπαραγωγής.

Κερδισμένη βεβαίως θα ήταν και η Ρωσία: Το εμβόλιο της θα παραγόταν σε μια χώρα της Ευρωζώνης με όποια υπεραξία σήμαινε αυτό, ενώ οι γραμμές παραγωγής θα ήταν δίπλα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μέχρι την ώρα που τυπώνονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε καταφέρει να εξακριβώσουμε αν η Ελλάδα απάντησε αρνητικά στην Ρωσία με το επιχείρημα ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσεως του εμβολίου ή αν απλώς απέφυγε να απαντήσει.

Γνωρίζουμε όμως ότι τις επόμενες εβδομάδες ορισμένοι «πρόθυμοι» λοιμωξιολόγοι των τηλε-παραθύρων επιδόθηκαν όλως τυχαίως σε εκστρατεία αποδόμησης του ρωσικού εμβολίου στις ούτως ή άλλως πυκνές δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Γνωρίζουμε ότι ουδέποτε ανακοινώθηκε κάτι περί συμπαραγωγής.

Γνωρίζουμε τέλος ότι ο Λαβόφ αποτάθηκε μετά ταύτα στην Τουρκία του Ερντογάν, η οποία δέχθηκε ασμένως την ρωσική πρόταση περί συμπαραγωγής. Μετά ταύτα είναι προφανές τι συνέβη. Η γεωπολιτική υπερίσχυσε.

 

GALLERY

 

 

 

 

Ξεκίνησαν οι διαγραφές εντός ΝΔ:

''Αποκεφαλίζουν'' στέλεχος γιατί έκανε κριτική στον Πρωθυπουργό

Newsroom Newsroom 02.02.2021

Δείτε τι έγραψε

Δεν αντέχουν την κριτική στη Κυβέρνηση;

Από πότε ο σχολιασμός αρνητικών κινήσεων πρέπει να συνοδεύεται και από διαγραφές;

Στην επέτειο των Ιμίων η κυβέρνηση έκανε δύο ''φάουλ''.

Πρώτον διότι δεν τίμησε τους τρεις ήρωες όπως θα έπρεπε. Κανένας κυβερνητικός Αξιωματούχος δεν πήγε στα Ίμια να ρίξει στεφάνι. Δεύτερον, o K. Mητσοτάκης δεν ανέβασε ένα post στα social media για τους ήρωες. Αντίθετα το έκανε για το Ολοκαύωμα και καλώς το έκανε, αλλά για τα Ίμια;

Αντιδράσεις εντός ΝΔ

Σε απολογία έχει κληθεί, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Δήμος Κυριλίδης από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο αναμένεται να τον διαγράψει, μετά από ανάρτησή του με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η ανάρτηση του στελέχους της ΟΝΝΕΔ

«Πολύ συζήτηση για τα Ίμια με αφορμή την χθεσινή μαύρη επέτειο.

Τρία παλικάρια νεκρά.

Τρεις λεβέντες του ελληνικού στρατού θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Όλοι θυμηθήκαμε, όλοι θρηνήσαμε, όλοι πονέσαμε.

Ήρωες είπαμε, αθάνατοι είπαμε.

Όλοι, εκτός από τον "δεξιό" πρωθυπουργό της χώρας μας, ο οποίος δεν είχε ούτε την ενσυναίσθηση για μία σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστω και για τους τύπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Συρράξεις 01.02.2021 - 23:35 115

Σκάνδαλο με τις "βρώμικες δουλειές" Ερντογάν και Μπορίσοφ - Βουλγαρικά όπλα μέσω Τουρκίας στην Συρία Έστω και για την απάλυνση του πόνου των οικογενειών των τριών αυτών αξιωματικών. Βέβαια δεν πρέπει να έχουμε παράπονο όλοι εμείς οι εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες, μιας και το καθήκον του έναντι της ελληνικής ιστορίας το τήρησε τον περασμένο Νοέμβριο καταθέτοντας στεφάνι στην κεφάλα της Ηλένιας με αφορμή την "επέτειο" του ψευδο πολυτεχνείου.

Επίσης επέτρεψε εν μέσω καραντίνας να πραγματοποιηθούν οι πορείες και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας εκείνης.

Μην έχετε παράπονο πατριώτες που ξεχνάμε τους ήρωες των Ιμίων.

Τιμούμε κάθε χρόνο ανελλιπώς τον Σβορώνο, την Ηλένια, τον λύκο, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον παπουτσομένο γάτο, την Χιονάτη και τους εφτά νάνους!», γράφει ο Δήμος Κυριλίδη

 

 

 

 

To ΕΛΙΑΜΕΠ ανέλαβε ρόλο ΥΠΕΞ:

«Προσπαθούμε να βρούμε συμβιβαστική λύση με την Τουρκία»!

Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα κ. Μητσοτάκη να διαπραγματεύεσαι την εδαφική ακεραιότητα της
Ελλάδος;Τι ΕΛΙΑΜΕΠ και πράσινα άλογα; Αυτήν εξέλεξε ο λαός;
Μάλλον ήρθε η ώρα να τα μαζεύετε....
Juan

Σε μία απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε το ΕΛΙΑΜΕΠ στο οποίο φαίνεται

πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει ρόλο... υπουργείου Εξωτερικών, καθώς

έχει στείλει στις διερευνητικές με τους Τούρκους ένα από τα πιο υψηλόβαθμα

στελέχη του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του, Παύλο Αποστολίδη, ο

οποίος έχει μάλιστα άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, με ό,τι αυτό

συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα.

Μάλιστα ο κ.Αποστολίδης δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος του ΕΛΙΑΜΕΠ σε υψηλή κυβερνητική θέση, καθώς και ο κ.Ντόκος συμβουλεύει απευθείας τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει διορίσει ως «Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας».

Το ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν έχοντας αναλάβει με τις «ευλογίες» του Μαξίμου, τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας έκρινε σωστό να «ενημερώσει» τον ελληνικό λαό πως «δεν ξεπουλά την πατρίδα» αλλά «αγωνίζεται να βρει συμβιβαστική λύση με την Τουρκία» για να «ζήσουμε ειρηνικά».

«Δεν ξεπουλάμε την πατρίδα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς για μία ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της χώρας και την ευημερία των #Ελλήνων», έγραψε.

Μάλιστα εντός του «Podcast» ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ μας πληροφορεί πως το Αιγαίο «δεν μπορεί να γίνει ελληνική θάλασσα» γιατί «έχουν κι άλλες χώρες δικαιώματα συν η Τουρκία που έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή». (σσ. ότι ακριβώς λέει δηλαδή και το τουρκικό ΥΠΕΞ).

Αλήθεια, όταν οι Έλληνες πολίτες όταν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, ψήφιζαν μαζί και το ΕΛΙΑΜΕΠ; Και ποιος ακριβώς τους διόρισε εκπροσώπους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για να χρησιμοποιούν πρώτο πληθυντικό; Η Ελλάδα δεν έχει υπουργό Εξωτερικών;

Είναι πλέον φανερό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη γραμμή σύμπλευση με τη «γραμμή» Σημίτη-ΕΛΙΑΜΕΠ και σε συνδυασμό με την πίεση των μεγάλων δυνάμεων τα αποτελέσματα των διερευνητικών ίσως είναι ιδιαίτερα οδυνηρά για το Έθνος και την Πατρίδα.

https://www.pronews.gr/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1.2.21

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided