Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

EΛΛΑΔΑ 4ος

 

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα ΜΜΕ: Κορονοτρομοκρατία με.. Πλάνα Ινδίας την Ώρα που η Ελλάδα Έχει Αναλογικά 4+ Φορές Περισσότερους Θανάτους Covid-19

Ελλάδα ΜΜΕ:

Κορονοτρομοκρατία με.........

Πλάνα Ινδίας την Ώρα που η Ελλάδα

Έχει Αναλογικά 4+ Φορές Περισσότερους Θανάτους Covid-19

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Είναι κάμποσες ημέρες που τα “μπουκωμένα” κανάλια τρομοκρατούν καθημερινά τους Έλληνες πολίτες με πλάνα νεκρών που τους καίνε στην Ινδία “προειδοποιώντας” μας για τα.. χειρότερα, μέσω της κακής εξέλιξης της πανδημίας στην Ινδία, “πετώντας” νούμερα μολύνσεων και θανάτων στον αέρα, χωρίς να αναφέρουν όμως το ότι η Ινδία έχει περί τους 1,36 δισεκατομμύρια πολίτες (απογραφή 2019).

Τα διαλεγμένα πλάνα των μεγάλων καναλιών στην τηλεόραση, δείχνουν μια μακάβρια κατάσταση από μία χώρα που η λειτουργία και νοοτροπία της ουδεμία σχέση έχουν με την Ελλάδα.

Το πιο αξιολύπητο όμως είναι το ότι με ψευδείς ειδήσεις τρομοκρατούνται οι πολίτες, με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία τους, προκειμένου να.. “μας προφυλάξουν για να μην γίνουμε όπως η Ινδία“, αποκρύπτοντας την πραγματική εικόνα του ότι στην Ελλάδα αναλογικά έχουμε 4,17 φορές περισσότερους θανάτους που δηλώνονται Covid-19 από ότι στην Ινδία!

Στο παρακάτω διάγραμμα δεδομένων το οποίο (την ώρα σύνταξης του παρόντος άρθρου) έχει ενημέρωση μέχρι τις 26 Απριλίου (ακουμπήστε τον κέρσορα στα σημεία), βλέπουμε ότι η Ινδία έχει 1,8 θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο ανθρώπων ενώ η Ελλάδα 7.5 που σημαίνει 7.5 / 1.8 = 4.16667 φορές περισσότερους από την Ινδία!

Βέβαια, η γνωστοποίηση της αλήθειας, θα έφερνε στο φως και την “αποσύνθεση” του Συστήματος Υγείας το οποίο αν και έχει εστιάσει και παρέχει τις υπηρεσίες του στην “μοναδική” νόσο Covid-19, έχοντας αναστείλει το 80% των τακτικών χειρουργείων, αποτυγχάνει πλήρως στην διαχείριση της nόσου Covid-19, σε σημείο που όπως λέγεται χάριν λόγου, έχει πια μόνο είσοδο και όχι έξοδο. Πόσοι είναι οι πολίτες που φοβούνται να πάνε σε νοσοκομείο μην κολλήσουν τον “θανατηφόρο” ιό, με την.. κάτω του 0,23% θνησιμότητα;

Μήπως η “μεγάλη” θνησιμότητα Covid-19 οφείλεται στα “βαφτίσια” των θανάτων επιβαρυμένων ανθρώπων και παρατημένων από την Δημόσια Υγεία, σε θανάτους Covid-19, όπως είχε δηλώσει και ο “ειδικός” Τσιόδρας;

Βέβαια ακόμα και που ψευδώς αποδίδονται οι περισσότεροι θάνατοι σε Covid-19, τα δεδομένα της Ελλάδας είναι τόσο πολύ “φουσκωμένα” (4+ φορές περισσότερα από της Ινδίας) που δημιουργούν την υποψία ότι το κατεστραμμένο Σύστημα Υγείας και οι ψευδής Covid-19 θάνατοι, σε συνδυασμό με την αισχρή τρομοκρατία των αποδεδειγμένα πληρωμένων ΜΜΕ, αποτελούν συντονισμένα εργαλεία ενός σχεδίου εξαθλίωσης και εξόντωσης των Ελλήνων Πολιτών.

Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων,

τί εισπράττει ο Έλληνας πολίτης από την Ελληνική Κυβέρνηση:

Κλείνουμε το Σύστημα Υγείας,

Χρεώνουμε όλους τους νεκρούς σε Covid-19

Παίζουμε πλάνα κατάντιας στην τηλεόραση ακόμα κι αν τα παρουσιάζουμε με ψευδή νούμερα για να τρομοκρατούμε τον κόσμο…

Και αυτή είναι μια “δουλειά” που καλά κρατεί από τις αρχές της πανδημίας όταν τα ΜΜΕ παίζανε με μανία νεκροσακούλες από την Λατινική Αμερική που όπως είδαμε και σε άρθρο του TG News, ο ένας “νεκρός” κάπνιζε μέσα από την νεκροσακούλα μέχρι να στήσουν και τους υπόλοιπους για την.. φωτογράφηση..

Υ.Γ.: Όσο τους “ξεβρακώνουμε” τόσο θα βγάζουν τα δόντια τους. Χρειάζεται συντονισμός με ομαδικές αγωγές και από πολλαπλούς φορείς. Το φιάσκο είναι γνωστό πια. ΄Ηρθε ο καιρός για ενέργειες.

tgnews.gr Triklopodia 29/4/2021


Ιερή υποχρέωση κάθε Έλληνα

ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Η ιστορική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 106 ολόκληρα χρόνια μετά την διάπραξη αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, αποδεικνύει ότι το πάθος, η πίστη και ο πατριωτισμός ενός λαού μπορεί να επιφέρει συντριπτικά χτυπήματα ακόμα και όταν ο εχθρός είναι πολλαπλάσιος, σε όλα τα επίπεδα.

Ο αγώνας του αρμενικού λαού ξεκίνησε πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των μαρτύρων από το μαχαίρι των Τούρκων.

Από την «επιχείρηση Νέμεσις» όπου κι παιδιά και νέοι που επέζησαν από την γενοκτονία ως εκ θαύματος, έβαλαν στόχο της ζωής τους να αποδώσουν δικαιοσύνη κατά των εγκληματιών Τούρκων, έως την Κιμ Καρντάσιαν και τον Σερτζ Τανκιάν, τον εμβληματικό τραγουδιστή των system of a dοwn, που με δικά τους χρήματα οργάνωσαν την μεγαλύτερη εκστρατεία στις ΗΠΑ για την γνωστοποίηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο ευρύ κοινό.

Ειδικά η πασίγνωστη τηλεπερσόνα Kim Kardashian, πλήρωνε ολοσέλιδες διαφημίσεις στους New York Times, στις οποίες κατακεραύνωνε το τουρκικό κράτος! Προκαλώντας την οργή της Τουρκίας, που όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την εμποδίσει.

Έτσι λοιπόν, γενιές πάνω στις γενιές, τα παιδιά των Αρμενίων μεγάλωναν με το «δεν ξεχνώ» σαν νανούρισμα. Δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και σήμερα έζησαν μια μεγάλη δικαίωση. Μια δικαίωση που ανοίγει το δρόμο όχι μόνο για την ηθική αποκατάσταση των εκατομμυρίων θυμάτων, αλλά και για έμπρακτη νομική δράση κατά του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Ήρθε η σειρά των Ελλήνων του Πόντου

Με αυτά τα τραγούδια, αυτά τα νανουρίσματα μεγαλώνουν τον τελευταίο αιώνα οι Πόντιες μάνες τα βλαστάρια τους. Διότι δεν υπάρχει ποντιακό σπίτι που η ρίζα του να μην έχει ποτιστεί με αίμα ηρώων και μαρτύρων. Δεν υπάρχει γέννα ποντιακή που να μην έχει δάφνες δόξας και ηρωισμού. Για την ακρίβεια, η θυσία ήταν το τίμημα για την επιβίωση των Ελλήνων του Πόντου.

Στον δρόμο λοιπόν των Αρμενίων, πρέπει όλοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε αυτοί οι μάρτυρες και οι ήρωες στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας, να δικαιωθούν στα πέρατα της γης. Να αγαλλίαση η ψυχή των Αγίων προγόνων μας που έσωσαν την γενιά με πόνο, αίμα, κακουχίες, αλλά κυρίως πίστη!

Να αναθερμάνουμε την πίστη για την δικαίωση μέσα στις καρδιές μας και να την κάνουμε φλόγα δικαίου που θα κάψει το άδικο, σαν την ασβέστη φλόγα στο Ερεβάν. Αυτοί που τα αδέρφια μας οι Αρμένιοι την κρατούσαν ασβέστη για έναν αιώνα όμορφα και σήμερα χορεύουν γύρω της, δικαιωμένοι!

Ας αγωνιστούμε κι εμείς όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά για να επιτύχουμε το ποθούμενο: Την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα πέρατα της γης.

https://www.olympia.gr/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 25.4.21

Ευδοξία Καλπατσινίδου:

Από τη Γαλίαινα του Πόντου αγωνίζεται ανάδειξη προσφυγικών κειμηλίων

ΕΛΛΑΔΑ 04.04.2021 15:55 Newsroom
Η οικογένεια έχει ευθύνη να εξηγεί τι σημαίνει ποντιακή καταγωγή, ανέφερε η Ευδοξία Καλπατσινίδου

Σχεδόν άδειες από κειμήλια από την πατρίδα, τον Πόντο, ήταν οι γωνιές των σπιτιών των παππούδων, στο Κεφαλοχώρι Σερρών, της δικηγόρου, μουσειολόγου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», Ευδοξίας Καλπατσινίδου.

Οι πολλές μετεγκαταστάσεις των οικογενειών των προγόνων της μετά τον ξεριζωμό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, μέχρι να καταλήξουν στο Κεφαλοχώρι, δεν τους επέτρεψαν να διασώσουν παρά ελάχιστα υλικά τεκμήρια από τον Πόντο και η σχέση τους με την πατρίδα παρέμενε ζωντανή κυρίως με τη διατήρηση της διαλέκτου, της παράδοσης και των εθίμων, καθώς και με τις αναμνήσεις των προσφύγων πρώτης γενιάς, οι οποίες μεταλαμπαδεύθηκαν με διηγήσεις στους νεότερους.

Αυτή η μεγάλη έλλειψη των προσφυγικών κειμηλίων ήταν κάτι που πλήγωνε από παιδί την Ευδοξία Καλπατσινίδου, όταν επισκέπτονταν συχνά, από τη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τα σπίτια των παππούδων της στο χωριό.

eydoxia-kalpatsinidoy.jpg
(copyright: Φωτογραφία Αρχείου Ευδοξίας Καλπατσινίδου)

«Δημιούργησε στο μυαλό μου ένα… τραύμα, διότι δεν είχα από κάπου να πιαστώ, ώστε να αναζητήσω την ταυτότητά μας. Tα προσφυγικά κειμήλια αποτελούν βάσεις για αναζήτηση, αποτελούν αναφορά της ταυτότητάς μας. Είναι πολύ σημαντικά, αφού μπορούν να λειτουργήσουν ως θεμέλια για να δομήσουμε τη δική μας προσωπικότητα. Ήθελα να καταλάβω την πορεία της οικογένειάς μας με βάση υλικά τεκμήρια, τα οποία, δυστυχώς, δεν υπήρχαν», λέει στο pontosnews.gr η Ευδοξία Καλπατσινίδου.

eydoxia-kalpatsinidoy.jpg
(copyright: Φωτογραφία Αρχείου Ευδοξίας Καλπατσινίδου)

Έτσι, γεννήθηκε στην ψυχή της η αγάπη για τα προσφυγικά κειμήλια –κυρίως από τον Πόντο αλλά όχι μόνο από αυτόν–, η οποία πλέον μετεξελίχθηκε και σε καθημερινή ενασχόληση με το αντικείμενο σε ερευνητικό και εθελοντικό επίπεδο. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική αρχικά και στην Ιστορία-Αρχαιολογία στη συνέχεια, ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακές σπουδές, η πρώτη στον τομέα της Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων και η δεύτερη στη Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της διπλωματικής της διατριβής πάνω στην Μουσειολογία ξεκίνησε την ενασχόληση με τα προσφυγικά κειμήλια που διαθέτει ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα και μετά από μία μεγάλη πορεία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο σήμερα ασχολείται και με το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών. Ταυτόχρονα συμμετέχει στην ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων για την προώθηση των προσφυγικών κειμηλίων, αρθρογραφεί γι’ αυτά και κάνει παρουσιάσεις, καθώς και εισηγήσεις σε διάφορα συνέδρια. Παράλληλα, τα προσφυγικά κειμήλια τα αναδεικνύει και μέσα από ομάδα που συμμετέχει στο facebook.

«Προσπαθώ, όσο μπορώ, να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο γύρω από τα προσφυγικά κειμήλια. Ταυτόχρονα, όσο περνάει από το χέρι μου, συμβάλλω και στην ανάδειξη των μουσείων που διαθέτουν προσφυγικά κειμήλια», αναφέρει η Ευδοξία Καλπατσινίδου.

Προτάσεις για ανάδειξη των προσφυγικών κειμηλίων

Άριστη γνώστρια του αντικειμένου πλέον η Ευδοξία Καλπατσινίδου λέει στο pontosnews.gr ότι είναι λογικό που δεν ασχολείται σήμερα πολύς κόσμος με τα προσφυγικά κειμήλια. Αυτό διότι από τη μία πλευρά τα μικρά μουσεία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και από την άλλη στα μεγάλα μουσεία δεν είναι εμφανής η ιστορία των προσφυγικών κειμηλίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν πολλά πράγματα οι επισκέπτες.

eydoxia-kalpatsinidoy.jpg
(copyright: Φωτογραφία Αρχείου Ευδοξίας Καλπατσινίδου)

Η ίδια επισημαίνει ακόμα ότι είναι στο χέρι του κράτους, αλλά και αυτών που ασχολούνται με την προώθηση και ανάδειξη των προσφυγικών κειμηλίων να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τον κόσμο γι΄ αυτά και υπογραμμίζει ότι ενόψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής δίνεται μία χρυσή ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή.

Μάλιστα, η Ευδοξία Καλπατσινίδου καταθέτει και προτάσεις μέσω του pontosnews.gr για το πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν περαιτέρω τα προσφυγικά κειμήλια και να αρχίσει να ασχολείται με αυτά περισσότερος κόσμος.

«Θα μπορούσαν τα μεγάλα μουσεία με προσφυγικά κειμήλια να προωθούν με κωδικούς στα κινητά των επισκεπτών τους την ιστορία του κάθε κειμηλίου. Επίσης, θα μπορούσαν να μεταφερθούν κάποια προσφυγικά κειμήλια από τα μεγάλα μουσεία στα μικρότερα και περιφερειακά, ώστε να ενεργοποιηθούν περισσότερο και αυτά, αλλά και να απολαύσουν τα εκθέματα κάτοικοι και άλλων περιοχών. Παράλληλα, είναι εφικτή η δημιουργία δικτύου μουσείων με προσφυγικά κειμήλια, καθώς και η διοργάνωση κοινών εκθέσεων. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι και η προσπάθεια συνολικής καταγραφής και εντοπισμού νέων προσφυγικών κειμηλίων. Επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να βάλει σε πιο στρατηγική θέση στην ατζέντα της το θέμα των προσφυγικών κειμηλίων», λέει η δικηγόρος και μουσειολόγος.

Πεδίο και για επιστήμονες ο οργανωμένος ποντιακός χώρος

Τη χαρά της για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι σε ηλικία άνθρωποι ασχολούνται με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και κυρίως για το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιστημόνων που δραστηριοποιούνται γύρω από τον ποντιακό ελληνισμό εκφράζει στο pontosnews.gr η Ευδοξία Καλπατσινίδου.

«Ο ποντιακός οργανωμένος χώρος και εν γένει ο ποντιακός ελληνισμός αποτελούν πεδία, στα οποία μπορούν να απασχοληθούν οι επιστήμονες. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται, για παράδειγμα, με τον πολιτισμό, τη διάλεκτο και την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, στα οποία μπορούν να βρουν αντικείμενο οι επιστήμονες και γι΄ αυτό ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται. Χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχει μία συνέχεια στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, αλλά για να παραμείνει ζωντανό αυτό, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να μεταφέρεται μέσω της οικογένειας η ταυτότητα, η αίσθηση του τι σημαίνει να έχει κάποιος ποντιακή καταγωγή. Ο καθένας από τη μικρή του ηλικία πρέπει να νοιώσει ότι έχει ποντιακή καταγωγή. Να μη γνωρίζει μόνο ότι έχει ένα ποντιακό όνομα. Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχύεται η διάλεκτος και να τηρούνται τα έθιμα και αυτά πρέπει να γίνονται επίσης μέσα από την οικογένεια. Έτσι θα διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μία συνέχεια και θα ενισχύεται ο οργανωμένος ποντιακός χώρος. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι θα υπάρχει η θέληση από τους νέους ανθρώπους, κάτι που επίσης πρέπει να μεταβιβαστεί μέσα από την οικογένεια», σημειώνει.

Καταγωγή από τη Γαλίαινα

Από την Γαλίαινα έλκει την καταγωγή της η Ευδοξία Καλπατσινίδου, αφού εκεί ζούσαν πριν από τον ξεριζωμό οι πρόγονοί της και από τις δύο πλευρές. Όταν έφτασαν στην Ελλάδα, τους περίμεναν για χρόνια διάφορες μετεγκαταστάσεις, ώσπου ρίζωσαν τελικά στο Κεφαλοχώρι Σερρών. Ένα σχεδόν 100% ποντιοχώρι, με τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του να κατάγεται από τη Γαλίαινα.

Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το γεγονός ότι από μικρή πολύ συχνά επισκέπτονταν τους παππούδες της, τη βοήθησε να σφυρηλατηθεί μέσα της η ποντιακή της ταυτότητα. Τηρεί τα ποντιακά έθιμα και τις παραδόσεις και μιλάει πολύ καλά την ποντιακή διάλεκτο. Μάλιστα, συχνά με τη μητέρα της μιλούν στα ποντιακά.

Μεγαλώνοντας άρχισε να δραστηριοποιείται σε διάφορους συλλόγους. Στα 18 της βρέθηκε στο Πολιτιστικό Καλλιτεχνικό Σωματείο «Εταιρεία Θεάτρου Γ.Κ. Φωτιάδης» και στη συνέχεια έγινε μέλος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, στον οποίο διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει συμμετάσχει στα χορευτικά διαφόρων συλλόγων, αλλά εδώ και περίπου μία δεκαετία είναι μέλος του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», έχοντας θέση και στη διοίκησή του.

Πηγή: pontosnews.gr 4/4/2021

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided